benim bu konunun içinde başka bir sıkıntım var..işte sizinkilere benzer durumdayım..ikizlerim var..15 aylık olduk..kızım herşeyi yer, bizim yediğimiz formda hem de..maşallah güzel çiğner yutar..
ama oğlum, ah oğlumzaten reflümüz vardı korkunç bir şekilde geldik bugüne..hemen hemen hergün her yediğimizi kustuk ama kilo alımımız fena değil..sadece bir ay hiç kilo almadık onun dışında hep az ya da çok aldık..zaten kilolarıyla ilgili bir sıkıntım yok, sayılara ve değerlere hiç takılmıyorum..benim şuanki en büyük kaygım blender hala HER ŞEYİ ama HER ŞEYİ blenderdan geçirip hiç pütür bırakmazsam yiyor..azıcık minicik bir pütürde anında kusuyor..ekmek, meyve, kek hiç bişey yiyemez halde..çorbada pirinç tanesinden bile kusabiliyor..sabah blender lanmış bulamaç, öğlen blender lanmış yemek, ikindi de blender lanmış meyveli bisküvili karışım, akşam hazır da olsa pirinç unuyla kendim de yapsam muhakkak blender lanmış muhallebi, gece 200cc süt..yemesi fena değil..her öğünü 100-150 cc civarında yiyor ama insan gibi değil kedi gibi resmen..ayy kediler bile çiğner yutar bu çocuk beni mahvedicek!!napıcam nolur bir yardım edin..
bu arada çocuk doktorumuz aynı zamanda çocuk gastroloğu ve beslenme uzmanı..çiğneme ve yutma refleksinin 15-18. ayda gelişimini tamamlayacağını söyledi..yani acele etmemeliymişim..ama 15 aylık olduk bile..tık yok..
bizi blendır bile kurtarmıyor yese ben blendıra çoktan razıym ama biim ki hiç yemiyor
onsekiz aylık ve kesinlikle benim yadirmeye çalıştığım hiç bir şeyi yemiyor kendi de yemiyor sadece emiyor ve kuru ekmek yiyor hazır kavonoz mamaları bile yemiyor çok zayıf ve çok aşırı hareketli sizinki ne kadarlık?
Allah o bebeciğe de tez vakit şifasını versin.Kızlar merhaba aynı derten muzdaribiz.benimde kızım 18 aylık hala 10 kilolarda butun gün hiç bişey yediremiyorum şaşırmış ve bunalmış durumdayım.hep başka bebeklerle kıyaslıyorum.yemek yiyen bebek gördüğümde özeniyorum ama maşallahda diyorum nazarım değmesin diye.kaç şişe balık yağı içtik banamısın demedi denemediğim yol kalmıyor hevesli hevesli hazırladığım herşeyi geri dökmek zorunda kalıyorum.ama yinede halimize şükredelim sağlık herşeyin başında.bir arkadaşımın bebeği var 2 yaşında öyle tatlı ve tombikki ama geçen hafta karaciğer kanseri teşhisi kondu ve ben hiç konduramıyorum hala doğuştan varmış bu rahatsızlık ve yeni anlaşıldı.yani anlayacağınız kilolu demek sağlkılı demek değil.kızım yemek yemediği zamanlarda arkadaşımın bebeği aklıma geliyor ve artık kızmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?