Aynen bende bunu demek istiyorum yoksa biz mükemmeliz onlar kötü değil olayİyilik ya da kötülük ırkla ilgili bir şey değil önce bunu bilmek lazım.
Yaşam koşulları karakterleri de etkiler Bize göre daha “serbest” yetişen bi kadına gece otur evinde diyemezsin markete gitmek kadar basittir çünkü ona göre öyle olmalı belki de ama bizim en avrupai erkek tipleri dahi buna gelemez.
Herkes aynı değilHiçte değil,yakın ildeki ingiliz bir gelin,hasta kayınvalidesini kimseye bırakmadı.6 ay dönüşümlü bakacaklardı eltileriyle, bu kadını yollarda perişan edemem ,ben bakacağım, isteyen gelip burada görsün dedi,eltilerini bırakın çocukları bile uğramamış yıllarca annelerine...
Hayır yabancı erkek de mesela öyle Türk erkeği gibi fedakar değilfedakarlık kısmında sadece kadının fedakar olması beklenir öyle terbiye oluruz biz doğu toplumları
ve halimiz ortada
ne alaka diyebilirsin lakin çok alakalı
Cocugu yurt dışına okutmaya okey,evlenir se dezavantajmıYeğenim yani ablamın oğlu 29 yaşında, kendini çok geliştirdi eğitim alanında, yüksek lisans yaparken İngiliz bir kızla tanışmış Londrada, gelinimiz 22 yaşındaymış. Mayıs ayında İstanbulda düğün var. Kendi hayatı tabi karışamayız.Yeğenim diye söylemiyorum çok yakışıklı çok zeki ve iyi kalpli biri.Çocukken belliydi zaten böyle olacağı .
Ablamın bu evlilik için kafasında soru işareti var. Yeğenim Londraya taşınacak . Bizim gönlümüzden yerli bir kızla evlenmesi vardı ortak kültürler sebebiyle ama gençler kararını vermiş. Hayırlısı neyse o olsun . Kızın ailesiyle skype da görüşmüş ablam . Yeğenim çeviri yaptı . Yeğenimin sahiplenme huyu çok hoşlarına gitmiş hem kızın hem de kızın ailesinin.
Sorum şu ki , yabancı gelin ailenize geldi mi ? Avantajları ve dezavantajları nelerdir ?
Elbette.Herkes aynı değil
O kadın iyi biriymiş
Genelleme
İnşş öyle biri çıkar
Allah herkesi iyilerle karşılaştırsınElbette.
O yüzden bu konularda düşüncem şudur,bir insan iyiyse,merhametliyse,Çinden de Fizandan da gelse iyi insandır.
Nice çocuklarını öldüren,eşlerini bıçaklayan adamsılar da türktü,ne oldu.
Ha gönül ister tabi aynı yetişme ortamından gelsin.Kültür bir olsun demiyorum bakın,çünki gördüm ki kültür denilen şey az mesafede bile dağlar kadar farklı.
Bizim gelin oyle degil ısrar eder gelin diye benimde annem yapar gotursunler diye sen yorulma der.Zaten çat kapi ablama bile gitmem.Bizimkisi gelinimiz degilde kız kardesimiz gibiYabanci gelinimiz var ... asla kapiyi acmaz bizeani misafir istemez. Gidilirse bile acmaz kapiyi telefondan noldu ki der yemekler yapmaz hep hazirdir ama bunlar sorun degil bizim icin annem sadece arada sayiklar ac benim oglum diye bazen annem yapar gelin alir götürür ... ama iyi insandir :)
Neden Türk kadını kendini gömüyor bu konuda?
Şaka gibisiniz
Kadın düşmanlığı başlamış yine
Nedense bu ülkenin sorunu bu işte
Birbirimize destek vereceğinize her fırsatta gömmeyi biliriz
Sonrada ülkede kadına şiddet niye var?
Sor bakalım kendine
Avrupa’da kadınlar birbirine destek olur hak verilmez alınır hanımlar
Neden ağzınızdan salya akıtarak konuşuyorsunuz ?diz Türk kadını değil misiniz?
Hala bohça çeyiz diyorlar ya
Artık bizim kızlarımızda çalışıyor Yani
Kendi eşyalarını alıyorlar
Bunu çok ilginç buluyorum.Halbuki ruslar ve biz çok farklıyız gibi geliyor normalde.Fakat çok iyi eş olduklarını okumuştum ben de...Gelinimiz rus erkek kardesimin eşi 2 cocuklari var.Hiç kültür farkliligi cekmedik çabuk uyum sagladi cok memnunuz cok da seviyoruz Allah bozmasin.
Ben sizi anladım,aynı minvalde söylüyorum zaten,tabi diyorum ya insan aynı şeylere gülelim ağlayalım ister ama onu 1 saatlik mesafede bile tutturamıyoruz bazen:))Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın
Ben ırklarla ilgili konuşmadım
Bunlar alışkanlıklar vs
Her yerde iyisi de var kötüsü de
Kumar bu işte evlilik
Ne güzel,maşallah.Bizim gelin oyle degil ısrar eder gelin diye benimde annem yapar gotursunler diye sen yorulma der.Zaten çat kapi ablama bile gitmem.Bizimkisi gelinimiz degilde kız kardesimiz gibi
Aynen bende bunu demek istiyorum yoksa biz mükemmeliz onlar kötü değil olay
Ama en basitinden ortalama bir Türk erkeği eşinin arkadaslarıyla tatile çıkmasına izin vermez kavga çıkarır ama onlara göre çok normaldir
Yetiştiğimiz çevre toplum aile karekterimizi şekillendirir
Burda olay kız la erkek birbirlerine uyum sağlayacak mı
Ay Survivor izliyorlar mı? İzlerken sorun oluyor mu
Bende cidden anlamıyorumYazılanları okudum da bir insan neden kendi ırkını yerden yere vurur aklım almıyor. Atatürk gibi büyük bir liderin Türk kadınına verdiği değeri tüm dünya bilirken ne diye Türk kadınları aşağılanıyor? Onun yerine gelenek adı altında yapılan saçmalıkları eleştirmek varken.. Neyse. Yabancı Türk farketmez. Sevginin, aşkın dili rengi ırkı olmazSizin için tek dezavantajı yeğeninizi daha az göreceksiniz. Umarım çok mutlu olurlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?