- Konu Sahibi zeynepdumankaya111
-
Kuzum hiç strese sokma kendini bende evlendiğimde bişey bilmiyodum düşün 28 yaşıma kadar hiç mutfağa girmemişim gibi bişey, 2 yıllık evliliğimde herbişeyi öğrendim tabi iş başa düştü,evi yuva yapan yemek kokusudur, odur budur derken dört dörtlük yemek yapmaya başladım hatta annem ve kayınvalidemden de güzel:) internetten bikaç yerden bakıyorum bir tarife zaten illa biyerlerde püf noktalar buluyosun ve oluyo. Stres yapma acele etme iyi bi koca adayı bulmaya bak sen herisi nasıl olsa gelir. Yemek yapan kadın değil kendine bakan iyi konuşan güzel gülen kadın arıyo artık erkekler:)Kızlar bikac hafta öncesine kadar ciddi bi iliskim vardı ve yakin zamanda düğün planlari icin bu yaz yemek yapmayi ogrenmem gerekiyordu ancak planlar şaştı ilişkim bitti ancak ablam ciddi bir trafik kazası gecirdi kpss sonrasina kadar anneme emanet ancak 1 hafta sonra yaklaşık 3 ay kadar zorlu maratonum başlıyor. .
Annem iyi yemek yapar ancak hep okul sinavlar derken ne ben ugrastim ne de o beni mutfaga soktu simdi de ölçülerde malesef anlasamiyoruz.. ona göre hersey göz kararı ama bizim gözler farklı gözler :))
Tqrifleri netten almak herzaman isime yaramıyor daha once denedim biri tutsa biri tutmuyor genel olarak nefis yemek tarihlerinden denenmis tariflere bakıyorum ama :/ icime sinmiyor..
Neyse asıl sorun su ki benim sorunum tarif degil ince püf noktalar bi sekilde tarif bulurum ama bu isi bu vesile ile halletmek istiyorum. .
Yemek yapmanın ince noktaları, nerden baslamaliyim vsvs.. misal salatayı bile cok yavaş yaparım tek tek dogra et derken :/
Yardımlarınıza, fikirlerinize ve tariflerinize ihtiyacim var.. bu sekilde bende günlük olarak denemelerimi burada paylasmak istiyorum destek olursaniz..
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ölçüsü ve lezzeti konusunda güvendiğim tek blog var .............
Orayla tanıştıktan sonra annemin kafası rahat etti valla :)
Tavsiye ederim deneyebilirsin..
Yavaşlık konusunda bir şey diyemem ben hala yavaşım maalesef.
Ama yaptığım lezzetli olur, bir de mutfağı batırmasaydım iyiydi:)
Yemekte salça, bol baharat, yağ bence olmazsa olmaz..
Hatta tereyağ ile sıvıyağı birlikte kullanmanı öneriyorum..
Aslında zor değil hiç yemek yapmak işin sırrı malzemede ve senin isteğinde gizli
Şu blogun adresini ben de alabilir miyim acaba? Belki farklı tarifler falan vardır, severim değişik şeyler denemeyi. ^^
Aslında zor değil hiç yemek yapmak işin sırrı malzemede ve senin isteğinde gizli
kevserinmutfagimi yoksa :) yazabilirmisiniz meraklandim
Cahide tavuklu karnıyarık yaz en üstte çıkar canım..:)
Kuzum hiç strese sokma kendini bende evlendiğimde bişey bilmiyodum düşün 28 yaşıma kadar hiç mutfağa girmemişim gibi bişey, 2 yıllık evliliğimde herbişeyi öğrendim tabi iş başa düştü,evi yuva yapan yemek kokusudur, odur budur derken dört dörtlük yemek yapmaya başladım hatta annem ve kayınvalidemden de güzel:) internetten bikaç yerden bakıyorum bir tarife zaten illa biyerlerde püf noktalar buluyosun ve oluyo. Stres yapma acele etme iyi bi koca adayı bulmaya bak sen herisi nasıl olsa gelir. Yemek yapan kadın değil kendine bakan iyi konuşan güzel gülen kadın arıyo artık erkekler:)
Acemiler için ayrıntılı yemek tarifleri diye aratırsan istediğin tarzda bi bloga erişebilirsin. İçlerinden biri benim blogum :18:
Yapa yapa alışacaksın, göz kararın yapa yapa tutacak. Yemekleri tek tek sorarsan sana püf lü anlatabilirim her gun hiç üşenmem.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Canım bir iki denemeden sonra elin alışacak sende göz kararı yapacaksın büyük ihtimalle. Yavaşlığın için bir şey diyeceğim sanırım yapı meselesi ama onun yerine mutfakta düzenli ol nasıl başlarsan öyle gider çünkü. Birşeyleri soydun diyelim ya çöpün içine soy yada ortadaki çöpleri hemen temizle en son toparlayın deme yada yağlı olmayan bir bulaşık çıktı hemen çalkala yerine koy. Yavaşlığını bir nebze hafifletir belki.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ben de kendi evime çıkana kadar hiç yemek yapmamıştım, popom sıkışınca öğrenmiştim. İnternetten bakarak arada anneme sorarak falan. Ama benimde göz kararıdır hep ölçülerim bu yüzde ölçü konusunda bir şey diyemeyeceğim.
İnsanlar genelde yemeklerimi çok farklı ve güzel bulurlar bunun da bir sebebi var; anneannemin baharatı. Şimdi şöyle oluyor biz Trakya'da poy diye bir baharat kullanırız. Ananem her yaz poy/kavrulmuş nohut/kavrulmuş mısır/cıbrıssa/kırmızı biber falan karıştırıp güzel bir baharat yapar çok güzel koktuğunu düşünüyorum ben en azından. O bitince istanbuldaki baharatçılardan poy bulmuştum ama tabii aynı olmuyor. :/ Yine de deneyebilirsin sevdiğim bir baharattır. Yemeği yemek yapan baharıtıdır bence. :)
Onun dışında...
Yemek tuzlu olduysa içine patates atıp kaynatırsın biraz bunu herkes bilir zaten.
Ben ıspanak/semizotu/pırasa hatta taze fasulye gibi yemekler yaparken en üste bir adet küp şeker koyarım tatlandırır yemeği.
Pilav falan yaparken kesinlikle tereyağı ve şu küp küp et ve tavuk tadı veren şeyler oluyor ya (isimlerini unuttum) kullanmam bana çok ağır geliyor.Sevenini gördüm ama bilemiycem...
Et yemeği yapıcaksan ve etler çok sertse limon suyuyla yumuşatmasına yardımcı olabilirsin.
Eğer tavalık tavuk göğüs aldıysan ben hiç o marketlerde satılan çeşnilerden kullanmam hani dışarısı çıtır olsun falan diye. Pişirmeden önce tavukları bir yarım saat çeşitli baharatlar (kekik kırmızı biber falan) eklenmiş zeytinyağında bekletirim.
Çok fazla kök/börek yapmadığım için o konuda yardımcı olamayacağım malesef. Benim bildiklerim genelde çok zahmetli olmayan ve az kalorili olan (zaten pilavı/makarnayı bile zeytinyağı ile yaparım alışınca ayçiçek bile ağır gelmeye başladı.) şeyler.
Şimdilik bu kadar düşünebildim aklıma daha gelirse yazarım. ^^
Ayyy çok kolay yemek yapmak.Bütün yemeklerin baş mantığı aynı.Püf noktaları için ayrı bi konu başlığı aç.Mesela;yemek yapmanın püf noktaları diye.Göreceksin ki en kolay şeymiş
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?