Bozulma anlamındaysa neyse:) ama kızar deyince kızdırtmayın kendinizeYok o anlamda kızar demedim öyle fırça çekmek manasında değil söylenir sen benim kadar çabalayamıyorsun bi elin yağda bi elin balda der söylenir
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bozulma anlamındaysa neyse:) ama kızar deyince kızdırtmayın kendinizeYok o anlamda kızar demedim öyle fırça çekmek manasında değil söylenir sen benim kadar çabalayamıyorsun bi elin yağda bi elin balda der söylenir
Yok canım beğenmedim e basan baya olmuş o anlamda kızma değil sanırım kelime hatası yaptımBozulma anlamındaysa neyse:) ama kızar deyince kızdırtmayın kendinize
Yoo yanlış anlaşılmasın. Yemeği severim ama kendim yapınca değilYa mesela ben boğazıma düşkünüm. Yıllardır yer durur 50 kgda kalırdım. Artık yakamıyor benim bünye, nazara geldimSaray sofrası kuranları anlıyorum bana kalsa ve de vaktim olsa tereyağlı pilavlar, fırında köfteler tavuklar sarımsaklı yoğurtlu kızartmalar ohooo üç beş çeşit yapar yerim, yemeği sevmek lazım, yoksa eziyet olur
Konudan kopmayayım biri yazdı mı bilmiyorum ama bu kocaya o pilavla çorba çok,çorbayı tek verseydiniz pilavı yarın yesin,bi çeşit bile fazla su kabağı, hadsiz , terbiyesiz![]()
yardim seklinde olunca olmuyor zaten boyle kisilerle,
direk is paylasimi yapin.
aksam yemeklerini de bir gun siz bir gun esiniz hazirlayabilir.
boylece esiniz istedigi kadar cesitli sofraya 2 gunde bir oturabilir.
ayrica ne demek ben bir sey demiyorum diye iyice saldin,
yani su korona gunlerinde bile salmaya hakkiniz yok mu yani.
burada ama oyle de olmaz ki diyen hemcinslerimi de anlayamadim.
Hani ev hanimiysan olmaz diyenleri de.
Neyiz biz robot muyuz,
bazen her sey dort dortluk olur, bazen oldugu kadar olur,
hayatta bazen de saldigin donemler olur, esimiz de idare edemeyecekse yani ne diye evlilik var.
Tamam olduğu kadar, kimse sürekli dört dörtlük sofra hazırlamasın ama ben bütün gün çalışayım sonra eve gideyim, eşim bütün gün evde olsun ama 1 tas sıcak çorba yapmasın. İnsaf edin ya. Ara sıra dışarıdan alınır, yumurta kırılır, kahvaltı yapılır idare edilir zaten. Şahsen ben eşimin evde olduğu dönemlerde yemek beklentim olduğunu eşime açık açık söylemiştim. Darılıp kırılmadı, çaba sarf etti. Oldu olmadı yuvarlandık gitti. Eşim çalışıp ben evde olduğumda da yemek-temizlik hesabı sormadım ki çalıştığım dönemde nefes aldırmam.
Arada 1-2 gün tamam da , bir insan 2-3 aydır saldıysa ne oluyor diye sorarım. Bir derdin mi var, depresyonda mısın diye?
Ahahahahhaha herşey fifty fifty yaptik ben calisiyordum ..varliklilar da..istemeye eli boş geldiler çikolata çiçek sadece.ertesi gün Nişan oldu tektaş almışlar.alyansi saymıyorum çünkü eşimin alyansini da ben aldım.benim alyansimi o...düğünde de ne kadar 0 sıfır beklenti icindeysem taktıkları kıytırık şeylere mutlu oldum sürpriz oldu vallaıyı demıssınız kı zaten oyle bırsey yok ne uyanık işgüzar ınsanmıs onu dıyen resmen kandırmaya calısmıs ıs yaptırmak ıcın
bırde evlenırken pek moderndınız demıssınız ya bırsey yapmadılar mı cunku burda kızımızı verıyoruz daha ne olsun mantıgı vardır daha cok erkek tarafı evı kurar dizer agır seylerı erkek tarafı yapar
kıymet bılmeyen aıleye denk gelmıssınız sanırım uzucu
Kıymet bilmeme kısmina bişey diyemem .yani el üstünde tutulmuyorum yerin dibine de sokulmuyorum nötr.ıyı demıssınız kı zaten oyle bırsey yok ne uyanık işgüzar ınsanmıs onu dıyen resmen kandırmaya calısmıs ıs yaptırmak ıcın
bırde evlenırken pek moderndınız demıssınız ya bırsey yapmadılar mı cunku burda kızımızı verıyoruz daha ne olsun mantıgı vardır daha cok erkek tarafı evı kurar dizer agır seylerı erkek tarafı yapar
kıymet bılmeyen aıleye denk gelmıssınız sanırım uzucu
Merhaba. ..
Bugun yemek yapmadim dunden kalan corba ve pilav vardi. Esimi sofraya cagirdim surati dustu. Noldu diye sorunca "yemek konusunda iyice kendini saldin ana yemek yok pilavin yanina bir sey yapabilirdin. Ben ses etmedikce boyle oluyor makarna koyuyorsun onume bir sey demiyorum diye." Basladi soylenmeye bir anda . Bugun hic aklima gelmedi yapmadim dunden kalanlari bitiririrz yarin yaparim diye dusundum. Canim da cok sıkılıyordu disari cikalim hava alalim dedim yok dedi zaten bunalmisim ne zamandir evdeyiz.
Hergun uc dort cesit yemek mi yapmamiz lazim. Kendisi hic bir ise yardim etmez evde oldugu halde. Caninin istedigi bir sey varsa gel birlikte yapalim dimi ama yok. Kahvesini meyvesini ayagina kadar goturdugum halde yaranamiyorum.Evlilikte neden kadinlar esleri tarafindan sevilmek icin hep caba gostermek zorunda.
Hizmetini tam yapmaliyiz hergun uc dort cesit yemek yapmaliyiz cok konusmamaliyiz kilo almamaliyiz hep guleryuzlu olmaliyiz kilsiz tuysuz olmaliyiz hep bakimli olmaliyiz. .. bu ne ya. Kendimi cogu zaman hizmetci gibi hissediyorum.![]()
Evet bende ailemden öyle gördüm aksam 3-4 cesit yemek mi yenir diyenlere şaşıyorum biz yedik birsey olmuyor zaten cesit fazla olunca hepsinden azar azar yiyorsunuz ve hic yemek dökmem ziyan olmaz yaniBu bir alışkanlık inanın
Eşim istemez ama ben annemden öyle öğrendim, bir ana yemek bir yardımcı yemek ve salata türü birşey olmayınca o sofra gözüme eksik geliyorEskiden bir çeşitte zeytinyağlıda yapardım ama ondan vazgeçebildim zaman içinde, nasıl öğrenirse öyle arıyor insanın gözü, mide doyuyor her türlü ama göz alışkanlığı başka
![]()
Ahh kadınlarAh kardeşim.. En başta alıştırmışsın adamı böyle.. Bin kere yap bir kere yapma yaptığını değil de yapmadığını söyler böyle.. Biz kadınlar eşlerimizin bizi sevmesi için öyle şeyler yapmak zorunda değiliz.. Siz onu öyle alıştırmışsınız.. Hele ki evdeymiş evde olduğu halde öyleymiş çok garip yani.. Yemeği birlikte yapın ne olacak meyveyi o getirsin soysun size yedirsin bir kere ne olacak yani.. Neden bunları konuşmuyorsunuz Eşinizle.. Bunalmakta çok haklısınız.. dediğim gibi biraz da karakter meselesi ama alışkanlıkta var.. Ben ve eşim çalıştığımız için belki böyle alıştı eşim benden birşey beklemez birlikte yaparız hep ama ben çalışmıyor bile olsaydım sizin gibi alıştırmazdım herhalde ki şu an hamile olduğum için işten ayrıldım ve bütün sorumluluğu full üzerime almış değilim.. Yani alıştırın eşinizi kendinizi bu kadar yıpratmayın.. Biraz da adamları gazlamak lazım ayyy canım ne kadar lezzetli elin var bu yemeği çok güzel yapmışsın, varya kahvende harika oluyor hangi kaşıkla ayarlıyorsun bunun ayarını ben bir türlü tutturamıyorum, ya varya elin o kadar çabuk ki beş dakikada hallettin bütün bulaşığı hangi ara dizdin makinaya harikasın... vsBakın bu çok işe yarıyor siz bir kere yaptırın memnuniyetinizi dile getirin biraz da onu övün o sizin için daha iyisini yapmaya heveslenecek inanın bana çok işe yarıyor..
Evet bende ailemden öyle gördüm aksam 3-4 cesit yemek mi yenir diyenlere şaşıyorum biz yedik birsey olmuyor zaten cesit fazla olunca hepsinden azar azar yiyorsunuz ve hic yemek dökmem ziyan olmaz yani
Bence feministligi yanlış anlamışsınız siz. Kadın çalışmıyordur ve o gün yorgundur yemek yapmaz iş yapmaz ona okeyim dışardan söylersin ama.calisan adama da iş verilmez ya içinden geliyorsa yapsın dağınık sevmiyorsa yapsın tamam da. Kadının da hakkı falan diyorsunuz da o erkek nen bugün yorgunum ise gitmeyim ya diyebiliyor mu?ya da iki ay çalışmayım biraz kafa dinleyim diyebiliyor mu? Erkek çalışmasa tefe koyar kadınlar yani. Bir de küçük çocuğu olanlari tenzih ederim-o da 4 yıl sürer sonra anaokuluna gider- ben gecem sene 6 au ucretsiz izin aldım. Eb işi ve yemek beraber günde iki saati almıyor. Sonra evde yalnız ve boş sun. Günde bir kitap bitirdigim günler akrilik boya alıp evdeki dolapları boyadigim günler vakit geçsin diye kuafor3 spora gittiğim günler.. haya boş vakit kalıyor ya. Ev işi nankör şu bu da haftada bur temizlik yapsan günlük de bir saat üstünden geçsen o hile fazla da yetiyor yani. Bakın modu düşük olur yorgun olur canı istemez vs onda yapmasin onlar değişken şeyler.onun dis8nda işten gelen insana hadi çamaşırları at elin değmişken aşması da elinden öper demek vana garip geliyor. Ben çalışsam eşim evde olsa yine öyle gelir. Belki de ben çok pasaklı olduğum için evde çok boş zamanım kalıyordur bilmiyorum. Evde olsam sürekli okumadigim kitap kalmaz herhalde bayılırım zaten okumaya. Gideyim bir ağacın altına termosumla tüm gün okurum yani. Neyse uzattım ama dışarda çalışan insana çok yüklenmeyin çünkü masa başı rahat işi olsa bile stresi yetiyor insana. Kafa yoruluyor. Evdeki de yoruluyor. Aman herkes yoruluyor ist3.Ama o eskidende Kudra. Annen baska ne yapacakti da? Bosanacakmiydi? Nereye giderdi? Kim anlardi onu?
Bu arada benim babamda ev islerinden anlamaz, yumurta kiramaz adam. Ancak bu son iki yil patates kaynatmayi ögrendi (saka degil, gerçek). Ama iste eskiden öyleydi. Eskiden öyleydi diye simdi öyle olmak zorunda degil
Ki bence en çarpici olay ise konu sahibin hasta, amelyatli oldugu halde bile esi birsey yapmamasi. Kadinin rahatsiz olmasini hiçe sayiyor. Simdi bunu yapan adam, bebek oluncada beklentisi azalmaz.
Herkesin kendi bilecegi is tabiki Kudra. Sadece etrafimda gördügüm kadari ile bu düzen iste kadini sonunda asiri yipratiyor. Annemin mesela halen fiziksel agrilari var, psikolojik sorunlari var. Seninki mutlu mesut oldu ama herkes öyle degil. Cocuklar ile beraber, yaslanma ile beraber o düzen sürdürülemiyor çünkü.
Adam da tum gun evde ama,
Bir de bu son 2 3 ayi ayri degerlendirmek gerek, herkes ayni sekilde kaldiramiyor bu sureci, anksiyetesi artan arkadasim var, panik atak baslayan arkadasim var. Korona surecinde biraz daha fazla birbirimize destek olmaliyiz.
Bir de ne guzel demissiniz, bir derdin mi var diye sorarim diye, ben oyle anlamadim acikcasi. Adam o niyetle konustu ise evet guzel olmus diyebilirim.
Ama hanımefendi pilav koymuş, mesela pilav sebzeli veya üstü tavuklu vs olsa neyse ama sade pilav ve çorba yani insan ister istemez yanında birşey arar. Ne yapsın çorbaya pilav katıp mı yesin doğru söylemek gerekirse bende açıkçası gıcık olurdum önüme öyle bi tabak gelse. diğer hanımefendide sadece kapama varmış çorba yapmış yanına ama pilav-çorba ile kapama - çorba bir değil.İsraf daha kötü bence de, bende sizin gibi yapıyorum dün dolma vardı yemek yapsam o kalıp atılacak yazık, yanına çorba yaptım tamam işte hem de yemek çöp olmadı zaten her şey ateş pahası
Sadece çorba ve pilav yemek kilo aldırır. Savundukları şeylere bakHa diyet topiklerine gelince insallllllah o dalgasını geçtiğiniz metabolizma problemlerini yasamazsiniz o problemdeki arkadaşlar adına söylüyorum bunu
Ha ayrıca foto atabilirim her zaman 47-55 kilo arası olmusumdurkırk çeşit yemek yerim tıka basa ancak ve ancak haftanın dört günü spor haftanın 7 günü de 8-10 kilometre arası yürüyüş yaparız biricik eşimle
![]()