Yemek yapamıyorum

Merhabalar bunu yazarken çok utanıyorum kendimden yeni evliyim ve her yemeği yapamıyorum hiç lezzetli olmuyor. Üzülüyorum eşim işten geliyor akşama kadar evde olan benim Ne tatlı yapabiliyorum nede hamur açabiliyorum. Şimdi diceksiniz ki aç yemek kanallarını izle izle öğren. Bunuda denedim fırına koyuyorum ya kuruyor ya yanıyor ya çiğ kalıyor. Hiç biri lezzetli olmuyor. Eşim ev yemeklerini çok seviyor napıcam bilmiyorum
Hep ölçülü tarifler dene canim.Yapa yapa olacak.Firin için de dakika tut..Ve fırının ayarlarını iyi öğren.Fanli ayar çabuk pişirir kurutur alt üst ayar her zaman idealdir,firindayken yemek sürekli takip et,herkesin fırını aynı ayarda pişirmiyor çünkü.Basit yemeklerden başka,hic olmadi annen fln yaparken yanında izle,püf noktalarıyla not al evde dene..Yavas yavas öğrenirsin asla vazgeçme çok normal hemen yapamaman

yemek yapmak biraz da içten gelen bir şey

Ben yemek yemeyi de yapmayı da çok severim ama vaktim varsa zaman müsaitse keyfim de yerindeyse.

İlk başta tadını ayarlayamıyorsun vs ama zamanla el alışıyor ve aynı tadı veriyor.

Sizde bir yemek kitabı alın ya da uygulama indirin oradan başlayarak yapabilirsiniz.

Ayrıca yeni evliyim demişsiniz evliliği yemek yapmaya indirgemeyin.

Bu illa ki sizin göreviniz değil.
Yani yemek yapamamak sizi kötü bir eş yapmaz.

Tavsiyem İlk olarak hamur işine, tatlı yapımına başlamadan önce salatalardan, çorbalardan ve makarnalardan başlayın.
Hamur açmada tecrübeli insanlar bile sorun yaşıyor.
Yapamadıkça daha kötü hissedersiniz.
Mesela irmik helvası istemişti eşim hemen açtım izleye izleye yaptım şekeri çok koymuşum oda çöpe gitti. Hadi bir dedik iki dedik eşimede yazık zor kazanmıyor çok mahçup oluyorum. Herşey çöpe gidiyor

Merhabalar bunu yazarken çok utanıyorum kendimden yeni evliyim ve her yemeği yapamıyorum hiç lezzetli olmuyor. Üzülüyorum eşim işten geliyor akşama kadar evde olan benim Ne tatlı yapabiliyorum nede hamur açabiliyorum. Şimdi diceksiniz ki aç yemek kanallarını izle izle öğren. Bunuda denedim fırına koyuyorum ya kuruyor ya yanıyor ya çiğ kalıyor. Hiç biri lezzetli olmuyor. Eşim ev yemeklerini çok seviyor napıcam bilmiyorum
Kursalara gidebilirsiniz.

24ümde evlendim. O zamana kadar mutfakta sadece salata yapmak için vakit geçirirdim, bir de bazen pilav.
Evlenince biraz bocaladım elbette ama zamanla oturdu.
Yapa yapa öğrenirsiniz, öyle oluyor çünkü.
Nefis yemek tariflerinin uygulamasını indirin tam tutan tarifler, ayrıntılı anlatımlar. Yaparsınız.
Kendinize orda defter falan tutarsınız.
Soğumayın, mutfak zevkli aslında. Ya da ben seviyorum.
10 yıllık evliyim, hamur açtığım sayılıdır. Hatta öyle yusyuvarlak muntazam da açamam ama yine de açarım varsın şekli kötü olsun napıyım yani.

Pişirme süreleri
Yağ oranı
Tuz şeker oranı
Doğru baharatlar
Yemekte püf noktaları bunlar olabilir bence.

Kimse annesinin karnında öğrenmiyor emin ol yapa yapa öğreneceksin. Kötü oldu diye bırakma bu sefer çok pişebilir bir dahakine yanabilir sonraki az pişebilir derken öğreneceksin. Tariflerdeki kullanılan ölçülere pişirme sürelerine dikkat et ara ara kontrol et zamanla oturur.

Back
X