Yeme - içme

senerm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2016
71
35
3
34
Selam kızlar,

Bende hamile olduğumu yeni ogrenenlerdenim. Perşembeye ilk doktor randevum var ama daha gitmeden İnternet'te kendi kendime araştırıyorum neler yemeliyiz yememeliyiz vs.

Ben şu hergün sut/yoğurt olayını yapamıyorum. Normalde bile asla ağzıma sürmedim, napacamm bilmiyorum. Bi akıl verin :( 1 bardak hadi zar zor içilir ama okuduğum bi sayfada günde 3 bardak yazıyordu minimum.

Birde sigara içenler, canınız çekince napiyorsunuz? 2 gündür gözümün önünden gitmiyor şu zıkkım, ne yapsam olmuyor. Ağzıma sürmedim ama çok kötüyüm sürekli aklımda ve inanılmaz agresifim.

canım 3 bardak olayı biraz abartı olmuş. 1 bardak içsen yeterli ;) miden almıyorsa içerisine muz ya da çilek koyup blenderdan geçir bal ya da hafif şeker koyup tatlı seviyorsan içebilirsin.. ama kendin yap yani ;) ya da laktozsuz sütler var midesi rahatsız olanlar için öyle bir şey varsa onu da tüketebilirsin.. badem sütü yapabilirsin kendine onu içebilirsin.peynir yiyebiliyorsan peynir ye mutlaka.. onları da yiyemezsen tuzsuz patlamış mısır ( ödem yapmasın tuzlu tuzlu ) ve marulda da bolca kalsiyum var onları da tüketebilirsin canım. günde 2 adet ceviz yiyebilirsin. hafta 1 kere balık tüket bebek için yararlı.. çok aşırı hamur işi önerilmiyor ama dozunda yersen sıkıntı yok ;) sigara konusuna gelince kullanmadığım için bir yorum yapamayacağım.. içen bilir ne yaşadığını ne desem boş bu konuda.. inşallah tiksinirsin de sende rahatlarsın diyeyim ben :)

içmemenlere gelince yeşil çay, adaçayı, kekik çayı , maydanoz ve nane çaylarını tüketmemelisin .. düşüğe sebebiyet veriyor ;)

canım 3 bardak olayı biraz abartı olmuş. 1 bardak içsen yeterli :KK66: miden almıyorsa içerisine muz ya da çilek koyup blenderdan geçir bal ya da hafif şeker koyup tatlı seviyorsan içebilirsin.. ama kendin yap yani :KK66: ya da laktozsuz sütler var midesi rahatsız olanlar için öyle bir şey varsa onu da tüketebilirsin.. badem sütü yapabilirsin kendine onu içebilirsin.peynir yiyebiliyorsan peynir ye mutlaka.. onları da yiyemezsen tuzsuz patlamış mısır ( ödem yapmasın tuzlu tuzlu ) ve marulda da bolca kalsiyum var onları da tüketebilirsin canım. günde 2 adet ceviz yiyebilirsin. hafta 1 kere balık tüket bebek için yararlı.. çok aşırı hamur işi önerilmiyor ama dozunda yersen sıkıntı yok :KK66: sigara konusuna gelince kullanmadığım için bir yorum yapamayacağım.. içen bilir ne yaşadığını ne desem boş bu konuda.. inşallah tiksinirsin de sende rahatlarsın diyeyim ben :)

Canım teşekkür ederim valla, alternatifleri kesinlikle deneyecem çünkü sütü midem almıyor valla :( patlamis misir ve marul çok ilginç ya bilmiyordum kalsiyum yüklü olduklarını, öğrendiğim iyi oldu :) sigaraya gelince şu anda hiç tiksinecekmisim gibi gelmiyor ama keşke öyle bişey olsa

Canım teşekkür ederim valla, alternatifleri kesinlikle deneyecem çünkü sütü midem almıyor valla :KK43: patlamis misir ve marul çok ilginç ya bilmiyordum kalsiyum yüklü olduklarını, öğrendiğim iyi oldu :) sigaraya gelince şu anda hiç tiksinecekmisim gibi gelmiyor ama keşke öyle bişey olsa

Bitki canlarıyla zaten aram yoktu ıyiki de yokmuş ama nane şekerinde zarar varmi? Midemi rahatlatıyor diye arasına atıyorum ağzıma

inşallah tiksinirsin canım öyle düşün :) evet kalsiyum bol miktarda var onlarda.. nane şekeri sıkıntı olmaz.. çayı demişti bana doktorum. içmemiştim hiç.. tansiyonumda problem de vardı benim türk kahvesi de içme demişti.. soda da içebilirsin miden için sade soda iyi geliyor ;) bir de leblebi

Back
X