Yemek yapamayan sevgili - ramazan sorunsalı

1. Dondurucuda saklanan yemekler yapın imkanınız varsa. mesela : suluköfte, sarma, börek, içli köfte, pizza, mantı...
2. reçel , doğal bal kahvaltılık vs. alın sahurda onları yer. bir koli yapın otobüse verin bozulmadan gider bunlar.

Jest gibi düşünmüş olabilirsiniz de gerek yok annesi rolüne girmek gibi olur bu. Ne var bunda diyebilirsiniz ama roller karıştığında ilişkinin gidişatı etkileniyor beklentiler de arttığı için. Bir kişinin aynı anda hem sevgilisi hem annesi olunmaz. Kısacası, oruç tutabilecek bir yetişkin nerede oruç açacağını da hesap edebilir; yemeğini şimdiden sizin düşünmenizi çok sağlıklı bulduğum söylenemez.

Bunu sadece 1 gün yapmanız, 10 güne göre daha normal olur. Benim eşim sevgiliyken bana 10 gün lokantadan yemek ısmarlasa kendimi bir tuhaf hissederdim. Tabi ki her insan farklıdır. Belki sevgiliniz çok mutlu olur, kişiliğini bilemeyiz.

Kargo konusuna gelince benim eşim doğuda askerlik yapmıştı, çarşı izni vs olmadığı için birkaç kez kargoyla yemek yollamıştım. Taa en doğuya.. Sapasağlam gitmişti. Ptt kargo yemekleri kabul etmiyordu o vakitler ama şimdi bilemiyorum. Bence içinden ne geliyorsa onu yap en iyisi.. :)

Felix ince düşünmüşsünde,sanki bana gereksiz geldi.Erkekler asla,ah canım nasıl da beni düşünür,şu böreği görünce aklıma aşkım geldi,onunla da yemiştik,parmacıklarıyla yapmış bunu,hem ağlayayım,hem yiyeyim demez canım,laap lap götürür.
Ceviz kadarcık hamurları açarak kaç saatte yaptığım bir börek vardı.Eşimin tabağına heyecanla koydum,yapacağı methiyeleri bekliyorum.Yedi yedi sonuna geldi,dayanamadım,ee dedim beğendin mi,neyi dedi bir böreğe bir bana baktı,ha iyi iyi dedi,televizyona döndü,o böreği ilk ve son görüşü oldu.

Yok canım 2.maddeyi yapmam sanırım. O tarz seyleri var, yoksa bile ne biliyim benim pek icime sinmedi..

Ama 1'i sevdim

Gerçekten mi ya.. size yapılsaydı hosunuza gitmez miydi?

Uff evet baya sacmalamısım ben lokanta konusunda. Iyiki önce size sordum

Ayy oyardım ben de sanırım öyle bir sey olsa

Neyse hazır yufkadan yapip gondereyim ben

Gerçekten mi ya.. size yapılsaydı hosunuza gitmez miydi?

Hoşuna gidip gitmemesinden ziyade sevgili rolünden çıkıp annesi rolüne bürünüyorsunuz, bu sağlıklı değil. Elbette hoşuna da gidebilir, gitmeyebilir de bu kişiye bağlı. Ama ileride bu sizin zararınıza olur, ilişkiyi kötü yönde etkiler. Sevgilisisiniz, o rolde kalın; beklentileri arttırmayın.

nesi komik geldi anlamadım gayet ciddi yazmıştım halbuki..
siz yazmışsınız yemek yapmayı bilmez öğrenmeyede niyeti yok diye..
bunlar hep göstergedir. gençler aşıkken gözleri dünyayı görmüyor nedense..

Biz farklıyız canım,biz kadınız,biz incelikleri yapan,seven ,bekleyen ve çoğunlukla hayal kırıklığına uğrayan tarafız

Hani arada sen onun yanına giderken börek falan yanında görürürsün ama diğer türlüsü bana çok fazla geldi direkt anne davranışı
Seni annesi olarak görmeye başlamasın
Hele lokantada menü falan hediye etmek hiç hoş değil otur ac karnını doyur der gibi
Yapma böyle kendisi hesaplayabilir iftarda ne yerim sahurda ne yerim diye hiç bir sey yapamazsa iftar çadırında açar

Benim bir arkadaşım böyle yapıyordu her ay sevgilisinin evine gidip dip köşe temizleyip en az bir haftalık yemek yapıp bırakıyordu yapma dedikçe dinlemiyordu şimdi de söyleniyor hiç bir ise yardımcı olmuyor her şeyi bana yıkıyor diye

Hiç uğraşamam kocaman adam doyursun karnını. Herşeyi yapmayı biliyorsa karnını da doyurmayi bilsin bir zahmet

Pekala o zaman, tesekkur ederim uyardığınız için :)

Allah aşkına yemek yapamıyor diye niye evlenmekten vazgeceyim? Yemek yapamayan kadinlar ya da erkekler evlenmekten aciz mi?
Kendini doyuramadigini nerden çıkardınız? Doyuramasa sanırım baska tarzda bir konu açardım. Evlenilip evlenilmeyecegini bu konudan cıkardınız ya pes dogrusu. Sizin gibi negatif bakan ve dae açılı düşünen bir insanla evlenilmesi de sanırım hata olur o zaman sizin bakış açınıza göre.
Ama ben böyle söylemem, demekki zamaninda siz ya da etrafınız yemek yapamamanın dışında oldukca pasif ve sorumsuz bir erkekten çok çekmişsiniz ya da şahit olmuşsunuz. Ama keşke bu kanıya sevgilimi yahut beni tanıyacak bikac soru sorduktan sonra varsaydınız.

Her neyse iyi niyetinizi görüyorum. Sizden de iğneleyici olmayan bir yorum görmek isterdim.

Biz farklıyız canım,biz kadınız,biz incelikleri yapan,seven ,bekleyen ve çoğunlukla hayal kırıklığına uğrayan tarafız

Neyseee o halde begendiği tişortün yanına bi de börek yaparım. Piknik yapar yeriz

Pekala o zaman, tesekkur ederim uyardığınız için :)

Rica ederim. :) Yani daha somut bir örnek isterseniz annesi rolüne bürünmenin zararlarıyla ilgili, şöyle bir şey olabilir. Annesi yerine çoğu şeyi siz düşünürseniz, evlendikten sonra da annesiymişçesine düşünmenizi bekleyecektir. Sorumluluk almayacak, sizin üzerinize atacaktır. Sorumluluk almasını istedikçe "E sevgiliyken yapıyordun ama?" diye üste çıkacaktır. Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir. Sevgililik, nişanlılık ve evlilik dönemi bir olmuyor zaten, bunları hesaba katmak lazım bana kalırsa.

Yani arada yanina giderken götürüyordum ben de.

Ama o temizlik yemek falan isine hic kalkışamam. Bana da hoş gelmiyor zaten. O ne öyle aylık gelen yardımcı ablalar gibi.

Ben gözünü korkutuyorum, hic yapamam elime yakışmıyor, evde 2 kisi yaşıyorsa 2 kişi ev islerini yapar. O da sagolsun o bilinçte biri, tabi bana rol yapmıyorsa :)

Anladım cok teşekkür ederim :)
Bundan sonra ne b.k yersen ye be banane tarzında davranayım en iyisi

Tavsiye vereyim ister dinlersin ister dinlemezsin ama iyilik yapma vazifen olur.. cok hos bir davranis boyle dusunmen ama alistirma basinin caresine baksin

Haklısınız. Ötesini berisini düşünmeden karar verdim

1 tepsi böreğin maliyetinin 3 katı kargo parası verirsiniz tabi bozulmazsa kargoda
Siz yapın o gelsin alsın isterseniz
Yada yemek yapmayı öğrenecek başka yolu yok gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…