Yemek konusunda iyice saldin ??

Ay ben bizzat tanıyorum öyle birini :) yemeğini eşinden önce yiyorlar herşey var ayırıyor eşine sonra dayanamayıp onu da yiyor kocası gelince AA aşkım yemek bitti sana yumurta yapayım diyor adamın sesi çıkmıyor valla :)

Neden? Kotu mu oluyor Yemek?
Bizde Cuma kapama vardi fazla olmus. Dun yanina bir corba ekledim oldu bitti.
Bugun de dunden kalan corba vardi yanina baska bisey hazirlandi.
Israf etmekdense 2 gun yerim.

İsraf daha kötü bence de, bende sizin gibi yapıyorum dün dolma vardı yemek yapsam o kalıp atılacak yazık, yanına çorba yaptım tamam işte hem de yemek çöp olmadı zaten her şey ateş pahası

Evinde boyle gormus.Ben calisiyorum. Ev isleri ortak olur maaslar ortak olur dusuncesiyim bunu biliyor. Cok tartistik bu konu yuzunden. Maasimdan kurus vermem evde hicbir ise yardim etmiyorsan a kadar geldi konu. Ama yok cozemiyoruz hep gundeme geliyor. O calismiyor su an raporlu evde. Ama yine hicbir ise yardim etmiyor ve ben yine yaranamiyorum. Ya gercekten hizmetci olacagim ya gemileri yakacagim.

Yemek kotu olmuyor ama yapi meselesi ben dunden kalan yemegi yiyemiyorum.Ama mesela pilav kalmissa atmam asla.Buzluga koyarim ve yogurt corbasi yaparim ama baska zaman..Corba artti diyelim ertesi gun yanina kallavi bir yemek yapmam lazim ki o corbayi icebileyim.Sicak gunluk yemek severim.Mesela bamba yanina pilav olmadan yemek istemem..Pilavsiz bamya corbadir benim icin..

İsraf daha kötü bence de, bende sizin gibi yapıyorum dün dolma vardı yemek yapsam o kalıp atılacak yazık, yanına çorba yaptım tamam işte hem de yemek çöp olmadı zaten her şey ateş pahası
Ya sen hamile misin  Tebrik ederim

Konuya donersek. Yani hem israf olmamasi hemde zaten ekonomi berbat. Yazik ne gucluk ile alinan Malzemeleri cope atmak

Kadınlar böyle düşünürse erkeklerin tepenize çıkması çok çok normal. Sofra eksik olunca eksiliyor musunuz?

Akşam yemeğinde üç beş çeşit yapıp, tıka basa yiyip sonra diyet topiklerinde kendinizden geçiyorsunuz.

Erkekler genelde bu konularda kavga ettikçe inadına yapmaz özellikle işin içine para vermem mevzu girince iyice kötü olur inadına yapmaz taktik yapmak lazım yoksa yaptıramazsın

Hiçbir kadın bir erkeğin özel hizmetçisi değildir ve olmamalıdır. Emek başımın tacıdır, para kazanmak ve yaşamı idame ettirmek adına hizmetçilik yapabilirsiniz/yapabiliriz, bu durum baş tacıdır. Ancak bir erkek tarafından özel hizmetçisi olarak görülmek değil.

Ev işleri paylaşılmalı o kadar kendisini yaymasına izin vermeyin. Son 1,5 yıldır çalışmadığım için bende saldım eşimi ama geçen hafta işe başladım, yemek yapmayı bilmediği için ona göre program yapıyoruz. Dün dinlendi çok yorulmuştu bu hafta, birazda arkadaşları ile takıldı bende mutfakta biraz vakit geçirdim hafta içinin programını ayarladım bugün birlikte temizlik yaptık; ben süpürdüm o sildi, iki banyomuz var ikimizde birini temizledik, cam önlerinin ve küpeştelerinin tozunu aldı, ben ütü yaptım işi bitirdik. Bende çayını meyvesini veririm ama o da bana getirir. yemeği bir ana yemek bir yardımcı yemek ve salata olacak şekilde ayarlarım, kahvaltısını ve öğlen yemeğini evden götürüyor onları da hazırlarım ama o da bana yardım eder. Bu hafta işten gelince pazara eşim çıktı mesela ben eve geldiğimde aldıklarını yerleştirmiş balık ayıklıyordu. İki tarafta çalışıyorsa iş bölümü mutlaka olmalı ilaveten ben kendime bakmaya mecbursam o da mecbur, yavaş yavaş alıştırın eşinizi

Siz bir şeyleri birbirine karıştırmışsınız bence.
evlilik kocaya hizmet üzerine kurulmuyor,
Siz öyle yapmışsınız.
Eşler iş bölümü yapar, birlikte bir hayatı paylaşır.

eşiniz çok yoğun çalışıyordur, siz ev hanımısınızdır, işlerin çoğunluğunun size kalması normal. ama kahvesine varana kadar degil.
bir gun de senin elinden içelim bey, diyin yapsın.
meyvelerin soysun, dilimlesin, o beslesin sizi biraz da
Haftasonu salatayı o yapıversin vs

Ya sen hamile misin  Tebrik ederim

Konuya donersek. Yani hem israf olmamasi hemde zaten ekonomi berbat. Yazik ne gucluk ile alinan Malzemeleri cope atmak

Evet canım henüz çok yeni :) bende şimdi baktım ismine :)

Aynen öyle bende en çok ona üzülüyorum Zaten evdekiler öyle 3 çeşit yemek yiyemiyorlar bu da şansıma :)

Valla geçen bana eşimin bir yakın akrabasi bizim gelenek gorenegimize göre Antep erkeği hizmet bekler dedi.ben de ben evlenirken pek moderndiniz;hiçbir Antep gelenek görenek yoktu hayırdır;dedim sesi içine kacti

Valla geçen bana eşimin bir yakın akrabasi bizim gelenek gorenegimize göre Antep erkeği hizmet bekler dedi.ben de ben evlenirken pek moderndiniz;hiçbir Antep gelenek görenek yoktu hayırdır;dedim sesi içine kacti

Sen de Antepli misin

Kusura bakmayın ama benim eşimle ilgili ne biliyorsunuz elhamdülillah ne babam ne eşim ne abim bizlerin tepesine çıkmıştır

Yemek yapmadığımiz zamanlarda bilhassa da babamın anneme sana sofra hazırladım diye anneme seslendiği küçük sürprizler olmuştur

Nitekim benim eşimde dışarıdan söyler her zaman değerli hissettirmislerdir

Bu kolecilik anlayışı sizin karsilastiginiz erkeklerde olabilir ben ve ailemizin erkekleri tarafından biz böyle degersizlestirilmedik

Sadece ben kendi iç huzursuzlugumdan bahsediyorum bahsedemeyecek miyim ? Lütfen düşünce özgürlüğümüz vicdan özgürlüğümüz olduğunu unutmayın ki yargilamaktan vazgecebilesiniz

Ha diyet topiklerine gelince insallllllah o dalgasını geçtiğiniz metabolizma problemlerini yasamazsiniz

Ha ayrıca foto atabilirim her zaman 47-55 kilo arası olmusumdur kırk çeşit yemek yerim tıka basa ancak ve ancak haftanın dört günü spor haftanın 7 günü de 8-10 kilometre arası yürüyüş yaparız biricik eşimle
KudrAlobar

Bu kadar üstüne düşmeyin esinizin. Meyvesini kendi alabilir birazda siz kendisini boyle alistirmissiniz. Ben bastan onlemimi aldim herkstw almali diye düşünüyorum Masadan kalkarken esim kendi tabagini kaldırır arti toplanmasina yardim eder. Masayi hazirlamaya yardim eder etmeli de. Ama bu hale getirene kadar bayagi sıkıntılı bir surec oldu benim icin bunu boyle yapalim mi yapar misin demekten dilimde sozcuk kalmadi ama zamanla aliskanlik haline geliyor. Ben yoksam evi siler süpürür. Cunku o ev daginiksa ciddi anlamda mutsuzluk yaşadigim icin saat kac olursa olsun temizlikle ugrasirim o da bunu bildiği icin bir isi yoksa yapar. Ona fazlaca saygi ve minnet duyduğumu her fırsatta belirtirim. Evde birseyleri birlikte yapmanin tadina varinca ve bize daha fazla vaktin kaldigini gorunce isler biraz daha kolaylaşıyor. Esiniz evdeyken kendi hizmetini kendisi görsün. Masayi toplarken ya da hazirlarken yardim isteyin artik cok yoruldugunuzu belirtin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…