Yemek com kanalı çok güzel. Çok tatlı iki şefi var, farklı farklı içerikler üretiyorlar. Yeni başlayanlar için karmaşık görünen basit yemeklerle ilgili içerikleri de var. Her güne bir menü şeklinde 7 günlük yemek videoları da var, meal prep şeklinde bir günde yapıp bir hafta yiyebileceğiniz yemek hazırlığı videoları da var. Çat Kapı adında bir konsept var mesela 60 dakikada 10 meze, 45 dakikada eşinin ailesi için bir menü hazırla gibi meydan okumaları var. Çoğu videosunu ben dizi izler gibi izliyorum, çok önemli püf noktaları da veriyorlar. (Kanalla hiçbir alakam yok, gerçekten sadece fanıyım)
5 yıl ailemden ayrı yaşadım, öncesinde anca makarna krep falan yapardım baya geliştirdim kendimi. Özellikle son iki yılda, bu bahsettiğim kanalın videoları çok fark etti. Şimdi düz makarna asla yapmıyorum. Kremalı mantarlı, körili tavuklu, fesleğen soslu, sebzeli, kabaklı kuskus, parlıcanlı makarna vs. Sadece çok dikkatsiz ve unutkanım

tuz atmayı hep unutuyorum. Baştan savma yapmayı bırakırsam da çok lezzetli yemekler yapıyorum. Bir de ben pişme süreleri, derecelerini de mutlaka not alıyorum. Kaynayana kadar harlı/orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte gibi şeyleri de not alıyorum.
Menü şeklinde tarifler öğrenmeniz yararınıza olur. Neyin neyin yanında iyi gittiğini damak zevkinize göre belirlemeye çalışın. Ben bir yoğurtlu, bir salçalı şeklinde kombinliyorum mesela. Hepsi yoğurtlu yoğurtlu bayıyor genelde. Ya da hepsi salçalı olursa boğazlarım yanıyor benim. Şehriyeli tavuk suyuna domatesli çorba, yanında yoğurtlu tavuk salata ve salçalı sosuyla bulgur köftesi ya da sade salçalı bulgur pilavıyla çok güzel gidiyor mesela. Kremalı yemekleri genelde makarnayla kombinliyorum, et yemeklerine pirinç pilav, körili tavuk gibi soslu et yemeklerine bulgur pilavı. Bunlar tamamen ne sevdiğinize, ne yediğinize, sizin damak zevkinize bağlı. Kafanızda menüler oluşturursanız, haftalık planlamalar yaparsanız daha hızlı yapabilirsiniz. Bir süre sonra önce hangisini yapmaya başlayacağınızı, hangisi pişerken hangisini hazırlayacağınızı öğreniyorsunuz. Ben mesela köfte yoğurup dolaba atıyorum, pilavı kavurduktan sonra suyunu çekene kadar çorbayı hazırlıyorum, çorba kaynadığında pilav da demlenirken köfteleri kızartıyorum mesela. Ya da çorbada pirinç bulgur gibi geç pişecek şeyler varsa ilk ona başlıyorum. Her menüyü ilk denediğimde çok uzun sürüyor tamamlamam. Pratik kazandıkça inanılmaz hızlanıyor.