Yemek problemi

Ben çalışıyorum bi yandan da hamileyim ama hazır çorba bile yapmak istemem. Ben yemek yapmasını biliyodum kocam da beğenir yemeklerimi istisnalar hariç ama bilmediklerimi netten bakıyorum gayet de güzel oluyo. Haftasonu yapıyorum 2-3 gün yiyoruz veya yemeği yedikten sonra yapıyorum ertesi günün yemeğini mikrodalgam var kurtarıcım çok işe yarıyo. Youtube da o kadar çok tarif var ki kolay tarif yazsan eminim onlarca tarif çıkar.

Son düzenleme:
1 yılda öğrenmem lazım ve de hızlanman eşin bi gündw şu evde sıcak bş çorba yapmadın derse konu açma bence

1 sene az bir zaman değil, hiç kimse aşçı olarak doğmuyor ya..Sizde heves edin girin mutfağa..Yemeklerle ilgili maharetli hanımların topikleri var burada...Tembel olmayın o kadar..

Ailenden sana yardım edecek kimse yok mu. Dondurucuya nohut, fasulye, menemen hazırlasa sende pratikten yapsan. Yine köfte vs koy hemen fırına yağlı kağıt ser bi tarafada patates koy fırında kızarırlar. Ve bence ertesi günün yemeğini akşamdan yapmak çözüm

Nefis yemek tarifleri diye bi uygulama var onu indir ordan bak çok pratik bilgilerde var derin dondurucuya at bazı yemekleri hafta sonu yap is cikisi çıkarırsin çok işine gelecek şeyler ogrenebilirsin ben ordan öğrendim dışarda yiyemiyorum bende bıktım iyi bi sene dayanmissin iki yumurta kırsam bile evdeki yemek daha güzel tadı tuzu var bana göre

haftasonu bir kaç çeşit yemek yapıp dolaba atın. mesela nohut fasulye haşlayın buzluğa atın. akşam onun yemek olması 15 20 dk. hatta ben yemek yapıp öyle de atıyorum gayet pratik oluyor. tavuk haşlayın, suyuna çorba yaparsınız, bir de pilav 1 günlük yemek. mesela ben bu haftasonu brokoli çorbası, kuru fasulye, etli bezelye, tavuk yemeği ve pilav yaptım. tavuğu yedik, kalanını buzluğa attım. diğer yemeklerin yanına da akşam bi salata yaptık mı daha ne olsun :)
buzluğunuz ve mikrodalganız varsa sırttnız yere gelmez..

Bu kadar sürede öğrenmemiş olmanız tuhaf.
Her gün dışarıda yemeye ne mide dayanır ne de cep.
İnternette bir sürü tarif sitesi var araştırın elbet yapabilirsiniz birçoğunu.

Iki kilo tavuk kanat , baget vs. ne seviyorsanız alın, yıkayın bir kaba koyun üzerine yag, kekik, kırmızı biber, karabiber, kimyon, tuz ekleyip karıştırın buzluk poşetlerine bir yemeklik doldurun ve atın buzluga, yaglı kagıt serilmis tepside fırına atın yerken.Salatayla bir yemek olur.

Canım istersen bi akşam önceden de yemeği yapıp dolaba koyarsin gelince isitip yersiniz sen o bahsettigim Uyg indir ordan da araştır çok şey çıkar karşına kavanozda hazırlayabilirsin izin günlerinde

Canım benim hep derim çalışanlar için haftasonu 3 çeşit tencere yemeği yap dursun dolapta haftaiçi gelince ısıtırsın hazır olur bunların yanına pilav yada makarna yapmak zor da olmaz çok da zaman almaz, bi gün fırın yemeği bi gün dışarda yemekle tamam bitti işte

bak canım yemek tarifleri siteleri var...benim eşim bile o sitelerde baktıkları ile sana saray sofrası kurar.kı öyle yetenek falan da yok yani tamamen bakıp yaptıgından bahsedıyorum.hamıleyken cok yedım yemegını

ben şu internet çağında yemek yapamıyorum dşyen biri olunca çıldırıyorum..pratik yemek tarifleri yazsan cıkar.difrizlik yemek yazsan cıkar.çıkar allah cıkar...

Kuru fasulye, barbunya, nohut gibi bakliyatları haftasonu bir gece önceden ıslatıp ertesi günü çok dağılmayacak ama buzluktan çıkarınca 20 dakikada pişecek şekilde haşlayın, biber, soğan, havuç, patates gibi şeyleri de güzelce yıkayıp doğrayın, bunlatın hepsini birer pişirimlik olacak şekilde buzdolabı poşetlerine koyun ve buzluğa atın, inanın buzluktan çıkarınca hepsini pişirmek en fazla 20 dakikanızı alır.

İşten gelir gelmez 1 bardak pirinç sıcak suyla ıslatın siz yemeklikleri dolaptan çıkarıp ocağa koyana kadar şişerler, nohut, fasulye, barbunya yanına gayet güzel gider.

Haftasonları birkaç zeytinyağlı yemekte yapabilirsiniz evde hazır olması için, mesela barbunya zeytinyağlı olunca çok daha lezzetli oluyor, üstüne limon sıkıp mis gibi yenir.

Sarımsaklı yemekler seviyorsanız bir tarif vereyim çok nefis oluyor.
Malzemeler 2 kişilik, isteyen çoğaltarak daha fazlasını yapabilir.
4 patlıcan,
2 adet sivri biber,
2 adet kırmızı biber(kapya biber)
1 adet soğan
3-4 diş sarımsak,
1 kase yoğurt,
3-4 dilim ekmek,
1 büyük domatesin rendesi,
tuz, karabiber, pulbiber ve sıvıyağ.
İsteğe göre bu malzemelere kıyma veya parça ette ekleyebilirsiniz.

Patlıcanları alaca soyun halkalar halinde kesip tuzlu suda bekletin, suyunu iyice sıkıp kuruladığınız patlıcanları tavada önlü arkalı çok hafif kızartın, bir tencereye çok az sıvıyağ koyup küp küp doğradığınız soğanları atıp kavurun, sonra minik doğradığınız sivri biberleri atıp kavurun, et veya kıyma koyacaksanız onu da atıp kavurun, sonra kapya biberi de ekleyip bir miktarda onla kavurup kızarttığınız patlıcanları ekleyin, yemeğin üzerini geçmeyecekmiş kadar su ekleyip göz kararı tuzunuzu da koyduktan sonra pişmeye bırakın.
Onlar pişerken yağsız bir tavada küp küp kestiğiniz ekmekleri kızartıp kıtır ekmek yapın, sarımsakları ezip yoğurtla buluşturun, domates rendenizi sos kabında çok çok az yağla pişirip içine biraz karabiber ve pulbiber ekleyin.
Yemek pişince tabaklara önce bir miktar kıtır ekmek sonra birkaç kaşık yemek koyun, üstüne sarımsaklı yoğurdu ve domates sosunu ilave edin, afiyet olsun...

1 senedir dışarda yemek yemek.....
Kusura bakmayın ama buna elim ağır denmez... tembellik denir....
Milyon çeşit yemek tarifi var...
Çok kolaylarıda var...
Makarnayı haşlayıp üzerine yoğurt dökmekte yemek yapmaya giriyor.
Siz çalıştığınız parayi yemeye harcıyorsunuz.... sizede yazık.....

Hem paranıza hem sağlığınıza yazık canım çabala biraz kimse bunları anasının karnında öğrenmiyor sen de yapabilirsin muhakkak :)
Ben en çok nefisyemek tarifleri sitesinden bakıyorum tariflere.

Yaparken biraz fazla yaparsan 2 gün de yiyebilirsiniz. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…