Yemek problemi

esraylmz03

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
2.305
565
163
- Yurtdışı
Kızlar merhaba 2 senelik evliyim yemek yapmayı bilmeden evlendim elim çok ama çok ağır şimdi çalışıyorum 1 senedir hergün dışarda yemek yiyoruz eşim acıkınca hiç dayanamıyor ve hemen dışarda yemek istiyor kızlar sizden ricam pratik tarifler verin bana ne yapabilirim hergün dışardan bıktım artık

Tatlım 1 senedır bunu kendın cabanla ogrenemedın mı ?
Turlu turlu sıtelerde tarıfler var bır hangı bırını yazalım .
Ayrıca 1 sene her gun dısardan yedıysenız kılo almadınız mı ?

sen neler yapabiliyorsun mesela:))
en pratiği makarnadır.
köftedir.
bunlar evde çok kolay yapılır.
hergün dışarıdan yemek tam bir eziyet ya.
ne yiyorsunuz hergün hergün.

Okdar da zor birşey değil inanki
Okadar siteler var birine bakman bile seni doğru yola götürecek
Kolaylıklar

Hergün dışarda yemek mi? Bence bir pratik tarif kitabı edinin. Piyasada birsürü kitap var. Internetten detaylıca tarif araştırın beğendiklerinizi bir deftere yazın. Yemek yaptıkça eliniz hizlanir. Tatil günlerinizde de bol bol tarif deneyin

Biraz gayret gösterip sık sık yemek yaparsanız eliniz alışır. yinede bazısınin eli ağır olur yapacak birşey yok.

Internetde cok tarif var, kendinize haftalık liste yapıp ona uyun.
Bu mevsimde mercimek, ezogelin, tarhana, mercimekli eristeli corba iyi gider. yapa yapa alışırsiniz.

Tavuk dondurucudaysa akşamdan cikartip bi kapta buzdolabina koyabilirsinizm eve gelince soslayip firina atın harika oluyor. yanina da bi salata mis mis.

Biber dolması doldurup dondurucuya koyabilirsinuz bunlar calisanlar icin cok pratik.
Esiniz açken siz onu çok bekletirseniz adam haksiz degil disaridan yer. acikcasi bana hergun disarida yemek hesapli gelmiyor siz bilirsiniz

en pratiği bir gğn önceden yapmak

madem aç geliyor hemen ısıtın yiyin

düdükl tencere en büyük sır

en babası yarım saatte pişer yemeğin

at düdüklüye iki parça et

azıcık su baharat soğan kapa ağzını haşlama

yanına da az ölçüden pilav o da 20 dakika sürmez

yarım saatte mükellef sofra

at düdüklüye mercimeği 15 dakika sonra çorba olarak kasede

ya da ne bileyim taze fasülye vs

bir önceki günden ayıkla ertesi gün ye

hazır mantı al pişir 15 dakika yanına da salata

fırında yapılacakları yazmamayaım bile

kapıdan gir fırını aç üstünü değiştir o arada ısınır

at içine malzemeyi yarım saat sonra hazır

balık al pişir mesela

hamsi al ayıklanmış

yıka tuzla yağla

at tepsiye 200 derecede 20 dakika

eşinde bu arada boş durmasın salata hazırlasın ki zaman çabuk geçsin

bu arada eşin akşam üzeri kuruyemiş ve süt içerir ara öğün yapsın

öğlen dışarıda karbonhidratlı yediği için akşama çok acıkıyor olabilir

haftasonlarını yemek tariflerine bakarak geçirseniz.
arpa şehriye corbsı kolay , makarna kolay birde fırında patatesli şeyler yapablrsn yada tavuk al fırında tavuk yap falan hem pratikte.

Parasını geçtim çok sağlıksız.

Yaz kış farklı farklı sebzeler var. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi yağ, soğan salça üçlüsüne neyi eklerseniz ekleyin yemek olur. Ben genelde sebze yemeği ve tek çeşit yaparım. Yanına ek bişey pilav makarna yapmam. Yoğurt turşu salata tamamdır. Yemek yapma sürem 20 dakika ile yarım saat arası.

En sevdiğim en kolay iki tarif vereyim. Patlıcan, kabak, patates, biber, soğan iri iri doğrayın bir plastik kaba koyun. Üzerine iki kaşık salça, iki kaşık zeytinyağı istediğiniz baharatlarla karıştırın elinizle bir güzel. Sonra hop tencereye, üstüne bir bardak su. Bir beş on dakika sonra üzerine yine iri doğranmış domates. Pişince alın size mis gibi türlü.

Aynı şekilde sebzeleri doğrayıp salça koymadan yağ ve baharatla harmanlayıp fırına atarsanız buyrun size kızartma. Üzerine sarimsakli yoğurt bitti gitti.

Ay sonunu rahat getirebiliyorsanız sıkıntı yok dışardan yesin, yaptıgın yemeklerin tadını da beğenmıyor bence yoksa beklerdi acıktım falan bahane, sizde alışkanlık olmuş artık dışardan yemek.

ben b,rgün önceden yapıyorum. ya da fazla yapıyorum birgün sonrada yeniyor. kurufasulye, nohut, patates, dolma-sarma 2 gün gider bizde. bulgur pilavı çok yenir bizde. onu 3 günlük yaparım. yiyeceğimiz zaman yenecek kadarını küçük bir tencereye alıp ısıtırım.
çorbayı da öyle yaparım. mercimek çorbası, dövme çorbası 3 gün yenir az az ısıtılırsa. patates haşla birgün önceden. eve gelince 5 dakika da salatasını yaparsın. yanına da çorba ayran falan tamam işte. kıymayı kavur koy kavanoza . makarnaya falan hemen hazırca kullanırsın. börek falan yaparsan hazır yufkandan o da çabuk olur.
1 yıl dışarıdan yemek yemek pek mantıklı değil malesef. bir de çocuk yoksa daha da kolay olur aslında.

Üşengeç şef var internette; acemiler için. O kadar detaylı anlatıyor ki; çok kolay onunla yemek yapmak.

Eşin yemek olana kadar iki ceviz, fındık yesin kan şekeri düşüyorsa.
Her gün dışarıda yenir mi ya bıkar insan.
Sizinde kolayınıza gelmiş galiba 1 yıldır böyleymiş sonuçta.
Haftasonu sarma sarın, börek sarın, köfte hazırlayın işten gelince çıkarıp atın tavaya köfteyi yanına makarna en fazla 10 dkda hazır soslama da dahil.
Diğer gün sarmayı çıkarın yanına bi salata yoğurt.
Ertesi gün böreği fırınlayın hemen bi hazır çorba pişirin yanına ya da ayran yapıverin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…