• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusalıkta destek olmayan eşi affedememe, boşanma

Son dogumumdan sonra lohusalik depresyonu gecirdim ve maalesef istedigimden uzun sürdü. Size tek tavsiyem imkaniniz varsa psikolojik destek almaniz, cift olarak da. Bazi erkekler dümdüz. Örnekleri yok, orda olmayi destek olmak saniyorlar. Ama degil. Büyük kararlar vermeden muhakkak profesyonel destek alin öyle karar verin.

Ne istiyorsanız söyleyin yapar ama siz diyorsunuz ki kendi akıl etsin. Daha öyle akıl eden baba görmedim. Varsa da nadirdir..

Siz boşanmayı bekarlığınızda ki cilveleşme zannediyorsunuz galiba.. Her şeyde boşanalım derseniz eşinizi de iyice soğutacaksınız.

Bir gün, o da elinize boşanma dilekçesini verecek gibi.

Yeni doğum yapmışsınız hormonlar tavan ani karar almayın sonra siz üzülürsünüz.

Erkeksizlikle alakası yok çok uzun süredir birlikteyiz. Kolay olmuyor. Ben zaten uzun süredir düşünüyorum boşanmayı.
Böyle dusunuyorsaniz çocuk yapmak bencillik işte. Adamları damızlık kullanıyorsunuz sonra ah vah ediyorsunuz
Neyse 1 seneyi doldur sonra bakarsın su an hormonların da etkisi olabilir. Adama da şöyle boş boş konuşacagina çenesini kapatsın eli iş tutsun.

Böyle dusunuyorsaniz çocuk yapmak bencillik işte. Adamları damızlık kullanıyorsunuz sonra ah vah ediyorsunuz
Neyse 1 seneyi doldur sonra bakarsın su an hormonların da etkisi olabilir. Adama da şöyle boş boş konuşacagina çenesini kapatsın eli iş tutsun.
Bacım olayin cocuk yapmakla alakası yok. Olay eşimin çocuktan sonra aşırı değişmesi, beni değersiz hissettirmesi hem yalnızken hem insanların yanında. Her şeyi anlatmadım burada. Olay sadece çocuğa karşı sorumluluklarını yerine getirmemek değil. Bana karşı da çok değişti. Ben bunu nasıl öngörebilirdim, eskiden kul köpek olan adam. Çocuğum olsun diye evlenmedim yani ben bu adamla. Sevdiğim için evlendim yıllardır da birlikteydik zaten. Bazı sağlık ve kariyer durumlarından dolayı çocuğu önce istedim o daha sonra olsun dedi.

Son dogumumdan sonra lohusalik depresyonu gecirdim ve maalesef istedigimden uzun sürdü. Size tek tavsiyem imkaniniz varsa psikolojik destek almaniz, cift olarak da. Bazi erkekler dümdüz. Örnekleri yok, orda olmayi destek olmak saniyorlar. Ama degil. Büyük kararlar vermeden muhakkak profesyonel destek alin öyle karar verin.
Ya istiyorum çok istiyorum ama inanılmaz pahalı. Daha önce bekarken çok yoğun çalıştığım bir dönem destek almıştım bana o kadar iyi gelmişti ki. İnşallah ilk fırsatta zaten

Ya istiyorum çok istiyorum ama inanılmaz pahalı. Daha önce bekarken çok yoğun çalıştığım bir dönem destek almıştım bana o kadar iyi gelmişti ki. İnşallah ilk fırsatta zaten
Terapi aylık 20 bin gibi bir para tutar eşinizin işi iyiymiş yüksek mevki dediğiniz için söylüyorum. Buna ve yardımcı kadına para ayırsın (ayda bir yerine haftada 2 gibi). Evlilik düzelir düzelmez bilmiyorum ama sen en azından kendini çok daha iyi hissedersin.

Bacım olayin cocuk yapmakla alakası yok. Olay eşimin çocuktan sonra aşırı değişmesi, beni değersiz hissettirmesi hem yalnızken hem insanların yanında. Her şeyi anlatmadım burada. Olay sadece çocuğa karşı sorumluluklarını yerine getirmemek değil. Bana karşı da çok değişti. Ben bunu nasıl öngörebilirdim, eskiden kul köpek olan adam. Çocuğum olsun diye evlenmedim yani ben bu adamla. Sevdiğim için evlendim yıllardır da birlikteydik zaten. Bazı sağlık ve kariyer durumlarından dolayı çocuğu önce istedim o daha sonra olsun dedi.
Adamın saçma şakaları önceden de varmış, önceden de komutla çalışıyormus. Çocuğu da istememiş yani nasıl ongorebilirim diyorsun bir de...

Online terapi deneyin inanılmaz pahalı diyorsunuz boşanmak daha pahalı

çocuğu ben istedim bazı kariyer durumlarından dolayı, o istemiyordu hazır değilmiş demekki adam kendini biliyormuş. o yüzden de sayemde baba oldun falan tarzı çok yüklenemiyorum çocuğu ben istedim.
Sebebini kendinizde biliyorsunuz size hazır değilim istemiyorum demiş başka ne olmasını bekliyordunuzki hamile kalıp doğururum o zaman ister diye mi düşündünüz belliymiş böyle olacağı ama arkadaşlara katılıyorum bence bekleyin şuan hassas bir dönemde olduğunuz için küçücük şeyler bile size çok aşılmaz absürt gelebilir zamanla inşallah düzelir

Terapi aylık 20 bin gibi bir para tutar eşinizin işi iyiymiş yüksek mevki dediğiniz için söylüyorum. Buna ve yardımcı kadına para ayırsın (ayda bir yerine haftada 2 gibi). Evlilik düzelir düzelmez bilmiyorum ama sen en azından kendini çok daha iyi hissedersin.
Çok büyük bir borcun altındayız şimdilik, yeni taşındık ev alındı vs. Eşimin evet işi iyi ama toparlanmamız 1-2 sene kredi kartları patlamış durumda şu an. Aylık 20.000 gibi bir ücret bize baya yüksek . Ama ilk fırsatta düzelir düzelmez halledeceğim. Çok uzun süredir eşimle aramızda sevgi ve saygı neredeyse yok. Ben de bilmiyorum evlilik düzelir mi

Adamın saçma şakaları önceden de varmış, önceden de komutla çalışıyormus. Çocuğu da istememiş yani nasıl ongorebilirim diyorsun bir de...

Online terapi deneyin inanılmaz pahalı diyorsunuz boşanmak daha pahalı
zaten maddi olarak rahat olsam çoktan avukata vermiştim. Maddi olarak sıkışık bir dönemdeyim. Kadınların pat diye boşanmamasının sebebi buymuş şu an maalesef anlıyorum. Avukat çevremde var fiyatları da yeni öğrendim.

Çok büyük bir borcun altındayız şimdilik, yeni taşındık ev alındı vs. Eşimin evet işi iyi ama toparlanmamız 1-2 sene kredi kartları patlamış durumda şu an. Aylık 20.000 gibi bir ücret bize baya yüksek . Ama ilk fırsatta düzelir düzelmez halledeceğim. Çok uzun süredir eşimle aramızda sevgi ve saygı neredeyse yok. Ben de bilmiyorum evlilik düzelir mi
Önce toparlamayı denemen gerektiğini düşünüyorum. Sürekli komut vermelisin, sıkıcı biliyorum ama çoğu erkek kendi kendine beceremiyor bu işi. Çocuklar küçükken biz de çok zorlandık. Şimdi biri 12, biri 16 yaşında, o günler geçti. Çocuklar küçükken her şey çok zor. Çocuk toparlanınca normalleşebilecek bir evliliği şimdi kesip atmak çok akıl karı değil.

Komutla babalık evresine hoş geldiniz. Bazı şeyleri bu evrede beklemeyin talep edin ve yaptırın. Baktınız yapmaktan imtina ediyor o zaman boşanma konusunu gündeme getirirsiniz.

1 çocuğu varken 2 olsun 😂 çocuk gibi sürekli eşini öğütlesin. Onu yap bunu ver şunu tut. Eş mi fino mu?

Bu sebepten boşanmak bana saçma geliyor. Şimdi en azından komutla çalışan adam o zaman hiç olmayacak. Tamam söylediği söz çok dangalakça ama boşanmaya götürecek kadar da değil.

erkekler hep "ailem için canımı veririrm", "ailemi korurum" gibi laflar ediyorlar ama gerçekten fedakar ve düzgün bir baba olmaya gelince fena tosluyorlar. boşanın bu hantal yükten.

o ilk kez babaysa siz de ilk kez annesiniz. ya biraz bekleyin sessizce planlayarak bebek biraz büyüyüp sizin eliniz güçlenince boşanın ya da şimdi boşanın.

Erkeklerden boyle incelikler bekleme lazimsa o an hemen soyle yapsin. Onlar dusinmez bunlari ayrica lohusalikta en agir yuk annede ne kadar istesen de baba bir yere kadar. Kendi cocugunu buyutmek baskasinin cocugunu sevmeye bemzemez 1.5 2 yil bi sallanip sonra mevcut duzene alisiyor insan. Gecici bir durum sakin ol surda lohusayken kocasini bosamayi dusunmeyen yoktur bence.

selamlar herkese,

Belki hatırlayanlar olur , ara ara buraya eşimle alakalı konu açıyordum. doğum yaptım aylar önce eşimin desteğini çok göremedim, yanlız ve kötü hissettim. gelgelelim yeni yeni, ' bilemedim, ben de ilk defa baba oluyorum adapte olmadım heralde sana destek olduğumu düşündüm olamamışım kusura bakma' tarzı konuştu... ama ben unutamadım da affedemedim de. bir yere gittiğimizde yemek yerken bile ben çocukla ilgilenirken aç kalırım o yemeğini yer. yardım edeyim demez. çok zor bir doğum sürecim oldu dikiş ağrılarım falan çoktu gece kalkıp biraz ben ilgileneyim altını alayım hiç demedi.
yıllardır birlikteyiz ama birkaç senedir evliyiz. fakat lohusalıkta destek görememek, yerli yersiz. şakalar( eşimle şaka yollu bir ilişkimiz hep vardı ama lohusalıkta insanın zoruna gidiyor bazı şakalar(!)) derken ben eşimden uzaklaştım. cinsellik deseniz hak getire ayda 1 falana düştü. çok istekli de değilim açıkçası. benim ona olan sevgim mi bitti, bu geçici bir durum mu . asla o dönemi unutamıyorum eşime karşıda uzaklaştım fazlasıyla. bugünde yerli yersiz şaka yapınca yine boşanalım ben seninle uğraşamam dedim. üzüldü baya ama benim içimde çok bir üzüntü yok niye bilmiyorum.

niye böyle oldu o çok büyük aşklarda böyle bitiyor muymuş, geçici diyip kendimi mi avutmalıyım. off çok çıkmazdayım.
Bebeğiniz küçük mü, herşey taze mi anlayamadım. Biraz kendinize zaman tanıyın, bazı olumsuz duygular geçici olabiliyor, depresyonda olabilirsiniz. Yerli yersiz boşanma konusunu açmayın, sonradan üzüleceginiz aşamalara gelmeyin evliliğinizde. O zaman yardımcı olmadıysa şimdi destek versin. Erkeklerin büyük kısmı maalesef rahatlarina fazla düşkün oluyorlar.

bebeğimden asla ama asla pişman değilim. gerekirse kendimde bakar büyütürüm. zaten bu bir kadının içinde doğuyor. çocuk istediğimde ben anne olabilirim hazırım artık demiştim kendi kendime. aynen de öyle oldu. ama eşimin desteksizliğini bu kadar beklemiyordum çok büyük hayal kırıklı oldu. ben de söyleniyorum şöylesin böylesin sürekli tadımızda kaçıyor genelde de küsüz zaten.
Eşiniz için de itici bir durum ama bu. Hem baba olmak istememiş hem de istemediği bir şey için yargılanıyor. Yarın canına tak edip tamam boşanalım derse geri adım atacak ilk kişi sizsiniz

Back
X