Bebek Beslenmesi Yemek Sorunu Nedeni ile Bu Akşam Beslenme Uzmanına Gidiyoruz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Bu kabızlık belası ilk günden beri kızımın peşinde...şuan 26 aylık.yemiyor yemediği için kabız oluyor kabız olduğu için yemiyor.Aynı sıkıntı.Dubalac kullaıyoruz bizde.sabah kahvaltısından önce kayısı elma püresi veriyorum.milupanınkilerden.su içiriyorum yarım saat bekliyorum.omlet yedirmeye çalışırken dubalac vriyorum 5 cc.buna rağmen 3-4 günde bir ancak yapıyor feryat figan .Çok zor bir dert bu yüzden tuvalet eğitiminede başlayamadım Allah kuzularımızı korusun.:26:

dubhalacı bende önce 5 cc kullandım ama bu tamamıyle yanlış bişimi kaka yapana kadr hatta kakası püre kıvamaına gelen kadar şurubu her gün 5 cc arttıramk lazımmış şu anda 35 cc ye kadar çıktık hala sonuc yok bende bu yüzden tuvalet eğitimini geciktiricem o yapsında kaka çiş ben uzun süre temizlerim şimdiki sorun daha büyük çünkü

evet anca bizim gibi iştahsız çocuk annleri anlayabilir bu durumu çok sıkıntı verici bişi Allah sabır versin buna çok ihtiyacımız var çünkü

konuyu pür dikkat okudum
ama anne işte sonunda bulamaç a dönmüş
herkesin müzdarip olduğu konu benim oğlumda iştahsız ve kusuyo
sizi takip edicem
hakkımızda hayırlısı

kabızlık +ishal ikisi içinde bifiform drops diye bir doğal destek var..prebiyoik bir ürün 14 günlük dozu mink şişe..doktorunuza sorun deneyin derim..

kızlar benim oğlumda 17 aylık.. herşeyi yiyebilio.. en azından çiğneyip yutuo.. ama yemio işte.. armut piş ağzıma düş dio... bulamaç veriorum bende kahvaltıda.. öbür türlü 2 peynir parçası, 2 ekmek parçası alıo.. tamam bitti... gerisini mümkün deil yemio... bende aç kalıo diye.. hepsini karıştırıp, bulamaç yapıorum.. beyefendi onu yiyo.. çiğnemeden lop lop kaşıkla mideye.. ne zaman normale döncek bilmiorum

konuyu pür dikkat okudum
sizi takip edicem
hakkımızda hayırlısı

benim bu konunun içinde başka bir sıkıntım var..işte sizinkilere benzer durumdayım..ikizlerim var..15 aylık olduk..kızım herşeyi yer, bizim yediğimiz formda hem de..maşallah güzel çiğner yutar..
ama oğlum, ah oğlum zaten reflümüz vardı korkunç bir şekilde geldik bugüne..hemen hemen hergün her yediğimizi kustuk ama kilo alımımız fena değil..sadece bir ay hiç kilo almadık onun dışında hep az ya da çok aldık..zaten kilolarıyla ilgili bir sıkıntım yok, sayılara ve değerlere hiç takılmıyorum..benim şuanki en büyük kaygım blender hala HER ŞEYİ ama HER ŞEYİ blenderdan geçirip hiç pütür bırakmazsam yiyor..azıcık minicik bir pütürde anında kusuyor..ekmek, meyve, kek hiç bişey yiyemez halde..çorbada pirinç tanesinden bile kusabiliyor..sabah blender lanmış bulamaç, öğlen blender lanmış yemek, ikindi de blender lanmış meyveli bisküvili karışım, akşam hazır da olsa pirinç unuyla kendim de yapsam muhakkak blender lanmış muhallebi, gece 200cc süt..yemesi fena değil..her öğünü 100-150 cc civarında yiyor ama insan gibi değil kedi gibi resmen..ayy kediler bile çiğner yutar bu çocuk beni mahvedicek!!napıcam nolur bir yardım edin..
bu arada çocuk doktorumuz aynı zamanda çocuk gastroloğu ve beslenme uzmanı..çiğneme ve yutma refleksinin 15-18. ayda gelişimini tamamlayacağını söyledi..yani acele etmemeliymişim..ama 15 aylık olduk bile..tık yok..

biz kabızlığı başka bi ilaçla hallettik toz bişi doktorumuz verdi bi kere verdim daha bir hafta kakasını sıvı halinde yaptı ama yine katılaşmaya başlıo ara ara o ilacdan verice az bişi ismini unuttum anca eve gidince bakıcam
ama şu yeme konusu kaşıkla benden hiç bir şey kabul etmiyor çiğneme yutma problemi yok makrna köfte omolet yiyyor ama ne yoğurt ne çorba nede diğer yemekleri yediremiyorum iştah acıcı ilaç kullanmak istiyorum ama yaz dönemi hangisi uygun olur bilmiyorum doktorumuz vermiyo çünkü senin çocuğun inadından yemiyor diyor önerileriniz varmı

konuyu pür dikkat okudum
sizi takip edicem
hakkımızda hayırlısı

Yemek yememe konusu biz annelerin en büyük sıkıntısı.SEvgili smhsmh özellikle yazını alıntıladım ki "ama anne işte sonunda bulamaça dönmüş"konuyu açan arkadaş bir hafta sonunda bulamaç dönmüş.bir hafta bir alışkanlığın yerleşmesi için yeterli bir süre değil.bir alışkanlığın yerlerşmesi için gerekli olan süre 21 gün.sabırlı olmak gerek...

ben artık uykusunada yemesinede bi çözüm bulamıyorum delirmek üzereyim çocuğun ağzına kaşık sokmayalı aylarrr oldu (( şu prakten gibi alerjik ama iştah açan şuruplardan almayı düşünüyorum kullanan bilen varmı

benim kızım 22 aylık hala 11500 felan yediremiyorum.Çok moralim bozuluyor.Gitgide daha da yememeye başladı.Yedirmiyorum bekliyorum.Akşam oluyor gene bişey yemiyor.Zorla bile olsa yedirebildiğim şeyler hep bulamaç.Katı ancak makarna ve bazen 1-2 patates kızartması birde cheetos yer.Yediği katılar ancak 1 kaç tane olur.Ötesi yok.Yaklaşık 10 aydır aynı kilolarda hiç değişmiyor.Şükür zayıflamasında ama artmıyor işte.Çok üzülüyorum.

merhaba arkadaşalar.
benimde 19 aylık yemeyen bir oğlum var. katı herşeyi çiğneyip yutabiiyor ama yemiyor.
yemek istediği tek şey süt ve meyve suyu.
o yemedikçe ben sinir krizleri geçiriyorum ama ona da pek belli etmemeye çalışıyorum ki bu durumu kullanmasın.
7 aydır aynı kiloda.... sokakta dışarıda yiyen çocukları görünce içim gidiyor.
geçen bir yere yemek yemeye gittik. ordaki çocukları ve anneleri izledim durdum. bitanesi vardı ki benimde eşimin içi gitti çocuğa maş. . (1.5 yaşlarında) büyük bir insan gibi oturdu yemeğini yedi. pilavından etine herşeyiyle... sonra kalktı oynamaya gitti.
inş. en yakın zamanda biz de o günleri görürüz...

aynı sorundan bende muzdaribim benim oğlum eylülde 3 yaşını dolduracak ama ağzına şimdiye kadar katı hiçbirşey koymadı üstelik iştahsızlık diz boyu şimdilerde ağzına lokma koymuyor biraz zorlasam hemen kusuyor hergün kusuyor ben ne yapacağımı şaşırdım o kadar üzülüyorumki acıkma nedir hiç bilmez dr.a götürsem ne diyecek hep aynı şeyler doğru düzgün yemediği için hastalanmasından korkuyorum oğlum yemediği için herşey boğazıma diziliyor ve kendimi aşırı mutsuz hissediyorum sanırım bi daha çocuk sahibi olmayacağım

kızlar balık yağı içirin, benim oğlumda süper etkili oldu, doktorumuz önerdi seven seas portakallı 2. şişe bitmek üzere, maşallah yiyior şimdi.
balık yağını kestimmi başlıyor işdahsızlık, güçlü kemik ve diş, omega vs.... herşey için mucize bi takviye bence.
yalnız aç karna içirilmeli ve sabahları.

offf ya ne kadar çokmuş meğer iştahsız bebek bende yarın gidicem dr a
bizimki oldu olalı bişey yemez ama ben zorla yediriyordum bizimki sadece emiyor ve17 aylık ne meyve suyu ne süt hiç bir şey yemz çok acıkınca ekmek veririm kendi kendine ufalar azcık yer bırakır buna rağmen kaka problemi yok üstelik sekiz aydır balık yağı da kullanıyorum emzirmeyi kesicem ama kesince tamamen aç kalacak korkusu var son bir hafta hiçbir şey yemedi şeker çikolata bile yemez grip ilaç bile veremiyorum içmiyor çünkü sofraya hep beraber otururuz pütürlü de işine gelirse yer ama yemiyor ve çok zayıf herkes görünce niye böyle diye soruyor o kadar zayıf 9 kilo o kadar Allah hepimizin yardımcısı olsun

hergünmü veriyosun canım
ben hatırlarsam arada veriyorum ama sabah aç karnamı vermem gerek

Allah yardımcımız olsun canım

bizde hiç işe yaramadı artık bizim yedirmemizi istemiyor sadece kendi ne yerse o çok zor çok

o kadar iyi anliyorumki seni
gerci burdakilerin hepsi birbirini cok iyi anliyrodur eminim.
kendini suclu hissetme. o senden yemek istedide sen mi vermedin?
kabul edicez napalim. benim kizim 1 yasina kadar sorunsuz bir sekilde yedi gunde araogunlerle beraber
5 ogun verdigim olurdu ama simdi ufak tefek seyler yiyip gun geciriyor. bugun brokoli corba yaptim yogurtlu. ben ictim begenerek. tabi onu bilemem bekiyorum kresten gelmesini, baget tavukta kizarttim bakalim yicekmi?
istahim kalmiyor yemek yapmaya yani eminim yemiceginden helede corbayi.
ama yinede deniyorum.Bazen, yanlis belki ama bagira cagira yediriyorum,
dun aksam yemegi yemedi 2 kup kucuk yogurt yedi yatti anlamiyorum nasil dayaniyor sabaha kadar sabahta 3 lokma zor tiktim agzina. zaten benimde evden erken cikmam lazim cok ta zamanim yok artik ne yutturabildiysem
insallah duzelirler canim
ama su balik yagi olan vitamin suruplarina iyi diyorlar onumuz yaz gerci doktora sokmak lazim ama
ben bir ara kullanmistim biraz fark etmisti simdi emmeli vitamine basladim gunde 2 kere
bekliyip gorucez. suandada hasta zaten yemedigi icin sureklide hasta oluyor
cok uzun oldu ama ozetle kendini bu kadar suclama elimizden geleni yapiyoruz daha ne yapabiliriz ki??

Son düzenleme:

valla canım o şuruplarda kar etmiyor bize,bu sitede bi şurup önermişler gittim aldım ama hiçbi işe yaramıyor,4-5 bilemedin en fazla 6 kaşıkla bitiriyor ve sadece 3 öğün yediği oda zaten yediği söylenemez,nasıl dayanıyor bende hayret ediyorum ayrıca ağzına sütte koymuyor hep muhallebi yapıyorum off bu çocuğun herşeyi zor valla,Allah hepimizin yardımcısı olsun evlatlarımız sağlıklı olsunlar inşallah artık buna dua ediyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…