Yemek yapamamak veya beceriksiz olmak..Bu yollardan geçen oldu mu ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gerekiyor muydu ? Bana özelden yazabilirdin.Pilav öğrenmek için açtığım konudan sayende verim alamadım.Sevgilim için yorum yapmak istiyorsan,o tür bir soru sorduğumda yorum yapardın. Genele yazmadığım şeyleride gelip burada söyledin.Baba meselesine değinmedin çünkü bu konuda sende büyük yaralısın.Hatta onu söylesen belki insanlar sana karşı gelecekti bunu bildiğinden söyleyemedin.Kendini masum gibi gösterme

Aynen bende öyle pırasa ıspanak havuç (kimileri soğanı bile doğrayıp atıyormuş buzluya) yazın taze fasulye bamyayı temizleyip buzluya koyuyorum işten gelince zaman kazandırıyor.

Mumbar tarifi verir misin
Simcik ben boyle yapıyorum

Pirincin icine 1 domates koymasanda olur ama maydanoz baharat tercih etmiyorum tadini bozuyor. Boll boll sarimsak . kaynadıktan sonra ayri bir tavada azicik yag salcayi kavur sonra pisirdiginin üstüne bosalt birazda oyle kaynat ozlessin. ic harcini koy dik at dudukluye 30.35 dakika pişir olduda bitti masallah umarım tarifte unuttuğum birsey yoktur

Biraz karışık yazmis olabilirim aklima geldikçe araya sıkıştırdım.ama anlamissindir.

Buda kellepaca corbam yapmıştim

Eklentiler

• IMG_20210926_190500.webp
    22 KB · Görüntüleme: 52
Neden bunlar benim aklıma gelmiyo
Gerçekten hiç yapmadım onu da denicem
Taze patates güzel kızarmaz. Aslında haşlamalık ve kızartmalık ayrı patates oluyor. Sarı uzun olan patatesler güzel kızarır. Bir de yağ kızdıktan sonra patatesleri atıp, kızardıktan sonra yağını iyi süzüp tabağa koymak gerek. Öyle çok yağlı olmuyor. Ama Burgerking’teki patatesler gibi olsun diyorsanız dondurulmuş kullanmak gerek. Normal patatesler o kadar çıtır olmuyor.

Aaa kadina bak neler yapiyo, kiz pratik tarif insani, beni de yesillendir arada varsa böyle pratiklikler
mesela karnabahar yemeği mi yapacaksın doğrarken kırıntıları kalıyorya.onları minik minik doğra kapya biber de doğra havuç küp küp yeşil biber kabak minik küp küp soğan tek pırasayı da ince ince doğra.biraz da kuru dereotu ya da yaş.nane de ekle salçalı zeytinyağlı çorbasını yap patateste ekle nişastasından arındırıp.pişmeye yakında kesme hamur ekle bir avuç.hem lezzetli hem de çok besleyici bir çorbadır.

İşte gerçek mutlu hanımlar. Ben ocağa birşey dökülmesin diye haftanın yarı günü dışardan yiyordum dolar artmadan..
ocak temizlemekten nefret ediyorum ben de böyleydim. varlığından asla emin olamayacağınız eşim bey arabası için bir ürün almış. fıs fıs sıkıp siliyorum uğraşmıyorum artık.

Sen kudraya taktiğin için bu kadar ileri gidiyorsun değil mi
Sadece ona vurayım diye uğraşıyorsun.
İçindeki kiri böyle atamazsin.
Gereksiz yerlerden geliyorsun ayağın kayar dikkat et.

Kızgın yağ ile alakası yok alırken çıtırlığı kayboluyor. İçine yağ çekmeyecek bir şekilde almak da önemli. Gerçekten zor özellikle hamur olsa da yesek çıtır çıtır
Altını kısmadan almak lazım. Başka bilmiyorum neden alırken citirligi kaybolur.
Kız patates pratik yemek değil mi? Bu kadar seremoni yapacaksam namusumla ve şerefimle makarna haşlarım!11!!1!!!
Makarnayi domatesli sarımsaklı sosla taclandir lütfen.
Sabah bunu denicem
Eğer olursa seni bulup teşekkür edicem
Olur olur. Dışarıda yediklerin gibi oluyor.

Kafamda üç aşağı beş yukarı bu hafta ne yaparım diye bir plan kuruyorum canım zaten mecbur plan yapmam lazım yoksa yemek yetişmez

Ay hala pilavdan verim alamadim diyo, 30 tane pilav tarifi vardi, gecemin yarisi pilav tarifi okumakla gecti

Geldi yine konu sahibi konunun içine limon sıktı.
Gerçekten anlamıyormus yemek işinden

Kafamda üç aşağı beş yukarı bu hafta ne yaparım diye bir plan kuruyorum canım zaten mecbur plan yapmam lazım yoksa yemek yetişmez
aynen öyle.ön hazırlık yapmazsan bir gün bile rahatça dışarı çıkamazsın aklın yemekte kalır.nasıl yetiştireceğim diye koştur koştur eve dönersin.

Bana da en kolay pilav gibi geliyor. Az tereyağı az sıvıyağ (ama önce sıvı daha sonra tereyağ hemen yanıyor çünkü) pirinci ıslat ıslatma fark etmiyor benim için. Sonra güzelce kavur babam kavur sertleşince biraz tuz ve sıcak suuuu (genelde haşladığım tavuk suyunu ekliyorum ben) kısık ateşte demlensin. Afiyet olsun

Geçen hafta ilk defa denedim. İçini biraz fazla doldurmuşum ama yinede güzeldi. Ben içine salça soğan sarımsak iç yağı da koydum, adanalı birinden tarif almak istedim ellerine sağlık çok güzel görünüyor. Acıktım yaaavvvv

ıslatmadan olmazzzzz.

ocak temizlemekten nefret ediyorum ben de böyleydim. varlığından asla emin olamayacağınız eşim bey arabası için bir ürün almış. fıs fıs sıkıp siliyorum uğraşmıyorum artık.
Beyimin arabada da var değişik fısfıslar deniyim. Mutfağım neden mi alev aldı?

Yani şimdi bir de görsel eklemiş siniz,oldu mu bu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…