Bebek Beslenmesi Yemek Sorunu Nedeni ile Bu Akşam Beslenme Uzmanına Gidiyoruz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızımın hiç yaramazlığı olmadı hatta ağlamazdı fazla emerdi uyurdu gaz sancısı bilmedik uykusuzluğu hiç bilmedik.taki 6 aylık oluncaya kadar ek gıdaya geçemedik olmadı yemedi emmeyi tercih etti.zaten erken doğdu yaşıtlarından 1adım gerideydi bu 2-3adıma çıktı.8aylıktı 7650ydi 1yaşındada 7650ydi düşünün yaşadıklarımı..çevremde kimse destek olmadı nolacak sende zayıftın derlerdi.1yaşında minadexe başladık bir süre güzeldi yarım kase çorba içerse göbek atıyordum.sonra oda etkisizleşti.hem ben yıpranıyordum hemde çocuk.bu sıkıntılarla 21ay emzirdim.kesince geçer dediler hiç geçmedi.2-3ay ay gece birşekilde uyuyordu hergece seviniyordum bugünde bitti diye.öğlen uykularını bırakmıştı yani felaket haldeydi.23aylıkken biz şehir değiştirdik kimsenin karışmayacağı biryere gittik.arkadaşlarımın sayesinde stressiz bir şekilde yemek yedirmeye başladım.şimdi her yemeğin yanında 1yasede kendi yaptığım yoğurttan yediriyorum.hazırı tamamen hayatımdan çıkardım.inanılmaz değişti acıktım diye ağlıyor düşünün :) inanın insan huzurlu oluyor..şu an çok kilolu değil 11buçuk boyuda 90cm ama öğünlerinde yemeğini yiyor.önemli olan çocuğa yermi yemezmi diye tereddütle yaklaşmamak onu çocuk seziyor ve yemiyor.şu an annemlerdeyim çok aburcubur veriyorlar yine biraz düzen bozuldu ama birkaç aya kendi evimde yine düzenimi kurarım.inşallah sizin çocuklarınız düzelir.sırf bu yemek yüzünden okadar çöktümki 25yaşındayım ama daha kötü görünüyorum.birde kendini bilmezler çıkıyor bu çok zayıf nebiçim böyle diyorlar o an boğazlarına atlayasım geliyor.birde o zayıf diyenlerin yanında inadına yemiyor sıkıştırıyorum yavrumu sonrada üzülüyorum..

seninle aynı sorunu paylaşıyoruz canım ,benim kızım da haftaya 15 aylık olacak ama herşeyi blendırdan geçirilmiiş yiyor,pütürlüye gıcığı var sanki ,zaten iştah sorunu var ,zorlasam katı yemesi için hiç yemeyecek ,dr üç gün devamlı ver katı dedi ,sonunda pes edip yiyecek dedi ,yaptım sanki başlar gibi oldu ama sonra yine red etti ,herkes artık verme çorba şeklinde diyor ama zaten zayıf 8.5 kilo dayanamıyorum onun aç gezmesine ,bakalım ne kadar daha böyle devam edecek,allahtan yaz geldi ,yaz meyvelerini parça parça vererek başlamayı düşünüyorum ,belki yazın alışır ,belki.......

onsekiz aylık ve kesinlikle benim yadirmeye çalıştığım hiç bir şeyi yemiyor kendi de yemiyor sadece emiyor ve kuru ekmek yiyor hazır kavonoz mamaları bile yemiyor çok zayıf ve çok aşırı hareketli sizinki ne kadarlık?

benim kız 15 aylık olacak ,maalesef benim ki emmedi de ,kavanoz mamalarını zaten hiç sevmedi ,aslına bakarsan sevilecek gibi de değil ya ,hepsinin tadı birbirine benziyor ,kesin içlerinde bir madde var yoksa nasıl durur bozulmadan ,boşver kavanoz mamalarını verme

kızım 14 aylık 4.ayında ek besin vermeye başladığımdan beri asla kabul etmedi memeyi bile bi süre emer bırakırdı şuan elinde çubuk kraker var onu yiyor tek sevdiği şey onunda bi iki tane yiyip bırakıcak
neyse özetle ben şuanda yere yatırıp zorla yediriyorum
bi süre doktor tavsiyesiyle zorla yedirmeyi bıraktım daha huysuz uyumayan bi bebek oldu zaten bide hasta oldu demir eksikliği tavan yaptı vs...
darma duman oldum napcam bilemiyorum yedirmemek bende işe yaramadı zorla yedirmekte canımı sıkıyor doktor dediki zorla yedirmek çok pskoloji bozacakmış offff...

merhaba arkadaşlar,

benim kızım 6 yaşında oldu ama hala açlık grevinde. ben de ne kadar çabalasam da çevreden gelen acımasız eleştirilerden kurtulamıyorum vicdan azabından ölüyorum ama ne denesem boş. bir gün yediğini öbürr gün yemiyor. okulu tüm gün, öğlenleri gittim ben yedirmeye çalıştım ben gitmediğimde herşeyi birbirine karıştırıyormuş yemeklerle oyun oynuyormuş. haliyle eve sapsarı bir suratla geliyor. çok üzülüyorum. neler denemedik sonuç hüsran. doktora gittik yine bu sefer ferrozinc diye bir demir surubu verdi. oralı olma o gelsin dedi ama gelen yok. iştahı açılacak merak etme dedi inşallah diyorum. çok zormuş bu tarz bir durumu yaşamak Allah düşmanıma vermesin. zırt pırt hastalığı mı desem soluk yüzü mü desem ne desem nasıl anlatsam bilemiyorum. makarnaya bile ıyyyy diyor ((

Son düzenleme:
benim durumumda daha bir enteresan.13 aylik bi kiizim var.isin basinda kati gidaya geciste sorun yasiyor sandim ama baktimki istedigi bisey olunca hamur humur yiyor.istedigi seyde biskuvi.surekli versen gene bikmaz.eskiden sabahlari yumurta yerdi bikackere yedi simdi onuda birakti.bir ara yogurdun icine pilav karistirdik onuda bikacgun yeyip birakti.sadece sut sutlac biskuvi gibi besinler yemek istiyor.inanimaz secici.ve ne yaptigni da biliyor o dudaklarini ole bir kapatiyorki acmak imkansiz.zorla agzina tikmaya calisincada aglamaktan bitap dusuyor.ama nasil bir aglama sinir krizine giriyor resmen onla inatlasinca.bir aa ole guzel corba icerdiki onuda birakti nedense.bu gidisle kilo alabilecegni veya buyuyebilcegni sanmiyorum.degisik biseyler deneyecegim bakalim ama yani biraz umutsuzum.doktorumuz cinko surubu verdi bakalim onunlada istahi acilmazsa artik bir daha gidicez doktora.Allah herkese kolaylik versin yemeyen cocuk cok zor hele benimki gibi inatsa.

Arkadaslar 2 gun once kizimi doktora goturdum bu yememem sorunuyla ilgili.kati gidaya gecisde sorun yok ama istedigini yiyor dedi.bir de dediki bu yasta oturtup bir yere 5 dakika yediremezsiniz surekli gezmek ister dedi.o gezerken biz de pesinde kosup yedirecekmisiz zamanla o sizin pesinizden kosar yemek icin dedi.halbuki beslenme uzmanlari tam tersini soyluyor diyimi pesinden yemekle kosmayin diyorlar.benim gittigim doktorsa tam tersini soyledi o gezerken yedirin yerinde durup da yemez dedi.hangisi hakliki acaba bunlarin

benim 12 aylık oğlum var aynı sorun bizde var ben emzirdiğim için geç ek gıdaya geç başladım, başladığımız günden beride sevdiği bir çizgi film varsa yada ilgisini çeken reklam yiyordu yiyordu diyorum 1 aydır artık oda yok kesinlikle tv siz yemiyor pütürlü taneli birşey yemiyor yedimide kuscak gibi hareketler yapıyor ve çıkarıyor kabus gibi günler geçiriyorum yemedimi süt veriyorum nereye kadar süt, eğer kazayla oda arada yersede o gün benden mutlusu yok yemedimi kabus gibi gün geçiriyorum diliyorum ki ALLAH dan hepimizin bebeği yesin bir anne için zor bir durum ALLAH hepimizin yardımcısı olsun. şuraya güzel paylaşımlarda bulunalım . şöyle bir düşnüyorumda ALKALH BETER dert vermesin yok gazı yok dişi yok iştahsızlığı yok gece uyumaması derken bebeğimin en güzel zamanların tadını çıkaramıyorum(((( tekrar diyorum ALLAH BETERİNDEN KORUSUN..

ALLAHA emanet olun size mutlu bebeklerinize bol iştahlı günlerrrr dilerimmm...

Kızlar merhaba aynı derten muzdaribiz.benimde kızım 18 aylık hala 10 kilolarda butun gün hiç bişey yediremiyorum şaşırmış ve bunalmış durumdayım.hep başka bebeklerle kıyaslıyorum.yemek yiyen bebek gördüğümde özeniyorum ama maşallahda diyorum nazarım değmesin diye.kaç şişe balık yağı içtik banamısın demedi denemediğim yol kalmıyor hevesli hevesli hazırladığım herşeyi geri dökmek zorunda kalıyorum.ama yinede halimize şükredelim sağlık herşeyin başında.bir arkadaşımın bebeği var 2 yaşında öyle tatlı ve tombikki ama geçen hafta karaciğer kanseri teşhisi kondu ve ben hiç konduramıyorum hala doğuştan varmış bu rahatsızlık ve yeni anlaşıldı.yani anlayacağınız kilolu demek sağlkılı demek değil.kızım yemek yemediği zamanlarda arkadaşımın bebeği aklıma geliyor ve artık kızmıyorum.

Allah o bebeciğe de tez vakit şifasını versin.
İştahsız bir çocuktum,hala da öyleyim.
Bebeğiniz sağlıklıysa,herşeyi yerli yerindeyse millete özenmeyin derim ben,takmayın.Yapısı öyledir çünkü.
Çocuk açlık hissetse yiyecek zaten.Anneler bebişlerinin midelerini kendi mideleriyle aynı tutabiliyor.
Annem hiç ısrar etmedi kendi de çocukken öyleymiş çünkü.

Eklemem gerekirse bu doktora şaşırdım kaldım.Tahmin ettim,bir haftanın sonunda konu sahibi yine eskiye dönecek diye..Haklı da çıktım.
Açlıktan nasıl birşey olmaz?
Bebekken anneme de aynı böyle aç bırak demişler en sonunda midem çökmüş o derece.
Yemek seçiyor,yemiyor diye bir çocuk nasıl şımarık denilir ?Pes !

Benimde 19 aylık bir oğlum var.ne yemeek yer nede myve..bıktım artık..psikolojim bozuldu.kilosuda düşük..(10 kg) sinirden ağlıyorum hep.doktorda sizlere söylenenin aynılarını söylüyor...olmuyor işte olmuyor..boyuda kısa kilosuda düşük..tahlillerde normal...kendimi kabusun içindeymiş gibi hissediyorum...

benimde ekimde 3 yaşını dolduracak 1 kardeşim var onunlada yemek konusunda çok sorun yaşadık 1 yaşına kadar cok tombik 1 bebekti emerken sonra kesince biz herseyi blendırdan geçirmeye başladık onu da tv karşısında reklam eşliğinde yiyordu sonra katı bir sey yemedi pütür gelince kusmaya başladı sürekli kusuyordu yemek istemiyordu aç bıraktık olmadı herşeyi denedik sonunda sakız vererek çiğnemeyi öğrettik ayrıca ceviz aldık kabuklu onunla birlikte kırdık böylece yedi o da yararlı oldugu çiğnemesinde böylece annem ezmeyi bıraktı şimdi katı yiyecekleri yiyor ama sürekli aynı şeyleri yiyor sabahları 1 küçük çilekli ya da muzlu süt ( normal sütü içmiyoruz ) sonra yumurta pekmez bal 1-2 kaşık öğlen çorba ( mercimek tarhana yoğurt ya da şehriye çorbası) sonra akşama doğru biraz yoğurt önceden içine muz eziyorduk ama artık onu da yoğun çabalar sonucunda elimizle yediriyoruz akşam da pilav makarna köfte tavuk ne varsa artık onları yiyor doymazsa süt içiyor bunları da çizgi film eşliğinde yiyor yemek getirdiğimizde direkt caulıo yu açın diyor günlük salatalık çerez yiyor çiğnemesi bunun dışında ne meyve ne tatlı kek filan yediremiyoruz o yüzden sabredin büyüyünce birazda serbest bırakınca eskisine oranla yiyorlar hemde dolabı açıp sütünü filan kendisi alıyor bizim kuduruk

ooofff off...benim kızım 3 aylıkken başladı bir şey yememeye..7 aylık olmak üzere,iki ileri bir geri gidip duruyoruz.büyüyünce ne işler açacak başıma kim bilir????

benım kızım 4 yaşına girecek doğru dürüst yemek yemezdi baştan beri iştahsızdı halende öyle memeyi kestiğimden beri kabız hiç geçmedi kabızlığı ne denedıysem fayda etmedi kuş kadar yemek yer iki yıldır aynı kıloda hiç artış yok.başlarda okadar kafaya takıyodumki kendimi hırpalıyodum aynızamanda kızımıda yemediği zaman resmen deliriyodum gözüm hiçbişey görmüyodu allahım ne günlerdi ya çocuk büyütmek çok zor gerçekten allah sabır versin herkese.şimdi fazla takmıyorum valla yerse yer yemezse yemesın napım valla küçükte deyil koca kız oldu nerdeyse.:2:

derdime çare ararken hepinizi baştan sona okudum yalnız ben iki iştahsız bebekle uğraşıyorum

ve çok daha zor...

sabah kahvaltımız bulamaç bizimde ama ben sıkıldım artık onlarda artık isteksiz yemeye başlayınca artık herşeyi tek tek vermeye tekrar karar verdim ara ara deniyorum bir kaç gün üst üste ama sonuç her zaman sıfır tabii.

bulamaçı hepimiz yapıyoruz zaten

ben kahvaltılarda peynirli omlet yapıyorum yumurtayı bulamaç haricinde başka şekilde tüketmiyorlar çünkü

yanında da versem 10 tane zeytin yerler bayılıyorlar zorla 4 lokma ekmek yumurtanın da en fazla çeyreği yarım bardak ta süt kahvaltı bitti bu kadar fazlası yok azı var

öğlen çorba ağlaya ağlaya içiliyor araya en az 4 saat koyuyorum ama sabah o kadar çok yemişlerki öğlene acıkmamışlar nedense

sonra uyku

akşam da
sadece 2 köfte kadar balık yada köfte yanında içine ekmek doğranmış bir kepçe çorba
sebze kültürümüz kesinlikle ve kesinlikle yok arada bulgur pilavı çok olamasada 3 4 çorba kaşığı yoğurtla yiyorlar

gece yatmadan öncede
150 180 cc arası 3-4 bisküvili süt

esas meselem ne biliyormusun
bunlar iki bebeğe aynı anda tek başıma yedirmek zorunda olmam birine verirken ötekinin ağzından çıkardıklarına yetişebilmem sandalyeden sıkılıp aniden yere çakılma pozisyununda elimde tabağı düşürüp diğerini yakalamaya çalışmam

ve benim bu nedenlerle depresyonda olmam

evet önce onları yedirmeye çalışıyorum ki en azından ben iki lokma yiyebiliyim ikiside anneci ve sofrada aç ta olsalar tok ta olsalar kucağa gelmek istiyorlar

mama sanlayelerini jumbo boy çöp torbasıyla kapladım sandalyeden hem kusmukları hemde yemek artıklarını toplamak daha kolay çünkü yıkamakla baş edemedim günde 3 öğün en az

bir süre daha ben yedirmeye devam edicem belki üç yaşında kendileri yerler
zaten iştahsızlar uğraşamıycam valla

sanırım çok uzun oldu ama bayağı zamandır girmiyodum ve bugün çok aşırı stresli bir gündü dertleştim azıcık

Benimde 3 yaşına yaklaşmış bir kızım var çok iştahsız ve acayip yemek seçiyor bilinçli olarak yemek yediği nadir ya çizgifilm seyrederken yada oyun hamuru boya öyle şeylerle oynarken fırsattan istifade yedirebildiğim kadar yediriyorum ama bana göre hiç yeterli değil bazen 1.5 yaşındaki bebeklerin yediklerini okuyorumda okadar bile yemiyor ama işin ilginçi boyuda kilosuda gayet iyi o benim kızımı görende iyi yiyor sanıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…