- Konu Sahibi gulrecelim
-
Siz yemekleri istediginiz gibi yapin o da secsin icinden yesin. Ben de oyle yapiyorum,yemekleri her zaman oglumun yiyecegi sekilde yaparim cunku benim bakimima ihtiyaci olan o,kocam degil. Yemezse yemesin.
Emek verilmiş tamam da sevmiyor yahu, ne yapsın.genel olarak yorumuna katiliyorum.
ama biraz da insan onyargilarinin kurbani oluyor,
mesela havuc orneginde havuc yemem degil, pismis havuc yemem, ona tamam zaten, secdigi sekilde yesin.
benim esim sebze sevmez yazdim mesela, ama yiyecekse de az pismis diri haliyle sever, ben de oyle yaparim, en azindan orta yol bulunuyor bu sekilde.
ama hic beni onu agzima sokmam, bunu agzima sokmam deyip tum kapilari kapatinca da geriye dengesiz beslenme seceneginden baska bir sey kalmiyor ki.
hani ornegin konu sahibi sarma yemez yazmis, tamam bir tabak sarma yemesin ama tabagina da 2-3 tane koysun yani. Zehir degil neticede, emek verilmis.
Aslinda konu sahibinin esi bana cok yemek seciyor gibi de gelmedi. Hani yemek secse tavugu secerek yiyip karnibahari birakmaz. Yemek secenler komple yemiyor o yemegi. Konu sahibi orta yolu bulabilecek tarzda degil belli ki,yoksa orta yol iyidir,cok degisik insanlar var mesela yemegin icinde sogan yemeyen var,yesil biber yemeyen var,kiymayi etten saymayanlar var neler var neler ben o tarzda insanlara gore yorumladim aslinda. Simdi bir insan karnibahari sevip de israrla yapiyorsa bilemedim ne akil verilir.neden dark
karnabahar yerim tavuk da yerim ama sulu karnabaharlı tavuklu yemek beni açmaz
ya da bir kere arkadaşımın evinde yemiştim kıymalı karnabahar bana göre değil
arkadaşın evinde yedim zira bir kere idi ömrümde
ama evde neden yemeyeceğim bir şey için fikrimi belirtmeyeyim
mesela eşim bir yemeği yapıyordu ve içindeki sebzeler çok pişmiş, çok domatesli benim hoşuma gitmiyor öyle
bir seferinde de benim sevdiğim gibi yaptı böyle daha iyi oldu dedi bir daha hep öyle yapıyor
bazı şeylerde de orta yolu aramak lazım
adam karnabaharlı tavuk sevmiyor hatta sesini çıkarmayıp tavuğunu seçiyormuş
bir dahaki sefere karnabaharını atmadan tavuğu ayırıp kendisine de istediği gibi yapsa ne kaybeder
ille benim yaptığım gibi benim sevdiğim gibi diye dayatmanın manası ne
Herkesin küçüklükten gelen yeme alışkanlıkları var. Neden farklılıkları hoşgörüp kabul etmek yerine kendinize dert ediniyorsunuz? Menü konusunda zorlanıyorsanız ya az az yapın ya ortak paydada buluşun. Çocuk değil ki yemek eğitimi veresinizEşim yemek seçiyor. Ben cildiricam artık. Kesinlikle yemiyor kendine tost yapiyor. Neyse ne hali varsa görsün diyorum ancak acayip sinirlerim bozuluyor o kadar uğraş tadına dahi bakilmasin yemeğin. Tost makinesini kiricam artık. Yemedikleri de tek tük şeyler değil. Mesela bugün kabak doldurdum. (Ben aşırı severim) ağzına sürmedi. Hatrim için diyorum yalvarıyorum gene yemiyor. Belli başlı yemekleri var. Kuru fasulye, cacık, et sote, börek, karışık kızartma hep bunlar böyle şeyler olsun istiyor. Mantarlı tavuk sote yaparım mantarları tek tek ayırır, geçen gene tavuklu karnabahar yaptım sadece tavuklarini yedi. Lahana sarması yemez. Bunlarda benim en sevdiğim yemekler. Yemese bu kez hem kendimi strese sokuyorum hem üzülüyorum aç kaldı tost yedi gene diye. Tatlılarda da öyle misal. Sütlaç, elmalı tart bunları yer istahli. Başka ne yapsam bir çatal alır bırakır. Kısır, mercimek köftesi gibi şeyleri hiç yemez. Ne yapicam kavga ediyorum güzellikle söylüyorum anlamiyor
Eşiniz koskoca bir adam, kişiliği var.Tüm yorumları okudum. Öncelikle ben yiyeyim, o ne yerse yesin diyemiyorum gönlüm elvermiyor. Karakterim böyle belki de bilmiyorum. Ayrıca emegime saygısızlık olarakta görüyorum . Tost yiyince yemeği yemeyince üzülüyorum. Dolmalara sarmalara kiyma koyuyorum az zaten. Tamamen sebze yemeği değil. Ama sebze de yemek lazım. Sürekli bakliyat et yapamam. Alışması lazım. Bende kuru fasulye, bulgur pilavı çok tercih etmem misal ama yapıyorum onları da, yapincada yiyorum ayırt etmiyorum.
Herkese ayrı ayri yemek yapmak fikri bana saçma geliyor. Açıkçası zorluyor da. Kendime sebze ona bakliyat yada et yemeği yapamam ki her gün. Çocuk olunca oda başka şeyleri seçerse. Herkese 3 farklı porsiyon mu hazirliycam.
Benim eşimi her yemeği yemeye alıştırma lazım. Tatlıda da sulu yemekte de. Misal evde 2 günde bir sütlaç yapılır. Hemen tukeniyor. Başka bir tatli yapsam en az 10 gün kalır o tatli. Ben yerim az az, eşimde ilk yaptigimda biraz yer daha da yemez.
Bu arada tost malzemesi ben almıyorum asla kendisi alıp getiriyor.
Misal evde 2 günde bir sütlaç yapılır. Hemen tukeniyor. Başka bir tatli yapsam en az 10 gün kalır o tatli. Ben yerim az az, eşimde ilk yaptigimda biraz yer daha da yemez.
Karnabaharlı mantarlı tavuk mu...adam başka tatlı sevmiyor demek ki
ya da işte o tatlıları az seviyor ilk yapıldığında da yiyormuş
az yapın o zaman
herkese ayrı yemek değil ki önerimiz
o mantarlı karnabaharlı tavuk yemiyor
tavuğu kavurdunuz ayırın
kalanına ne katarsanız katın diyoruz
ya da ille de o da karnabahar yesin öyle daha faydalı dayatmanız hatalı diyoruz
Erkekler hep öyle sanki kendi anasinin evinde padisahsofrasi vardi gorunuşune laf yparlar sebze yemegini istenezler her gun etli sütlu yemek isterler her gün de etli sutlu pişmez kiEşim yemek seçiyor. Ben cildiricam artık. Kesinlikle yemiyor kendine tost yapiyor. Neyse ne hali varsa görsün diyorum ancak acayip sinirlerim bozuluyor o kadar uğraş tadına dahi bakilmasin yemeğin. Tost makinesini kiricam artık. Yemedikleri de tek tük şeyler değil. Mesela bugün kabak doldurdum. (Ben aşırı severim) ağzına sürmedi. Hatrim için diyorum yalvarıyorum gene yemiyor. Belli başlı yemekleri var. Kuru fasulye, cacık, et sote, börek, karışık kızartma hep bunlar böyle şeyler olsun istiyor. Mantarlı tavuk sote yaparım mantarları tek tek ayırır, geçen gene tavuklu karnabahar yaptım sadece tavuklarini yedi. Lahana sarması yemez. Bunlarda benim en sevdiğim yemekler. Yemese bu kez hem kendimi strese sokuyorum hem üzülüyorum aç kaldı tost yedi gene diye. Tatlılarda da öyle misal. Sütlaç, elmalı tart bunları yer istahli. Başka ne yapsam bir çatal alır bırakır. Kısır, mercimek köftesi gibi şeyleri hiç yemez. Ne yapicam kavga ediyorum güzellikle söylüyorum anlamiyor
Ben de aynen. Pırasa, lahana, kereviz, yeşil fasulye, bakla, kapuska, havuç sevmiyorum. Senede 2 -3 kez etli yeşil fasulye yerim belki. Kimse beni zorlamaz bunları ye diye. Kabak, patlıcan, bamya, mercimek, semizotu, enginar kabullendigim sebzeler. Evde buna göre menü yapılıyor. Bol balık yiyoruz. Karnabaharı severim ama etin yanında haşlanmış zeytinyağlı limonlu garnitür olarak. Karnabahar yemegini yemedigim bilinir ve evde yapılmaz. Bu liste uzar. Bile bile sürekli sevmedigim yemek yapılsa ben tostta yemem, bu evde noluyor diye isyan ederimKarnabaharlı mantarlı tavuk mu...
Ben burada yemediklerimi yazsam taşlanırım herhalde
Karnabaharı kızatıp, mantarı kaşarlı fırınlayıp bir de tavuk yemeği yaparım, mis gibi
Kesinlikle katılıyorum.Ben de aynen. Pırasa, lahana, kereviz, yeşil fasulye, bakla, kapuska, havuç sevmiyorum. Senede 2 -3 kez etli yeşil fasulye yerim belki. Kimse beni zorlamaz bunları ye diye. Kabak, patlıcan, bamya, mercimek, semizotu, enginar kabullendigim sebzeler. Evde buna göre menü yapılıyor. Bol balık yiyoruz. Karnabaharı severim ama etin yanında haşlanmış zeytinyağlı limonlu garnitür olarak. Karnabahar yemegini yemedigim bilinir ve evde yapılmaz. Bu liste uzar. Bile bile sürekli sevmedigim yemek yapılsa ben tostta yemem, bu evde noluyor diye isyan ederimEşinizin kıymetini bilin.
Evet kesinlikle anlatmak istediğim bu. Biri aynı sebzeyi ana yemek olarak severken birisi meze olarak sevebilir ya da hiç sevmez. Bu arada ben de deniz borulcesi, brokoli vb gibi sebzeleri meze olarak cok severim. Ama etli nohut pişse istemeyerek yerim. Bizimkiler de etli kuru fasulye yapar bazen. Onu yerim ornegin. Muhakkak sevecek, bu evin kuralları var deyip alınganlık yapmamak lazım. Herkesin bünyesi, yapısı, ailesinin yemek kulturu farklı.Kesinlikle katılıyorum.
Hani şikayet edilen şey, fasulye pilav mercimek yaptım, yemedi değil.
Bayağı bayağı zor, herkesin kabul etmeyeceği şeyler.
Lahanayı sadece portakal, nar ve yoğurtlu mayonezle yaptığımız bir salata var, onunla yerim.
Kereviz keza yine yeşil elmalı ve mayonezli salata ile.
Enginar yer elması bir nebze, o da annemde falan.
Baklagil olarak nohut ve mercimek, diğerlerini yemem.
Yeşil fasulyeyi meze gibi zeytinyağlı yerim, brokoli patlıcan deniz börülcesi ve bamya severim.
Pırasa eh işte zoraki.
Geri kalan burada yazmadığım şeyleri yemem, koca bir liste var geride
Deniz ürünü asla ağzıma sürmem, evimde pişemez.
Gayette binbir çeşit yemek yapabiliyorum, niye yapamayalım ki?
Patlıcanın bile zentinyağlı yemeği, karnıyarığı, oturtması, islim kebabı, alinaziği, köz salatası, dolması, kızartması vb bilimum çeşidi var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?