yemeğe gelmeli bir konu

La vie en Rosee

Honey, i am pure gollddd
Pro Üye
1 Haziran 2018
5.330
16.353
248
selam arkadaşlar,

bi kv li konu açmak da bana nasipmiş.:kahve:
hiç açmam sanıyordum, ama hayat şartları; açtırıyormuş.:kahve:
kv le aynı sitede oturuyoruz. 2 dk yürüme mesafesi var. hafta 7 günse muhakkak her hafta ortalama 2 kere gideriz. pazar günleri de işimiz yoksa - şu zamanlarda maddi sıkışıklıktan dolayı aktivitemiz yok zaten- görümcemler gelir rutin buluşmamızı kv de yaparız.

kv ye gidip gelmek, onun bize gelmesi rutinleşti şu 3 ay içinde. 1-2 gün ses etmesem ya o çağırır yemeğe, ya da benden bekler. eşim de bekliyor. dün dedi annemi yemeğe çağırsak. ben de çalışıyorum. bi de böyle sık gidip gelmelere alışık değilim. zaten koca gün işte çalışıyorum, eve gelince de bazen sadece uzanasım geliyor saatlerce.

ben de tamam çağırırım bir ara dedim yarım ağız. bugün bir ara arayacaktım, eşim az önce aradı çağıracak mısın, annem markete uğramış çünkü. bizi çağıracak sanırım diye. o önce davranıcak falan diye.

ben de tamam çağırsın o zaman dedim.:KK53: hııııy cinim binim yaptı. ben de tamam çağıracağım merak etme dedim.

bir yandan da benden fazla beklenti içine girmesin istiyorum. yani ben buyum. çalışıyorum ve birkaç günde bir onu yemeğe çağırmam rutin hale gelsin istemiyorum. öyle ne varsa yiyoruz yalan yok rahatsız etmiyor, fakat alışkanlığa bağlanmasından da korkmuyor değilim..

bu da böyle bir anımdı.:KK50:

selam arkadaşlar,

kv le aynı sitede oturuyoruz. 2 dk yürüme mesafesi var. hafta 7 günse muhakkak her hafta ortalama 2 kere gideriz. pazar günleri de işimiz yoksa - şu zamanlarda maddi sıkışıklıktan dolayı aktivitemiz yok zaten- görümcemler gelir rutin buluşmamızı kv de yaparız.

kv ye gidip gelmek, onun bize gelmesi rutinleşti şu 3 ay içinde. 1-2 gün ses etmesem ya o çağırır yemeğe, ya da benden bekler. eşim de bekliyor. dün dedi annemi yemeğe çağırsak. ben de çalışıyorum. bi de böyle sık gidip gelmelere alışık değilim. zaten koca gün işte çalışıyorum, eve gelince de bazen sadece uzanasım geliyor saatlerce.

ben de tamam çağırırım bir ara dedim yarım ağız. bugün bir ara arayacaktım, eşim az önce aradı çağıracak mısın, annem markete uğramış çünkü. bizi çağıracak sanırım diye. o önce davranıcak falan diye.

ben de tamam çağırsın o zaman dedim.:KK53: hııııy cinim binim yaptı. ben de tamam çağıracağım merak etme dedim.

bir yandan da benden fazla beklenti içine girmesin istiyorum. yani ben buyum. çalışıyorum ve birkaç günde bir onu yemeğe çağırmam rutin hale gelsin istemiyorum. öyle ne varsa yiyoruz yalan yok rahatsız etmiyor, fakat alışkanlığa bağlanmasından da korkmuyor değilim..

Tam yorum yapacaktım bunun sadece bir anı olduğunu gördüm.

hıııyyy cınım bınım diyorsa eşiniz oda yardım edecek mi?
acaba kv ona mı diyor gelin de hiç çağırmıyor bizi diye

kv nizi bir çağırdığınızda söyleyin
ahh anne keşke imkanım olsa da daha çok çağırsam çalışmaktan yetişemiyorum
oğlun da çok baskı yapıyor ama anca ara sıra çağırabiliyorum vs

vicdanlı kadınsa gerek yok kızım sen gel vs demeli

illa yemeğe mi çağırmak icap ediyor ki
yemeğe almak zor da ben olsam çaya çağırırdım

ben de çaya çağırmak istiyorum, o daha kolayıma geliyor. bir kaç kere söyledim çaya bekliyorum diye.
kıymalı yumurta yaparım ben dedi. illa yemek yiyecek:D
eşim de çay diyince hazır bişeyler alırız yemek yeriz diyor.
sanırım mesafe kısa olduğu için ya da yemekkolikler.

ben de çaya çağırmak istiyorum, o daha kolayıma geliyor. bir kaç kere söyledim çaya bekliyorum diye.
kıymalı yumurta yaparım ben dedi. illa yemek yiyecek:KK70:
eşim de çay diyince hazır bişeyler alırız yemek yeriz diyor.
sanırım mesafe kısa olduğu için ya da yemekkolikler.
:KK53: maksat birlikte olmak değil mi yemek olunca bir sürü getir götür bulaşık çıkıyor
oturup sohbet etmek için en mantıklısı çay
ama bence eşiniz annesinin alınganlık edeceğini düşünüyordur, o hep yemeğe çağırıyor biz de yemeğe almalıyız diye.
bence yanlış. kayınvalideniz alınmaz, çalıştığınızı biliyor.
tabii aranızdaki ilişkiyi bilmiyorum anlayışlı biridir umarım:)

selam arkadaşlar,

Hafta ici nden bukadr sık görüsüyorz ailenle derdim ben olsam.
Onlar beni cagırmasın,ben de onları.HAzır yemege gitmek güzel ama biyerden sonra o bile yorucu geliyor calısırken.
Yapar bi makarna yerim.
Sonra dinlenirim yani.

Hafta ici nden bukadr sık görüsüyorz ailenle derdim ben olsam.
Onlar beni cagırmasın,ben de onları.HAzır yemege gitmek güzel ama biyerden sonra o bile yorucu geliyor calısırken.
Yapar bi makarna yerim.
Sonra dinlenirim yani.

offf sormayın evlendiğimiz günden beri hiç dışarıda yemeğe çıkmadık.
özeniyorum böyle mekanlarda yemek yemeye, hoş vakit geçirmeye. yeni evliyiz bir de.
ama sanırım eşim bu konuda benimle aynı düşünmüyor. bir de kv yalnız yaşıyor, kafası hep onda haliyle.
maddi yükler de olayın içine girince iyice eve kapattık kendimizi. en büyük sosyal aktivitemiz yemeğe gidip gelişmek.
zorla konser bileti aldım artık bir atraksiyon olsun hayatımızda diye.

Ben 4 5 aydır birkaç kez ağırladım. Onda da 5 kez eşim yemek yaptı, görümceler kaldırdı sofrayı. 2 kez filan ben yapmışımdır anca yemeği. Onda da hep yardım ederler salataya, bulaşığa vs. Kendimiz daha çok gidiyoruz. Ben çalışmıyorum bu arada. Bence siz kötü alıştırmışsınız zaten. O ne öyle ördek ailesine bağlamışlar. Yemeğe filan almayın çalışıyorum yoruluyorum deyin. Ki ben onu bile demem. Habire senin aileni görmek istemiyorum, sıkılıyorum diyorum. Huyum bu değiştiremem.

eğer siz sık yemeğe gidiyorsanız çağırmalısınız yani ben olsam çağırırdım hafta içi değil ama hafta sonu.o da cumartesi pazar günü bana kalsın diye.
ben de çalışıyorum yemekli misafirr çok zor yorucu bilirim ama eşiniz bekliyor sonuçta. çağırmam deseniz eşinizle sizin huzurunuz kaçacak.
eşiniz ailesi nasıldır bilmem anlayışlı mı aman kızım sen uğraşma diyecek insanlar mı?
benim eşimin ailesi çok değişken bazen aman kızım uğraşma derler bazen hiç umurlarında olmaz.
misal babam bizdeyken pazar günü ( ki tek tatil günüm maalesef cumartesileri de çalışıyorum ) kahvaltıya çağırdım geldiler ama akşam 8 de kalktılar :) hem kahvaltı sonrası kahvesi meyvesi akşam yemeği akşam çayı olmuş oldu zordu yani :)

Ben 4 5 aydır birkaç kez ağırladım. Onda da 5 kez eşim yemek yaptı, görümceler kaldırdı sofrayı. 2 kez filan ben yapmışımdır anca yemeği. Onda da hep yardım ederler salataya, bulaşığa vs. Kendimiz daha çok gidiyoruz. Ben çalışmıyorum bu arada. Bence siz kötü alıştırmışsınız zaten. O ne öyle ördek ailesine bağlamışlar. Yemeğe filan almayın çalışıyorum yoruluyorum deyin. Ki ben onu bile demem. Habire senin aileni görmek istemiyorum, sıkılıyorum diyorum. Huyum bu değiştiremem.

ne güzel eşiniz yemeğe yardım ediyor, ne yardımı, yemek yapıyor:D
benimki salata bile yapmaz. ama temizlik yapar Allahı var simdi.
ben de aynı sizin gibi düşünüyorum ya, içimden gelicek benim bir şey o zaman yaparım onu. ama birisi deyince inadıma yapasım gelmiyor. zaten tüm gün çalışıyorum, aksam bi kafamı dinliyim sadece. keza çalışmasam da böyle düşünürdüm.

Eşin bu kadar darladığına göre, yardım ediyomu yemek yapmaya. İlla birlikte yenilecekse kv yapsın, yiyin evinize geçin. Çalışan insandan zırt pırt yemek beklemesin. Ama asıl sorun kv değil eşinde anlayış yok.

eğer siz sık yemeğe gidiyorsanız çağırmalısınız yani ben olsam çağırırdım hafta içi değil ama hafta sonu.o da cumartesi pazar günü bana kalsın diye.
ben de çalışıyorum yemekli misafirr çok zor yorucu bilirim ama eşiniz bekliyor sonuçta. çağırmam deseniz eşinizle sizin huzurunuz kaçacak.
eşiniz ailesi nasıldır bilmem anlayışlı mı aman kızım sen uğraşma diyecek insanlar mı?
benim eşimin ailesi çok değişken bazen aman kızım uğraşma derler bazen hiç umurlarında olmaz.
misal babam bizdeyken pazar günü ( ki tek tatil günüm maalesef cumartesileri de çalışıyorum ) kahvaltıya çağırdım geldiler ama akşam 8 de kalktılar :) hem kahvaltı sonrası kahvesi meyvesi akşam yemeği akşam çayı olmuş oldu zordu yani :)

Kahvaltıya gelip akşam kalkma olayını ben de hiç anlamıyorum. Öğlen kalk ki karşındaki de işine gücüne baksın. Dışarı çıksın vs. Anlayışsızlık tamamen.

Kahvaltıya gelip akşam kalkma olayını ben de hiç anlamıyorum. Öğlen kalk ki karşındaki de işine gücüne baksın. Dışarı çıksın vs. Anlayışsızlık tamamen.
evet işte diyorum ya değişkenler. yani çamaşır yıkadım astım ettim o gün. kimse de kadının işi gücü vardır ya da tek tatil günü uzanır dinlenir demedi.evleri de arabayla 10 dk bile değil.

ne güzel eşiniz yemeğe yardım ediyor, ne yardımı, yemek yapıyor:KK70:
benimki salata bile yapmaz. ama temizlik yapar Allahı var simdi.
ben de aynı sizin gibi düşünüyorum ya, içimden gelicek benim bir şey o zaman yaparım onu. ama birisi deyince inadıma yapasım gelmiyor. zaten tüm gün çalışıyorum, aksam bi kafamı dinliyim sadece. keza çalışmasam da böyle düşünürdüm.

Ben evlenmeden önce gayet yemek yapan bir insandım. Becerirdim yani kendi çapımda. Evlendik eşim yemek yapmaya başladı. Misafir olmasa da girer mutfağa, salataya kadar ben yapacağım der. Bana göre de eli lezzetli. O öyle olunca ben hiç atılmadım ortaya. Annem der ki bir işi yapıyorsan da herkese yapıyorum deme. Çünkü senin başına kalır. Misafir ağırlayacak kadar iş beceremeyin bence artık. Ne bileyim anneyi çağırmakta direnen eşinize salatayı tuzlu, pilavı lapa yapın. Aranız bozulmadan bırakır. Yemeğin bulaşığını eşinize bırakın, sürekli bir şeyler isteyin yorun. 2 kişiyken bile yoruluyor insan üstüne de habire misafir istememekte haklısınız. Hele de çalışırken daha zor. Otur film izle, sarılıp otur, akşam yürü bir şey yap yani. Anneyle yapışık olmaktan hazzetmiyorum. Bana bıraksa her şeyi ve diretse canım otur kendin hazırla ben uğraşamam derim. Demek de lazım. Kadınız diye hizmetçi değiliz. Beyefendi kendine anasını eğleyecek başka oyuncak bulsun. Canınıza, zamanınıza yazık.

selam arkadaşlar,

yani siz çalışıyorsunuz bence sizde ona yemeğe gitmeyi azaltın anne hem sana zahmet oluyor hemde işten geldikten sonra kolumu kaldırcak halim kalmıyor deyip tatlılık halledebilirsin belki oda belki yani :halay:

Back
X