- 19 Mart 2010
- 21.479
- 15.166
- 498
Bende ütü yapmak istemiyorum
Onun yerine tencere tencere yemek yapıyım daha iyi
eşim kalmış yemek gözüyle bakar imkanı yok yemez işinizi bu şekilde kolaylaştırdıysanız ne ala kışlık stoğu bile sevmiyor benim eşimKonserve yöntemini deneyin. Ben bunu birkaç konuda daha açıklamıştım, deneyenler çok memnun.
Tüm sulu yemek ve çorbaları çokça yapıp piştiği an kavanozlara doldurup kapağı kapatın, kaynar yemek sıcağıyla kapağı çeker ve konserve olur.
Benim bu yöntem sayesinde dolabımda her daim en az 4-5 çeşit yemeğim olur. İlginizi çekerse detayları verebilirim
Bazen ben de fazla yaptığım çorbaları bu yöntemle saklarım ,özellikle mercimek çorbası yaptığım zaman,acil durumlarda da çok işe yarıyor.Geçen gün de kuru fasulye koymuştum ,o da çok güzel oldu,tadında bir değişiklik yoktu.Ben de uzunca bir süre cesaret edememiştim ama 1-2 senedir vazgeçilmezim oldu :)
Sorunuza gelince hayır tadında bir bozulma olmuyor. Ama birkaç şeye dikkat etmek gerek elbette. Her zaman yaptığınız gibi yemeğinizi pişirin( ister etli, ister zeytinyağlı) Yemeği pişirdiğiniz gibi altını kapatmadan önce kısık ateşe alın, bir kavanoza bir kısmını ayırın, kavanozu tam doldurun yarım bırakmayın. Kavanozun ağzı doldururken kirlendiyse temizleyin. Yeni (bu önemli) bir kapakla sıkıca kapatın. Tezgahın üzerinde soğumaya bırakın. Soğuyunca kapağın çekip çekmediğini kontrol edin.Çekmediyse hemen tüketmek gerek. Çektiyse doğru buzdolabına. Aylarca kalabilir, tadında bir bozulma olmaz. Ama beklemiş yemeği ısıtınca aynı tadı vermiyor. Kesinlikle ilk pişirildiği an kavanozlamak gerek. Ben öneririm, hayatınızı kolaylaştırır. İster canınız istemediğinde, ister ani gelen misafirde kullanın. Çok pratik bir yöntem
Hafta sonu yemek yapmak bana da sıkıcı geliyor,neden bilmiyorumben de yemek yapmaktan nefret ediyorum valla, okul zamanı oğlum tüm gün okuldayken bazen tüm gün bişey yemiyorum yani sırf yemek yapma korkusuna, dışardaki yemekleride beğenmiyorum, yanlız yaşasam açlıktan ölürüm herhal
bazen cuma günü bi sürü zeytinyağlı yapıp haftasonu elimi sürmüyorum en azından, nedense haftasonları daha da zor geliyo çünkü
şuanda da akşama makarna yapmayı düşünüyorum
Tercih sizin tabi. Yine de denemeden karar vermeyin diye önerebilirim. Piştiği an kavanozlandığı için ilk günkü tadında tüketebilirsiniz. Deneyin, beğenmezseniz sürdürmezsinizeşim kalmış yemek gözüyle bakar imkanı yok yemez işinizi bu şekilde kolaylaştırdıysanız ne ala kışlık stoğu bile sevmiyor benim eşim
Hafta sonu yemek yapmak bana da sıkıcı geliyor,neden bilmiyorum.
Kesinlikle. Ben her yemeğime uygularım. Birilerinin hayatının kolaylaşmasına katkı sağlayabilirsek ne mutlu bizeBazen ben de fazla yaptığım çorbaları bu yöntemle saklarım ,özellikle mercimek çorbası yaptığım zaman,acil durumlarda da çok işe yarıyor.Geçen gün de kuru fasulye koymuştum ,o da çok güzel oldu,tadında bir değişiklik yoktu.
dediğinizi çorba koyarak yaptım bana kalırsa harika oluyor ama eşim pişirilip buzdolabına konmuş tekrar çıkartılıp ısıtılmış hiçbir şeyi yemezTercih sizin tabi. Yine de denemeden karar vermeyin diye önerebilirim. Piştiği an kavanozlandığı için ilk günkü tadında tüketebilirsiniz. Deneyin, beğenmezseniz sürdürmezsiniz
Yemeyi ısıtılmasını sevmediğine göre hergün ayrı yemek yapıyorsun harbi iyi şımartmışsınEvet esim çok yoğun çalışıyor.maalesef bir yemeği isitmamdan hoşlanmıyor beyefendi.buda beni veriyor.maalesef evliliğin ilk iki senesi simarttim biraz.çeşit çeşit güzel yemekler falan.şimdi artık beklentisi arttı.Evet bunaldim sanırım.icimde feminist kuşlar uçuyor neden diyorum neden kadınlar yapiyorsicaklarda ah yemek yapmak istemediğim gibi istahimda olmasa ama iştah maşallah
Üzüldüm, keşke öyle takıntıları olmasaymış. Size kolay gelsin o vakit...dediğinizi çorba koyarak yaptım bana kalırsa harika oluyor ama eşim pişirilip buzdolabına konmuş tekrar çıkartılıp ısıtılmış hiçbir şeyi yemez
Ama ben de hafta içi yan gelip yatıyorumay gezip tozmak varken, evde ki herkes yan gelip keyif yapıyorken biz niye çalışalım yani
Yahu kızlar çalışıyorsunuz bide bu adamları nasıl böyle yaptınız dolaptan çıkmış ısıtılmız yemek yememek ne demek?
Valla bi çeşit 2 çeşit en fazla yapiyorumAnnem bibi. Annem babamı böyle alıştırdı, her gün mezeleri tatlısıyla dört çeşit yapardı ve yaranamazdı inanır mısın ? Üstelik de iki sene öncesine kadar çalışıyordu 66 yaşında emekli oldu. Tabii son senelerde yaşla beraber sağlık sorunları da çıkınca bu çeşitler bitti ama 30 sene böyle yaptı.
Valla bi çeşit 2 çeşit en fazla yapiyorumbak bugün mantı yapıcaktım oda iptal battal bey yicez hayat bana güzel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?