• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusalıkta destek olmayan eşi affedememe, boşanma

Ay bunu okuyana kadar duzelir alisinca filan diye dusunuyodum ama bu bildigin zalimce bi yorum ya. Seven insan boyle bisey der mi esine? Bi de uyarmana ragmen devam etmis. Sen de bi gun 'kizim bu baban pek ise yaramiyo, gidelim de sana kasli guclu bi baba bulalim' de bakalim napicak. Acayip sinir oldum ya. Suratina patlatasim geldi bi tane.
Ben onun gibi karaktersiz değilim ki öyle bir şey söyleyeim. Ki yeni doğum yapmış bir kadına şaka dahi olsa annenin sütü yok kizim belliki yeni güzel süt anne bulalım demek… deccal gelse ayaga kalkar

Bacim keşke o ara çalışsa en azindan bahanesi olurdu. Ama çok uzuun bir izne çıktı. Yani evdeydi ben ona sinir oluyorum. Sorumluluktan kaçtı hep. Altını bile 5 mi 6 aylıkken mi ne ben kavga ettiğim için aldı bir kez. Günde yarım saat sevmek vs babalık değil. Brn de hata ki baba yaptım. Evladımı çok seviyorum her şeyden herkesten . İyikim yani. Şu 20 lerimin son aylarına kadar başıma gelen en güzel şey. Ama yanlış adamı baba yaptım

EŞinizin ailesi bir şey demiyor mu bu umursamaz halleri için?

EŞinizin ailesi bir şey demiyor mu bu umursamaz halleri için?
Bir kere yanlarında bir şey yaptı, çok üzüldüler neden destek olmuyor diye. Ben de üzülmesinler diye başka kötü huyu yok napiyim görmezlikten geliyorum vs dedim. İyi insanlar çünkü. Babası da kalk yardım et falan der. Ama yok adamın içinde yok.

Bir kere yanlarında bir şey yaptı, çok üzüldüler neden destek olmuyor diye. Ben de üzülmesinler diye başka kötü huyu yok napiyim görmezlikten geliyorum vs dedim. İyi insanlar çünkü. Babası da kalk yardım et falan der. Ama yok adamın içinde yok.

Yüklü ev kredisi borcuna sok eşini. Bu adam değişmez, ne sana ne bebeğe iyi davranmaz. Ama yaşlandığında böyle Babacım babacım canım kızım sana ben neler yaptım diyecek yüzsüzlüğü olur kesin.

Yüklü ev kredisi borcuna sok eşini. Bu adam değişmez, ne sana ne bebeğe iyi davranmaz. Ama yaşlandığında böyle Babacım babacım canım kızım sana ben neler yaptım diyecek yüzsüzlüğü olur kesin.
Öyle zaten yüklü bir borcun altındayız. Toparlamamızda 1-2 seneye bulur eğer boşanmazsak djdjdk değişmeyeceğini ben de anlayabiliyorum artık. Nasıl çıkıcam bu işin içinden bilmiyorum. Çalışan bir insanım Allah tan. Bir yanım aranızda bir şey kalmadı sevgi saygı anlayış niye yürütüyorsun evliliği diyor bir yanım yıllarca aşıktın ne çabuk unuttun hemen siliecek misin diyor.

Öyle zaten yüklü bir borcun altındayız. Toparlamamızda 1-2 seneye bulur eğer boşanmazsak djdjdk değişmeyeceğini ben de anlayabiliyorum artık. Nasıl çıkıcam bu işin içinden bilmiyorum. Çalışan bir insanım Allah tan. Bir yanım aranızda bir şey kalmadı sevgi saygı anlayış niye yürütüyorsun evliliği diyor bir yanım yıllarca aşıktın ne çabuk unuttun hemen siliecek misin diyor.

Ama adam çok kırıcı davranıyor normal böyle hissetmeniz. Sadece bebeğe baba olarak değil, eş olarak size karşı bencil. Belki bebeği kıskanıyordur.

Ben onun gibi karaktersiz değilim ki öyle bir şey söyleyeim. Ki yeni doğum yapmış bir kadına şaka dahi olsa annenin sütü yok kizim belliki yeni güzel süt anne bulalım demek… deccal gelse ayaga kalkar
Bu ne beeeeee o evi başına yıkarım evden atarım boğarım adamı 🤬😡

eşim çok yüksek mevkide bir işe geçti ben de homeoffice çalışıyorum.
Çok yüksek mevkideki bu yüce adam en azından yarı zamanlı yardımcı tutsa keşke evine. Resmen gebeliğiniz ve lohusalığınız burnunuzdan gelmiş.
İstemiyordu değil. Aslında ben daha çok istiyordum. Aslında birazda sağlık açısından istedim çünkü annem meme kanseri ve hormonal bir sebepten dolayı kaynaklı kanseri. Doktoru sürekli daha çok çocuğun olsaydı böyle olmazdın dedi bana da her gittiğimde gebelik yasını geciktirme diye çok söyledi. çünkü annemden dolayı riskli durumdayım ve gebelik yasını geciktirmek az çocuk vs benim için risk. Bu durum ister istemez beni etkilediği için ve yaşımda 30 a yaklaştığı için istedim. Tabi eşim yine her zamanki gibi bunu bile önemsemedi. kendi diyebilirdi böyle riskli bir durumun var diye kendi daha çok istemeliydi belki ama işte düşüncesiz adam
Eşinizin gebelik öncesi de düşüncesiz biri olduğunu kendiniz söylemişsiniz ve istemeyen bir adamı baba yapmışsınız üzgünüm.
Şimdi yardımcı+dışarıdan yemek vs bir şekilde bebeklik dönemini atlatıp sonrasına bakmak lazım. Ev işi meselesini çözseniz bile eşinizin hayvanlığının, kilonuza ve size söylediği birçok korkunç şeyin üstesinden nasıl gelirsiniz bilmiyorum tabi.

gel banyosuna yardım et gel altını alırken yardım et diye ben söylüyorum. zorla gelir yapar. ama insanların içinde yemek yerken aç kalıyorum biraz da sen bak diyemiyorum. insalar acır gibi bana bakıyor. adamın içinde yok . onunda mı sevgisi azaldı bilmiyorum. eşini düşünmek yardımcı olmak içten gelen bir durum değil mi yani anlam veremiyorum.
ilk çocuk tecrübesizlik genelde.. maalesef üzülüyor insan
insanlar neden acısın herkes sizi mi dinliyor?
aile için arkadaş ortamında da "babası az alır mısın karnımı doyurayım" diyip hemen o tarafa çevireceksiniz çocuğu..
yapılacak işleri de söyleyeceksiniz
boşanma lafını sakınnnn ağzınıza sakız etmeyin

arada da eşinize bırakıp çocyğy dışları çıkım 1 saat bile yeter.. kaç aylık bebişiniz.. Allah bağışlasın

bir süre dediğiniz bu durum geçiyor mu? siz de geçti mi? ben içten içe nefret bile etmeye başladım
2 sene hormonal dalgalanmalar devam ediyor, ben ne zaman gereksiz yere aglamayi biraktim o zaman bazi kararlari hatali aldigimk farkettim, ben ki cocugu 6 aylikken evi ayirmis 2 cocuklu bir anneyim, hani tamda sorduğunuz konuda tecrube sahibiyim. Simdi geri donup baktigimda (cocugum 3 olmak uzere) bazi konularda eski esime cok buyuk haksizliklar ettigimi farkediyorum. O yuzden sinir olmaniz, kizmaniz, uzulmeniz cok olagan ama gercek hisleriniz mi buna emin olmaniz şart

2 sene hormonal dalgalanmalar devam ediyor, ben ne zaman gereksiz yere aglamayi biraktim o zaman bazi kararlari hatali aldigimk farkettim, ben ki cocugu 6 aylikken evi ayirmis 2 cocuklu bir anneyim, hani tamda sorduğunuz konuda tecrube sahibiyim. Simdi geri donup baktigimda (cocugum 3 olmak uzere) bazi konularda eski esime cok buyuk haksizliklar ettigimi farkediyorum. O yuzden sinir olmaniz, kizmaniz, uzulmeniz cok olagan ama gercek hisleriniz mi buna emin olmaniz şart
Annenin sütü yok daha güzel süt anne bulalım diyen herife ne gibi haksızlık yapılıyor olabilir?

Buna katılmıyorum, genelde anneler babaların dahil olmasını engelliyor eve anasını danasını dolduruyor adam kenardan izliyor onun da işine geliyor çünkü. Doğumdan itibaren alt almak banyo yaptırmak vs her şeyi yapmalarına izin vermek lazım.

Ama bu adam zaten baba olmak istememiş, düşüncesiz herifin tekinden cocuk yapmak bana göre hata olmuş.

erkekler ilk defa baba olduklarinda ne yapacagini bilemiyorlar

Son düzenleme:
zaten talimatla çalışıyor çalışırsa, ama ne bileyim insan yemek yediğinde hayatım ben yedim bakayım birazda sen rahat ye. ya da evdeysek çok yoruldun biraz da ben bakayım git uyu sen. diye bekliyor. yok abi . çocuğu alırdı o arada yemek yapardım. ev işi yapardım yine iş yine iş. çok yoruldum anlatmaktan da . çok büyük hayal kırıklığı oldu benim için bedeli de sevgimin azalması oldu sanırım. dediğiniz gibi geçer mi unutulur mu bunlar bilmiyorum. ama çok zormuş
Çoğu erkek kadın ev işi çocuk bakımı gibi şeyleri doğuştan getiriyor,yorulmuyor, bünyenin normali falan sanıyor. Anaları hizmetkarlıktan gocunmadığı için kadınlar hayat arkadaşlığı için evleniyor gerçeğini bilmiyorlar. Bundan sonra söyleyin açıkça(!), yapmazsa o zaman boşanmayı düşünün.

selamlar herkese,

Belki hatırlayanlar olur , ara ara buraya eşimle alakalı konu açıyordum. doğum yaptım aylar önce eşimin desteğini çok göremedim, yanlız ve kötü hissettim. gelgelelim yeni yeni, ' bilemedim, ben de ilk defa baba oluyorum adapte olmadım heralde sana destek olduğumu düşündüm olamamışım kusura bakma' tarzı konuştu... ama ben unutamadım da affedemedim de. bir yere gittiğimizde yemek yerken bile ben çocukla ilgilenirken aç kalırım o yemeğini yer. yardım edeyim demez. çok zor bir doğum sürecim oldu dikiş ağrılarım falan çoktu gece kalkıp biraz ben ilgileneyim altını alayım hiç demedi.
yıllardır birlikteyiz ama birkaç senedir evliyiz. fakat lohusalıkta destek görememek, yerli yersiz. şakalar( eşimle şaka yollu bir ilişkimiz hep vardı ama lohusalıkta insanın zoruna gidiyor bazı şakalar(!)) derken ben eşimden uzaklaştım. cinsellik deseniz hak getire ayda 1 falana düştü. çok istekli de değilim açıkçası. benim ona olan sevgim mi bitti, bu geçici bir durum mu . asla o dönemi unutamıyorum eşime karşıda uzaklaştım fazlasıyla. bugünde yerli yersiz şaka yapınca yine boşanalım ben seninle uğraşamam dedim. üzüldü baya ama benim içimde çok bir üzüntü yok niye bilmiyorum.

niye böyle oldu o çok büyük aşklarda böyle bitiyor muymuş, geçici diyip kendimi mi avutmalıyım. off çok çıkmazdayım.
İsteklerinizi açık açık söylediniz mi o kendisi düşünsün harekete geçsin mi dediniz ? Ben açık iletişim severim neye ihtiyacım varsa onun düşünmesini bekleyemem x x x işini halleder misin bunu bunu yap , bu söylefiğin esikiden güldürüyorfu şuan kırıyor gibi gibi uyarıma rağmen devam ediyorsa o zaman işler değişir.

Yeni güzel süt anneler de onu bekliyordu. Tamam yersiz olmuş ama ciddiye alınacak bir söz mü sence…

Ben çocuk istemiyorum, hazır değilim demiş. Siz bu cümlelerden ne anladınız, doğunca her şeyi mecbur yapacak mı dediniz kendinize? Çocuk yapmazsak boşanırız olarak mı hissettirdiniz? Adam tam haksız değil, istemeden baba yapılmış ama madem korunmadı yaptı o çocuğu, o zaman sorumluluğun yarısı mecburen onda. Korunacaktı ve kesin istemiyorum diyecekti. Bizim kadınların en büyük hatası çocuğu sadece kendilerinin sanması. Baba arada bir şunu bunu yapsın kafasındayız. Hayır, baba çocuk doğduğu günden itibaren her şeyiyle ilgilenecek. Evdeki kadınlar sıfır noktasından itibaren baba bebek ilişkisini kesiyorlar. Erkek anlamaz erkek bilmez diyip adamların çocuklarıyla arasına soğukluk sokuyorlar.

Ailesinin yanında onlar kızdığı halde bile kocanızı korumuşsunuz, demek istediğim bu. Hayır istediği kadar yorgun olsun, bebeği durmuyorsa ağlıyorsa kalkıp bakacak. Benim eşim öğle yemeği, molam, var çayımı kahvemi içiyorum sen 24 saat işbaşındasın diyip geceleri de kalkardı.

Görümcemin kocası da çocuk istemiyorum ama senin anne olma hakkını alamam, eğer her şeyle ben ilgilenir bakarım diyorsan yapalım demişti. Dediği gibi oldu görümcem yardımcı tutarak ailesinden destek alarak her şeyleriyle kendi ilgilendi. Demek ki herkesin işine geldi 2. çocuğu da aynı şartlarla yaptılar büyüttüler.

Evliyken hem calis hem ev isi yap, ikisi de gorevin. Hamile kal hem ise git hem ev isi yap ee tabii daha dogurmasin. Lohusayken cocukla ilgilen ev isi yap, ee kadinsin bunun icin yapilmissin, erkek ne bilsin. Bebek buyusun esin bekar gibi yasamaya devam etsin, babaligi kavrayamamistir henuz normaldir. Cocuk universiteye gecince harclik versin, arabayla yurduna biraksin tum babalik gorevleri tamamlanmis olsun oyleyse. Ulan her seyi tek basimiza biz yapiyoruz, biz nasil ogrendik, nasil yaptik? Atla deve degil. Soyle gozunu acip etrafina bakan ve mal oglu mal olmayan herkes hayat arkadasinin bir insan dunyaya getirdigi, yemek yiyemedigi, evi bok goturdugunu farkedip “ben bu insanin esiysem gorevlerim var demek ki” diyip dahil olur ya. Ss bu islere kafasi basmiyorsa hic kendini yorma. Madem calisiyor bakici ve temizlikci tutsun. Bakici, temizlikci ve disardan yemek istiyorum her gun de. Ne bileyim bu cocuga sen yemegi yedireceksin, boklu bezini sen degistireceksin ve bana bir sey sormayacaksin git kendin ogren elinin altinda internet var de mesela. Yok mok derse de bosan zaten faydasi yok, yuk de olmasin.

Aferin size sakın boşanmayın bağır çağır kavga edin kızın çocuk birbirini sevmeyen anlaşamayan anne babayı görsün travmalar hak getire ama mazallah erkeksiz kalmak daha zordur sizler için siz boşanmayın.
Not; boşanmış ama mutlu bebeli anne.

Çok yüksek mevkideki bu yüce adam en azından yarı zamanlı yardımcı tutsa keşke evine. Resmen gebeliğiniz ve lohusalığınız burnunuzdan gelmiş.

Eşinizin gebelik öncesi de düşüncesiz biri olduğunu kendiniz söylemişsiniz ve istemeyen bir adamı baba yapmışsınız üzgünüm.
Şimdi yardımcı+dışarıdan yemek vs bir şekilde bebeklik dönemini atlatıp sonrasına bakmak lazım. Ev işi meselesini çözseniz bile eşinizin hayvanlığının, kilonuza ve size söylediği birçok korkunç şeyin üstesinden nasıl gelirsiniz bilmiyorum tabi.
Temizlikçi geliyor ayda bir, bakıcı yok. İstemiyordu fakat ikna etmiştim. İyi ki eklemişsiniz bu yazdığımı biraz da sağlık sebeplerinden dolayı istedim evet. Hem de kariyerimden dolayı. Maalesef her şeyi şakaya vuruyor. Şaka yapmak istemiştim der. Ne diyeceksin böyle adama. Tabi bunun bedelini onu eskisi gibi sevmeyen saygı göstermeyen bir kadın karşısında görerek ödüyor ve farkında.

Aferin size sakın boşanmayın bağır çağır kavga edin kızın çocuk birbirini sevmeyen anlaşamayan anne babayı görsün travmalar hak getire ama mazallah erkeksiz kalmak daha zordur sizler için siz boşanmayın.
Not; boşanmış ama mutlu bebeli anne.
Erkeksizlikle alakası yok çok uzun süredir birlikteyiz. Kolay olmuyor. Ben zaten uzun süredir düşünüyorum boşanmayı.

Back
X