Bebek Beslenmesi Yemek Sorunu Nedeni ile Bu Akşam Beslenme Uzmanına Gidiyoruz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Kendi çocukluğuma bakarak söylüyorum gayet iyi yiyor çocuğunuz.Bende ne bulgur ne pilav ne köfte ne çorba.
Ve malesef Televizyon da annemin tek çaresi idi.
Hoş,benim zamanımda televizyon bu kadar kötü değildi.İlkokula giderken 6 saat tek bir dilim ekmekle durduğumu bilirim.

MERHABA ARKADAŞLAR BEN BU KONUYU AÇAN KİŞİYİM :)

uzman doktora götüreli yaklaşık yarım sene olmuştur. ama çok az bir yol almış durumdayız
kızım ekim ayında 2. yaşını dolduruyor.... ve hala bulamaca devam ediyoruz....
öğlenleri çorbamız devam. hııı şöyle bir yol aldık... bazen bezelye gibi küçük taneli sebzeleri eliyle yiyor tek tek :) ama onun haricinde çorbalara devam.....
uyur ... uyanır.....
ya küp yoğurtalrdan meyveli.. 3 küp yer
ya da meyve püresi yer....... mesela armudu keser 1 dilim eline veririz onu saatlerce yer o yüzden meyve püresi yapıp veriyoruz.
akşamda çorba yerine, ya 2 köfte yer azcık makarna oda sayılır..
köfte yoksa canı isterse bizimle aynı sofraya oturur, yediğimiz yemeklerin suyuna banar, tanelirini de canı isterse yer.
o gün hafif yemişse, öğlenki çorbadan yediririm. yediririm ama karşıma alıp değil tabi. yine sularla oynatarak(çeşme başında) yada oyunlarla bilgisayarlarla.
gece de uyanır 1 biberon süt içer....

ne değişti derseniz....
hala daha karşıma oturtup yemek yedirtmiş değilim, hep oyunlarla .. ( artık büyüdü ve herşeyi konuşuyor ve farkında bizi kullanıyor gibime geliyor... )
bulamaç hala daha devam ediyor....
sadece bu süreçte köfte yemeyi sevdi..
yarım senedir yani 6 aydır kilosu aynı. 11 kg. olamadık .... 2 yaşında ve hala 10.700 gr.

ben şunu öğrendim bu süreçte, hangi uzmana götürürseniz götürün onlar ne derse desin, siz çocuğunuz yemedi mi yemiyor... yese bile oyunlarla yiyeceği varsa öyle yemeye devam ediyor. yemeyeceği varsa da yemiyor.... tabi biz yıpranıyoruz istiyoruz ki karşımıza otursun kendisi yesin içsin ama olmuyor... her çocuk kendine özgü işte..
biz iştahsız annelerin çekeceği varmış :)) sağlıklı olsunlarda...

hepimizeee bol sabırlı iştahlı günler.......

baştan sona bir solukta okudum valla.bizimde yemek sorunumuz var.3 aylıkken başladı .bir süre sadece uykuda beslendi.uyanıkken içiremedik .kan şekeri düşüp bayılmasın diye uykuda verdim suç benim belkide.şimdi günde üç öğün vermeye çalışıyorum.sabah bulamaç-kaşık mamasına ekliyorum.öğlen çorba gecede ya çorba yada yemek ama blendırdan geçmiş yadakaşık maması.çok çöktüm arkadaşların dediği gibi.insanı çok yıpratıyor.karşıdan yemezse yemesin açıkınca yer diyorlar.bazen mama diyor en fazla üç kaşık yer başını çevirir.doydu napsın.biz çok fazla hazır besleniyoruz ama napayım bu konuda kendimi suçlu hissediyorum yemeyen çocuk yemiyor.yeterki yesin ben blendıra bulamaça razıyım.allah hepimize sbaır versin

benim kızım da aynı arkadaşlar 17 aylık ve 9.800 gr genelde abur cubur yıyor corbalardan bır ıkı kasık yoğurt peynir hiç yemıyo dr ıdrar tahlılı yapalım dedı ama yanma falan yok dedım farketmez dedı ondan mı bılmıyorum ama sınırlerım bozuluyo bu duruma hala emzırıyorumda kessem iştahı artarmı caba ne dersiniz?....

meraba defne idrar tahlılı nası çıktı merak ettım benım drumda tahlıl istedı de ondan olabilir mi acaba

Merhaba,
aynı sorunla ilgili araştırma yaparken yazınıza ratladım. Şu anki durumunuz nasıl* Düzelme var mı? Doktor desteği aldınız mı? önerebileceğiniz bir doktor var mıdır? Benim oğlum 4 yaşında ve hala 14 kilo sorun ne bir türlü bulamadık.

Merhaba benim de sorunum ayni. Aradan yillar gecmis ama belki vardir durumunda degisiklik olanlar diye bi sormak istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…