Yemek konusunda iyice saldin ??

Ev hanımıyım, yemeklerim çevremde çok beğenilir ama hergün çeşit çeşit yemek falan yapmam. Canım isterse mükellef sofra hazırlarım, içimden gelmezse canım istemedi deyip yapmam, kahvaltı falan yaparız. Çay-kahve işi eşimdedir - çok güzel kahve yapıyor çünkü- birgün bile bu konuda laf işitmişliğim yok. Evlendiğimden beri 20 kg aldım. Bıyıklarımı aldığım zaman parlıyorsun, ne güzel olmuşsun diyor eşim, bu kadarına razı etmişim adamı. Ya yüz vermemek, asgariye alıştırmakla alakalı bu durum yada çok anlayışlı birine denk geldim kıymetini bileyim.

Ah kardeşim.. En başta alıştırmışsın adamı böyle.. Bin kere yap bir kere yapma yaptığını değil de yapmadığını söyler böyle.. Biz kadınlar eşlerimizin bizi sevmesi için öyle şeyler yapmak zorunda değiliz.. Siz onu öyle alıştırmışsınız.. Hele ki evdeymiş evde olduğu halde öyleymiş çok garip yani.. Yemeği birlikte yapın ne olacak meyveyi o getirsin soysun size yedirsin bir kere ne olacak yani.. Neden bunları konuşmuyorsunuz Eşinizle.. Bunalmakta çok haklısınız.. dediğim gibi biraz da karakter meselesi ama alışkanlıkta var.. Ben ve eşim çalıştığımız için belki böyle alıştı eşim benden birşey beklemez birlikte yaparız hep ama ben çalışmıyor bile olsaydım sizin gibi alıştırmazdım herhalde ki şu an hamile olduğum için işten ayrıldım ve bütün sorumluluğu full üzerime almış değilim.. Yani alıştırın eşinizi kendinizi bu kadar yıpratmayın.. Biraz da adamları gazlamak lazım ayyy canım ne kadar lezzetli elin var bu yemeği çok güzel yapmışsın, varya kahvende harika oluyor hangi kaşıkla ayarlıyorsun bunun ayarını ben bir türlü tutturamıyorum, ya varya elin o kadar çabuk ki beş dakikada hallettin bütün bulaşığı hangi ara dizdin makinaya harikasın... vs Bakın bu çok işe yarıyor siz bir kere yaptırın memnuniyetinizi dile getirin biraz da onu övün o sizin için daha iyisini yapmaya heveslenecek inanın bana çok işe yarıyor..

Ben de sofrada 3 çeşit yemek görmeye bayılıyorum hastasıyım.

Ama yemeği kendim yapmadığım sürece böyle taleplerde bulunmuyorum.

Dün eşim balık yapmış ama çorba istediğim icin kalktim çorba yaptım. Yüzsüz gibi bi de astar mi isteyecektim.

Aa ne ayıp....

3 çeşit yemek seven yapabilir.
Kimsenin elinden almadık mutfağı.

Ayrıca yemek isteyen insan gibi ister. Insanin üslubu onun kimliğidir.

Dogru düzgün istese zaten eşini kirmaz hiçbir kadın.

Bu çalışıp çalışmama meselesi değil.

Eşler arasındaki tür farkında çıkıyor böyle sorunlar. Özellikle kadinlarimız gidip mozika sığırları ile evlenince tabi onlar da bi yerini yadırgıyor doğal ortamindan cikinca

Yani çalışıyorsam eşime hizmet etmeyeceğim ama çalışmıyorsam edeceğim diye bi sey yok.

Biz birbirimize yardımcı olacağız. O bana / ben ona.

Yemek yapacaktım. Kızdım şimdi. Yapmıyorum.

Meyvesi kahvesi surekli ayagina gittiginden simarmis. Orasi restoran degil,bir ev neticede. Madem yemek istiyor insan bir sorar “ne yesek bu aksam canim” diye. Bakti ki siz yemek yapmiyordunuz gun icinde,kendisi mutfaga girebilirdi. Bu konularda tamamiz. Ama biraz da soyle dusunelim,corbayla pilav yenmez. Uyumsuz sacma bir sofra. Dunden kalanlari bitiririz dediginiz yemek kalmamis ki. Buzlugunuzda hic mi kofteniz tavugunuz yoktu,dunden kalan pilavin corbanin yanina eklenebilirdi. Yani alinmayin bunu yapmak sizin goreviniz olmayabilir ama bu da gercekler

Yemekte çeşit beklemeyi eleştiremem ama üslup kötü.
Dün evdeydim, karnıyarık, zeytinyağlı barbunya ve cacık yaptım.
Yanına pilav mi, erişte mi yapsam diye düşünürken taze aldığım ekşi mayalı köy ekmeği cazip geldi ikisinden de vazgeçtim.
Eşim yorgun ve aç geldi işten, sofraya oturduk.
Yemekten sonra ‘ellerine sağlık, yemekler çok güzel olmuş, karnıyarığın yanına pilav olsaydı daha güzel olurdu’ dedi.
Normalde de pirinç pilavı yemez fazla, demek ki dün canı istedi.
Ben de alttan alıp ‘köy ekmeği olunca pilav yapmadım, borcum olsun’ dedim konu kapandı.
Kısacası eşim bana ‘saldın kendini, doğru dürüst yemek yapmıyorsun’ dese bozulur ve tartışırım.

Herkes calisiyor musun demiş, evdeysen hizmetcilik yapmalisin yani.
Evde olunca 7/24 hizmetcilik mi edecek bu kadin?

Yatili hizmetli alsaymiş beyefendi her gun 3-4 cesit yemek, ev bal dök yala temiz, meyvesini kahvesini onune kadar getirebilecek hizmetlinin maaşini ödeyebiliyorsa alsin.
Calisiyor diye kadinin iş vereni mi oldu başina bu adam. Uslubu bile hatali.
Evde yemek var mi var begenemiyor paşa.

Söylediğiniz şeyler her evlilikte olan şeyler degil. Siz öyle alıştırmışsınız veya öyle biri olduğunu gördüğünüz halde evlenmişsiniz şimdi de neden böyle diyorsunuz.

Bizim evde, hicbir ama hicbir is icin, is aslında benim gorevimmis de eşim de bana arada yardim ediyormuş gibi bir algı yok. Yemek ya ben yaparım ya o yapar. Ikimiz de yapmadıysak yemek söyleriz. Dünden kalan yemeği yemek istemeyen ya kalkar yapar ya da yemek söyler. Diğer her türlü ev işinde de böyle, örneğin çamaşırı denk gelen yıkar denk gelen asar. Siz bu şekilde bir düzeni hiç denediniz mi? Yoksa eşinizi böyle mi alıştırdınız?

Evlenmeden önce ikimiz de bu bakış acimizi biliyorduk. Siz eşinizin bu huylarını görüp evlendiyseniz çok üzülerek soyluyorum, değişmez. Çünkü değişmesini talep ettiğinizde doğal olarak diyecek ki, e ben her zaman böyleydim.

Son düzenleme:
kıza yukleniyosunuzda kacırdıgınız bisey var kız zaten her zman yapıyomu bugun canı istememis kadar basit siz hep ev kadını modunda mı oluyosunuz yaa yeri gelir insanın canı 1 hafta bisey yapmak istemez bigün kahvaltı hazırlar bigün makarna bigün dısardan söyler

konu sahibi tatlım sana tavsiye bi kere ayagına götüme senin bel altı konusmaktan anlıyo karsında esek yok diceksin bugun yemek yapmadın diye bana bunu diyemezsin sen iste 10 saat calıısyosan ben 24 saat calısıyorum senin donunu yıkıyorum temiz carsafa yatıyosun ev temiz daha ne istşyosun diye carla erkekler sinen kadın oldumu tabiri yerindeyse agzına sıcar ben hep derim valla seni sikayet edicem sigortasız isci calıstırıyosun diye evde bedavaya calısıyoruz hani emeklilik hani maas hani ikramıye bide kocayla ugrasıyoruz de demle cayını cık balkona hiccc maytap olma

burdaki kadın düsmanlarıda hemen kadın calısmıyosa vurun seye muamelesi yapmaya bayılır calısmıyorum evdeki camlar balkonlar dusa kabın ovma banyo mutfak dolapları kapılar yani tüm pis ve alengirli işleri kocaya yaptırırm ruhumu yoramam böyle seylerle dısardan yerim para cok harcarım kocalar 50 sene yardım et 1 kere etme ömür boyu sende böyleydin der zaten o yuzden kimseye yararnmam annelerimizden pay bicin babalarımza katlandıda ne oldu kaynana zırıltısı elit gelir ona hizmet buna hizmet oooooooooo ugrasamam valla zaten evlilik zor geliyo :))))))))))))

Çünkü o rolü önce kendiniz benimsemiş sonra da eşinize benimsetmişsiniz
Kendim ettim kendim buldum şarkısı sizin için çalsın

Bu arada boyumda 173 belki içinize dokunur boy kilo dengem .

Bana dokundu.
Yemekleri kocam yapıyor günük 4 çeşit, bol yağlı da yapıyor. Bence ondan.
Söyleyeyim de yağını az koysun.

Ben de tabi ona kıymetli olduğunu hissettiriyorum, arada küçük sürprizler yaparak.
Mesela bi gün salatayı ben yapıyorum, bazen kahve yapıyorum filan. Ama her gün 4 çeşit çıkarmazsa işte kendini eksik hissediyor, benim için nimet. Yoksa ne kocalar var... Kahvaltıyla geçiştiren.

Hanımlar kocalarınızı bu kadar şımartmayın sonra duyup bizden de istiyolar ben normalde çalışırken pek yemek yapmazdım hamile kaldım çalışmıyorım yemek yine yapmıyodum açıkçası gidip annemde yiyodum. Bu haftalarda iyi hissetmeye başladım atıyorum Bi kilo yeşil fasulye yapıyorım 4 gün yiyo onu eşim yani haftada 2 kere tek çeşit yemek yapıyorım ve ona bile çok seviniyor çünkü alışkın değil. Kısacası alıştırmayın. Bi makarna yapıp 3 gün övgü alıyorum bu sayede

Biz genelde “bu akşam ne yiyeceğiz” diye bir konuşuruz gündüzden. Eğer yeni evliyseniz bu alışkanlığı edinmenizi öneririm. Çorba pilav kaldıysa yanına bir şey yapalım mı (yalnız buraya dikkat, yapayım mı değil, yapalım mı) yoksa bu yeter mi diye konuşuruz.

Canım bir şey hazırlamak istemediğinde, önceki günden de sadece çorbayla pilav kaldıysa erkek arkadaşımdan gelirken et, tavuk vs bir şey almasını isterim. Bir tavuk haşlayıp pilava didiklemek, veya köri soslu hazırlamak 20 dakikalık iş. Ya da ister mantarlı ister mantarsız tavuk sote çok pratik.

Zaten genelde etleri erkek arkadaşıma doğratır (ete dokunamıyorum diye bir bahane uydurdum) ya da ona pişirttiririm. 1-2 kez bilerek az pişmiş yaptım. Ben beceremiyorum ayağına yatarak bu tarz şeyleri onun pişirmesini sağlıyorum.

Gelirken hazır köfte ya da kıyma al da diyebilirdiniz mesela. Uyguna güvenilir piliç köfteler de oluyor maddi durum sıkıntıysa. Yanına da ikimize kadar bunların yanına yakışacak bir salata hazırlarım erkek arkadaşım gelene kadar.

Bazı günler çorbayla nugetli makarna ya da pilav yediğimiz olur. Sade pilav ve çorbayla doymayız. Bazen sadece kremalı ya da ton balıklı makarna yediğimiz de olur.

Aslında kadının çalışıp çalışmaması önemli değil önemli olan anlayış her iki taraf içinde. Ne yani çalışmayan kadın 3 çesit yemek yapmak zorunda mı.

Kendim için diyorum genelde et yemegi yanına pilav yaparım çünkü eşim et yemeği daha çok yer.

Yemeyeceği yemek olursa da kalkar iki yumurta kırar oturur yer 7 senede hiç yemek için laf söylemedi. Yeri geliyor temizlikte de saldığım oluyor olduğu kadar yapıyorum.

O evde bir tek ben yaşamıyorum ki birlikte yaşıyoruz sonuçta.

Bence eşler ilk önce evdeki sorumluluğu paylaşmayı öğrensinler. Bekarken annemle çalışırdık babamda evi çekip çevirir yemekleri yapardı çünkü o zaman öyle gerekiyordu.

Bir de soyle bir sey var,evde bir kisi dahi calisiyor olsa tatil gununde birkac cesit yemek yapmiyor musunuz o degisik geldi bana. Mesela bizim evde yillardir pazar gunu mutfaga girilir,birkac cesit yemek yapilir,en azindan pazartesi sali gununu kurtarmak amaciyla. Cunku insanlar isten geliyor ve mutfaga gir et derken saatler geciyor,hazirda bir seyler olmak zorunda. Bunu yapmak kadinin gorevi demiyorum yanlis anlasilmasin. Dunden kalani bitiririz gunu cumartesidir genelde,ya disarida yenilir ya kalanlar bitirilir. Belki ben fazla programliyimdir bilemiyorum ama, misal biz bugun gezdik tozduk biraz,aksam ustu eve geldik,ben banyoya girdim esim mutfaga,sonra yer degistirdik o banyoya ben mutfaga seklinde hafta icini kurtaracak birseyler hazirladik. Siz de kari-koca daha organize olmalisiniz,daha planli davranmalisiniz. Pilavla corba yenmez,yenmemeli daha dogrusu. Posa olarak disari atacaksiniz,bir faydasi yok size.

Ay hiç bulaşmasaydın keşke o ablaya. Beni ağlattı mükemmel hayatıyla seni de ağlatır şimdi.

Valla ben inandım mükemmel hayatı olduğuna.

Ne bileyim sofranın tamamlanmasına kadar takılmış insanın hayatı harikadır bence:) Kafası bomboştur, herifi mis falandır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…