• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusalıkta destek olmayan eşi affedememe, boşanma

boşanma lafı daha önce yaptığı , 'kızım sana başka süt anne bulalım belliki anneninki yetmiyor daha güzel vs buluruz' gibi eşek şakası yaptığı için bu şakayı uyarmama rağmen devam ettirdiği için söyledim. bu arada kendimden emin bir insanın tillahi gelse bu laftan etkilenmem ama lohusalıkta insanın zoruna gidebiliyor.
Baya saçma salak konuşmuş. Etkilenmemek elde değil

selamlar herkese,

Belki hatırlayanlar olur , ara ara buraya eşimle alakalı konu açıyordum. doğum yaptım aylar önce eşimin desteğini çok göremedim, yanlız ve kötü hissettim. gelgelelim yeni yeni, ' bilemedim, ben de ilk defa baba oluyorum adapte olmadım heralde sana destek olduğumu düşündüm olamamışım kusura bakma' tarzı konuştu... ama ben unutamadım da affedemedim de. bir yere gittiğimizde yemek yerken bile ben çocukla ilgilenirken aç kalırım o yemeğini yer. yardım edeyim demez. çok zor bir doğum sürecim oldu dikiş ağrılarım falan çoktu gece kalkıp biraz ben ilgileneyim altını alayım hiç demedi.
yıllardır birlikteyiz ama birkaç senedir evliyiz. fakat lohusalıkta destek görememek, yerli yersiz. şakalar( eşimle şaka yollu bir ilişkimiz hep vardı ama lohusalıkta insanın zoruna gidiyor bazı şakalar(!)) derken ben eşimden uzaklaştım. cinsellik deseniz hak getire ayda 1 falana düştü. çok istekli de değilim açıkçası. benim ona olan sevgim mi bitti, bu geçici bir durum mu . asla o dönemi unutamıyorum eşime karşıda uzaklaştım fazlasıyla. bugünde yerli yersiz şaka yapınca yine boşanalım ben seninle uğraşamam dedim. üzüldü baya ama benim içimde çok bir üzüntü yok niye bilmiyorum.

niye böyle oldu o çok büyük aşklarda böyle bitiyor muymuş, geçici diyip kendimi mi avutmalıyım. off çok çıkmazdayım.
Peki siz ne diyorsunuz, mesela yemeğe gittiğiniz. Siz çocuğu doyurdunuz, adam kendini. Çıkınca ya da masa da biraz da sen ilgilen deyince ne diyor? Ya da evde kendinize vakit ayırmak istediğinizde?

Benim kocam da böyle bir adamdı da gerçekten 1 büyük bir de ikizlerim vardı. Çok zorlandım çok. Ama söylerdim de sürekli..

Çok yoruldum kocama çok kızdım çok söylendim.. ama benim kocam tembel olmak dışında gerçekten iyi bir insandı. İkizler beş yaşında Allah'ım çok şükür diyorum iki yıldır çok iyiyiz. Çocuklar büyüyüp iş azalıp yorgunluklar azalınca işler yoluna giriyor. Koca degismiyor biz az yoruluyoruz. Ogullarimi da kızımı da böyle biyutmeyecegim. Ama galiba bu geçiş nesli biz olacağız...

Ortada çocuk var diye kadınlar bu öküzleri çekmek zorunda değil. Bir kadın doğum ve sonrasındaki duygusal yıkımı asla unutmaz. Evet evli kalır ama nefret ede ede tiksinerek evli kalır. Bu da bir ömrü bir herif için çöp etmek demek. Erkeklere bu kadar anlam yüklemeyin.
çocuksuz boşanmak ayrı çocuklu ayrı. Çocuk varken boşanınca da her şey mükemmel bir şekilde kadınları beklemiyor ki. Yine dert yine dert. Erkekler veya kadınlar değil çocuğa anlam yüklüyorum. Hayatta en güzel şeyler çocukların olsun. Boşanan da çocuğunun iyiliği için boşansın.
Ben öyle düşünüyorum çünkü böyle büyüdüm böyle gördüm. Tabi daha farklı düşünüyor olabilirsiniz

Siz lohusasınız, sizi çok anlıyorum da adam da çok istekli olmadığı halde baba olmuş. O da kim bilir nasıl bir adaptasyon sürecinden geçiyor. Yani bu “çok istemeden çocuk sahibi olma” olayı ne yazık ki küçümsenecek bir şey değil. Sizin tarafınızdan bakınca sizi çok iyi anlıyorum ama eşinizin tarafından bakarsanız da birden eve kendisi çok istemediği halde bir bebek ve bebekle birlikte ciddi bir değişim gelmiş. Senelerdir tanıdığı, sevdiği eşi doğal olarak bebeğin derdine düşmüş, bunalmış ve doğal olarak destek bekliyor, istediğini bulamayınca söyleniyor. Kavga, huzursuzluk var diyorsunuz. Yani eminim o da çok mutlu değildir şu an. Sizin de onun da zamana ihtiyacı var.

Burdaki arkadaşların da neredeyse hiçbirine katılmıyorum ne yazık ki. Aranızda çok ciddi bir sorun, affedilmeyecek bir hata yoksa bir bebeğin doğduğu ilk iki yıl içinde boşanma kararı alınmasını asla sağlıklı bulmuyorum. Daha iç organlarınız yerine yerleşmemiştir yani hormonlarınızdan bahsetmeye bile gerek yok. Eşiniz de sizin kadar olmasa da bir süreçten geçiyor. Yaşadığınız duygular, soğumanız çok normal. Ben boşanmayın demiyorum, hobi olarak yine boşanın. 😅 Ama şu an sağlıklı karar alabilecek kafada olabileceğinizi düşünmüyorum. (Kendi lohusalık tecrübelerimden yola çıkarak.)

Ben yapıcı olmanız taraftarıyım. O kadar senelik birliktelik, o kadar emek ve bir bebek restoranda yemek yiyememek gibi çözülebilir sebeplerden heba olmamalı. 2 çocuk annesi olarak naçizane tavsiyem. Eşinizin de saygı duyduğu, fikirlerine değer verdiği bir büyüğü tarafından ciddi anlamda kulağı çekilmeli.

gel banyosuna yardım et gel altını alırken yardım et diye ben söylüyorum. zorla gelir yapar. ama insanların içinde yemek yerken aç kalıyorum biraz da sen bak diyemiyorum. insalar acır gibi bana bakıyor. adamın içinde yok . onunda mı sevgisi azaldı bilmiyorum. eşini düşünmek yardımcı olmak içten gelen bir durum değil mi yani anlam veremiyorum.
Birakin yesin yemegini hizli hizli
Garsona ben biraz sonra vericem siparisi diyin
O yesin doysun
Cocuga bak simdi ben rahatca yicem diyin ve siparis verin
Ciddiyim boyle yapin
Cocuga bak dus alicam diyin
Girin banyoda bakimlarinizi yapin yavasca yikanin hatta banyoda takilmayi seviyorsaniz (ben sevmiyorum zira) biraz da dizi izleyin
Cikinca da ay cok kirlenmisim heheh dersiniz gecersiniz
Istiyoruz ki esimiz bizi anlasin
Sen ayaklarini uzat bi kahve yapayim desin
Malesef oyle olmuyor cogu zaman
Aldik bi kere
Iade de edilmiyor
Fabrika kapanmis vs
Yapacak birsey yok

çocuğu tek başına taşıyan doğuran sonra da dışarıda olduğu halde çocuğu tek başına besleyen büyüten anne dururken hasbelkader baba olan adama acıyanları gördükçe üstüme benzin döküp yakasım geliyor. gelirken pipisi uf olmuştur belki evet. neyse çıkıyorum konudan hiç benlik değil.

çocuğu tek başına taşıyan doğuran sonra da dışarıda olduğu halde çocuğu tek başına besleyen büyüten anne dururken hasbelkader baba olan adama acıyanları gördükçe üstüme benzin döküp yakasım geliyor. gelirken pipisi uf olmuştur belki evet. neyse çıkıyorum konudan hiç benlik değil.
Cocugu ben istemedim sen istedin diye elini etegini cekerek hata yapmis oluyor adam ama cok icten gelerek baba olmadiysa bile artik ortada kendi canindan biri var ve herseyden daha masum
Elbette sorumluluk alacak
Sorumluluk istemeyen biri zaten karisina asla cocuk istemiyorum der ve gereken onlemleri alirdi
Hadi yapalim ama sen bakacaksin diye bir dunya yok
Öte yandan karsisinda cocuk istemeyen, baba olmak istemeyen bi adamdan israrla cocuk yapan kadin da hatali oyleyse
Bu buyuk bi sorumluluk ve bu cocuk hep kucuk kalmayacak
Babasiyla parka gitmek istediginde "annen gotursun" diyebilir pekala
Esine de "sen istedin sen ilgilen" diyebilir bu durumda
Kadin uzamis lohusalik modunda haliyle cok hassas donemde ama birinden cocuk yaparken de bi dusunmek lazim
Kimi adamlar iyi koca ama iyi baba olamiyor
Belki travmalari bile olabilir
Sonucta nikah masasinda "sen istiyorsun diye evleniyorum" dese adam
O dugunu iptal eder gelin
E neden cocugu sen istiyorsun diye tamam denilince devam ediliyor kabul edip? Ilginc her yonden

selamlar herkese,

Belki hatırlayanlar olur , ara ara buraya eşimle alakalı konu açıyordum. doğum yaptım aylar önce eşimin desteğini çok göremedim, yanlız ve kötü hissettim. gelgelelim yeni yeni, ' bilemedim, ben de ilk defa baba oluyorum adapte olmadım heralde sana destek olduğumu düşündüm olamamışım kusura bakma' tarzı konuştu... ama ben unutamadım da affedemedim de. bir yere gittiğimizde yemek yerken bile ben çocukla ilgilenirken aç kalırım o yemeğini yer. yardım edeyim demez. çok zor bir doğum sürecim oldu dikiş ağrılarım falan çoktu gece kalkıp biraz ben ilgileneyim altını alayım hiç demedi.
yıllardır birlikteyiz ama birkaç senedir evliyiz. fakat lohusalıkta destek görememek, yerli yersiz. şakalar( eşimle şaka yollu bir ilişkimiz hep vardı ama lohusalıkta insanın zoruna gidiyor bazı şakalar(!)) derken ben eşimden uzaklaştım. cinsellik deseniz hak getire ayda 1 falana düştü. çok istekli de değilim açıkçası. benim ona olan sevgim mi bitti, bu geçici bir durum mu . asla o dönemi unutamıyorum eşime karşıda uzaklaştım fazlasıyla. bugünde yerli yersiz şaka yapınca yine boşanalım ben seninle uğraşamam dedim. üzüldü baya ama benim içimde çok bir üzüntü yok niye bilmiyorum.

niye böyle oldu o çok büyük aşklarda böyle bitiyor muymuş, geçici diyip kendimi mi avutmalıyım. off çok çıkmazdayım.
kiyamam ya bir yönden kendimi gördüm . 2 cocuk annesi olarak bu durumun gecici oldugunu biliyorum, ben de esimden nefret ettim ilk logusaligimda. benimkisi farkli sebeplerdendi gerci ama olsun :) sürekli pesimde gezer bana bebegimle hic alan birakmazdi. kendimi beceriksiz , yetersiz hissederdim bu yüzden . bir emzirmedigi kalmisti evdeyken o dereceydi. ise gitsin diye dört gözle beklerdim. herseyin fazlasi zarar iste. demek istedigim sey su , ne yaparlarsa yapsinlar o dönemde hepsi gözümüze batiyor. neyse bize akil verecek cok insanda yoktu cevremizde , sonunda bebegi bahane ederek yataklari ayirdim hatta, bir süre sonra da bosanalim dedim bir aksam yemeginde. o an ki saskinligini anlatamam . biz sorunu cift terapisi yaparak cözmüstük bu arada 25 yildir evliyiz ve yine dünya ya gelsem yine ayni adamla evlenirim :)

gececek büyük ihtimal bu sürec , hormonal dalgalanmalar durulunca , o bebegi benimseyip baba olmayi ögrenince, artik 3 kisi yasamaya alisinca :) evet sinir bozucu biliyorum ama komut vererek yönet esini , demek ki bir cok erkek gibi kendi kendine düsünme yetisi yok :) yuva yikmak cok kolay ama ugruna caba harcayip kurtarabilirsen , kendini daha güvende hissedebilecegin baska bir yer daha yok. imkaniniz varsa bir cift terapisine baslayin en acilinden. gercekten pisman olmayacaksin bu sekilde ne karar verirsen ver.

bebeginle size saglikli , mutlu yarinlar diliyorum :KK200:

İlk lohusalığımda yaşadığım travmaları hala unutamam. (11 seneyi geçti ) Hatta bazen öyle dalarım ki sanki dün yaşamışım .Benim travmalarım kv kaynaklıydı ama eşim de bu süreçte iyi bir baba ya da eş olmaktan ziyade iyi bir evlat oldu.
İkinci lohusalığımda eşim benden çok ilgilendi diyebilirim. Sana her şeyi unutturacam ,ilkinde yaşadığın her şeyi telafi edecem dedi ve gerçekten benden çok ilgilendi. Ama şu konuda bile ilkinde yaşadıklarım aklıma gelip içime oturuyor.

Cocugu ben istemedim sen istedin diye elini etegini cekerek hata yapmis oluyor adam ama cok icten gelerek baba olmadiysa bile artik ortada kendi canindan biri var ve herseyden daha masum
Elbette sorumluluk alacak
Sorumluluk istemeyen biri zaten karisina asla cocuk istemiyorum der ve gereken onlemleri alirdi
Hadi yapalim ama sen bakacaksin diye bir dunya yok
Öte yandan karsisinda cocuk istemeyen, baba olmak istemeyen bi adamdan israrla cocuk yapan kadin da hatali oyleyse
Bu buyuk bi sorumluluk ve bu cocuk hep kucuk kalmayacak
Babasiyla parka gitmek istediginde "annen gotursun" diyebilir pekala
Esine de "sen istedin sen ilgilen" diyebilir bu durumda
Kadin uzamis lohusalik modunda haliyle cok hassas donemde ama birinden cocuk yaparken de bi dusunmek lazim
Kimi adamlar iyi koca ama iyi baba olamiyor
Belki travmalari bile olabilir
Sonucta nikah masasinda "sen istiyorsun diye evleniyorum" dese adam
O dugunu iptal eder gelin
E neden cocugu sen istiyorsun diye tamam denilince devam ediliyor kabul edip? Ilginc her yonden
yani sanki kadın böyle sokaktan rastgele adam çevirmiş, tutmuş adama tecavüz etmiş de adamdan çocuk yapmış gibi konuşuluyor delirdim. neymiş adam istememişmiş.

çocuk istemeyen insan, evlenmeyecek. ha illa evlenmek istiyorsa çocuk istemeyen birini bulacak. o da değilse gidip vazektomi yaptıracak. çünkü nşa'da evlilikte affedersiniz düzenli birliktelik olduğu için kadının hamile kalması kadar doğal bir olay yok. adam istememiş de bilmemne. isteyeni de görüyoruz

yani sanki kadın böyle sokaktan rastgele adam çevirmiş, tutmuş adama tecavüz etmiş de adamdan çocuk yapmış gibi konuşuluyor delirdim. neymiş adam istememişmiş.

çocuk istemeyen insan, evlenmeyecek. ha illa evlenmek istiyorsa çocuk istemeyen birini bulacak. o da değilse gidip vazektomi yaptıracak. çünkü nşa'da evlilikte affedersiniz düzenli birliktelik olduğu için kadının hamile kalması kadar doğal bir olay yok. adam istememiş de bilmemne. isteyeni de görüyoruz
hayır zaten özellikle çocuk diye direten adamlar da aldatıyor ki. kaç konu var burada çocuk diye tutturmuş adam sonra aldatmış. istemiyorsa illa korunsaydı adam. cidden çok saçma yorumlar var ya.

boşanma lafı daha önce yaptığı , 'kızım sana başka süt anne bulalım belliki anneninki yetmiyor daha güzel vs buluruz' gibi eşek şakası yaptığı için bu şakayı uyarmama rağmen devam ettirdiği için söyledim. bu arada kendimden emin bir insanın tillahi gelse bu laftan etkilenmem ama lohusalıkta insanın zoruna gidebiliyor.
Eski mesajlaına baktım da çok üzüldüm bu herif içinde bedava sağlık hizmeti alınca sana almaya kıyamadı bir de ailesinin yanında söyleyip seni değersiz hissettirmişti
Daha güzel anne buluruz lafını alır bir yerine monte ederdim
Sen çalışan zaten kendine yeten bir kadınsın şu an en dirençsiz kaldığın zaman üstelik bayıldığı kızına bakıp ,evden çalışıp bir de herifin donlarını yıkıyorsun
Silkelen kendine gel haddini bildir
sezen Aksu nun dediği gibi
Bak sana bu defa kesin söylüyorum kuş uçtu uçacak Ahmettt

Çok büyük bir borcun altındayız şimdilik, yeni taşındık ev alındı vs. Eşimin evet işi iyi ama toparlanmamız 1-2 sene kredi kartları patlamış durumda şu an. Aylık 20.000 gibi bir ücret bize baya yüksek . Ama ilk fırsatta düzelir düzelmez halledeceğim. Çok uzun süredir eşimle aramızda sevgi ve saygı neredeyse yok. Ben de bilmiyorum evlilik düzelir mi
Sorun sende değil sürekli evde olmaktan hem bebek hem home Office hem ev işi kimseye kolay değil daraldın eşinin yontulması lazım
O gelince bebeği doyur uyut çık yarım saat bile olsa hava al ben çöp dökmeyi bile hevesle beklerdim
Çorba vs verilecek kıvamda yada mama veriyorsan süreyi de uzat bir nefes al
Adama da prenses gibi bakmayı bırak kendi ütüsünü vs yapsın ve arsızca yavşk başka kadınları ağzına alan şaka yapmasın.Hepimiz kilo aldık 1seneye yakın toparlanıyor çoğu kişi kİlo alınca bazı yerler daha dolgun oluyor diye aksine hoşlarına gidiyor

Back
X