uzman görüşlerini bizimle de paylaşırsan sevinirim aynı durumda olan çok kişi var teşekkürler
selam arkadaşlar dün Memorial hastanesi çocuk beslenme uzmanı prof. Özlem Durmaz' a gittik.
durumumuzu anlattım (kızımın 18 aylık olduğunu gün içerisinde bazen hiçbirşey yemediğini, bazen tek öğün yediğini, sürekli tabak elimizde peşinden koşturduğumuzu, reklamlar, su tasları önünde,parkta, alışveriş merkezlerinde yedirdiğimizi, yesinde nerde olursa olsun midesine birşey girsin mantığıyla hareket ettiğmizi söyledim.)
ÖNCELLİKLE BUNUN YANLIŞ OLDUĞUNU SÖYLEDİ. ARTIK 1,5 YAŞINDA AÇ-TOK OLDUĞUNU HİSSEDEBİLECEĞİNİ, ŞU AN BİZ BU ŞEKİLDE YEDİREREK TÜM İPLERİN ONUN ELİNDE OLDUĞUNU SÖYLEDİ. BİZİ KULLANIYOR KISACA HEPİMİZİ OYNATIYOR..
BAŞTA SOFRA KÜLTÜRÜNE ALIŞTIRMAMIZI SÖYLEDİ..
ÖNCE ONU YEDİRİP SONRA BİZ YEMEYECEĞİZ. HERKES AYNI ANDA SOFRAYA OTURACAK, HERKES NE YİYORSA ONADA KONULACAK (ONA ÖZEL SEBZE ÇORBASI OLMAYACAK).. EĞER YERSE YER YEMEZSE O SOFRA MAX, 45 DK. KALACAK YEMEZSE AÇ KALKACAK ...
AMA KESİNLİKLE AMAN AÇ KALKTI ELİNE BİR EKMEK VEYA ÇUBUK KRAKER VEREYİM YOK.
SOFRADA YESEYDİN MANTIĞI OLACAK.
HEEE 1 HAFTA BOYUNCA AZ YADA ÇOK, YADA HİÇ YEMEDİMİ BEKLENİLCEK.
GADDAR ANNE-BABA OLUCAKSINIZ DEDİ.
SABAHLARIDA BULAMAÇ YOK YOK YOK...
MİNİK EKMEKLERİN ÜZERİNE PEYNİR,ZEYTİN EZMESİ SÜRÜLEBİLİR, YUMURTA HAŞLANIP VERİLEBİLİR.
NE YERSEE. YEMEDİMİ ÖĞLE ÇORBA SAATİNE KADAR HİÇBİR ŞEY YOK DEDİ...
ZATEN 1 HAFTA BOYUNCA BAKACAK ŞAŞIRACAK DEDİ. AÇLIK HİSSEDECEK... NİYE PEŞİMDE KOŞTURAN KİMSE YOK DİYCEK DEDİ. YAVAŞ YAVŞA BU ŞEKİLDE MASADA YEMEYE İÇMEYE ALIŞACAK DEDİ. İPLER ONUN ELİNDEN BİZİM ELİMİZE GEÇECEKMİŞ (İNŞALLAHHHHH)
GECE SÜTÜNÜDE ÇOK İSTEMEZSE VERMEYİN DEDİ.
SABAH AÇ KALKSIN DEDİ.
1 YAŞINDAN SONRA MUTLAKA SOFRADA YEMEK İÇMENİN ÖĞRETİLMESİ GEREKTİĞİNİ, SOFRADA YEMEZSE PEŞİNDE KOŞTURUP AMAN MİDESİNE BİŞEY GİRSİNDE BEN SOYTARI OLMAYA RAZIYIM MANTIĞI YOKKKKKK.
AÇLIKTAN BİŞEY OLMAZ KORKMA DEDİ.
BU ARADA ARKADAŞLAR BİRDE BİZDEN İDRAR TAHLİLİ İSTEDİ. BELKİ SİNSİ BİR İDRAR YOLU ENFEKSİYONUDA OLABİLİR DEDİ. AKLIMIZDA KALMASIN. EĞER O TEMİZ ÇIKARSA KESİNLİKLE ŞIMARIKLIKTAN YAPIYOR DEDİ.
1 HAFTA SONUNDA EN KADAR BAŞARILI OLACAĞIMIZI MUTLULUK HABERİMİ YAZMAYI UMUYORUM.
İŞTAHSIZ ÇOCUK ANNELERİNE ALLAH SABIRLAR VERSİN......
SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM...
canım varya konuyu görünce balıklama atladım 16 aylık oğlum aynen ama aynen yazdıklarını yaşatıyo bize daha pazar akşamı sinir krizi geçirdim aman aç kalmasın bari süt içsin aman aç kalmasın soytarılık yapalım aman aç kalmasın reklamla yesin aman aç kalmasın püre yesin hala pütürlü yemiyoruz aman aç kalmasın sabah bulamaç yesin evet bunları yapa yapa çocuk açlık tokluk ne bilmiyo kullanıyo bizi ama benim bu kadar takmamın sebebi kilomuz düşük 1 hafta dr un dediği gibi yapsam çok zayıflar çünkü açlığa uzun süre dayanıyo bende dr a gitmeyi düşünüyorum amaeminim gittiğim dr da bu dr un söylediklerini söyleyicek uygulayabilirmiyim bilmiyorum canım 1 hafta sonra lütfen neler olduğunu yaz bizi aydınlat bu arada nerde hangi dr a götürdün biz ankaradayız onun için sordum
benim bebegimde 4 aylık 5 kiloyu zor bulduk hiç yemiyo aglayark yemek yediriyorum elleri kolları baglı bi şeklide ne yapıcagımı şasırdım beslenme uzmanının muayene fiyatı nedir bilgi verirmisin
istanbul -memorıal hastanesi-prof. Dr. özlem durmaz.
Benimkiside zayıf 18 aylık 10 kg.
Bende dayanabildiğim yere kadar dayanacağım....
Mesela bu sabah bulamaç sabah kahvaltısı vermedik tek tek denedik ve yememiş(
sırada çorbamız var..
nerdeyse bir hafta oldu arkadaşım varmı bir gelişme ? bende uygulamak istiyorum ama cesaret edemiyorum bizim problemimiz daha çok sabah kahvaltısı bulamaç ve pütürsüz olacak öyle istiyo . salam peynir de yiyiyo ama bir tırnak kadar yani devamı gelmiyo bende aç kalıyo diye sütlü karışımı veriyorum napayım
yok arkadaşlar bir gelişme :)) sabah kahvaltılarını 6 gün boyunca hiç yemedi. öğlen çorbayla güne başladı yani. h.sonu bende evdeydim omlet falan yaptım üzerine yüz yaptım eğlenceli olsun diyo yok yok yok. baktık soldu çocuk hasta olmasın diye tekrar bulamaç yaptık
birkaç gündür bulamaç yiyo. başta hiç bulamaçta istemiyordu ya araya 1 haftalık zaman girince özlemiş olacakki bulamaçı yiyo. tek tek yemedi istemedi..
öğlen çorbasını içip uyandıktan sonrada daninolar varya küp olanlar onları sevdi onlardan yiyo.
akşamda mutlaka bizimle birlikte masaya oturuyor. yemek yemiyo bende ona köfte yapıyorum ve yediği şeyleri bitincede azcık makarna yiyo.
bilmiyorum aç yada tok kalkıyor ama önceki gibi elimde kaseyle peşinde koşmuyorum yerse yiyo .
dün akşam mesela azcık sadece makarna yedi. gecede uyandı ille süt istedi. acıkınca istiyo yani.....
SONUÇ İTİBARİ İLE YEMEYİNCE ARTIK KENDİMİZİ ÜZMÜYORUZ ..PEŞİNDE KOŞTURMUYORUZ..SABAH BULAMAÇA DEVAM.. AKŞAM YEMEKLERİNİ BİZİMLE YERSE YİYO YEMESSE ELİMİZDE TABAK SOYTARILIK YAPIP YEDİRMİYORUZ. BİRAZ AÇ KALSINDA SABAHA AÇ UYANSIN :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?