Yemek yapmak istemiyorum!

Iste benim konum..nefret ediyorum gercekten hic mi sevmez bir insan yemek yapmayi.iki gunluk yapiyorum genelde ama hic istemeden, mecburiyet.hem 2 cocuk hem hamileyim.ama eskidende boyleydi sonradan olmadim yillardir yemek yapmaktan nefret ediyorum.

Ben duzenli hayati sevenlerdenim. Gunluk rutinlerim duzen hissi verir mesela. Calismak duzen verir hayata, tipki evde yemegin pismesi gerektigi gibi. Ama her aksam caninizin istememesi gayet normal. Arada disarda yenilir, caniniz istemezse cikmayi arada siparis edilir, arada aileler gidilir yenilir, arada misafir davet edilir hep birlikte daha keyifli yenilir vs.

Farkli yemekler deneseniz. Farkli tarifler, tarzlar, degisik ulkelerin yemeklerini filan? Belki yenilige ihtiyaciniz vardir. Maalesef omur boyu yemek yapmama gibi bir luksunuz yok, bunuda kabullenmek gerek. Cocugunuz simdilik ufak sanirim, ama buyudugunde onunda saglikli duzenli yemek yemesi gerekecek malumunuz.

Herkes bu konuda zaman zaman zorlanır ama bende ciddi bir sorun var arkadaşlar.4 yıllık evliyim ama son bir kac aydır yemek yapmamak için türlü numaralardayim.normalde yemek yapmak benim icin bir terapiydi.ve cokta iyi yemek yapardim.bazen sinir basıyor neden diyorum bu illaki benim gorevim.ha esim uzun boylu yemek yapmasada elinden geleni gerekince yapar ama gerekince.suda varki yemek olmayinca yani ben bu duzeni bozunca esim bozuluyor gercekten dusunsenize evde yemek yok.sizce neden boyle ve bunu nasıl alabilirim.bu arada çalışıyorum memurum.çok yoğun bir isim yok ama kendimce yoruluyorum.bir cocugum var.bilmiyorum ne olacak böyle.

Merhaba. Ben yıllardır yemek yapmıyorum ailemle yemek yiyorduk hep. Ya da dışarıdan. Eşim de hiç sorun çıkarmış değildi. Fakat evliliğimız bir çıkmaza girince bunun onun için bir sorun olduğunu ifade etti. Düzensizlikten rahatsızlık duymuş. Haklı olabilir. Sizin Eşinizin de durumunu görünce maalesef diyecek bir şey bulamadım. Bir çok öneri gelmiş ben de söyleyim eğer temel başka probleminiz yoksa.
1 kaç kg soğanı, yesil biberi, domatesi yemeklik doğrayın, küçük paketlerde ayrı ayrı derin dondurucuya atın. Kıyma ve kuş başı eti de aynı şekilde yemeklik olarak parçalara ayırın dolaba yollayın. Her yemeğin içinde hemen hemen yer alan malzemeleri böylelikle hazırlama zahmetinde bulunmadan ocağa koyabilirsiniz. Pratik bir düdüklü tencere zamanı size bırakacaktır.
Anladigim kadar eliniz de yatkın. Ayda bir kaç gün böyle hazırlık yaparak daha az zahmete girebilirsiniz.
Ha bana derseniz sen neden yapmadın diye, benim bu hazırlıklarım hep olurdu da genelde tek yerde pişsin diye annem yapardı yemeği malzeme eksiğini de gerekirse benden alırdı.
Evet neden hep kadın da bu sorumluluk bu noktada hak veriyorum da daha yeterince evrimleşmemiş bir erkek cinsiyle karşı karşıyayız. Ya bu deveyi gudecegiz ya bu diyardan gideceğiz.

Tadında bir bozulma olmuyor mu?
Çok duydum bu yöntemi,bazen fazla yapınca yemeği denemeyide düşündüm açıkçası ama cesaret edemedim.
Ben de uzunca bir süre cesaret edememiştim ama 1-2 senedir vazgeçilmezim oldu :)

Sorunuza gelince hayır tadında bir bozulma olmuyor. Ama birkaç şeye dikkat etmek gerek elbette. Her zaman yaptığınız gibi yemeğinizi pişirin( ister etli, ister zeytinyağlı) Yemeği pişirdiğiniz gibi altını kapatmadan önce kısık ateşe alın, bir kavanoza bir kısmını ayırın, kavanozu tam doldurun yarım bırakmayın. Kavanozun ağzı doldururken kirlendiyse temizleyin. Yeni (bu önemli) bir kapakla sıkıca kapatın. Tezgahın üzerinde soğumaya bırakın. Soğuyunca kapağın çekip çekmediğini kontrol edin.Çekmediyse hemen tüketmek gerek. Çektiyse doğru buzdolabına. Aylarca kalabilir, tadında bir bozulma olmaz. Ama beklemiş yemeği ısıtınca aynı tadı vermiyor. Kesinlikle ilk pişirildiği an kavanozlamak gerek. Ben öneririm, hayatınızı kolaylaştırır. İster canınız istemediğinde, ister ani gelen misafirde kullanın. Çok pratik bir yöntem :KK66:

Son düzenleme:
ben tek öğün yemek yapıyorum evde

5 te gelip 6 da sofradan kalkıyoruz genelde

ana yemek pilav makarna ve çoğu zaman da yanlarında çorba salata

eskiden pratik değildim artık hızlıyım

oğlum 6 yaşına geldi zira öğrendim iyice

az malzeme ile yapınca daha çabuk pişiyor

düdüklü vs de kurtarıcı

bir de beslenme şekli önemli

bizimkiler etçil at fırına et yemeği, kavur et yemeği, haşla et yemeği oldu bitti yanına da pilav makarna onlar zaten 15 dakika

ama şimdi yaz ve 3 öğün beni çileden çıkarıyor

hafta sonu bile bir öğün dışarıda takılıyoruz zira hep yapmak zor oluyor

bir de benim paşa da seninki gibi ısıtılan yemek sevmez hatta buzluktan çıkanı da sevmez

ama benim halim yok olduğunu görürse de kendisi ben bu akşam şunu pişireyim der

tavuk alır fırına atar vs ama karnımız doyar

bu sene KPSS kursuna gittim geç geleceğim zaman ya eşim yaptı ya ben akşamdan yaptım ya da üşendi dışarıda yediler

alışıyorlar esasen mecbur kalınca

bir de çocuk küçük ise onu da dahil etmeye çalışın zira o da eve gelince ilgi istiyor

ama arada da pas geçin yani iki lahmacun da yeter bazen

Son düzenleme:
Evet esim çok yoğun çalışıyor.maalesef bir yemeği isitmamdan hoşlanmıyor beyefendi.buda beni veriyor.maalesef evliliğin ilk iki senesi simarttim biraz.çeşit çeşit güzel yemekler falan.şimdi artık beklentisi arttı.Evet bunaldim sanırım.icimde feminist kuşlar uçuyor neden diyorum neden kadınlar yapiyorsicaklarda ah yemek yapmak istemediğim gibi istahimda olmasa ama iştah maşallah
Çok çeşide alıştırdığınız gibi şimdi de tek çeşide alıştırın o zaman:KK39:
Canı daha fazla çeşit isterse, onu da sen yapar mısın, diyin.
Bunu yaparken de, fazlasını istediğinde ondan yardım isterken de vicdan azabı duymayın derim.
İçinizdeki feminist kuşlar haklı Hoppa

Ben de uzunca bir süre cesaret edememiştim ama 1-2 senedir vazgeçilmezim oldu :)

Sorunuza gelince hayır tadında bir bozulma olmuyor. Ama birkaç şeye dikkat etmek gerek elbette. Her zaman yaptığınız gibi yemeğinizi pişirin( ister etli, ister zeytinyağlı) Yemeği pişirdiğiniz gibi altını kapatmadan önce kısık ateşe alın, bir kavanoza bir kısmını ayırın, kavanozun ağzı doldururken kirlendiyse temizleyin. Yeni(bu önemli) bir kapakla sıkıca kapatın. Tezgahın üzerinde soğumaya bırakın. Soğuyunca kapağın çekip çekmediğini kontrol edin.Çekmediyse hemen tüketmek gerek. Çektiyse doğru buzdolabına. Aylarca kalabilir, tadında bir bozulma olmaz. Ama beklemiş yemeği ısıtınca aynı tadı vermiyor. Kesinlikle ilk pişirildiği an kavanozlamak gerek. Ben öneririm, hayatınızı kolaylaştırır. İster canınız istemediğinde, ister ani gelen misafirde kullanın. Çok pratik bir yöntem :KK66:
Anladım teşekkürler, domates konservesi yapar gibi yani. Aynı sistem yapıyorum,kapağını kapatınca ters çeviriyorum öyle soğutuyorum,vakumlansın diye.
Ben ekstra hazırlamam şimdilik ama bazen fazla yapmış oluyorum,pişince farkediyorum,o durumda deneyeyim tarifinizi,dediğiniz gibiyse hayat kurtarır.
Ben yemekleri fazla fazla yapıp konservelemeye başlarım.

Anladım teşekkürler, domates konservesi yapar gibi yani. Aynı sistem yapıyorum,kapağını kapatınca ters çeviriyorum öyle soğutuyorum,vakumlansın diye.
Ben ekstra hazırlamam şimdilik ama bazen fazla yapmış oluyorum,pişince farkediyorum,o durumda deneyeyim tarifinizi,dediğiniz gibiyse hayat kurtarır.
Ben yemekleri fazla fazla yapıp konservelemeye başlarım.
Kesinlikle hayat kurtarır, deneyin mutlaka. Kuru yemeklerde denemedim ama sulu yemek ve çorbaların tümüne uyguluyorum. Müthiş hayatım kolaylaşıyor. Önce bir çeşit çorbayı bu şekilde deneyin. Kavanozlayın, 1-2 hafta dolapta beklesin, sonra çıkarıp deneyin. Eğer sonuç sizi tatmin ederse benim gibi tüm yemekleri çokça yapıp yarısını kavanozlarsınız, hayatınıza zaman kazandırırsınız. Bu arada ters çevirmeye gerek yok, sıcak olunca çekiyor zaten ;)

ben de yemek yapmaktan nefret ediyorum valla, okul zamanı oğlum tüm gün okuldayken bazen tüm gün bişey yemiyorum yani sırf yemek yapma korkusuna, dışardaki yemekleride beğenmiyorum, yanlız yaşasam açlıktan ölürüm herhal:KK53::KK53:
bazen cuma günü bi sürü zeytinyağlı yapıp haftasonu elimi sürmüyorum en azından, nedense haftasonları daha da zor geliyo çünkü
şuanda da akşama makarna yapmayı düşünüyorum:KK53::KK53:

Ayy bu yemek derdi oldukça sıkıntılı yaaa.

Son 10 gündür yemek yapmıyorum, bazen dışarıdan bazen kahvaltı ile geçiştiriyoruz. Şimdilik hamileliği bahane ediyorum, midem almıyor falan diyorum. halbuki alakası yok tamamen üşendiğimden. Zavallı kocamda --olsun yemek yapma zaten benim canım salata istiyordu deyip koca bir tas karışık salata hazırlıyor, bende ondan tırtıklıyorum :) Daha ne kadar gidicek böyle bilmiyorum.

Kesinlikle hayat kurtarır, deneyin mutlaka. Kuru yemeklerde denemedim ama sulu yemek ve çorbaların tümüne uyguluyorum. Müthiş hayatım kolaylaşıyor. Önce bir çeşit çorbayı bu şekilde deneyin. Kavanozlayın, 1-2 hafta dolapta beklesin, sonra çıkarıp deneyin. Eğer sonuç sizi tatmin ederse benim gibi tüm yemekleri çokça yapıp yarısını kavanozlarsınız, hayatınıza zaman kazandırırsınız. Bu arada ters çevirmeye gerek yok, sıcak olunca çekiyor zaten :KK66:
Tamamdır,teşekkür ederim. Bu aralar çorba yapmıyorum ama fazla yapıp deneyeceğim bir çeşit sebze yemeğini en kisa zamanda.

Herkes bu konuda zaman zaman zorlanır ama bende ciddi bir sorun var arkadaşlar.4 yıllık evliyim ama son bir kac aydır yemek yapmamak için türlü numaralardayim.normalde yemek yapmak benim icin bir terapiydi.ve cokta iyi yemek yapardim.bazen sinir basıyor neden diyorum bu illaki benim gorevim.ha esim uzun boylu yemek yapmasada elinden geleni gerekince yapar ama gerekince.suda varki yemek olmayinca yani ben bu duzeni bozunca esim bozuluyor gercekten dusunsenize evde yemek yok.sizce neden boyle ve bunu nasıl alabilirim.bu arada çalışıyorum memurum.çok yoğun bir isim yok ama kendimce yoruluyorum.bir cocugum var.bilmiyorum ne olacak böyle.

ben de neredeyse hiç yemek yapmam
:)
çok sıkıcı değil mi ya
1 saat uğraş 15 dk da ye

Sürekli robot gibi aynı şeyleri yapınca (yemek olsun temizlik olsun) sonra bıktırıyor ister istemez.Arada dışarıdan söyleyin arada pratik birşeyler yapın.Dün lahmacun söyledim mesela bugünde ev yemeği var.

Teşekkürler tuttum bunu.ama genede isyannnn ulen isyan
Olayın cinsiyet ayrımcılığı kısmına girmedim farkındaysanız :) O hepimizin kanayan yarası zaten. Keşke tüm dünya kadınları toplanıp erkeklere yapılan pozitif ayrımcılığı boykot etse de o erkeklerin tutuşmasını izleyebilsek ama şimdilik şartlar böyle malesef. Ya bu deveyi güdücez ya bu diyardan gidicez...

Bu yemek konusundan ben de çook çok sıkılmıştım bir ara.
Eşim çok yemek seçer her gün çorba+sulu yemek+pilav+salata+tatlı olmazsa zorla yer hatta surat yapardı. Yaz günü bu adam neresine nasıl yiyor bilmiyorduum valla ben bir dilim karpuz küçük bir sandviçle doyup kalkıyorum ama ona her gün misafir menüsü hazırlıyordum. :bicak:

Bir yemeği ikinci gün yemiyor,bir hafta içinde aynı yemek ikinci kez pişse "hep bunu mu yiyeceğiz" diye surat yapıyordu. Bir gün tersime geldi "yemiyorsan çık git burdan ben hizmetçi miyim al yapmıyorum" dedim geçtim içeri oturdum. Baktım kendi kendine yemekleri ısıtıyor. :KK70:

Artık çok kasmıyorum olduğu kadar. Yaz olduğu için kolumu kaldırasım gelmiyor. Ne varsa yiyor kalkıyoruz. Arada bir geliyor öyle,normaldir.

Asurem çok fazla olmuştu dağıtamadım elimde kaldı konserve oluyosa buda olur dedim ve oldu tadı değişir normalde yapanlar bilir çabuk tuketmek gerekir asureyi konserve kurtarıcım oldu haftalarca lezzetli yedik deneyin bence bu sene çok bol yspıp konserveliycem zor asure herzaman yapılmıyo

Erkeklerin işten gelip hizmet beklerken kadınların mutfağa koşmasından bende nefret ediyorum dilerim bu düzen değişir resmen koleyiz

Back
X