MERHABA ARKADAŞLAR BEN BU KONUYU AÇAN KİŞİYİM :)
uzman doktora götüreli yaklaşık yarım sene olmuştur. ama çok az bir yol almış durumdayız
kızım ekim ayında 2. yaşını dolduruyor.... ve hala bulamaca devam ediyoruz....
öğlenleri çorbamız devam. hııı şöyle bir yol aldık... bazen bezelye gibi küçük taneli sebzeleri eliyle yiyor tek tek :) ama onun haricinde çorbalara devam.....
uyur ... uyanır.....
ya küp yoğurtalrdan meyveli.. 3 küp yer
ya da meyve püresi yer....... mesela armudu keser 1 dilim eline veririz onu saatlerce yer o yüzden meyve püresi yapıp veriyoruz.
akşamda çorba yerine, ya 2 köfte yer azcık makarna oda sayılır..
köfte yoksa canı isterse bizimle aynı sofraya oturur, yediğimiz yemeklerin suyuna banar, tanelirini de canı isterse yer.
o gün hafif yemişse, öğlenki çorbadan yediririm. yediririm ama karşıma alıp değil tabi. yine sularla oynatarak(çeşme başında) yada oyunlarla bilgisayarlarla.
gece de uyanır 1 biberon süt içer....
ne değişti derseniz....
hala daha karşıma oturtup yemek yedirtmiş değilim, hep oyunlarla .. ( artık büyüdü ve herşeyi konuşuyor ve farkında bizi kullanıyor gibime geliyor... )
bulamaç hala daha devam ediyor....
sadece bu süreçte köfte yemeyi sevdi..
yarım senedir yani 6 aydır kilosu aynı. 11 kg. olamadık .... 2 yaşında ve hala 10.700 gr.
ben şunu öğrendim bu süreçte, hangi uzmana götürürseniz götürün onlar ne derse desin, siz çocuğunuz yemedi mi yemiyor... yese bile oyunlarla yiyeceği varsa öyle yemeye devam ediyor. yemeyeceği varsa da yemiyor.... tabi biz yıpranıyoruz istiyoruz ki karşımıza otursun kendisi yesin içsin ama olmuyor... her çocuk kendine özgü işte..
biz iştahsız annelerin çekeceği varmış :)) sağlıklı olsunlarda...
hepimizeee bol sabırlı iştahlı günler.......