Gerekiyor muydu ? Bana özelden yazabilirdin.Pilav öğrenmek için açtığım konudan sayende verim alamadım.Sevgilim için yorum yapmak istiyorsan,o tür bir soru sorduğumda yorum yapardın. Genele yazmadığım şeyleride gelip burada söyledin.Baba meselesine değinmedin çünkü bu konuda sende büyük yaralısın.Hatta onu söylesen belki insanlar sana karşı gelecekti bunu bildiğinden söyleyemedin.Kendini masum gibi göstermeÇünkü elin beş para etmez herifinin elinde kendini heder ediyor. Evet biraz fazla sarkastik oldu ilk mesajım, çoğu insanın anlam verememiş olması da normal ama gerekiyordu bence. Ha bir işe yaradı mı, yine yaramadı muhtemelen.
Bana söylediği ve genele yazmadığı hiç bir şeyi buraya yazmadım. Baba meselesini bile kendi söyledikten sonra yazmıştın bana zaten diye yazdım. Yani ifşa falan etmedim, sakin...
Aynen bende öyle pırasa ıspanak havuç (kimileri soğanı bile doğrayıp atıyormuş buzluya) yazın taze fasulye bamyayı temizleyip buzluya koyuyorum işten gelince zaman kazandırıyor.haftalık liste yap as buzdolabının üstüne.malzemeleri de boş gününde doğra at buzluğa.böylece 1 haftanı harcamazsın yemek yapacağım diye.mesela benim pırasalarım temizlenmiş doğranmış dolapta havucum da öyle.yarın çabucak yemeğe dönüştürürümm.
Simcik ben boyle yapıyorumMumbar tarifi verir misin
Taze patates güzel kızarmaz. Aslında haşlamalık ve kızartmalık ayrı patates oluyor. Sarı uzun olan patatesler güzel kızarır. Bir de yağ kızdıktan sonra patatesleri atıp, kızardıktan sonra yağını iyi süzüp tabağa koymak gerek. Öyle çok yağlı olmuyor. Ama Burgerking’teki patatesler gibi olsun diyorsanız dondurulmuş kullanmak gerek. Normal patatesler o kadar çıtır olmuyor.Neden bunlar benim aklıma gelmiyo
Gerçekten hiç yapmadım onu da denicem
mesela karnabahar yemeği mi yapacaksın doğrarken kırıntıları kalıyorya.onları minik minik doğra kapya biber de doğra havuç küp küp yeşil biber kabak minik küp küp soğan tek pırasayı da ince ince doğra.biraz da kuru dereotu ya da yaş.nane de ekle salçalı zeytinyağlı çorbasını yap patateste ekle nişastasından arındırıp.pişmeye yakında kesme hamur ekle bir avuç.hem lezzetli hem de çok besleyici bir çorbadır.Aaa kadina bak neler yapiyo, kiz pratik tarif insani, beni de yesillendir arada varsa böyle pratiklikler
ocak temizlemekten nefret ediyorum ben de böyleydim. varlığından asla emin olamayacağınız eşim bey arabası için bir ürün almış. fıs fıs sıkıp siliyorum uğraşmıyorum artık.İşte gerçek mutlu hanımlar. Ben ocağa birşey dökülmesin diye haftanın yarı günü dışardan yiyordum dolar artmadan..
Sen kudraya taktiğin için bu kadar ileri gidiyorsun değil miGerekiyor muydu ? Bana özelden yazabilirdin.Pilav öğrenmek için açtığım konudan sayende verim alamadım.Sevgilim için yorum yapmak istiyorsan,o tür bir soru sorduğumda yorum yapardın. Genele yazmadığım şeyleride gelip burada söyledin.Baba meselesine değinmedin çünkü bu konuda sende büyük yaralısın.Hatta onu söylesen belki insanlar sana karşı gelecekti bunu bildiğinden söyleyemedin.Kendini masum gibi gösterme
Altını kısmadan almak lazım. Başka bilmiyorum neden alırken citirligi kaybolur.Kızgın yağ ile alakası yok alırken çıtırlığı kayboluyor. İçine yağ çekmeyecek bir şekilde almak da önemli. Gerçekten zor özellikle hamurolsa da yesek çıtır çıtır
Makarnayi domatesli sarımsaklı sosla taclandir lütfen.Kız patates pratik yemek değil mi? Bu kadar seremoni yapacaksam namusumla ve şerefimle makarna haşlarım!11!!1!!!
Olur olur. Dışarıda yediklerin gibi oluyor.Sabah bunu denicem
Eğer olursa seni bulup teşekkür edicem
Kafamda üç aşağı beş yukarı bu hafta ne yaparım diye bir plan kuruyorum canımhaftalık liste yap as buzdolabının üstüne.malzemeleri de boş gününde doğra at buzluğa.böylece 1 haftanı harcamazsın yemek yapacağım diye.mesela benim pırasalarım temizlenmiş doğranmış dolapta havucum da öyle.yarın çabucak yemeğe dönüştürürümm.
Ay hala pilavdan verim alamadim diyo, 30 tane pilav tarifi vardi, gecemin yarisi pilav tarifi okumakla gectiGerekiyor muydu ? Bana özelden yazabilirdin.Pilav öğrenmek için açtığım konudan sayende verim alamadım.Sevgilim için yorum yapmak istiyorsan,o tür bir soru sorduğumda yorum yapardın. Genele yazmadığım şeyleride gelip burada söyledin.Baba meselesine değinmedin çünkü bu konuda sende büyük yaralısın.Hatta onu söylesen belki insanlar sana karşı gelecekti bunu bildiğinden söyleyemedin.Kendini masum gibi gösterme
Tamam siz haklısınız.Pes ediyorum.İyi gecelerSen kudraya taktiğin için bu kadar ileri gidiyorsun değil mi
Sadece ona vurayım diye uğraşıyorsun.
İçindeki kiri böyle atamazsin.
Gereksiz yerlerden geliyorsun ayağın kayar dikkat et.
aynen öyle.ön hazırlık yapmazsan bir gün bile rahatça dışarı çıkamazsın aklın yemekte kalır.nasıl yetiştireceğim diye koştur koştur eve dönersin.Kafamda üç aşağı beş yukarı bu hafta ne yaparım diye bir plan kuruyorum canımzaten mecbur plan yapmam lazım yoksa yemek yetişmez
Geçen hafta ilk defa denedim. İçini biraz fazla doldurmuşum ama yinede güzeldi. Ben içine salça soğan sarımsak iç yağı da koydum, adanalı birinden tarif almak istedimSimcik ben boyle yapıyorum
Pirincin icine 1 domates koymasanda olur ama maydanoz baharat tercih etmiyorum tadini bozuyor. Boll boll sarimsak . kaynadıktan sonra ayri bir tavada azicik yag salcayi kavur sonra pisirdiginin üstüne bosalt birazda oyle kaynat ozlessin. ic harcini koy dik at dudukluye 30.35 dakika pişir olduda bitti masallahumarım tarifte unuttuğum birsey yoktur
Biraz karışık yazmis olabilirimaklima geldikçe araya sıkıştırdım.ama anlamissindir.
Buda kellepaca corbam yapmıştim
ıslatmadan olmazzzzz.Bana da en kolay pilav gibi geliyor. Az tereyağı az sıvıyağ (ama önce sıvı daha sonra tereyağ hemen yanıyor çünkü) pirinci ıslat ıslatma fark etmiyor benim için. Sonra güzelce kavur babam kavursertleşince biraz tuz ve sıcak suuuu (genelde haşladığım tavuk suyunu ekliyorum ben) kısık ateşte demlensin. Afiyet olsun
Beyimin arabada da var değişik fısfıslar deniyim. Mutfağım neden mi alev aldı?ocak temizlemekten nefret ediyorum ben de böyleydim. varlığından asla emin olamayacağınız eşim bey arabası için bir ürün almış. fıs fıs sıkıp siliyorum uğraşmıyorum artık.
Yani şimdi bir de görsel eklemiş siniz,oldu mu buSimcik ben boyle yapıyorum
Pirincin icine 1 domates koymasanda olur ama maydanoz baharat tercih etmiyorum tadini bozuyor. Boll boll sarimsak . kaynadıktan sonra ayri bir tavada azicik yag salcayi kavur sonra pisirdiginin üstüne bosalt birazda oyle kaynat ozlessin. ic harcini koy dik at dudukluye 30.35 dakika pişir olduda bitti masallahumarım tarifte unuttuğum birsey yoktur
Biraz karışık yazmis olabilirimaklima geldikçe araya sıkıştırdım.ama anlamissindir.
Buda kellepaca corbam yapmıştim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?