Yeğenim başka adamdanmış!

Evlilik devam ederken ve evlilik bittikten 300 gün içinde doğan çocuk kocaya ait sayılır.o bebekte eniştenizinmiş gibi hüküm doğuracak.enişteniz bu çocuğun kendisinden olmadığı dava açarak ispatlayacak.durum maalesef bu.
Ablanız kimlik çıkardığında bebek otomatikman eniştenizin hanesine kaydolur.

Boşanmadan önce son kazığını da attı kısaca enişteme...
Evet canım eniştenizi iyi tanıyormuş. Baksanıza başka adam olsa kemdisinden olmayan çocuğa baktıkça kötü şeyler hatırlar hislerini kaybeder yani velayetini istemezdi. Allah yardımcınız olsun. zaten istesede baba hanesini boş bırakamaz.belki ondan çıkarmamıştır nüfus cüzdanını

Evet canım malesef söylendi... eniştem uğraşsın artık napayım. Bu kadın 300 gün bitmeden bir çocuk daha doğurmazsa ona sukur...

Ablamın son çocukla ilgili planı ne bilmiyorum.

Eniştem gerçekten çok büyük bir iyilik yaptı reddetmeyerek. Yoksa belki devlet elimizden alacaktı, ana yok baba yok. Oğlu gibi de seviyor Allah için, kızlarından üstün tutuyor...

Konunun tamamını okumadım.Güncelleme yaptığınız sayfalara baktım:))
Ablanız çok şanslıymış ama kıymet bilmemiş.
Aslında onu da yargılayamıyorum. Belli ki akli melekeleri pek yerinde değil.Normal zeka ve algılama gücü olan kişi davranışı değil bunlar.Herşey insanlar için.Mühim olan o masum kuzucukların bu travmayı en az hasarla atlatmaları.Ablanız inşallah en kısa zamanda tedavi ve ıslah olur.Hakkınızda hayırlısı olsun.

Allah size sabır versin gerçekten çok zor ve ağır bi sınav. Ama siz daha ne yapabilirsiniz ki çocuklar büyüyüp kendini anladığı zaman tabiki sizin ne kadar emek çaba verdiğinizi anlayacak. Zor ama dışardan yorum yapması bile çok zor ne denir ki..

Amin inşallah. yeniden birşeyler çıkip çocukların psikolojisi bozulacak diye ödüm kopuyor.
Ablam içinse tek diyeceğim inşallah daha fazla çocuk doğuramaz...

Büyük kız şuan olayları biliyor ve annesine nefret dolu. Ne kadar psikolojisi bozulmasın diye yaklaşsak da yaşadıkları ortada... Hakimin annesine de görüş günü verdigini söylediğimde annemle ne için görüşeceğim suratına tükürmek için mi cevabını verdi... sadece kardeşimin adını öğrenmek istiyorum dedi. Daha 14 yaşında bir genç kız. Bana diyor ki "Teyzem düşünsene 3 kardeşim var, üçü de farklı adamlardan."

Hele erkek yeğenime canı gibi sevdiği, ablalarıyla bile paylaşamadığı babasının aslında babası olmadığını soyledigimizde yaşayacağı travmayı düşünmek bile istemiyorum... pedagog 6 yaşında söylememiz gerektiğini söylemişti, şuan resmen zaman geçmesin o gün hic gelmesin istiyorum...

Sizin için de çok zor gerçekten 3 çocuk var ortada ve hepsini ayakta tutmaya çalışıyorsunuz. Nasıl bir annelik var ablanız da hicmi içi sızlamıyor bırakıp gitmek kolay mı bu kadar. Dünya bugünden ibaret değil bunun yaşlılığı var hastalığı var ölümü var yapayalnız kalacak. .

Hadi bu dünyayı bir şekilde atlattı diyelim, ahirette bu yaptıklarının hesabını nasıl verecek? Demin bir arkadaşın yazdigi gibi, ablam aslında anne filan değil. Ablam sadece yavruluyor o kadar...

Ne kadar zor bi durum annesiz büyuyücek o çocuklar ama anneniz sahiplenmiş bırakmamş çocuklari Allah yardimciniz olsun ablanızda uzak dursun böyle bi anneyle büyümelerindense bu şekilde buyümeleri daha hayırlıdir.ne denilebilirki

Dün hayatımda hiç unutamayacağım bir gün yaşadım. Rabbim kimseye yaşatmasın ve bize de bir daha göstermesin. Ne zamandır kendimizi bu anlara hazırlamıştık ama orada olmak düşündüğümden çok daha kötü ve zordu...

Hakime Hanım'ın karşısına ilk çıktığım anda beynim durdu. Düşünemedim. Yutkunamadım. Ne kadar süre sessiz bekledim bilmiyorum. Bir insanın -ne olursa olsun- ablası aleyhine tanıklık etmesi ne kadar zormuş, iliklerime kadar hissettim. Büyük ablamsa davaya gelmemişti bile.
Gözümün önüne yeğenlerimi getirdim ve onlar için dedim içimden, ardından konuşmaya başlayabildim... Konuşabildiğim kadar. Titreyen sesimle.
Ve dava bitti, velayeti eniştem aldı. Birazcık da olsa hafiflediğimi hissettim. İnşallah güzel günlerin başlangıcı olur gerçekten bu gün. Destekleriniz bizim için çok kıymetliydi... Çok teşekkür ederiz.

Biz bitti sanıyorken bu 4.çocuk da eniştemin üstüne kalacak demek... İnşallah o çocuğa açtığı davaya 3. çocuğu katmaz, velayetini vermez... Gerçekten giderken çok büyük bir kazık daha attı.

Kelimesi kelimesine katılıyorum... Allah anneme hayırlı sağlıklı uzun omur versin. Bizim de sabrımızı artırsın.

ben sadece hakkınızda hayırlısı olsun o cocuklar hayırlı ınsanlarla karsılassın ablanız da ınsallah ıyılessın dıyebılıyorum .. annenıze ve sızlere de saglık versın.. elestırı yapmak ıstemıyorum cunku ınsanız ve hepımız turlu sınavlardan gecıyoruz hayırlısı ıle bu sınavları gecmeyı nasıp etsın Allah ım...

ilk defa hukuka aykırı birşey istiyorum. inş ablanız o çocuğu çok geç nüfusa keydettirir de eniştenizi ve o en küçük çocuğu hiç etkilemez bu durum. bari tek bir iyiliği olmuş olur.

Ay ben bu konuyu hıc okumamısım.
Hungur hungur agladım

@EmiraSalih siz 2 kardeş ve anneniz çok çok büyük birşey yapıyorsunuz o çocuklara sahip çıkarak bağrınıza basarak..
her seferinde gözlerim doluyor bu konuyu okudukça..o çocukları hayal ediyorum yok olmuyor...
Allah hepinizin yardımcısı olsun..
enişteniz oğlunu da kabul etmiş ,her erkeğin yapabileceği birşey değil bu...umarım kardeşler hepbiraradaa mutlu huzurlu olurlar.anneleri bir...... ama teyzeleri anneanneleri babaları yanlarında şükür ki..

İddet süresi bıtene kadar yanı bosanmadan sonra 300 gun gecene kadar dogan tum cocuklar eskı esın uzerıne olur. yasa bu sekılde zaten kadınında 300 gune vlenme yasagı var ancak bunu hamıle olmadıgını ıspatlayarak kaldırabılır ancak ablanız dogum bıle yapmıs.
Ya cocugu 1 sene sonra yeni doğmuş gibi 1 yas kucuk yazdıracak ya da kımlıksız kalacak cocuk

boğazım düğümlendi.o çocukları düşündüm de,nasıl aklımdan çıkarırım bilmiyorum.
allah yardımcınız olsun.umarım herşey iyi olur.eminim sizlerin yanında çok iyi yetişecekler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…