- 4 Mayıs 2011
- 24.320
- 45.695
- 798
- Konu Sahibi Felix_Felicis
-
Daha pratik....daha farklı ve işe yararAa genellikle sizin aksinize lokantayı sacma buldular. Siz neden böyle düşündünüz?
Manti severse manti da yollayabilirsin bi gununu kurtarir tabiki kek borek
Ay keske bana da biri gonderse
Daha pratik....daha farklı ve işe yarar
Ama kendi elinle yapıp gönderirsen asıl o zaman anneliğe soyunmuş olursun. ..yemek yapmayı evliliğine sakla bence...
1. Dondurucuda saklanan yemekler yapın imkanınız varsa. mesela : suluköfte, sarma, börek, içli köfte, pizza, mantı...Merhaba hanımlar günlerdir içime dert olan bir konuda size danışmak istiyorum.
Sevgilim erkek arkadaşlarıyla bekar evinde yaşıyor. Tek kendisi oruç tutacak, arkadaşları tutmuyor. Hal böyle olunca da sahurdur aksam yemeğidir falan tek kalacak ve hic yemek yapmayı bilmiyor öğrenmeye de meyli yok zaten.
Size 2 sorum var:
1) kargo firmaları börek gönderimi yapıyor mu? Yapiyorsa nasıl?
2) evinin yakınlarındaki lokantalarla atiyorum 10 günlük yemek parasını ödesem o da 10 gun boyunca gidip yese iftar zamanları, böyle bir anlaşma yapabilir miyim? Restaurantlar zinciri değil etraftaki yerler.
Yani aslında yemek ısmarlamak istiyorum, hem yemeğini yerken beni de hatırlayarak yer içi ısınır ailesinden uzaktayken diye düşündüm. Olabilir mi bu tarz bir sey?
Doğum günü de ramazana denk geliyor hem onun hediyesi gibi de olur :)
Biz birbirimizden 2 saatlik mesafedeyiz, ve ben de 10 gün sonra yogun bir sınav temposuna giricem. O yüzden hem bu kargo olayını hem de yemek olayını öğrensem şimdiden cok güzel olur :)
Tabi farklı fikirlere de açığım
Teşekkürler simdiden kadınlar
EDIT: ay kızlar bi alemsiniz. Neden aç kalacak diye korkayım ki. Sadece benim hosuma giderdi bak bak neler düşünürmüş nasıl da bilirmis neler sevdiğimi der diye seyaptım. Yoksa kac yıldır ailesinden ayrı adam, her yıl oldugu gibi yine gider yerdi yemegini dışarıda :)
Felix ince düşünmüşsünde,sanki bana gereksiz geldi.Erkekler asla,ah canım nasıl da beni düşünür,şu böreği görünce aklıma aşkım geldi,onunla da yemiştik,parmacıklarıyla yapmış bunu,hem ağlayayım,hem yiyeyimYok yemek yapıyor kendine göre. Ama ramazanı kurtaracak kadar disiplinli olamadi henüz. Evlenene kadar kendini gelistirevek mecbur. Ev işleri için koşturabileceğim bir mesleğim olmycak çünkü.
Yok kız aç kalmaz zaten.
Kendi yiyecek zaten. Sadece ondan önce ben düşünüp ona tataaam bak ben ne düşündüm diyeyim istedim.
Kızlar kaçırdığınız nokta aç kalacak korkum değil. Elbette kendini doyurabilir. Simdiye kadar isini görmüş neticede.
Sevdigi lokantalardan böyle bir şey ayarlayıp ona sürpriz yapmak niyetim. Hem de ramazan için benim onu düşünüp ayarladığım yerde yemek yemek onun hosuna gider diye düşündüm. Benim hosuma giderdi
9 yıldır birsürü hediye sürpriz ayarladm, bu yıl da ramazana denk gelince aklima sadece yemekli sürprizler geldi. :)
1. Dondurucuda saklanan yemekler yapın imkanınız varsa. mesela : suluköfte, sarma, börek, içli köfte, pizza, mantı...
2. reçel , doğal bal kahvaltılık vs. alın sahurda onları yer. bir koli yapın otobüse verin bozulmadan gider bunlar.
Jest gibi düşünmüş olabilirsiniz de gerek yok annesi rolüne girmek gibi olur bu. Ne var bunda diyebilirsiniz ama roller karıştığında ilişkinin gidişatı etkileniyor beklentiler de arttığı için. Bir kişinin aynı anda hem sevgilisi hem annesi olunmaz. Kısacası, oruç tutabilecek bir yetişkin nerede oruç açacağını da hesap edebilir; yemeğini şimdiden sizin düşünmenizi çok sağlıklı bulduğum söylenemez.
Bunu sadece 1 gün yapmanız, 10 güne göre daha normal olur. Benim eşim sevgiliyken bana 10 gün lokantadan yemek ısmarlasa kendimi bir tuhaf hissederdim. Tabi ki her insan farklıdır. Belki sevgiliniz çok mutlu olur, kişiliğini bilemeyiz.
Kargo konusuna gelince benim eşim doğuda askerlik yapmıştı, çarşı izni vs olmadığı için birkaç kez kargoyla yemek yollamıştım. Taa en doğuya.. Sapasağlam gitmişti. Ptt kargo yemekleri kabul etmiyordu o vakitler ama şimdi bilemiyorum. Bence içinden ne geliyorsa onu yap en iyisi.. :)
Felix ince düşünmüşsünde,sanki bana gereksiz geldi.Erkekler asla,ah canım nasıl da beni düşünür,şu böreği görünce aklıma aşkım geldi,onunla da yemiştik,parmacıklarıyla yapmış bunu,hem ağlayayım,hem yiyeyimdemez canım,laap lap götürür.
Ceviz kadarcık hamurları açarak kaç saatte yaptığım bir börek vardı.Eşimin tabağına heyecanla koydum,yapacağı methiyeleri bekliyorum.Yedi yedi sonuna geldi,dayanamadım,ee dedim beğendin mi,neyi dedi bir böreğe bir bana baktı,ha iyi iyi dedi,televizyona döndü,o böreği ilk ve son görüşü oldu.
Gerçekten mi ya.. size yapılsaydı hosunuza gitmez miydi?
Çünkü yapıp ona gönderebileceğim tek sey börekneden itici geldi ki ya, ben yemeģe cok düşkünümdür diye hosuma gitti galiba
Ay yok kendi zaten lokantalardan yiycek de ben dedim böyle bi degisiklik yapsam mi diye
Yaaaa komiklikler komiklikler :)
Biz farklıyız canım,biz kadınız,biz incelikleri yapan,seven ,bekleyen ve çoğunlukla hayal kırıklığına uğrayan tarafızLüks olsun diye yapmak istememistim aslında. Pek sevmem zaten lüks hediye almayı da bana alınmasını da :)
Sadece onu gülümsetirim diye düşünmüstüm. Unutmamış sevdigim yemekleri falan.. ay bilmiyorum ki bana yapılsaydı cok mutlu olurdum ben mi tuhafım acaba yanlış pencereden mi bakıyorum
Hoşuna gidip gitmemesinden ziyade sevgili rolünden çıkıp annesi rolüne bürünüyorsunuz, bu sağlıklı değil. Elbette hoşuna da gidebilir, gitmeyebilir de bu kişiye bağlı. Ama ileride bu sizin zararınıza olur, ilişkiyi kötü yönde etkiler. Sevgilisisiniz, o rolde kalın; beklentileri arttırmayın.
nesi komik geldi anlamadım gayet ciddi yazmıştım halbuki..
siz yazmışsınız yemek yapmayı bilmez öğrenmeyede niyeti yok diye..
bunlar hep göstergedir. gençler aşıkken gözleri dünyayı görmüyor nedense..
Biz farklıyız canım,biz kadınız,biz incelikleri yapan,seven ,bekleyen ve çoğunlukla hayal kırıklığına uğrayan tarafız
Pekala o zaman, tesekkur ederim uyardığınız için :)
Hani arada sen onun yanına giderken börek falan yanında görürürsün ama diğer türlüsü bana çok fazla geldi direkt anne davranışı
Seni annesi olarak görmeye başlamasın
Hele lokantada menü falan hediye etmek hiç hoş değil otur ac karnını doyur der gibi
Yapma böyle kendisi hesaplayabilir iftarda ne yerim sahurda ne yerim diye hiç bir sey yapamazsa iftar çadırında açar
Benim bir arkadaşım böyle yapıyordu her ay sevgilisinin evine gidip dip köşe temizleyip en az bir haftalık yemek yapıp bırakıyordu yapma dedikçe dinlemiyordu şimdi de söyleniyor hiç bir ise yardımcı olmuyor her şeyi bana yıkıyor diye
Rica ederim. :) Yani daha somut bir örnek isterseniz annesi rolüne bürünmenin zararlarıyla ilgili, şöyle bir şey olabilir. Annesi yerine çoğu şeyi siz düşünürseniz, evlendikten sonra da annesiymişçesine düşünmenizi bekleyecektir. Sorumluluk almayacak, sizin üzerinize atacaktır. Sorumluluk almasını istedikçe "E sevgiliyken yapıyordun ama?" diye üste çıkacaktır. Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir. Sevgililik, nişanlılık ve evlilik dönemi bir olmuyor zaten, bunları hesaba katmak lazım bana kalırsa.
Tavsiye vereyim ister dinlersin ister dinlemezsin ama iyilik yapma vazifen olur.. cok hos bir davranis boyle dusunmen ama alistirma basinin caresine baksin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?