yeğenim

Gelinlerce

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
3.065
3.397
63
günaydın hanımlar

valla sorunsuz gün geçiremez olduk..

ablamlar yurt dışında yaşıyorlar 40 aylık ve 18 aylık 2 erkek yeğenim var. büyük olan 2-3 ay önce kreşe başladı, her sabah gitmek istemiyorum diye ağlamalar klasik bilirsiniz :)

kreşle ilgili ilk sorunumuz, yeğenimin kolunda akıllı saat vardı annesini arıyor diye çıkartmışlar. o gün parka çıkılacağı sırada yeğenim montunu giymemiş ve öğretmenler sınıfta yalnız bırakıp gitmişler. yeğenim eve gelir gelmez bu olayları anlatıyor ablam ve eniştem ertesi gün okula gidiyorlar öğretmen olayı doğruluyor ama yanında ben vardım diyor, yeğenim inatla yoktu dedi. bu konuyu geçtik

defalarca yeğenim anne çocuklar bana vuruyor diye anlattı biri önden biri arkadan vuruyormuş, arkadaşının biri kafasına oyuncak vurmuş ama o yanlışlıkla oldu diyor. bunlar çocuktur ona sesimizi çıkartamayız ama şöyle bir sorun yaşandı;
bir çocuk benim yeğenimi itince yeğenimde onu itmiş öğretmen yeğenime bağırmış kolunu sıkmış, yine yeğenim eve gelir gelmez anlatıyor. öğretmen kol sıkma hariç hepsini doğruluyor. diğer çocuğa da kızdığını söylemiş öğretmen. ablam da bir daha benim çocuğuma hiç bir şekilde dokunma diye kadını uyardı.

en son dün yeğenim gelip anne öğretmen bana vurdu demiş. ablam ilk başta inanmamış, genel de oğlum bak bana doğruyu söylemezsen seni koruyamam dediği zaman yeğenim yalan söylüyorsa şaka yaptım anne şaka yaptım der ama inatla anne ben doğru söylüyorum demiş. ablam küçüğe yemek yedirirken yalancı çoban hikayesi var bileniniz vardır, onu anlatıyormuş yeğenim gidip anne ben sana doğru söylüyorum demiş ablam da biliyorum oğlum kardeşin küçük ben ona öğretiyorum demiş. biraz zaman geçmiş ablam yeğenime, yarın okula geleceğim kim yalan söylüyorsa polis onu alsın götürsün demiş yeğenim yine ben doğru söylüyorum demiş amaaaa gelelim asıl soruna gece yatacakları zaman yalan söylediğini itiraf etmiş şimdi sevgili bdv üyeleri bu çocuk neden böyle bir şey uydurmuş? bir dediği iki olmaz. biz ne yapalım ne edelim? hepimiz üstüne titreriz.. yoksa bu olanlar da 3-4 yaş sendromumu?

bence öğretmenin yanlış davranışları neticesinde çocuk okuldan ve öğretmenden soğmuş.Böyle dersem beni okula göndermezler belki diye düşünmüş olabilir.

diğer taraftan gerçekten doğru söylüyor olabilir ama polisin öğretmeni alıp götürmesi çok sert gelmiş ve vicdan yapmış olabilir onu korumak için yalan söyledim demiş olabilir.Okulda kamera filan yok mu?

maalesef kamera yok. ben anlayamadım doğru mu söylüyor yalan mı

bir de yaşadıkları yerde aile çocuğa şiddet uygularsa sorgusuz sualsiz çocuk devlet tarafından alınıyor.

Çocuk bulunduğu ortamdan mutsuz ve belki söylediklerinde doğruluk payı vardır.Sonradan belki korkup yalan söyledim demiştir.çocuğu korkutacak şeyler söylemeyin.sizin en kötüsünü düşünerek hareket etmeniz lazım.

evet polis bahsinden korkmuş öğretmeni korumaya çalışıyor olabilir.

yalanın altında mutlaka bir sebep vardır. benim oğlumda yalan söylemeye başlamiştı hemde hiç masum olmayanından dr.kardeş kıskançliği ve ilgi cekmek icin yaptigini soyledi ilgiyi arttirinca düzeldi.

şuan oranın dilini bilmediği için zorluk çekiyor ama bir çok şeyi öğrendi. bizim çocuklar cıvıl cıvıl ya orada ki çocuklar durgun yeğenim o yüzden çok bir sevemedi. bir de öğretmenle böyle sıkıntılar yaşayınca...

annesi alır karşısına güzel güzel konuşur her zaman, şimdi yalan söylüyorsa gidip boşu boşuna kadına kızmayayım dedi ve polis olayını söyledi. biz de şaşırdık ne yapacağımızı ne doğru ne yalan?

yalanın altında mutlaka bir sebep vardır. benim oğlumda yalan söylemeye başlamiştı hemde hiç masum olmayanından dr.kardeş kıskançliği ve ilgi cekmek icin yaptigini soyledi ilgiyi arttirinca düzeldi.

numanayse biz küçükle ilgilenmiyoruz bilee o yavrucak kendi kendine büyüyor resmen daha ne kadar ilgi gösterelim bilemedik

Yeğeniniz yalan söylüyormuş gibi görünmüyor. Ablanız yalan söyleyeni polis götürecek demiş. Öyle yanlış bir yaklaşım ki. Çocuk korkmuş. Öğretmeninin zarar görmesinden korkmuş olabilir, öğretmen geri dönünce daha kötü davranır diye korkmuş olabilir. Unutmayın çocuğun beyanı herzaman esastır. Ablanız her ne kadar sana inanıyorum dese de hareketleriyle hep tersini göstermiş.

Yeğeninizin kendini bu kadar güzel ifade etmesine şaşırdım. Çocuklar böyle şeyler söyler. Şuan çok küçük. Benim yeğenim öyle bir uydurur ki bildiğin senaryo yazar. Sadece üstüne gitmeyin. Olayı büyütmeyin. Bazı aileler küçük kıyamet koparıyor. Sakince oyun oynayın sohbet edin. Zaten kendiliğinden söyler doğruyu.

numanayse biz küçükle ilgilenmiyoruz bilee o yavrucak kendi kendine büyüyor resmen daha ne kadar ilgi gösterelim bilemedik
baska sebep olabilir bizimkini örnek verdim sadece.ya da cocuk simdi dogru soyluyor polis olayindan korkup öyle birsey de demis olabilir

Kreşle ilgili bu kadar tereddut varsa daha guvenli hissedeceginiz baska krese gonderin.
3-4 yas arasi cocuklarin dikkat cekme istegi vardir, dikkat cekmek istiyor olabilir. Ama dogru da soyluyor olabilir. Bilemeyiz. En iyisi kreşi degistirin.

işte doğruyu söylesin diye ablam küçüğe yemek yedirirken yalancı çoban hikayesini anlatmış, yeğenim de yanlarına gelmiş ve anne ben doğru söylüyorum demiş. insan şaşırıyor ne yapacağını.
şimdi çocuk doğru söylüyorsa bu 3 oldu o kıyamet kopsun :)

Gerçekten olmasada demekki bir sorun var başka yere verme şansınız yok mu?birde polisi falan karıştırmayın bir dahaki sefere başına kötü birşey gelirse bilmeniz lazım sonuçta eğer inanmayacağınızı düşünürse veya korkarsa hiçbirşey anlatmaz.ablanız iyi niyetli olsada yanlış mesajlar veriyor çocuğa.kadınla konuşup neden böyle birşey demiş olacağını sorsun.gerekirse bir uzmana gidin yardım alın.belki çocuk gerçekten doğruyu söylüyor.haklılık payı varsa ben olsam o vicdani yükü taşıyamam.

Kıyamam ya zıpırcan. Niye öyle yaptı bilmiyorum ama bi kıyamadım nedense umarım sorunu bulup çözebilirsiniz ☺

ya bir görseniz o kadar şapşik ki :) kıskanmasın diye bütün ilgi büyükte, istediği oyuncaklar alınır annesi sabahtan akşama kadar oyun oynar babası akşam gelir ilgilenir. konuşması bozuldu bi sürekli takılıyor ama kreşten önce de vardı

taşınacaklar bulundukları yerden zaten mecbur değişecek o kreş ama devlet nereye verirse oraya gitmek zorundalar diye biliyorum.

inanın ablam da şaşırdı ne yapacağını. normal de seni koruyamam dediği zaman yalan söylemişse şaka yaptım derdi ama bu defa dememiş ablam da iyice emin olmak için böyle yapmış.

işte eğer haklıysa çocuk?
veya değilse de öğretmene boşuna kızılırsa?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…