• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek seçen Eş:(

defne1453

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2015
1.504
1.642
133
Selam kızlar, merak ettiğim şu esleriniz yemek seçiyor mu, siz neler yapıyorsunuz bu durumlarda?
Ben eşimle 8 yıldır tanisigim ama hala en sevdiği yemeği bilmem. Etli yemek severim der. Yaparım bu et kokuyor der yemez .İnek eti bazen yemiyor bazen yiyor. Etsiz yemek olunca da bu yemek mı diyor.
Ben aslında sebzeciyim pek yenilmeyen sebzeleri bile yer, yemek konusunda ayırt etmem. Cok acsam soğan biber kavurur yer kendimi doyururm .O ise yemek varsa bile ortalıkta acim diye dolanıp duruyor .Mideme beğenmiyor kramp giriyor basım ağrıyor diyor.
Kahvaltıda domates salatalik peynir zeytin olsa sürekli bunları mı yiycez başka şey yok mu der başka şey bulurum yemez.
Ne yemek yapım diye sorsam bilmiyorum der. Ne istediğini bilmiyorsun, ben nereden bileyim desem kabullenmez. Bir ara ikimize ayrı yemek yaptım ama o da olmadı. Şimdi yapıyorum yerse yesin yemezse kendi yapsın diye. Bu sefer hergun yumurta, hazır tavuk,sosis,cola cipsle sağlıksız gıdalarla öğün geçiriyor. Bende sağlıklı beslenmeye dikkat ettiğim için gözüme çok batıyor yedikleri, çocuğum gibi azarlamak zorunda kalıyorum onu ye bunu yeme diye, hergun bir tartışma konusu çıkıyor bu tarz seylerden :olamaz::KK34:

Son düzenleme:
E soylesin bari ne yiyecegini de siz de onu yapin. Soylemiyorsa nerden bileceksiniz ki.

Eşim de çok seçer pırasa ıspanak karnabahar brokoli vs asla yemez,bezelye sevmez patlıcan çok sevme,pişmiş soğan sevmez. Ben ne yapıyorum diyelim patlıcan yaptım yanına pilav ve bol salata yapıyorum patlıcan yemezdim pilav salata yesin diye. Kış sebzesi yemediği için yazdan dolabı dolduruyorum. Kuzu eti kokuyor dana eti alıyorum.

:) eşininburcu neacaba n kadar degisken.fikirlerivar.
Benim eşim yemek seçmez. Ne bulsa yer.
Ne yapsam yer. Yapmazsam niye yapmadın demezallah razi olsun

Ama seçen bir eş zordur tahmin edebiliyorum. Günlük menü hazırlasın onun dediklerini yap bakalım . Sor akşama istedigon bir seyvar mi diye.
Ya eşin cok şımarmıs allah n verdiyse yesin işte. Uzerine pek düşme canım.
Ben esime kahvaltı bile hazırlamıyorum.
Ediniyor bana arada. Ama duymuyorum. Erkekler hep ister. Sen kafana göre takıl.

Mesela etli yemek ne yapıyorsunuz

Haşlama seven Ada'ma azıcık etli sebze yemeği olmaz

Ya da Ada'm ızgara et seviyorsa orman Kenabı kesmez

Çorba yapın her gün mesela

Yanına da bir karbonhidrat

Bazen sebze bazen et bazen kahvaltı idare etsin

Benimkiler de et sever de bu maddiyata bakar Ülkede

Yemek seçen eş Allah düşmana bile vermesin bence ne yapsan beğenmez Allah yardımcın olsun bence umursama kendine hazırla sorarsa nasıl olsa beğenmiyorsun de biraz tavrını koy şımarmış ciddden

:) eşininburcu neacaba n kadar degisken.fikirlerivar.
Benim eşim yemek seçmez. Ne bulsa yer.
Ne yapsam yer. Yapmazsam niye yapmadın demezallah razi olsun

Ama seçen bir eş zordur tahmin edebiliyorum. Günlük menü hazırlasın onun dediklerini yap bakalım . Sor akşama istedigon bir seyvar mi diye.
Ya eşin cok şımarmıs allah n verdiyse yesin işte. Uzerine pek düşme canım.
Ben esime kahvaltı bile hazırlamıyorum.
Ediniyor bana arada. Ama duymuyorum. Erkekler hep ister. Sen kafana göre takıl.
Oğlak burcu burcla da ilgisi olabilir oğlak tanidiklarimda benzer karakterde :), Simartacak birşey yapmadım çünkü :) Yemek sorsam sulu bandirmalik birşey yap der yemek ismi vermez ben onersem beğenmez onersede hep sağlıksız şeyler söyler vs.:KK67:

Son düzenleme:
Selam kızlar, merak ettiğim şu esleriniz yemek seçiyor mu, siz neler yapıyorsunuz bu durumlarda?
Ben eşimle 8 yıldır tanisigim ama hala en sevdiği yemeği bilmem. Etli yemek severim der. Yaparım bu et kokuyor der yemez .İnek eti bazen yemiyor bazen yiyor. Etsiz yemek olunca da bu yemek mı diyor.
Ben aslında sebzeciyim pek yenilmeyen sebzeleri bile yer, yemek konusunda ayırt etmem. Cok acsam soğan biber kavurur yer kendimi doyururm .O ise yemek varsa bile ortalıkta acim diye dolanıp duruyor .Mideme beğenmiyor kramp giriyor basım ağrıyor diyor.
Kahvaltıda domates salatalik peynir zeytin olsa sürekli bunları mı yiycez başka şey yok mu der başka şey bulurum yemez.
Ne yemek yapım diye sorsam bilmiyorum der. Ne istediğini bilmiyorsun, ben nereden bileyim desem kabullenmez. Bir ara ikimize ayrı yemek yaptım ama o da olmadı. Şimdi yapıyorum yerse yesin yemezse kendi yapsın diye. Bu sefer hergun yumurta, hazır tavuk,sosis,cola cipsle sağlıksız gıdalarla öğün geçiriyor. Bende sağlıklı beslenmeye dikkat ettiğim için gözüme çok batıyor yedikleri, çocuğum gibi azarlamak zorunda kalıyorum onu ye bunu yeme diye, hergun bir tartışma konusu çıkıyor bu tarz seylerden :olamaz::KK34:
Belki yemek yapıyorsunuz,emek harcıyorsunuz fakat lezzetsiz mi oluyor?
Sanki eşiniz böyle etli köfteli,baharatli;acılı, ekşili,salçalı yemeklerden hoşlanıyor bu tarzda hoşlanan insanlar zor beğenir.

Benim eşimde öyle çok yemek seçiyor sebze hiç yemiyor et'in her türünü yemiyor tavuğun sadece kızartma yada fırın nadir olarak köfte balık çorba yapıyorum yiyeceksin die söylene söylene iki kepçeyi zorla yiyor hergün ne pişireceğimi şaşırmış durumdaydım ona ayrı kızıma ayrı yemek yapıyordum kızımda çok seçici artık isyan ettim senin gönlüne göre yapamıycam evde pişeni yemiyorsan alırsın ekmek tost yaparsın die canı isterse yiyor yemezse artık tost yapıyor.Bekarken kayınvalidem de yemek yapmayan biri değil en az üç çeşit yapıyor kadın günde ve çok düZenliler yemek konusunda ama eşim sanki ayrı bi ailede büyümüş gibi hiç düzenli bir yemek alışkanlığı yok.Alalh sabır versin inşallah canım

Oğlak burcu, aslında şımartacak birşey yapmadım ama bilemedim :) Yemek sorsam sulu bandirmalik birşey yap der yemek ismi vermez ben onersem beğenmez onersede hep sağlıksız şeyler söyler vs.:KK67:

:) allah yardımcın olsum canım.
Kuru fasulye pilav cacık yap et at birazda içine erkekler kuru fasulye pilav ikilisini severler genelde.
Ama sürekli bir kulp takıyor anladığım kadarı ile.. sen duyma canım ne yapsan memnun olmuyorsa. Elindeki ile yetinsin madem.
Peki baskalarina yemege gittiniz de ne yapiyor ayni sekilde elestiri yapiyor mu yemeklere? Yoksa iştahla yiyormu bide o tipler vardır da evde yemek begenmez başkalarının yemeklerine bayılır

Annesinin evinde ne yiyormuş Kv nin yemekleri nasıldır ondan örnek alabilirsiniz

Artik ona yemek pisirmeryin ,calismiyorsaniz calismayta baslayin ,
Senin esinim ascin degilim ,kendine gore yap ye bunaldim de ,
Sinir krizi gecir tencereyi ortasyavast tabaklari kir dok soka girsin bir daha mizildamaz

Belki yemek yapıyorsunuz,emek harcıyorsunuz fakat lezzetsiz mi oluyor?
Sanki eşiniz böyle etli köfteli,baharatli;acılı, ekşili,salçalı yemeklerden hoşlanıyor bu tarzda hoşlanan insanlar zor beğenir.
Haklisin canım bende başta öyle yemekler sevdiğini düşünüyordum ama ilgisi yokmuş hatta sevmiyor dokunuyor diyor.
Lezzet konusunda tanıdıklarım çok beğeniyorlar yemeklerimi ondan olacağını düşünmüyorum bu sebeple. Aslında yaptığım zaman çok güzel olmuş eline sağlık der gelip öper yanağımdan ama genelde yemek konusu problem oluyor işte. Çok garip davranıyor bu konuda. Sabah yumurta haşlaması yerim dedi. Kayısı kivami ama tam pişmiş yaptım ben çok pişmiş seviyorum bilmiyormusun diyip yemedi. Kızdı birde nasıl bilmiyorsun diye. Bana pişmemiş yemem diyince kayısı kivami sevmeyecegini nerden bileyim ben. Böyle işte.

Ay en sevmediğim insan tipi. İyi dayanıyorsunuz valla. Bizim evde yemek seçme diye bir şey asla olmazdı. O yemek yapılmış önüne koyulmuş yemek zorundasın. Tek sevmediğim yemek bamya ama onu bile yedim kaç kere zamanında.

Back
X