Yemek sorunu

aynen sizin gibiydim. internet,yemek programları vs. öğrendim yemek yapmayı. güzel yemekler yaptıkça daha çok şey öğrenmeye başladım. yemek yapmak aslında zor değilmiş aksine keyifliymiş.

sizde yaparsınz.kasmaya gerek yok.

Nefis yemek tariflerine giriyorsun orda her şeyi anlatıyorlar. Günlük ne pişirirsem programı da var.
Sevmek ve yapmak istersen zor değil ama bu sana işkence gibi geliyorsa, çok yatkın değil ve sevmiyorsan zor.

Evet bende bu programı indirdşm telefonuna özellikle ramazan ayında çok faysçdasını gördüm yüzlerce çeşit var seç Beğen yap , hiç kek yapmayan ve beceremeyen ben şahane kek yapar oldum herkesin tarifini istediği keklerim var :KK59: indirr o uygulamayı faydasını görürsün

ben de evlenmeden önce yemek yapmayı bilmiyordum
sonra bir yemek kitabı aldım, hem ondan baktım hem de internetten oktay ustanın tariflerine baktım
o şekilde deneye deneye öğrendim

Yemek öğrendikçe keyifleniyor emek vermek güzel bişeylere herşeyin videosu var artık ilk yapılanlarında tadı ayrı tabii izleyerek yapmalısın :)

madem kv devamlı sizde ondan sana öğretmesini iste hem oğlunun damak zevkini bildiği için sana daha çok yardımı dokunur hem de ondan böyle bir şey istediğin için egosu artar ve bence seve seve öğretir kendini üzme herkes deneye deneye öğreniyo kimse anasının karnından aşçı olarak doğmuyo:kk77:

EVET ARKADAŞLAR YEMEK YAPMAK BAZEN EZİYET OLABİLİYOR HELE DE BENİM GİBİ ÇALIŞAN BİRİYSENİZ İŞTE TÜM GÜN PESTİLİNİZ ÇIKIYOR SONRASINDA EVE GELDİĞİNİZDE DİNLENMEK YERİNE TEKRAR İŞLERE GİRİŞİYOSUNUZ AMA GEÇENLERDE BİR SİTE KEŞFETTİM HARİKA BİR SİTE VERDİKLERİ TARİFLER BİREBİR TUTUYOR PÜF NOKTALARINI FALANDA VERİYORLAR YEMEK YAPMAK EZİYETTTEN ÇIKIP EĞLENCEYE DÖNÜŞÜYOR. YENİ KURULAN BİR SİTEYMİŞ VE TANINMAK İÇİN ÇEKİLİŞLE HEDİYE DE VERİYORLAR ÜYELERİNE BENCE Bİ GÖZ ATIN DERİM. DİE BİR SİTE. SAĞLICAKLA

Son düzenleyen: Moderatör:
Kayınvalide biraz insanlık barındırıyorsa bünyesinde, size olur olmaz laf sokacağına yemek yapmayı öğretsin.." Birlikte yapalım, ben yapayım sen bak, şöyle yap böyle yap" diye yol göstersin.. Ama nerdee hayal bu de mi....

Deneye deneye öğrenirsiniz, nette güzel siteler var, baka baka deneyin, alışır eliniz, korkmayın.. Ben de yapmazdım hiç bekarkenbaşa gelince öyle de bi yapar oldum ki.. Alışıyo insan

yanliz anne dememe konusunda haksizsiniz. diyince o sizin oz anneniz olmuyor ama cok antipatik bisey bu hareketiniz. oz anneniz nasil deme dedi cok garip. diyince ne oluyor. bu bir aliskanlik yuz yillardir boyle. ne oldu marjinal mi oldunuz ne diyosunuz kadina ayse teyze mi? ne olur anne deseniz diliniz mi eskir? kadin cok iyi biriymis ben yuzune bakmazdim asla da istemezdik oyle bir kizi. anne demek kotu bisey degil. zaten siz de onun oz kizi degilsiniz. ama o sizin sevdiginiz aile oldugunuz adami doguran kadin yoldan gecen bohcaci degil ayse teyzeee denmesi abes bence. o yuzden keske evlenmeseydiniz anne demem yemek yapmam elim yakismaz sakarim. eeeee yeter be seni mi cekicem derse adam bigun sasirmayin ....hayirlisi olsun
Siz buna niye bu kadar icerlediniz?
Siz demek istersiniz dersiniz baskasi istemez demez yani bu kadar yargilamak nedir?

Annesine anne de, yemegini yap, temizligini yap, bu yuzden mi evleniyo insanlar?
Yemek yapamiyo diye cekip gidecek koca zaten gitsin, ac karnini doyurmaya evlenmiyor kimse. O kocaya niye kimse demiyor yemek yapmiyosun diye?
Oh ne ala memleket ya, yat, beslen, temizligin yapilsin yapilmadi mi cek git de.
Bu erkeklere bu yuzu siz veriyorsunuz.

Bir arkadasta yazmis nefis yemek tarifleri diye bir site var.
Istedigin tum yemekleri oradan bulabilirsin.

Bi konunda kızıyorum sana bi konunda da sarilasım geliyor, ne acayip kızsın be :)

Videolu tariflerden başla bence persephone. Ama basit yemeklerle. Meselaa makarna. Sade makarna yap. Videolarıyla mesela ya da resimleriyle. Ben de sade makarnada baya zorlanmıştım doğrusu :) üşengeç şef diye de bi blog var mesela. Ordan da bakabilirsin bazı seylere.

Mesela kurabiye yapmak cok kolaydır. Kurabiye ile başla, eniste beye kalpli kurabiyeler yap. Cikolatalı mesela :) aşkım bak sana yaptım umarım beğenirsin de ver bence yaptığının büyüklüğünü anlıycaktır. Ama basit tariflerden başla karmaşık olmasın.

Sonra yavaş yavaş yemeklere baslarsın. Patates yemeği de kolaydır hem. Kıymasız etsiz ama düz patates yemeği :)

Kayınvalidene gittikçe mesela mutfağa gir sana 1 çeşit öğretsin. Pilav olur çorba olur yemek olur.. ama yanında biriyle yaparsan sen biseyi yanlış yaparken hemen mudahele eder daha kolay öğrenirsin. :) komşum varsa bir iki kere onlardan öğretmesini isteyebilirsin bazı kolay yemekleri :)

Mesela hazır yufka alip börek yapabilirsin, cok basit ve lezzetli oluyor gerçekten :)

Bende eklendiğinde ne temizliğine je ütü den ne yemekten anlardım. Üniv. Bitti evlendim ama öğrenmek için çaba sarfettim az yemek dokmedim çöpe. 12 yılın sonunda şimdi 1 saatte 5 çeşit yemek çıkarırım ortaya.yeter ki öğrenmek iste. Bazı arkadaşlar sen aşçı misin demiş bir kadın kocasına çocuklarına yemek yapınca aşçı mi oluyor.ayrica aşçı olmak kötü mü ki.simdi sorun olmaz ama bebek olunca zorlanirsin.bence şimdiden ogrenmeye başla mutfak Batsın temizlersin üstün kirlenir cikarirsin. Öyle envai çeşit dünya mutfağı ornekleri sergilemeye gerek yok günlük 2 3 çeşit yap koy masaya zamanla elinin lezzeti de gelişir. Kocani gectim
Çocuklarını hergun börek kofte yle mi besleyeceksin. Tv de obezite den bu kadar çok bahsediliyorken.
Kocan önceden biliyor olsa bile ogrenecegini dusunerek sorun değil demiştir. Sen bu evin kadinisin ve evin senden sorulur.bir başkasinin evine gidince güzel hazırlanan bir masa olunca övgüler evin kadınına gider bu toplumsal bir beklentiler. Ben kadınların kadinligin içini bu denli bosaltmasini anlayamıyorum. Yemek yapma aşçı misin.temizlik yapma temizliği misin. Çocuk doğurma bakıcı misin.E o zaman kadın olarak suslen puslen kocanın parasını çatır çatır harca.lutfen kadın demek sadece bu değil.

EVET ARKADAŞLAR YEMEK YAPMAK BAZEN EZİYET OLABİLİYOR HELE DE BENİM GİBİ ÇALIŞAN BİRİYSENİZ İŞTE TÜM GÜN PESTİLİNİZ ÇIKIYOR SONRASINDA EVE GELDİĞİNİZDE DİNLENMEK YERİNE TEKRAR İŞLERE GİRİŞİYOSUNUZ AMA GEÇENLERDE BİR SİTE KEŞFETTİM HARİKA BİR SİTE VERDİKLERİ TARİFLER BİREBİR TUTUYOR PÜF NOKTALARINI FALANDA VERİYORLAR YEMEK YAPMAK EZİYETTTEN ÇIKIP EĞLENCEYE DÖNÜŞÜYOR. YENİ KURULAN BİR SİTEYMİŞ VE TANINMAK İÇİN ÇEKİLİŞLE HEDİYE DE VERİYORLAR ÜYELERİNE BENCE Bİ GÖZ ATIN DERİM. DİE BİR SİTE. SAĞLICAKLA
Öncelikle konumu damlataş mağarasından çıkardığınız için teşekkür ederim :D

Siz buna niye bu kadar icerlediniz?
Siz demek istersiniz dersiniz baskasi istemez demez yani bu kadar yargilamak nedir?

Annesine anne de, yemegini yap, temizligini yap, bu yuzden mi evleniyo insanlar?
Yemek yapamiyo diye cekip gidecek koca zaten gitsin, ac karnini doyurmaya evlenmiyor kimse. O kocaya niye kimse demiyor yemek yapmiyosun diye?
Oh ne ala memleket ya, yat, beslen, temizligin yapilsin yapilmadi mi cek git de.
Bu erkeklere bu yuzu siz veriyorsunuz.
Aaa öyle olur mu diğer konularda yazıyolardı sen nasıl kadınsın bu senin görevin heralde yapacaksın :d

yapamyapa ögrenırsın. bırde kayınvalden yemek yapıp yapmadıgını nerden bılıyor hep sizdemi bu kadın. kayınvaldene soyle ögretsın

Valla aileniz size bilmeden kötülük yapmışlar yemek yapmayı kaynananız laf eder diye değil eşiniz için öğrenmelisiniz her erkek eve gelince güzel yemek yemek ister yemek yapmakta da zor bir şey yok sulu yemekler sebze bakliyat hemen hemen aynı yapılışları et türü şeylerde köfte falan konulan şeyler aynı biraz farklı şekil farklı şeylerle fark yaratabilirsin bak internette gezinebiliyorsun burada yazabiliyorsun bir sütü tarif sitesi var detaylı yazıyor yapamayanı döverler valla :) tarife baka baka yap sonunda ustalaşırsın yarın bir gün çocuğun olunca ne yapacaksın.

Bi konunda kızıyorum sana bi konunda da sarilasım geliyor, ne acayip kızsın be :)

Videolu tariflerden başla bence persephone. Ama basit yemeklerle. Meselaa makarna. Sade makarna yap. Videolarıyla mesela ya da resimleriyle. Ben de sade makarnada baya zorlanmıştım doğrusu :) üşengeç şef diye de bi blog var mesela. Ordan da bakabilirsin bazı seylere.

Mesela kurabiye yapmak cok kolaydır. Kurabiye ile başla, eniste beye kalpli kurabiyeler yap. Cikolatalı mesela :) aşkım bak sana yaptım umarım beğenirsin de ver bence yaptığının büyüklüğünü anlıycaktır. Ama basit tariflerden başla karmaşık olmasın.

Sonra yavaş yavaş yemeklere baslarsın. Patates yemeği de kolaydır hem. Kıymasız etsiz ama düz patates yemeği :)

Kayınvalidene gittikçe mesela mutfağa gir sana 1 çeşit öğretsin. Pilav olur çorba olur yemek olur.. ama yanında biriyle yaparsan sen biseyi yanlış yaparken hemen mudahele eder daha kolay öğrenirsin. :) komşum varsa bir iki kere onlardan öğretmesini isteyebilirsin bazı kolay yemekleri :)

Mesela hazır yufka alip börek yapabilirsin, cok basit ve lezzetli oluyor gerçekten :)
Bu konuyu yazdığımdan beri domates soslu makarna, salata ve çikolatalı kek yapmayı öğrendim ama kurabiye falan dediğiniz gibi iyi olur aslında. İnsan kendi yaptığını zaten atmaya kıyamıyor mutlaka yiyor. Patates yemeği falan kolay diyolar ama sanki onları yapsam ortalığı batırırım gibi hissediyorum halbuki bilsem ne iyi olur. Bugün deneyeceğim sanırım zaten bütün gün evdeyim. Teşekkürler güzel yorumlarınız için :)

Valla aileniz size bilmeden kötülük yapmışlar yemek yapmayı kaynananız laf eder diye değil eşiniz için öğrenmelisiniz her erkek eve gelince güzel yemek yemek ister yemek yapmakta da zor bir şey yok sulu yemekler sebze bakliyat hemen hemen aynı yapılışları et türü şeylerde köfte falan konulan şeyler aynı biraz farklı şekil farklı şeylerle fark yaratabilirsin bak internette gezinebiliyorsun burada yazabiliyorsun bir sütü tarif sitesi var detaylı yazıyor yapamayanı döverler valla :) tarife baka baka yap sonunda ustalaşırsın yarın bir gün çocuğun olunca ne yapacaksın.
Evet ben çocuğum olunca küçük yaşta öğreticem hem belki öğrenciyken şehir dışına gider bilmesi gereyır

Back
X