Yeme düzenim kendime ve çevremdekilere dert oldu 🤔

Merhaba bayanlar ;
Evet!. Çok yiyorum ve hiç doymuyorum. İnanılmaz aç hissediyorum kendimi. Mutluyken, üzgünken hep yiyorum. İştahımın kapalı olduğu tek bir anım bile yok. Takıntım kilo değil. O kadar yememe rağmen 173 boy, 60 kilodayım. Boyuma göre kilomun normal olduğunu düşünüyorum ama bir 58 olsam fena olmaz diyorum.

Gelelim konuma etrafımdaki insanlar bu konudan çok müzdarip, özellikle iş arkadaşlarım ilerde bu yeme bozukluğumun başıma dert olacağını ve bir süre sonra kilo alacağımı, sağlığımın bozulacağına inanıyor. O kadar çok bu durumu söylüyorlar ki evhamlanıp ay da bir rutin kan testi yaptırıyorum. Tartıdan hiç inimiyorum 😵hiçbir şey çıkmıyor sonuçlarımda.

Sağlık çalışanıyım yeme düzenim iş hayatım da bozuldu, nöbet usulü çalıştığım için gece uyanık kalma adı altında elime ne geçerse çantama koyar, aralarda sürekli ağzıma birşeyler tıkıştırırdım. İş hayatıma ilk başladığım da 54 kiloydum, 2 doğum yaptım 60 oldum.

Tatlı krizlerim vardır mesela, hiç affetmem. Artık tatlıyı kararın da yiyeceğim dediğim vakitler de bile en fazla 1 gün dayanabiliyorum. Sevdiğim bir yemeği tabak tabak yerim (hoş sevmediğim yok gibi). Ayrıca spor da yapıyorum. Spor hocam mola dediği vakit götürdüğüm çikolatalara saldırıyorum, spor hocamın manalı bakışlarının altın da iki tane çikolatayı anın da yiyorum.

İştahımı açıyorsun, senin yüzünden kilo alıyorum diyen arkadaşlarımı hiç saymıyorum. Eşim desen o da ayrı bi sıkıntı oldu, ona da bulaştı bu durum. Akşam yemeği, tatlı, çayın yanına kek, kolanın yanına çekirdek, kahvenin yanına lokum, meyve olarak günü kapatıyoruz. Şu sıralar kafama haylice takılıyor, iler de bi sıkıntı olur mu acaba? Yeme düzeni bu şekilde olup şeker, tansiyon, kolesterol gibi sağlık sorunları yaşayan oldu mu? Ya da kilo olarak geri döner mi bana? İştahımı nasıl kesebilirim ya da?
yiyipte kilo korumak kiskandim su an 😁

Bence boyunuz ve kilonuz gayet orantılı. Zaten sağlık çalışanıymışsınız. Şeker tansiyon gibi sıkıntılar yoksa yiyin gitsin nolcak
Şu anda yok, ya ilerde çıkarsa diye acayip endişeleniyorum. Bu aralar aklım fikrim sağlığım da.

Esim gunde 6 ogun yiyor ve kilo alabilmek icin spora gidiyor, ben de vermeye calisiyorum iste.
Belki mesleginizin de etkisi ile metabolizmaniz hizli calisiyordur. Bu durumda da gayet sanslisiniz. Ama yas aldikca metabolizma hizi dusecek, o yuzden bir sekilde duzenlemek gerekir.

Esim gunde 6 ogun yiyor ve kilo alabilmek icin spora gidiyor, ben de vermeye calisiyorum iste.
Belki mesleginizin de etkisi ile metabolizmaniz hizli calisiyordur. Bu durumda da gayet sanslisiniz. Ama yas aldikca metabolizma hizi dusecek, o yuzden bir sekilde duzenlemek gerekir.
Haklısınız, iler de bayağı bayağı tontiş biri olabilirim. O potansiyel var bende 😂

Bence hiç diyet yapmayın aynen devam duzeninizi bozarsaniz verdikten sonra geri yemeye başlayınca daha fazla kilo alırsın.🤷

🤔🤔 Onlar kadar hızlı değilim ya, tadını çıkara çıkara yerim genelde.
Hızlı yemicen zaten hem sohbet edip kakak kiki vs hem de yemek yiyecen he bazıları tonla yiyo bazıları hızlı yiyo vs ama sohbetli olanı sana göre ilk abonen benim kız :KK70:

Aslan 🦁 burcuyum. Ben sık sık, çok yiyorum. Yedikten bir saat sonra açım Malesef 🤦

Ben de cok yerim ama Tabak Tabak degil
Bir arkadas var hic yemem diyor günde iki ögün ama bir oturunca benim.üc Katim yiyor kiloluyum neden diye geziniyor
Ben yeri gelir cok da yerim ama zamana yayinca daha keyifli oluyor

beni konuk alabilirsin eem yemekler sendendi dimi ohh be bi kapı daha bulduk kriz var lütfen :KK70:
Eşimden fırsat kalırsa. O da bu ara bayağı alıştı bedava yeyip içmeye. Evin sadece mutfak masrafına karışırım demekle hata ettim. Diğer masraflar daha az tutuyor. Bi de bana çikolata markası felan söylüyor paşa 🤦

Ben de cok yerim ama Tabak Tabak degil
Bir arkadas var hic yemem diyor günde iki ögün ama bir oturunca benim.üc Katim yiyor kiloluyum neden diye geziniyor
Ben yeri gelir cok da yerim ama zamana yayinca daha keyifli oluyor
Ah ah o zamana bir yayabilsem. Yayabildiğim tek zaman dilimi 1 saat

Belliki sindiriminiz ve metabolizmaniz cok hizli olmaliki yediginizi hemen sindiriyorsunuz ki 1 saate acikiyorsunuz ve metabolizmada okadar hizliki kilo almiyorsunuz.
Vicudunuz yakiyor .

Kan testi yapiyorsaniz en azindan sekerinizin ve kolestrolünüzünde normal oldugunu anlamis oluyorsunuz suan icin sorun yok demektir.

En azindan seker indeksiz düsük ve yag orani düsük seyler yemeye calisin daha saglikli olabilmek icin.

Herkes birbirinin sınırda ne kadar çok giriyor. Başka sorunları mı kalmamış. Nasıl iyi hissediyorsanız öyle yapın.

Back
X