Yemek yapmak istemiyorum!

Derinee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
2.680
517
163
Herkes bu konuda zaman zaman zorlanır ama bende ciddi bir sorun var arkadaşlar.4 yıllık evliyim ama son bir kac aydır yemek yapmamak için türlü numaralardayim.normalde yemek yapmak benim icin bir terapiydi.ve cokta iyi yemek yapardim.bazen sinir basıyor neden diyorum bu illaki benim gorevim.ha esim uzun boylu yemek yapmasada elinden geleni gerekince yapar ama gerekince.suda varki yemek olmayinca yani ben bu duzeni bozunca esim bozuluyor gercekten dusunsenize evde yemek yok.sizce neden boyle ve bunu nasıl alabilirim.bu arada çalışıyorum memurum.çok yoğun bir isim yok ama kendimce yoruluyorum.bir cocugum var.bilmiyorum ne olacak böyle.

Koşullarınız nasıl? Mesela eşiniz eve kaçta geliyor, çok yoğun mu çalışıyor? Çocuğunuz da küçük ve siz evdesiniz sanıyorum. Yorulmuş, bunalmışsınız belli ki. Eşinizin çalışma koşulları çok ağır değilse bu konuda bir süre ondan destek isteseniz?
Bir de zaten mevsim yaz, tek çeşit, basit ve hafif yemekler yapın derim, salatayı vs de eşinizden isteyin.
İmkan varsa çocuğunuz uyuyunca biraz dinlendikten ve eşinizle vakit geçirdikten sonra, ertesi gün için akşamdan basit de olsa bir şeyler hazırlamayı da deneyebilirsiniz, sizin için daha kolay olabilir belki.
Mesela annem çalışır benim, hala emekli olmadı da, genelde pazar günleri birkaç çeşit yemek yapar bol bol, ya da malzemeleri hazırlar, derin dondurucuya atar. Bazen de dediğim gibi önceki akşamdan hazırlar bir şeyler. Babam da sağolsun hep yardım eder ona. Boş vaktiniz oldukça böyle yapabilirsiniz. Birazcık da eşinizin desteği lazım tabi, aşırı yoğun çalışmıyorsa.
Bu konu yemek dışında genel bir bezginlik hali ise, hayata karşı genel bir isteksizlik içindeyseniz bir destek almayı da düşünebilirsiniz.

Mağara hayatının başları;

Erkek avlanmaya çıkmış, elinde kocaman bir geyik.

Hazırla da yiyelim demiş kadına. O günden beri kadınlar eldeki erzakla yemek yapayım diye uğraşıp duruyor. :)

Ama şimdi koşullar farklı; herkes çalışıyor, kadın da erkek de. Eve yiyecek alan sadece erkek değil. Genelliyorum şimdi.

Yani haklısınız. Bir de üzerine eline sağlık, sende bugün yoruldun, yarın da hazır bir şeyler yiyelim denmezse orada işler üzücü bir hâl alıyor.

Evlenmeden önce kadın, evlendikten sonra hizmetçi mi oluyoruz anlamadım.

Ben böyle söyleyince eşine hizmet etmek hizmetçilik mi diyenler olabilir keza evli değilim.

Ortak hayat, müşterek çocuk, eşit haklar. Bunu savunuyorum. Dolmuşum kusura bakmayın.

normal ya.durumumuz aynı. ben yemeği fazla yapıp birkaç gün aynı yemekle geçiştiriyorum. pilavı günlük yapıyorum. ya da bazen çorba makarna yapıyorum. hava sıcak. çocuk ilgi bekliyor. bir de işyerinde yoğun bile olmasan dışarı çıktın mı yoruluyorsun ister istemez.
hafta da 2 gün yemek yap. 2 gün yensin. 2 gün de kahvaltı yapın. 1 günde ya bir yere davet ettirin ya da dışarıda yiyin.
bana da evde yemek hiç olmayınca düzensiz geliyor ev.

Seni anlıyorum,ben de işten dolayı akşama çok yorgun düşüyorum,canım pek yapmak istemiyor geçiştirmek istiyorum ..

Evet esim çok yoğun çalışıyor.maalesef bir yemeği isitmamdan hoşlanmıyor beyefendi.buda beni veriyor.maalesef evliliğin ilk iki senesi simarttim biraz.çeşit çeşit güzel yemekler falan.şimdi artık beklentisi arttı.Evet bunaldim sanırım.icimde feminist kuşlar uçuyor neden diyorum neden kadınlar yapiyorsicaklarda ah yemek yapmak istemediğim gibi istahimda olmasa ama iştah maşallah

Sen yine yemek yapmak istemiyorsun..
Benim cevremde ben yemek yaparken " ay sen usenmiyor musun sabah aksam kendinize birsey hazirlamaya ? " diyenler var..
Onlara ne demeli..
Aciktigi halde sirf usendigi icin kalkip hazirlamiyor bunu diyen kisi..

Havalardan midir bileniycem ama seni zorlamayacak yemekler yapabilirsin..
Zaten sicakta dogru duzgun biside yenmiyor..
Onun haricinde haftanin bir kac gunu disaridan bir kac gunude evde yemek yaparsiniz..

Tam ben yemek yemeyi sevseniz,iştahlı biri olsanız yapmak istersiniz diye yazmıştım,mesajınızı okudum.İşte çalışıyorsunuz yoruluyorsunuz,haliyle çocuk ta yorar.Yaz mevsiminde daha hafif yemekler ,daha az seçenek yetiyor zaten.Çay yanında yenilebilecek yemekler,kızartma ,zeytinyağlılar,makarna ,kahvaltılık gibi.

kesinlikle, ikimiz de çalışıyorsak ben bu evin hanımı(!), o da beyi(!) falan değil. burası ortak yasam alanı.
bu arada ben de iki çocukluyum, sadece yemek değil, tüm ev işlerinden nefret ederim (bebek ütüsü hariç)

Konserve yöntemini deneyin. Ben bunu birkaç konuda daha açıklamıştım, deneyenler çok memnun.

Tüm sulu yemek ve çorbaları çokça yapıp piştiği an kavanozlara doldurup kapağı kapatın, kaynar yemek sıcağıyla kapağı çeker ve konserve olur.

Benim bu yöntem sayesinde dolabımda her daim en az 4-5 çeşit yemeğim olur. İlginizi çekerse detayları verebilirim

İkinizde calisiyorsaniz yemek yapma sorumluluğu sadece size ait olmamali. Ustelik yemek isitmaktan hoslanmiyormus yani hergun yeni biseyler pisiyor. Madem uzun boylu seyler yapamiyor, siz yaparken yaniniza gelsin ogrensin.

Bende istemiyorum,haftasonuda yapmıyorum bu aralar,dışarda yiyoruz.
Ben bunaldım açıkçası kızıma çeşit çeşit yapıp koymaktan,binbir nazla niyazla yemesinden ki ben çalışırken bile seve seve yemek yapardım,mutfağımı severdim,şimdi içimden gelmiyor. Ne istiyorsa onu pişiriyorum,akşam içinde uyduruyorum birşeyler ne kolayıma gelirse,zaten çeşit çeşit dizmiyorum 1 ana yemek,1 yardımcı yetiyor. Belki sütlaç,mozaik pasta tarzı birde tatlı,bir kaç gün yetecek tarzda.
Sizin durumunuzda farklı tabi ısıtılmayan yemek,çeşit beklentisi haklı olarak zorluyordur sizi. Yaz günüde yenilmiyor ki,kahvaltı bile yapılabilir bazen,bazen menemenle geçiştirilir,sorun etmemeli eşiniz. Yeri gelince 2 günlük yemek yapılabilmelisiniz. Hergün taze yemek beklemek sizi zora sokuyor,ondan istemiyorsunuz. Ufak ufak alıştirin derim,çalışıyormuşsunuz zaten.

Önceden yapmak size çok iyi geliyor ve şimdi yapmak istemiyorsanız ya bir şeylere içten içe kırıldınız hevesiniz kaçtı ya da havalardan dolayı bunaldınız canınız istemiyor. Açıkcası bu sıcaklarda benimde canım pek yemek yapmak istemiyor ama sağlıklı beslenmek adına yapmak zorundayım sizde öyle düşünün eşiniz için değil kendiniz için çocuğunuzun sağlıklı beslenmesi için gerekli erkeklerin elinden gelse de gelmiyormuş gibi davranıyor ne yapalım onlar öyle diye biz mi kendimizi soyutlayalım

Tadında bir bozulma olmuyor mu?
Çok duydum bu yöntemi,bazen fazla yapınca yemeği denemeyide düşündüm açıkçası ama cesaret edemedim.

Su sicaklarda zaten ne yemegi insan cani da bisey istemiyor bizde de bisey yok su an

Of maalesef yaşadığım yer dışarıda yemek için uygun değil. Benim için sorun zor yemek kolay yemek olması değil aslında kendi başına yemek yapmak.canım makarna bile yapmak istemiyor.buradaki en büyük hata esimi baştan bu konuda çok özenli alıştırmak.bilmiyorum ki anlamsız biraz.sinirime dokunuyor.artık biraz geç gibi.bundan sonra bu konudaki her cekilmem batıyor karşı tarafa.esim yemek yapacak olsa tek bildiği firina mantar patates koymak ve abartmıyorum sadece dogramasi bir st sürüyor. Bana sinir basıyor

Sevinirim valla

Neden böyle anlamıyorum ben.

Karşı taraf görevlerini yerine getiriyor, tamam; ama bir de evdeki işler var.

Keza çalışıp eve katkı sağlıyorsak, bir kere de perdeleri asıverin, çocuğu oyalayın mesela.

Etrafımda tabiri caizse bir tane ferasetli eş yok. Herkes bencil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…