Tam ben yemek yemeyi sevseniz,iştahlı biri olsanız yapmak istersiniz diye yazmıştım,mesajınızı okudum.İşte çalışıyorsunuz yoruluyorsunuz,haliyle çocuk ta yorar.Yaz mevsiminde daha hafif yemekler ,daha az seçenek yetiyor zaten.Çay yanında yenilebilecek yemekler,kızartma ,zeytinyağlılar,makarna ,kahvaltılık gibi.Evet esim çok yoğun çalışıyor.maalesef bir yemeği isitmamdan hoşlanmıyor beyefendi.buda beni veriyor.maalesef evliliğin ilk iki senesi simarttim biraz.çeşit çeşit güzel yemekler falan.şimdi artık beklentisi arttı.Evet bunaldim sanırım.icimde feminist kuşlar uçuyor neden diyorum neden kadınlar yapiyorsicaklarda ah yemek yapmak istemediğim gibi istahimda olmasa ama iştah maşallah
kesinlikle, ikimiz de çalışıyorsak ben bu evin hanımı(!), o da beyi(!) falan değil. burası ortak yasam alanı.Mağara hayatının başları;
Erkek avlanmaya çıkmış, elinde kocaman bir geyik.
Hazırla da yiyelim demiş kadına. O günden beri kadınlar eldeki erzakla yemek yapayım diye uğraşıp duruyor. :)
Ama şimdi koşullar farklı; herkes çalışıyor, kadın da erkek de. Eve yiyecek alan sadece erkek değil. Genelliyorum şimdi.
Yani haklısınız. Bir de üzerine eline sağlık, sende bugün yoruldun, yarın da hazır bir şeyler yiyelim denmezse orada işler üzücü bir hâl alıyor.
Evlenmeden önce kadın, evlendikten sonra hizmetçi mi oluyoruz anlamadım.
Ben böyle söyleyince eşine hizmet etmek hizmetçilik mi diyenler olabilir keza evli değilim.
Ortak hayat, müşterek çocuk, eşit haklar. Bunu savunuyorum. Dolmuşum kusura bakmayın.
Tadında bir bozulma olmuyor mu?Konserve yöntemini deneyin. Ben bunu birkaç konuda daha açıklamıştım, deneyenler çok memnun.
Tüm sulu yemek ve çorbaları çokça yapıp piştiği an kavanozlara doldurup kapağı kapatın, kaynar yemek sıcağıyla kapağı çeker ve konserve olur.
Benim bu yöntem sayesinde dolabımda her daim en az 4-5 çeşit yemeğim olur. İlginizi çekerse detayları verebilirim
Sevinirim vallaKonserve yöntemini deneyin. Ben bunu birkaç konuda daha açıklamıştım, deneyenler çok memnun.
Tüm sulu yemek ve çorbaları çokça yapıp piştiği an kavanozlara doldurup kapağı kapatın, kaynar yemek sıcağıyla kapağı çeker ve konserve olur.
Benim bu yöntem sayesinde dolabımda her daim en az 4-5 çeşit yemeğim olur. İlginizi çekerse detayları verebilirim
kesinlikle, ikimiz de çalışıyorsak ben bu evin hanımı(!), o da beyi(!) falan değil. burası ortak yasam alanı.
bu arada ben de iki çocukluyum, sadece yemek değil, tüm ev işlerinden nefret ederim (bebek ütüsü hariç)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?