Yemek sorunu

İnternet yemek konusunda cok yardimci gercekten o sekilde ogrenebilirsin video falan izle

Ogrenmen senin icinde iyi olur hep birilerinin elini gozlemek zorunda kalmassin

Kvdeni seviyorsan anne demeyi buyutme hem eger esin de oyle birsey isterse bosuna araniz acilmasin bu yuzden
En kotu ayse anne fatma anne diyebilirsin sonucta ordaki anne sembolik bisey de gitsin nolacak sanki..

Siz bilmiyorsanız yemeği eşiniz yapabilir, evdeki her işi siz yapmak durumunda değilsiniz neticede.

yanliz anne dememe konusunda haksizsiniz. diyince o sizin oz anneniz olmuyor ama cok antipatik bisey bu hareketiniz. oz anneniz nasil deme dedi cok garip. diyince ne oluyor. bu bir aliskanlik yuz yillardir boyle. ne oldu marjinal mi oldunuz ne diyosunuz kadina ayse teyze mi? ne olur anne deseniz diliniz mi eskir? kadin cok iyi biriymis ben yuzune bakmazdim asla da istemezdik oyle bir kizi. anne demek kotu bisey degil. zaten siz de onun oz kizi degilsiniz. ama o sizin sevdiginiz aile oldugunuz adami doguran kadin yoldan gecen bohcaci degil ayse teyzeee denmesi abes bence. o yuzden keske evlenmeseydiniz anne demem yemek yapmam elim yakismaz sakarim. eeeee yeter be seni mi cekicem derse adam bigun sasirmayin ....hayirlisi olsun
Ne alakası var marjinallikle ayrıca sizde yüz yıllardan beri böyle geliyor olabilir ama bizim böyle bir geleneğimiz yok babam ananeme anne demiyor annem de babaneme anne demiyor marjinal falan da değiliz gayet sıradan insanlarız. Kocam da öyle bişey demez merak etmeyin kendisi beni kırcak tek kelime etmez hep üzerime titrer ilk günden beri de anne demek istemiyorsan demek zorunda değilsin, yemek yapmak istemiyorsan yapma falan der. Benim bu konuya takılma nedenim eşimin içten içe bu duruma bozulma ihtimalini düşünüyorum ve onu düşündüğümü belli etmek için öğrenmek istorum.

Emin ol hiçbirimizin ilk yaptığı yemek çokta güzel olmamıştır kimse doğuştan ahcı değiliz yemekte bir iki günde yapılıp öğrenecek şey değil yapa yapa öğrenebilirsin merak etme zaman geçtikce herseferinde kendince puf noktaları yakalarsın bunun için videolu tarifler çok güzel onlara bak hata zamanın varsa bütcen yetiyorsa yemek kurslarına katılabilirsin

sogan salca ikilisine ne eklersen yemek olur.
oyle abartilacak kadar zor degil yemek yapmak ki turkiye`de insan hangi yemegi yapacagini sasiriyor,ispanagin kilosu 2 lira ya aglamak istiyorum,biz 200 gramini turk lirasina vurunca 6 liraya filan aliyoruz :KK42:
en olmadi al yufka,kavur sogani ispanagi,icine biraz beyaz peynir kat,kol boregi gibi sar at firina..
cogu yemek sitesi gunluk menuler yayinliyor,onlarda da ilham alabilirsin.

Ufak tefek şeylerle başlayıp yavaş yavaş geliştirebilirsin.. yaptıkların güzel olmaya başladıkça daha da hevesleniyor insan.. internette bir sürü pratik tarif var ve belli başlı yemek programlarına da bi göz at zorları yap demiyorum ama yapılış tarzı insanın aklında diğer yemekler için yer ediyor.. ben de senin gibi büyüdüm hiç de pişman değilim.. başa gelince her şey öğreniliyor.. eşinle birlikte de yapmayı deneyebilirsiniz ilk başta mırın kırın eder belki ama birlikte bir şey yapmak onları da mutlu ediyor (belli başlı kalıplardan sıyrılmış erkekler için diyorum tabi)..

Ben de evlendiğimde çaydemlemeyi bilmiyordum yemin ederim.

3,5 yıllık evlîyim. Daha önce hiç sevmem dediğim yemekleri bile yapıp yiyorum. Sadece sarma, mantı, içli köfte, baklava börek açma gibi ağır işlere bulaşmıyorum.

Heves mi yoksa beceri mi bilmiyorum. Ama gayet iyi öğrendim mutfak işini. Öyle ki eşim de ben de kilolarımıza kilo kattık, obez hayata merhaba dedik.

Yemek tariflerine întermetten bakıp kolayca öğrenebilirsiniz. Artık videolu tarifler var. Ya da fırın yemekleri yapabilirsiniz. Borcama tavuğu diz, üstüne patates havuç parçaları, üstüne salçalı su, tuzu baharatı. Al sana basit yemek.

Bence evlenmeden once senın gıbıydım . Yumurta bile kırmamıştım hayatımda.
Şimdii ohhhoo ne yemekler yapıyorum.
İnternet var artık elımızın altında hersey çok basıt.
Yapa Yapa deneye deneye yemeklerın guzelleşir.
Kötü oldu dıye hemen vazgeçme..

Arkadaşlar ben yeni evli sayılırım. Aslında bir seneyi geçti ama evlenir evlenmez eşim askere gitti bir yıl ayrı kaldık 2 aydır evliyim gibi bişey. Ben evde tek kız olduğum için babam üzerime çok düşerdi. Söyleyince ayıplıyorlar ama çayımı kahvemi yemeğimi vs annem yoksa o yapar önüme koyardı. Bu yaşıma kadar tek bir bulaşık yıkamadan büyüdüm. Tepki gösterenler oluyor ama çocukluktan beri bu şekilde yetişen bir çok kişi yapmazdı eminim ki. Halamı da öyle büyütmüşler o da aynı şekil. Şimdi evliyim, temizliği falan yapabiliyorum ama yemek yok hiç. Yaptığım öay kahve bile berbat oluyor bide elim yatkın değil sanırım. Bi makarna yapabiliyorım ona da sos bile yapamıyorum hem güzel olmuyor hem ortalığı mahfediyorım. Zaten günlük hayatımda sakarım hep bişeyleri kırar dökerşm elime hiçbişey verilmez. Eşim evlenirken bunları biliyordu sorun etmiyor bi şekilde hallediyoruz. Kayınvalidem biz evlenmeden önce çok anlayışlı karşılıyodu "ahahaha ilahi çocuk gibi ya ne tatlı" falan diyodu :110: Ama bu ara taktı kocama bu kızın hali ne olcak böyle falan diyor. Bide işin kötü yanı biz aslen türkiyeli değiliz o yüzden ben burdaki taze fasülye vs yemeklere alışık değilim sevmem hep patatez kızartması börek köfte vs öyle şeylerle geçiştirirdik yane öğreneyim desem annem de öğretemez hiç yapmadı. Kv'mi severim de şakayla karışık afedersiniz eşeğin aklına karpuz kabuğu getiriyo yarın öbür gün kocam "anne doğrı söylüyosın aslında" derse napcam bilmiom. Bu ara da takmış neden bana anne demiyosun diyo demicem kendi annem kendisinden başkasına anne dememi istemio kv'mi de seviom da annemi niye kırayım onun için. Bide tv izliyoruz oyuncular için "bu adam çok yakışıklı" dedi ben de bakmadım bile öylesine "he aynen" dedim hemen kocama "bak bizim kız ne diyo ahahaha" dedi bence bilerek yaptı kocamın ne kadar kıskanç olduğunu bilio. Normalde pek gelmezdi ama işinden senelik izne çıktı bu ara paso bizde ben mi taktım kadına yemek mevzusu yüzündende her dediğinde art niyet arıyorum anlamadım. Bide bu ara taktı bu kız çok zayıf bacakları çırpı gibi falan deyip duruyo :KK43:

Not: yemek yapmayı çoook iyi bi şekilde nasıl öğrenebilirim
Bütün yemeklerin neredeyse yapılışı aynı. Yani soğanı kısık ateşte yağ ile kavur. Salçayı kat biraz kavur. Sonra sebze yi kat üzerine su. Kapat ağzını pişsin.

Gözünde buyutursen asla yapamazsın. Bende tek çocuğum ve hiç yemek yapmadım. Ama evlenmek üzere iken evde birkaç deneme yaptım bizimkiler yediler ben bozulmayîm diye. Şimdi 8 yıllık evliyim. Mantı, içli köfte ,dolma ne ararsan yapıyorum. Özellikle çocuğu olan anneler iyi yemek yapabilmeli. Bizim evimize asla hazır çorba girmez. Ama ilk evlendigimiz zaman hep hazır çorba yerdik. Mercimek çorbası yapmak hazır çorba yapmaktan çok daha kolay atık.

Birde sana önerim sevdiğin yemekleri yapmaya başla ilk olarak.

Fırın yemekleri hep kurtarıcı dır.

Aç internetten tarifi. Malzemeler için alışverişi yap. Tüm malzemeleri yemek program larındaki gibi doğranacaklari doğrayıp koy birer kase ye. Sonra tarifteki sıraya göre ekle. Yani kusura bakma yemek yapmayı sevmeyeni anlarım ama yemek yapamayan ı anlamam. Erken yapmaya başla yemeği. Eşinin geliş saatini bekleme.

Klasiktatlar.com diye bir site var. Yemek yapmayı bilmeyenlere çok güzel anlatıyor aşama aşama. Bence de acilen öğrenmelisiniz. Yarın anne olunca o çocuk nasıl kaliteli beslenecek? Bu arada annenize şok oldum. Anne demenizi istememesi konusunda. Hayret doğrusu

Nefıs yemek tarıflerıne gır oradakı tarıfler bırebır tutuyor.. Menu bıle alabılırsın oradan.. Bende hıc yapamazdım ama goren sasırıyor.. İlk defa yapan bırıne gore haylı ıyı oluyor.. Evlenmeden once kafamda cok buyuturdum.. En azından hayat kurtarıcı yemeklerı ogren.. Yemek kurslarına gıdebılırsın...

Kultur ve geleneklerımıze gore Kayın valıdeye anne dıye hıtap etmenı beklemek hakkı doguyor. Annenın onune boyle bır set koyması neden acaba? Teyze cok irrite duruyor kulakta.. Ismıyle hıtap edıp Valıde dıyebılırsın.. X valide gibi.. :) Teyze bana cok yabancı gıbı geldı..

Bu arada dıger soylemelrı ıcın de ''esım boyle sevıyor'' dıyerek gecıstıreblırsınız.. Kayınvalıde cok gozunuze batmaya baslamıs gıbı..

Yemek yapamiyorum bence hiç samimi bi laf değil. Doğrusu yemek yapmıyorum, yapmak istemiyorum, sevmiyorum filan olmalı. Yemek yapmak öyle uzmanlık gerektiren sadece belirli kişilerin yapabildiği bir aktivite değil. Herkes temel düzeyde yapabilir hatta yapmak zorunda. Ben hiç banyo yapmadım bu güne kadar bundan sonra da yapamiyorum başkası yikasin beni gibi saçma bi şey bence yemek yapamiyorum. Kendine bakabilecek kadar bile bi yemek yapamayan insan kadın olsun erkek olsun aciz dır benim gözüm de.

Arkadaşlar ben yeni evli sayılırım. Aslında bir seneyi geçti ama evlenir evlenmez eşim askere gitti bir yıl ayrı kaldık 2 aydır evliyim gibi bişey. Ben evde tek kız olduğum için babam üzerime çok düşerdi. Söyleyince ayıplıyorlar ama çayımı kahvemi yemeğimi vs annem yoksa o yapar önüme koyardı. Bu yaşıma kadar tek bir bulaşık yıkamadan büyüdüm. Tepki gösterenler oluyor ama çocukluktan beri bu şekilde yetişen bir çok kişi yapmazdı eminim ki. Halamı da öyle büyütmüşler o da aynı şekil. Şimdi evliyim, temizliği falan yapabiliyorum ama yemek yok hiç. Yaptığım öay kahve bile berbat oluyor bide elim yatkın değil sanırım. Bi makarna yapabiliyorım ona da sos bile yapamıyorum hem güzel olmuyor hem ortalığı mahfediyorım. Zaten günlük hayatımda sakarım hep bişeyleri kırar dökerşm elime hiçbişey verilmez. Eşim evlenirken bunları biliyordu sorun etmiyor bi şekilde hallediyoruz. Kayınvalidem biz evlenmeden önce çok anlayışlı karşılıyodu "ahahaha ilahi çocuk gibi ya ne tatlı" falan diyodu :110: Ama bu ara taktı kocama bu kızın hali ne olcak böyle falan diyor. Bide işin kötü yanı biz aslen türkiyeli değiliz o yüzden ben burdaki taze fasülye vs yemeklere alışık değilim sevmem hep patatez kızartması börek köfte vs öyle şeylerle geçiştirirdik yane öğreneyim desem annem de öğretemez hiç yapmadı. Kv'mi severim de şakayla karışık afedersiniz eşeğin aklına karpuz kabuğu getiriyo yarın öbür gün kocam "anne doğrı söylüyosın aslında" derse napcam bilmiom. Bu ara da takmış neden bana anne demiyosun diyo demicem kendi annem kendisinden başkasına anne dememi istemio kv'mi de seviom da annemi niye kırayım onun için. Bide tv izliyoruz oyuncular için "bu adam çok yakışıklı" dedi ben de bakmadım bile öylesine "he aynen" dedim hemen kocama "bak bizim kız ne diyo ahahaha" dedi bence bilerek yaptı kocamın ne kadar kıskanç olduğunu bilio. Normalde pek gelmezdi ama işinden senelik izne çıktı bu ara paso bizde ben mi taktım kadına yemek mevzusu yüzündende her dediğinde art niyet arıyorum anlamadım. Bide bu ara taktı bu kız çok zayıf bacakları çırpı gibi falan deyip duruyo :KK43:

Not: yemek yapmayı çoook iyi bi şekilde nasıl öğrenebilirim

ben yenı evlendıgımde bırıkı yemek dısında bılmıyordum..kı erken evlenmedım.... senın gbı annem kıyamazdı bana el bebek gul bebek buyudum...ılk evlendıgım haftalar bı tencere pılav dokmuşluğum var o derece yapamazdım..ama hep yaptım yapmaya calıştım...yanı evet haklılar boyle olmaz...öğrenmelısın denemelısın mukemmel yap demıyor kımse sana ılk zamanlar olmaz ama zamanla olur..ben ılk zamanlar hegrun annemı arar sorardım ne kadar salça ne kadartuz koycam gbı:KK70: .sımdı 3 seneyı devırdık yapamadıgım sey yok....sende yapmalısın...ustelık nette herseyın ayrıntılı tarıfı var....oğrenırsın nolcak...hem esınıde mutlu edersın....
anne deme mevzusuna gelınce dememek bana kayınvalıdelere haksızlık gbı gelıyor...sankı ben dedıgım ıcın annem mı oluyor o hayır...ama demezsem kırılırlar boyle cunku Turkıyede...herkes kv sıne anne derken sneın dememen onu kırar cok normal bence

Sen aşçı mısın eş mi? Yapamıyorsan yapamıyorsun yani hazır tepsi börekleri var, hazır garnitürler var. Mesela bulgur pilavı tarifine bak pişir, içine o garnitürü haşlayıp ekle karıştır mis gibi al sana, yanına bir salata yaparsın, hazır tavuk göğsü al şarküteriden teflon tavaya at ızgara gibi pişsin, al sana yemek. Yanına kaseye yoğurt falan koyarsın üstüne nane serpersin, yemeyen b.k yesin.
Böyle basit şeylerle başla. Sen de şakayla karışık laf sok kv'ne.
Cok tatlisin sen yaaaa ;)
Ben de ayni fikirdeyim cok zor degil aperatif seyler hazirlamak, kolay yollu halledilir yani esin cok yemek duskunu degilse

Sürekli hazır gıdalar yemek sağlığınızı tehdit eder. Ama şöyle bi durum var ki kadın illa yemek yapıcak diye bi kural yok. Öyle eşler biliyorum ki evinde eşini mutfağa bile sokmuyor. ( yemek konusunda ) sizin eşiniz böyle olmasa da beraber mutfağa girmeyi teklif etmelisiniz. Beraber öğrenerek hazırlamak hem daha eğlenceli olur. Ardanın mutfağı programını izlemenizi tavsiye ederim :)

annem 31 yıllık evli 23 senelik iş kadını ..Babam yemeğe çok meraklı ,ben kendimi bildim bileli HER AKŞAM yemeği babam hazırlar,HER SABAH kahvaltıyı babam hazırlar ..Annem bilir ama yapmaz ,ben 30 yaşındayım bir kere daha babam nolcak bu kadının hali demedi ..Zevkle yapıyor ,evlenene kadar bir yumurta kırmadım ,annem ,babam ayağıma getiriyordu meyveyi ,suyu ..Bunu severek yapıyorlardı ,kardeşime de öyle ..22 yaşında daha bulaşık yıkatmadık ...Böyle de memnunuz halimizden ,temizliği yaparım ,severim ..Ama kadınların yemek yapma zorunluluğu olduğunu düşünmüyorum ..
Tıpki kv ye anne deme zorunluluğu olmadığı gibi ...Ağzım eğrilebilir evet,dilime de yapışabilir belki bilemem .Benim bir annem var zaten ,2 tane anne olmaz ...

Ben de yemek yapmayı sevmem:) sırf yemek yapsın diye başka bir kadınla evlenme fikri bile geçer kafamdan :P :P

Fırın yemeği hem lezzetli hem sağlıklı fırında sebzeli köfte, tavuğa yönelebilirsin.

annem 31 yıllık evli 23 senelik iş kadını ..Babam yemeğe çok meraklı ,ben kendimi bildim bileli HER AKŞAM yemeği babam hazırlar,HER SABAH kahvaltıyı babam hazırlar ..Annem bilir ama yapmaz ,ben 30 yaşındayım bir kere daha babam nolcak bu kadının hali demedi ..Zevkle yapıyor ,evlenene kadar bir yumurta kırmadım ,annem ,babam ayağıma getiriyordu meyveyi ,suyu ..Bunu severek yapıyorlardı ,kardeşime de öyle ..22 yaşında daha bulaşık yıkatmadık ...Böyle de memnunuz halimizden ,temizliği yaparım ,severim ..Ama kadınların yemek yapma zorunluluğu olduğunu düşünmüyorum ..
Tıpki kv ye anne deme zorunluluğu olmadığı gibi ...Ağzım eğrilebilir evet,dilime de yapışabilir belki bilemem .Benim bir annem var zaten ,2 tane anne olmaz ...

Valla el kadınına anne ben de diyenem herhalde ne kadar seversem seveyim. İçim almaz.
...... anne , ..... valide hitap olarak daha iyi sanki.

:KK9: Hayran kaldım babanıza böyle düşünen erkeklerin olması ne kadar güzel...

Back
X