- 31 Ağustos 2018
- 8.602
- 20.333
- 298
- Konu Sahibi gulrecelim
-
Kesinlikle katılıyorum.
Hani şikayet edilen şey, fasulye pilav mercimek yaptım, yemedi değil.
Bayağı bayağı zor, herkesin kabul etmeyeceği şeyler.
Lahanayı sadece portakal, nar ve yoğurtlu mayonezle yaptığımız bir salata var, onunla yerim.
Kereviz keza yine yeşil elmalı ve mayonezli salata ile.
Enginar yer elması bir nebze, o da annemde falan.
Baklagil olarak nohut ve mercimek, diğerlerini yemem.
Yeşil fasulyeyi meze gibi zeytinyağlı yerim, brokoli patlıcan deniz börülcesi ve bamya severim.
Pırasa eh işte zoraki.
Geri kalan burada yazmadığım şeyleri yemem, koca bir liste var geride
Deniz ürünü asla ağzıma sürmem, evimde pişemez.
Gayette binbir çeşit yemek yapabiliyorum, niye yapamayalım ki?
Patlıcanın bile zentinyağlı yemeği, karnıyarığı, oturtması, islim kebabı, alinaziği, köz salatası, dolması, kızartması vb bilimum çeşidi var.
Kereviz salatasını annem sarımsaklı yoğurtlu ve dövülmüş bol ceviz ile yapıyor. Ben çerkez tavuğundan çok daha fazla beğenerek yiyorum. Ama normalde kereviz yemeği yapılsa asla yemem, ben değil evimizdeki kopek oğlumuz bile tek tek kerevizleri mama kabından seçip yere tükürürLahana ve kereviz salatası için açık tarif pilis
Kereviz salatasını annem sarımsaklı yoğurtlu ve dövülmüş bol ceviz ile yapıyor. Ben çerkez tavuğundan çok daha fazla beğenerek yiyorum. Ama normalde kereviz yemeği yapılsa asla yemem, ben değil evimizdeki kopek oğlumuz bile tek tek kerevizleri mama kabından seçip yere tükürür
Evet onu ben de merak ettimKerevizin o tarifini biliyorum ama yeşil elmasını merak ettim
Lahana yıkandıktan sonra incecik kesilir, kevgirde çok az tuz ve çok az sirke ile ovularak öldürülür.Lahana ve kereviz salatası için açık tarif pilis
Ben diğer türlü yiyemiyorum, yeşil elma mayhoşluk veriyor, o acılığı alıyor.Kerevizin o tarifini biliyorum ama yeşil elmasını merak ettim
Lahana yıkandıktan sonra incecik kesilir, kevgirde çok az tuz ve çok az sirke ile ovularak öldürülür.
1 portakalın suyu sıkılıp, içine 1 yemek kaşığı mayonez koyulup çırpılır.
Bu harcın içine lahanalar atılıp biraz karıştırılır.
Sonra nar, ceviz eklenir, bu kadar:)
Elmalı kereviz ise bayağı basit.
1 su bardağı yoğurt, 2 yemek kaşığı mayonez ve biraz tuz çırpılır, pürüzsüz kıvam alır.
1 Yeşil ekşi elma ve 1 kereviz rendelenip bu harca konulup karıştırılır, üzerine yine ceviz, bu kadar:)
Ben diğer türlü yiyemiyorum, yeşil elma mayhoşluk veriyor, o acılığı alıyor.
Ömründe ağzına sürmeyen çok misafirim oldu, 2. Yi de isteyip bitirdikten sonra kereviz olduğunu söyledim yediklerinin
O derece tadı anlaşılmıyor, yoğurtlu mayhoş meze
Elinize sağlık. Bu tarif en kısa sürede bizim evde de uygulanacakBen diğer türlü yiyemiyorum, yeşil elma mayhoşluk veriyor, o acılığı alıyor.
Ömründe ağzına sürmeyen çok misafirim oldu, 2. Yi de isteyip bitirdikten sonra kereviz olduğunu söyledim yediklerinin
O derece tadı anlaşılmıyor, yoğurtlu mayhoş meze
İlk fırsatta deneyeceğim canım.
Ekran görüntüsü aldım çok teşekkürler tatlım
Elinize sağlık. Bu tarif en kısa sürede bizim evde de uygulanacak
umarım beğenirsiniz
Meze, ara soğuk sever insanlar için değişik lezzet oluyor.
Benim esim de cok yemek secer. Napiyim kendimi mi harap etcem, ne istiyorsa onu yesinEşim yemek seçiyor. Ben cildiricam artık. Kesinlikle yemiyor kendine tost yapiyor. Neyse ne hali varsa görsün diyorum ancak acayip sinirlerim bozuluyor o kadar uğraş tadına dahi bakilmasin yemeğin. Tost makinesini kiricam artık. Yemedikleri de tek tük şeyler değil. Mesela bugün kabak doldurdum. (Ben aşırı severim) ağzına sürmedi. Hatrim için diyorum yalvarıyorum gene yemiyor. Belli başlı yemekleri var. Kuru fasulye, cacık, et sote, börek, karışık kızartma hep bunlar böyle şeyler olsun istiyor. Mantarlı tavuk sote yaparım mantarları tek tek ayırır, geçen gene tavuklu karnabahar yaptım sadece tavuklarini yedi. Lahana sarması yemez. Bunlarda benim en sevdiğim yemekler. Yemese bu kez hem kendimi strese sokuyorum hem üzülüyorum aç kaldı tost yedi gene diye. Tatlılarda da öyle misal. Sütlaç, elmalı tart bunları yer istahli. Başka ne yapsam bir çatal alır bırakır. Kısır, mercimek köftesi gibi şeyleri hiç yemez. Ne yapicam kavga ediyorum güzellikle söylüyorum anlamiyor
Ben böyle darlamam darlanmaya da gelemem.Tipik bir yay burcu olarak bunaldım.Adam sevmiyorsa yemez kendi başının çaresine de bakıyor tost yapıyor.Zorunda mı ya?Kontrolcü kadınları hiç hoş bulmuyorum.Evlendik diye kafamıza göre yemek de mi yiyemeyeceğiz.Yazık adama bir de nasıl baş ediyorsunuz demişsiniz.Adama yedirceksiniz galba illaEşim yemek seçiyor. Ben cildiricam artık. Kesinlikle yemiyor kendine tost yapiyor. Neyse ne hali varsa görsün diyorum ancak acayip sinirlerim bozuluyor o kadar uğraş tadına dahi bakilmasin yemeğin. Tost makinesini kiricam artık. Yemedikleri de tek tük şeyler değil. Mesela bugün kabak doldurdum. (Ben aşırı severim) ağzına sürmedi. Hatrim için diyorum yalvarıyorum gene yemiyor. Belli başlı yemekleri var. Kuru fasulye, cacık, et sote, börek, karışık kızartma hep bunlar böyle şeyler olsun istiyor. Mantarlı tavuk sote yaparım mantarları tek tek ayırır, geçen gene tavuklu karnabahar yaptım sadece tavuklarini yedi. Lahana sarması yemez. Bunlarda benim en sevdiğim yemekler. Yemese bu kez hem kendimi strese sokuyorum hem üzülüyorum aç kaldı tost yedi gene diye. Tatlılarda da öyle misal. Sütlaç, elmalı tart bunları yer istahli. Başka ne yapsam bir çatal alır bırakır. Kısır, mercimek köftesi gibi şeyleri hiç yemez. Ne yapicam kavga ediyorum güzellikle söylüyorum anlamiyor
Su portakalli ordekli lahananin tarifini alalim o zaman:))Kesinlikle katılıyorum.
Hani şikayet edilen şey, fasulye pilav mercimek yaptım, yemedi değil.
Bayağı bayağı zor, herkesin kabul etmeyeceği şeyler.
Lahanayı sadece portakal, nar ve yoğurtlu mayonezle yaptığımız bir salata var, onunla yerim.
Kereviz keza yine yeşil elmalı ve mayonezli salata ile.
Enginar yer elması bir nebze, o da annemde falan.
Baklagil olarak nohut ve mercimek, diğerlerini yemem.
Yeşil fasulyeyi meze gibi zeytinyağlı yerim, brokoli patlıcan deniz börülcesi ve bamya severim.
Pırasa eh işte zoraki.
Geri kalan burada yazmadığım şeyleri yemem, koca bir liste var geride
Deniz ürünü asla ağzıma sürmem, evimde pişemez.
Gayette binbir çeşit yemek yapabiliyorum, niye yapamayalım ki?
Patlıcanın bile zentinyağlı yemeği, karnıyarığı, oturtması, islim kebabı, alinaziği, köz salatası, dolması, kızartması vb bilimum çeşidi var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?