ye ekşiyi al ayşeyi....

teolog

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2008
7.973
8
0
Afyon
böyle bir konu açıldı mı bilmiyorum ama yoksada ben açmış alyım
ben şuan yaklaış birbuçuk aylık hamileyim vee cnm hiç tatlı bişi istemiyor çikolata filan aklıma geldiğinde bulantı hissediyorm sadece meyve sebze ve salata yiyebiliyorum bir rkadaşım dediki
ye ekşiyi al yeşeyi ye tatlıyı al atlıyı
yani bu senin kız cocugun olacağını gösteriri dedi
ben de sizin fikrinizi alayım dedimCADIARZU

alakası yok.ekşi yiyip erkeğe hamile olan çok hamile var..

benimde bazen ekşi bazen tatlı çekiyo canım ve hala belli değil cinsiyetimiz. 12 haftalıkkken kıza benziyor dedi ama bir sonraki gidişte gösterme merakla bekliyoruz bizde

Valla ben tatlı delisi olarak hamile kaldığım an ekşi şeyler canım çekti tatlı yedim arada ama canım istediğinden değil ve kızım olacak nasipse :) bende tuttu yani...

Bak şu var.karnın ilerleyen haftalarda sivri olursa erkek,yayvan olursa kız olma ihtimali olabilir

Valla ben tatlı delisi olarak hamile kaldığım an ekşi şeyler canım çekti tatlı yedim arada ama canım istediğinden değil ve kızım olacak nasipse :) bende tuttu yani...

ben de tatlı delisiyim ama sütlü şerbetli çikolata gofret aklıma geldiğinde bile bulantı hissediyorum iki haftadır zarzor yiyorum
bakalım bendede tutacakmı

Özel mesajlarına bir bakarmısın :ecrin_bebek:

alkası yok bence de ben tatlı ve çikolata hastasıydım. hamile kaldıktak sonra ağzıma tatlı bişi koymadım tiksindim aksine sirke sirke limon tursu domates yedim ve suan 37haftalık gebeyim oğlum olucak ilk baslarda bende kızım olucak sanmıştım :))

ya benim canım hiç bişi istemiyor.. ne tatlı ne ekşi.. damak tadı olarak biraz ekşiyi severim ama normalde de tatlıyla pek aram yoktur.. doktor büyük ihtimalle erkek dedi.. noolcak benim bu halim? hangi aylarda aşermeye başlıyorsunuz ben 4 ayı doldurdum..

Canım hiç alakası yok.Ben tatlıyı çok sevmeme rağmen canım hiç tatlı çekmiyor.Ayrıca hamileliğin ilk 3-4 ayı mide bulantısından canım hiç bişey çekmiyordu.Sadece yoğurt çekiyordu oda midemi rahatlatıyor diye.13. haftada erkek dedi dr um geçen haftada tekrar tastikledi.Sen kendini söylenenlere göre şartlama hayırlısı ne ise öyle olsun.Allah gönlüne göre versin.

Ben de dahil çevremdeki tüm bayanlar erkekse ekşi kızsa tatlı aşerdi,o lafı kafiye diye uydurmuşlar :))
uzun süre karnı çıkmayan kız ,karnı top gibi çıkansa erkek oluyor :)

canım benim de bir kızım olcak allah nasip ederse
ama hamileliğimin başından beri deli gibi tatlı yiyorum.hiç ekstra ekşi bişi istemedi canım

yani bu söylem anladığım kadaryla halk arasında gelişmiş bir söylem
bilimsel bir yanı yok
Allah hepimize sağlıklı bebişler versin
hayyrılı eli ayagı düzgün olsun da kız erkek fark etmez diyorum...

Canım hamileliğin ilk aylarında genelde tüm hamileler ekşi yemek istiyor, galiba mideyi rahatlatıyor ekşi tuzlu yiyecekler. Benim hiç mide bulantım olmadı, bende başlarda hep ekşi, tuzlu yedim hem de nasıl, 4. aydan sonra bir ara acayip tatlıya düşkünleşmiştim. Benim bir oğlum olacak Allah'ın izniyle. Ekşi tatlı olayı pek doğru değil yani.

bende çok severdım tatlıyı ama hamile kaldıgımdan beri hep portakal portakal suyu vişne suyu
limonata böyle tuzlu hamurişleri kıymalı börek gibi kebap pizza fln aşerdim hep :)

tatlı yedim ama canım istediği için değil öylesine yedim ve bende kızıma hamileyim canım :)
benimle beraber yengemde hamile o da tatlı yiyemedıgını söyledi ve o da kız beklıyo

ama tabii kesin bişey değil bu yani tatlı yiyip de kız doğurabilrisin :)

hayırlı ve sağlıklı olsun yeter ki :)

Tatlım bende hamileliğimin başından beri sürekli tatlı yiyorum
Ama kızım olucak inşallah
Bende tutmadı yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…