- 30 Ocak 2015
- 19.748
- 27.823
- 798
- 29
- Konu Sahibi gulrecelim
-
Hahaha aynen öyle doğru dedin benim oğlanda etcil ete bayiliyo şimdi oburu doğunca bunları mi örnek alcakTavuk yemez, kıymaya burun kivirir has et olacak.E bende et sevmem yemekte Et mangalda olur ya da ayri tavada ne bileyim.Cocuklari da kendine benzetti onlarda kebap istiyolar doner istiyorlar ne diyeyim.Gozunu sevdigimin yesilini yesil yiyin dimi.
Boylelerine hakikaten ziftin pekini vericeksin :) dogrumu dedim
Eşim bekarken patates kızarması . yumurta kaymak biraz da baklagil ile büyümüş başka yemek pek yemezdi. Pırasa yemeği kabak yemeği filan hiç yememiş. Yumurtayı sever. Bende sevmediği sebzeleri kıymayla kavurup üstüne yumurta kırarak yaptım yanına makarna birde sarmısaklı yoğurt oldu bitti. Pırasa ya da kabağı mesela.Yemeğini yemiyor diye diretmem sevdiğimiz başka şekillere sokarım. Hiç yemek secmedi sevmese bile işten gelmiş yapmışsın beğenmemezlık sana saygısızlık olur derdi. Mesele yeşil fasulye yanında pilav varsa pilavı çok yer ama fasulye bir iki kaşık yer ama pilav yapmazsam bir tabak yemeği yer kalkar. Bende Fasulye yaptığımda iyi yesin diye pilav yapmam ama çayın yanına da sevdiği tatli kek birşeyler yaparım günün sonunda herkes mutlu olur. Sorarım bazen istediğin bir şey var mı diye o da çok sevdiğinden bugün bana kıyak yapsan şöyle güzeeel bir patates kızartması yapsan der özel yemeği odur ya da fırın makarna. Öyle ölye gidiyoruz. Yani bazen 3 çeşit etli sütlü olur bazen sadece çayla tost olur ama yemek için hiç kırmaz dökmez beni.Sevmediği yemekleri, onun damak tadına uygun şekilde pişirin .
Benim eşim patlıcan, nohut ve salatayı sevmezdi. Patlıcan oturtması yapıyorum severek yiyornohut yaparkende bol soğan, et, baharat koyuyorum , salatayıda yiyor ama yeşillikleri doğramadan direk tabağa, üstünede biraz limon vs daha çok hoşuna gidiyor.
Yemiyor diye yapmanazlık etmedim, malzemeler aynı ama sunum ve pişirme şeklini değiştirdim. Kendimden biliyorum çünkü benim de vardır öyle sevmediğim ama kendim yaparsam severek yediğim şeyler. Ispanak, pırasa, mantar, ciğer gibi.
Sizde farklı pişirme yöntemleri deneyerek severek yiyeceği şekle getirebilirsiniz bence
Çocuktan sonra bir yemek seçmek yasaklandı bizde. Babadan görüp o da seçebilirdi çünkü. Ama çocuktan önce yemezsen yeme derdim ona ek bir şey çıkarmazdım. Tost yesin amaaan
aslında yine bir toplumsal cinsiyet algısı konusu
evde ne pişerse o yenir diyoruz ya evde ne pişeceğine neden kadın karar veriyor
adamlar neden kendileri düşünüp burası kirlenmiş temizlemiyor diye konu açıyoruz adamlar söyle yapayım diyor ama biz kendiliğinden düşünsün diyoruz zira adam hep yardımcı olma modunda bu işleri benimsememiş diyoruz
ee şimdi neden yemeğe kadının karar vereceğini, evde ne pişerse çocukların ve adamın onu yiyeceğini savunuyoruz
örneğin kadın pırasa seviyor adam sevmiyor neden orta yol bulmak yerine zıkkımın kökünü yesin diyoruz yarın çocuğunuz da pırasa yemez diyoruz
belki adam diyecek ki pırasa yiyeceğine biftek yesin hayırrrr annesi pırasa dedi pırasa yesin
evliliği, aileyi iki kişiyi eşit konuma getirmediğimiz sürece bu sorunlarımız ortadan kalkmayacak ki
herkesin bir yeme alışkanlığı var
günümüzde dışarıda yeme arttı kültür gelişti de eskiden yöreden yöreye yemek değişirdi
geçen yazdım babamların yaşadığı İç Anadolu komşusu Karadeniz şehrinde sebze az pirinç çok
tüm sebze yemekleri pilav gibi yani pilava sebze katılmış gibi
Gaziantep te her şey et ve bulgurlu
Ege de nerede ise her şey otlu
damak sevki bu şekilde evrilmiş
geçen oğlum diyor ki şu hayta bir Brüksel lahanasını sevemedim
çocuk 10 yaşında
ben 10 yaşında bürüksel lahanası diye bir şey duymadım, görmedim, o sevememiş çok mu
zorla bürüksel lahanası mı yedireyim
oğlum havuca bayılır, pişmiş havuç sevmez
zira dokusunu kaybediyor pişince hem de tatlımsı oluyor
henüz okula başlamadığı bir süreçte yemek yerken dedesi ben de sevmem pişmiş havuç dedi
çocuk ne kadar mutlu oldu dedem de sevmiyormuş pişmiş havuç diye
özetle kişilerin seçim haklarına saygı duymak lazım
pişmiş havuç sevmiyor ama koyayım mı yemeğe deyince koy tabii hem lezzeti geçer hem siz yersiniz ben yemeyiveririm diyor
şimdi bu çocuk 30 yaşlına geldiğinde de pişmiş havuç yemeyince gelin hanım bana küfredecekse kendi bilir
ben kendi seçimlerini dile getirebilen bir birey yetiştirmeye çalışıyorum
eşiniz ile aynı kişi değilsiniz sizin damak sevkinize uygun yemek zorunda değil
hatta benzer bir konu vardı eşinin yemediğini iddia ettiği yiyecekleri çoğumuz biz de yemeyiz demiştik garip bir karışım kültürü vardı
bizde de aynen bu durum.
esim sebze sevmez, cocuklar da sevmez, ama bi pis bakiyorum sofrain karsisindan esime, o sevmedigi yemegi oh oh mis diyerek yiyor, sonra cocuklar yatinca kendine ayri yemek yapip yeniden yiyor
genel olarak yorumuna katiliyorum.
ama biraz da insan onyargilarinin kurbani oluyor,
mesela havuc orneginde havuc yemem degil, pismis havuc yemem, ona tamam zaten, secdigi sekilde yesin.
benim esim sebze sevmez yazdim mesela, ama yiyecekse de az pismis diri haliyle sever, ben de oyle yaparim, en azindan orta yol bulunuyor bu sekilde.
ama hic beni onu agzima sokmam, bunu agzima sokmam deyip tum kapilari kapatinca da geriye dengesiz beslenme seceneginden baska bir sey kalmiyor ki.
hani ornegin konu sahibi sarma yemez yazmis, tamam bir tabak sarma yemesin ama tabagina da 2-3 tane koysun yani. Zehir degil neticede, emek verilmis.
ya seni buldum tanıdık sana sarayım
mesela ne o yemediği sebze yemeği
yani babam hayatında ilk kereviz yemeğini 50 yaşında görmüş
bir arkadaşım anlatırdı bizim oralarda annemler enginarı çiçek diye alıp masaya koyardı diye
mesela sen küçükken de varmıştır enginar
ben enginarı ilk defa bu şehre geldiğimde gördüm 25 yaşında yedim değil gördüm
nasıl pişirileceğini bilmezdim
sonuçta eşim de bilmiyor dışarıda yemeseydik evde de yemezdik yapmazdık zira hiç görmemiştik
eee bir şeyimiz eksik mi kaldı enginar yemedik diye
bu coğrafyada hiç enginar görmemiş milyonlar var
adam enginar sevmezse sevmez
ya da ne bileyim taze fasulye sevmiyor işte
yaparım yanına pilav az fasulye çok pilav yer
ille de fasulye yesin ısrarı neden
bir de cidden doymuyorlar bizim evdekiler
evet sebze yemeğini yerler ama iki saat sonra başka ne var modunda dolaşırlar
etli beslenmeye yatkın bir vücudumuz var
mesela ben genetiğimizin etçil olduğu düşüncesindeyim zira zaten lifli gıdaların çoğunu sindiremiyoruz bile
çocuklar karşı çıkamadığı için o sebze yemeğini yiyor, eşin de yiyor ama sonra acıkıyor ki bir daha yiyor
belki de çocuklara da yetmiyor o yemek ama biz ille de sebze yesinler diye tutturuyoruz
yanlış anlaşılmasın sebze düşmanı vs değilim de sebze fetişizmini de anlayamıyorum
zira eskiden o sebze yemekleri ekmek banılarak yenirdi karın aslında ekmekle doyardı
şimdi ekmek de yemiyoruz "zararlı" et de yok, yani protein de yok öğünde, sadece sebze ile doyamıyoruz, doysak dahi kısa sürede acıkıyoruz
bu sıralar moda ya fine dining tabakları azıcık yemek
o kadar yemekle doymayı öğrenirsem yorumlarım değişir belki
şimdi aşağıya uzun uzun sana sorular yazdım bakarsın
ama adam lahana sevmiyor kokuyor ya damağına uymuyor
lahana yemediği için dengesiz beslenmez ki atıyorum o da pazı sever belki
ille de lahana ye demek dayatmadır
mesela eşim kabak dolması sezmez oğlum biber dolması
alıyorum elime iki kabak iki patlıcan bir iki biber domates
hepsini dolduruyorum herkes sevdiğini yiyip diğerinden de isterse birer tane tadına bakıyor
kabak dolamsı daha kolay bir tencere yapsam biz oğlumla bayıla bayıla yesek eşim kenarda otursa yada biber yapayım bu yemek böyle yenmeli diyeyim çocuk zorla mı yesin
ne gerek var alternatif üretmek yerine zorlamaya
,ya soyle ben zaten biraz ondan biraz bundan yesinler ona tamam diyorum,
ama atiyorum sebze yemegi ve et yemegi var sofrada, asla tabagina sebze almazlar, ben de oyle olunca mecburen ya karistiriyorum her seyi tek bir tencerede o tarz bir yemek yapiyorum, ya da alternatif yapmiyorum.
oglum domates yemez, asla da zorlamam, sadece donem donem yeniden teklif ederim dene diye,
bu tarz seylerde zorlama zaten ters teper, ama bir grup besinin tamami reddediliyorsa buna da tamam demek dogru degil bence.
adam hic mantar yemiyorsa zaten o yemegi mantarsiz yapardi muhtemelen,
Yapmıyoruz yemekEşim yemek seçiyor. Ben cildiricam artık. Kesinlikle yemiyor kendine tost yapiyor. Neyse ne hali varsa görsün diyorum ancak acayip sinirlerim bozuluyor o kadar uğraş tadına dahi bakilmasin yemeğin. Tost makinesini kiricam artık. Yemedikleri de tek tük şeyler değil. Mesela bugün kabak doldurdum. (Ben aşırı severim) ağzına sürmedi. Hatrim için diyorum yalvarıyorum gene yemiyor. Belli başlı yemekleri var. Kuru fasulye, cacık, et sote, börek, karışık kızartma hep bunlar böyle şeyler olsun istiyor. Mantarlı tavuk sote yaparım mantarları tek tek ayırır, geçen gene tavuklu karnabahar yaptım sadece tavuklarini yedi. Lahana sarması yemez. Bunlarda benim en sevdiğim yemekler. Yemese bu kez hem kendimi strese sokuyorum hem üzülüyorum aç kaldı tost yedi gene diye. Tatlılarda da öyle misal. Sütlaç, elmalı tart bunları yer istahli. Başka ne yapsam bir çatal alır bırakır. Kısır, mercimek köftesi gibi şeyleri hiç yemez. Ne yapicam kavga ediyorum güzellikle söylüyorum anlamiyor
,
yine ben
et yemeği yanında da sebze var, sebze almaz tabağa
et yemeği denilen ne sebze ne
yani tavuk baget var
yanında da kabak kavurma çoğu çocuk bu durumda bagete yumulur
çözüm kabağı salatalaştırmak bagetin garnitürü yapmak
yani o ayrı bir yemek olmamalı
mesela patlıcan ülkemizin güzide sebzesidir ama aslında etsiz patlıcan yemeği çok azdır
imambayıldı, şakşuka vs vardır ki orada da olay kızartmada biter
köz patlıcan salatası ise her türlü et yemeğinin yanında yenebilir
ama patlıcan yemeyip domates yiyorsa sen ille de patlıcanlı salata yiyeceksin diye tutturmanın alemi yok bence
Canı nasıl istiyorsa öyle yapsın çok üzerine düşme sonuçta sen evde yemek yapıyorsun yemiyorsa kendi hatası senin değil sana afiyet olsun o tost yemeye devam etsin sen ne kadar üzerine düşersen o kadar bildiğini yapar sen yine yemeğini yap yemese yemesin.Eşim yemek seçiyor. Ben cildiricam artık. Kesinlikle yemiyor kendine tost yapiyor. Neyse ne hali varsa görsün diyorum ancak acayip sinirlerim bozuluyor o kadar uğraş tadına dahi bakilmasin yemeğin. Tost makinesini kiricam artık. Yemedikleri de tek tük şeyler değil. Mesela bugün kabak doldurdum. (Ben aşırı severim) ağzına sürmedi. Hatrim için diyorum yalvarıyorum gene yemiyor. Belli başlı yemekleri var. Kuru fasulye, cacık, et sote, börek, karışık kızartma hep bunlar böyle şeyler olsun istiyor. Mantarlı tavuk sote yaparım mantarları tek tek ayırır, geçen gene tavuklu karnabahar yaptım sadece tavuklarini yedi. Lahana sarması yemez. Bunlarda benim en sevdiğim yemekler. Yemese bu kez hem kendimi strese sokuyorum hem üzülüyorum aç kaldı tost yedi gene diye. Tatlılarda da öyle misal. Sütlaç, elmalı tart bunları yer istahli. Başka ne yapsam bir çatal alır bırakır. Kısır, mercimek köftesi gibi şeyleri hiç yemez. Ne yapicam kavga ediyorum güzellikle söylüyorum anlamiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?