Yemek yapmak istemiyorum!

Domatesi sevmiyorsanız birşey diyemem ama kaşınıyorsa eldiven kullanabilirsiniz belki.

Yemeklerde ise bahsettiğim yöntem benim için vazgeçilmez. 2 haftadır evimde tadilat var mesela. Ben daha bir kap yemek yapmış değilim. Sürekli kavanoz açıyorum:) Yorgunken, hastayken, bebek varsa, dışardan geç gelindiyse, telefon muhabbeti uzun sürdüyse, ansızın misafir geldiyse hep kurtarıcımdır, müthiş kolaylıktır benim için kavanoz yemekleri:)
Zahmet olmayacaksa daha çok hangi yemekleri yaptığınızı da paylaşırsanız çok mutlu olurum. Vaktiniz yoksa sorun değil :)

Yaa. O kavanoz buzdolabinda patlamiyor mu yani buzlukta. Ben hep buzdolabi posetine koyup atiyorum yada plastik saklama kabi
Hayır canım, buzlukta ne işi var kavanozun. Kapak vakumlanınca bildiğiniz konserve oluyor. Dolabın alt kısmında muhafaza edebilirsiniz onu. Kapağı açarken de meyve bıçağı kullanmayın. Onlar ince oluyor. Yemek takımının bıçakları daha iyi bence

Herkes bu konuda zaman zaman zorlanır ama bende ciddi bir sorun var arkadaşlar.4 yıllık evliyim ama son bir kac aydır yemek yapmamak için türlü numaralardayim.normalde yemek yapmak benim icin bir terapiydi.ve cokta iyi yemek yapardim.bazen sinir basıyor neden diyorum bu illaki benim gorevim.ha esim uzun boylu yemek yapmasada elinden geleni gerekince yapar ama gerekince.suda varki yemek olmayinca yani ben bu duzeni bozunca esim bozuluyor gercekten dusunsenize evde yemek yok.sizce neden boyle ve bunu nasıl alabilirim.bu arada çalışıyorum memurum.çok yoğun bir isim yok ama kendimce yoruluyorum.bir cocugum var.bilmiyorum ne olacak böyle.
Ben deeeee
Nefret ediyorum ya her gün ne yenecek diye
Hep de eşim yapıyor işten gelip

Hayır canım, buzlukta ne işi var kavanozun. Kapak vakumlanınca bildiğiniz konserve oluyor. Dolabın alt kısmında muhafaza edebilirsiniz onu. Kapağı açarken de meyve bıçağı kullanmayın. Onlar ince oluyor. Yemek takımının bıçakları daha iyi bence
Hehh dimi. Patlar bomba gibi çünkü. Oyleyse bu buzdolabinda kalma süresi de uzun oluyor yemeklerin bu yöntemle. Ya cok cahilim :)
Simdi bana bu domates konservelerinden vermisti ya kaynanam ama sığmaz ki dolaba bunlarin hepsi dedim kendisi vestiyere koymus bise olmaz gomme dolabina koy dedi. Bende bir kısmını oraya koydum bir kismini buzdolabina dizdim.eldivenle yapcam bende bu sene

Evet evet aynen o yüzden eksi verdim. Yanlis anlasilma olmasin yani :)
Evet bicak soktum arasina acmaya calistim kaydi gibi oldu dur dedim sonra kasikla ittirdim fisssss dedi bi sagdan bi soldan hemen açıldı. Gercekten zor iş. Hic üşenmiyor da kayinvalidem sagolsun. Ben yapamam mesela. Domatese alerjim var :( yani yiyince bi sorun yokta elleyince domates ve limonu ellerim kaşınıyor hic sevmem domates doğramayi da bu yuzden salatalara koymamaya çalışırım:(

Robotta çek
Biz 30 kilodan yapmıştık bitti geçen hafta
Yaza yetişmedi
Bu sene 50 kilo yapıcaz

Kiz onu denedim de bıçaktan korktum desem . Aslinda meyve bıçağıyla denedim hahahahahha savurdum sanki kaydi bicak bende kaşıkla yaptim ama kasiklada oluyor haa🤣 ya ama ciddi pratiklikmis yemeklere kattim maymunun teki de oturdu lambur lumbur yedi........

Ben 6 yıllık evliyim, ama son 2 yazdır yapıyorum kışa hazırlık :KK48:
Çocuk var. Düzenli yemek pişmeli hesabı. Gerçekten büyük kolaylık.

Boş zamanımda buzluğa yaprak sarıp atmak, börek koymak, enginar, menemen, taze fasulye kavurup dondurmak.. Çalışan ev halkı için büyük rahatlık oluyor.

Mesela geçen sene ev hanımı arkadaşımdan içli köfte sipariş etmiştim. Vaktim yok diye uğraşmıyorum ben. Hazırladı attım buzluğa kaç ay idare etti bizi..

Not: Ucu sivri ama kalın bir bıçakla daha kolay olur. Meyve bıçağına güvenemem ben.

Ben de 4 senelik evliyim zaman zaman senin yaşadığın duyguları yaşıyorum ve ben artık çözümü bir süre dışarıda yiyip yiyip bıkıp eve dönüp biraz aradan sonra yeniden yemek yaparak buldum. Eşim anlayışlı yemek olsun olmasın çok da mühim değil bişey demiyor dışarı çıkarız diyor sen mecbur değilsin diyor ancak ben mecbur değilim o da değil yemeği kim yapsın Di mi? Bu sorunun cevabını henüz bulamadığımız için ben bunalınca depresyona girince 1 2 ay dışarda yiyoruz

Zahmet olmayacaksa daha çok hangi yemekleri yaptığınızı da paylaşırsanız çok mutlu olurum. Vaktiniz yoksa sorun değil :)
Rica ederim ne zahmeti. Paylaşırım tabi ki:) Her türlü tencere yemeğini, sebze yemeğini ve çorbaları koyuyorum ben. Örneğin nohut, fasulye gibi yemekler için çok pratik. Onların ıslanma süreleri de var çünkü ve hazır pişmiş halde kavanozlamak ciddi zaman tasarrufu sağlıyor.

Yalnız önceki mesajlarımda söylemiş miydim bilmiyorum. Çok eski konu çünkü. Yemeği ilk piştiğinde altını kapatmadan kaynar halde kavanozlayın. Beklemiş yemeğin tadı değişebilir çünkü. Tazeyken kavanozlarsanız ilk günkü tadında yiyebilirsiniz daha sonra da. Afiyet olsun:)

Ben 6 yıllık evliyim, ama son 2 yazdır yapıyorum kışa hazırlık :KK48:
Çocuk var. Düzenli yemek pişmeli hesabı. Gerçekten büyük kolaylık.

Boş zamanımda buzluğa yaprak sarıp atmak, börek koymak, enginar, menemen, taze fasulye kavurup dondurmak.. Çalışan ev halkı için büyük rahatlık oluyor.

Mesela geçen sene ev hanımı arkadaşımdan içli köfte sipariş etmiştim. Vaktim yok diye uğraşmıyorum ben. Hazırladı attım buzluğa kaç ay idare etti bizi..
Benim buzlukta hic boyle seyler yok. Benim düdüklü tencerem yok. Korkuyorum :) annem kuru fasulye pisiriyor ve nohut onlari koyuyorum buzluga.
Iste ispanak var.
Bide kozlenmis patlican yapmistik.
Kaynana bamya veriyor
Biraz şanslıyım onlar seviyorlar boyle seyleri.veriyorlar bana bende buzluga ativeriyorum.
Ya biz 2 kisiyiz. Bana sinir basiyor bugun makarna yesek yarin kuru fasulye pilav yesek 3. Gun ben sancilanmaya başlıyorum. Ne yapcam ne yapcam diye dusunurken aksam oluyor bazen 3 4 gun ust uste yapmiyorum dışarıdan yiyoruz. Acaba ben usengec miyim annem nasil hergun yemek buluodu ya.
Buzluk olayi cidden kolaylik. Icli kofte de öyle .

Ya kaynanam icli kofte de yapiyor ama ben kizartma sevmedigim icin kokudan ötürü yok anne sağol diyorum almiyorum o evde kizartiyor. Evlendigimden beri patates kizartmasi pismedi. Koku yüzünden. 1 kez pisirdim frutozde balkonda sonra fritöz belasiyla ugrasamadim. Bu da pis bi huy ama. Annemler hic umursamiyor pisiriyor baligina kadar hemde.
Esimde az deil ama diyorm istiosan pisirim patates kizartmasi havalandiririm hani senin icin. Yok askim yaaaa cidden kokuo dio. Cocuk olsa bende bi duzene gircem ama.

Of maalesef yaşadığım yer dışarıda yemek için uygun değil. Benim için sorun zor yemek kolay yemek olması değil aslında kendi başına yemek yapmak.canım makarna bile yapmak istemiyor.buradaki en büyük hata esimi baştan bu konuda çok özenli alıştırmak.bilmiyorum ki anlamsız biraz.sinirime dokunuyor.artık biraz geç gibi.bundan sonra bu konudaki her cekilmem batıyor karşı tarafa.esim yemek yapacak olsa tek bildiği firina mantar patates koymak ve abartmıyorum sadece dogramasi bir st sürüyor. Bana sinir basıyor

Ister 2 saat sürsün. Öyle yavas yavas ögrenecek. Kendin yemek yaparken ondan yardim iste, salatayi o yapsin, corbayi o yapsin. Daha pratik olur.

Ve esin ile konus bu durumu. Yoruldugunu, his ettiklerini anlat. Ilerdeki zamanda mesela esin haftada 1-2 gün yemek yapsin diye kararlastirabilirsiniz. Ha esin hic anlayisi yok ise, harbiden hic yemek yapma. Birak ya ac kalsin, ya her hün gün mantar patates yesin.

Hehh dimi. Patlar bomba gibi çünkü. Oyleyse bu buzdolabinda kalma süresi de uzun oluyor yemeklerin bu yöntemle. Ya cok cahilim :)
Simdi bana bu domates konservelerinden vermisti ya kaynanam ama sığmaz ki dolaba bunlarin hepsi dedim kendisi vestiyere koymus bise olmaz gomme dolabina koy dedi. Bende bir kısmını oraya koydum bir kismini buzdolabina dizdim.eldivenle yapcam bende bu sene
Dışarda da durur sorun olmaz. Ben etli yemek yapınca içim rahat etmiyor, dolaba koyuyorum ama mantık olarak hava almazsa bozulmaz. Konserve de hava almıyor zaten:)

Yaa. O kavanoz buzdolabinda patlamiyor mu yani buzlukta. Ben hep buzdolabi posetine koyup atiyorum yada plastik saklama kabi

Kız sen beni çok güldürdün bugün. :KK70:
Kadın konserve mantığını anlatıyor sana. Konservenin buzlukta işi ne? Normal buzdolabı gözünde kapağı kapalı durur o uzun süre..

Ben tatile giderken çocuğun yemekleri için yapardım o yöntemi. Sıcakken küçük küçük kavanozlara sıkıca kapatınca vakumlanırdı. Al istediğin yere götür. Yollarda, otel odasında aç yedir..

Kız sen beni çok güldürdün bugün. :KK70:
Kadın konserve mantığını anlatıyor sana. Konservenin buzlukta işi ne? Normal buzdolabı gözünde kapağı kapalı durur o uzun süre..

Ben tatile giderken çocuğun yemekleri için yapardım o yöntemi. Sıcakken küçük küçük kavanozlara sıkıca kapatınca vakumlanırdı. Al istediğin yere götür. Yollarda, otel odasında aç yedir..
Ya evet. Sonradan jeton düştü hahahahhahahahahaahahahhaahahahah bide uykusuz kaldim ben galiba ya (salakligima kılıf uyduruyorum)
Cok Guzel yontemmis o .ama inaniyorum bende profosyonel olcam birgün.

Ben de çok severdim yemek yapmayı. Hatta universite yıllığına bile benle ilgili aşçılık yorumları yapılmıştı. Herkes tarafından özgün güzel yemeklerim begenilirdi. Evlendim eşim kırk kat gurme çıktı. Eline sağlıktan önce yemek eleştirmenliği yapıyor en son eline sağlık ama olmamış ya da eline sağlık çok güzel olmuş demeye başladı. Sürekli akıl veriyordu şunu şöyle pişir bunu böyle yap. Annem şöyle yemek yapar falan filan.
Şu an hiç yemek yapmak istemiyorum. Her akşam eziyet gibi geliyor. Seve seve yemek yaptığım o güzel zamanlar gitti yerine işkence geldi sanki :KK43:

bende bekarken asla ama asla yemek yapmazdım mutfaga bile girmezdim
tek yaptıgım bol acılı makarna , evlendıkten sonra çeşit çeşit yemekler yapmaya başladım
annemı göreceksın kadın deliye dönüyor sen bunlar nasıl yaparsın
evde bir hayrını görmedık senın diye ,
ama bu ayrıntıyı atlamam lazım annem ne yaparsam yapayım begenmezdi burun kıvırırdı bende hiç birşeye elimi sürmez olmuştum
annem baya sinir yapınca yapana değil yaptırana bakacaksın anne kocam ne yaparsam begenıyor ,
o yuzden içimdeki cevher çıktı diyorum ,

örnek verecek olursam
-pancarlı sebzeli kuzu kol arda türkmen tarifi
-kuzu gerdan arda türkmen tarifi
-dana siznitzel hardallı ballı sosuyla , arda türkmen tarifi

Benim buzlukta hic boyle seyler yok. Benim düdüklü tencerem yok. Korkuyorum :) annem kuru fasulye pisiriyor ve nohut onlari koyuyorum buzluga.
Iste ispanak var.
Bide kozlenmis patlican yapmistik.
Kaynana bamya veriyor
Biraz şanslıyım onlar seviyorlar boyle seyleri.veriyorlar bana bende buzluga ativeriyorum.
Ya biz 2 kisiyiz. Bana sinir basiyor bugun makarna yesek yarin kuru fasulye pilav yesek 3. Gun ben sancilanmaya başlıyorum. Ne yapcam ne yapcam diye dusunurken aksam oluyor bazen 3 4 gun ust uste yapmiyorum dışarıdan yiyoruz. Acaba ben usengec miyim annem nasil hergun yemek buluodu ya.
Buzluk olayi cidden kolaylik. Icli kofte de öyle .

Ya kaynanam icli kofte de yapiyor ama ben kizartma sevmedigim icin kokudan ötürü yok anne sağol diyorum almiyorum o evde kizartiyor. Evlendigimden beri patates kizartmasi pismedi. Koku yüzünden. 1 kez pisirdim frutozde balkonda sonra fritöz belasiyla ugrasamadim. Bu da pis bi huy ama. Annemler hic umursamiyor pisiriyor baligina kadar hemde.
Esimde az deil ama diyorm istiosan pisirim patates kizartmasi havalandiririm hani senin icin. Yok askim yaaaa cidden kokuo dio. Cocuk olsa bende bi duzene gircem ama.

Sen benim yeni evli mızmızlık halimsin :KK70:
Gerçi benden bir tık fazlasın.
Eşim akşama doğru "bugün ne yiyeceğiz?' diye sorsa bir oflama alırdı beni. Beraber girip yaparız ama o soru bile bunaltırdı.

Pratik hazırlıklarım yoktu. Hep kolay şeyler yerdik.
Balık kızartmaz hep fırına atardım koku oluyor, yağ sıçrıyor diye. Balık kızartınca 1 saat mutfak temizlerdim. Şimdi onu da pratiğe döktüm :KK48:

Bir kaç akşam sulu yemek yaptım ama devam ettirememiştim.
Şimdi geçti o günler. Yaptıkça kolaylıyorsun.
Tabi ki hala el açması şeylerim yoktur. O kadar olamadım daha..
Düdüklu tencere kullanmak zor değil. Ben de uzun süre ellemedim dolap bekledi. Şimdi talimatlarına dikkat edip kaynadıktan sonra kısıyorum altını tıngır mıngır pişiyor. Daha kolay olsun diye 3lt olanı kullanıyorum. 7lt nadir kullanırım..

Yemek kokusu olan ev samimi ve sıcak gelir bana. Yuva olduğunu anlarsın..

Sen benim yeni evli mızmızlık halimsin :KK70:
Gerçi benden bir tık fazlasın.
Eşim akşama doğru "bugün ne yiyeceğiz?' diye sorsa bir oflama alırdı beni. Beraber girip yaparız ama o soru bile bunaltırdı.

Pratik hazırlıklarım yoktu. Hep kolay şeyler yerdik.
Balık kızartmaz hep fırına atardım koku oluyor, yağ sıçrıyor diye. Balık kızartınca 1 saat mutfak temizlerdim. Şimdi onu da pratiğe döktüm :KK48:

Bir kaç akşam sulu yemek yaptım ama devam ettirememiştim.
Şimdi geçti o günler. Yaptıkça kolaylıyorsun.
Tabi ki hala el açması şeylerim yoktur. O kadar olamadım daha..
Düdüklu tencere kullanmak zor değil. Ben de uzun süre ellemedim dolap bekledi. Şimdi talimatlarına dikkat edip kaynadıktan sonra kısıyorum altını tıngır mıngır pişiyor. Daha kolay olsun diye 3lt olanı kullanıyorum. 7lt nadir kullanırım..

Yemek kokusu olan ev samimi ve sıcak gelir bana. Yuva olduğunu anlarsın..

Evet bende firinda yapiyorum ve temizliyorum aynen . 1 saatte ocak temizleme seansim var onuda unutmayalim🤣🤣 bazen mercimek corbasi taşıyor.
Ooooofff
O soru yokmu
O soru beni deli edio bende karsilik olarak ne yapayim dedigimde bilmem demiyor muuu. E soyle biseler bilmem aşkım yaaaa
Alcam bende duduklu. 3lt bize yeter. Olmuyor boyle ya. Taze fasulye et met pismesi acisindan lazim kesinlikle.
Baligi nasil pratige döktün acabaaaaaaaaa

Rica ederim ne zahmeti. Paylaşırım tabi ki:) Her türlü tencere yemeğini, sebze yemeğini ve çorbaları koyuyorum ben. Örneğin nohut, fasulye gibi yemekler için çok pratik. Onların ıslanma süreleri de var çünkü ve hazır pişmiş halde kavanozlamak ciddi zaman tasarrufu sağlıyor.

Yalnız önceki mesajlarımda söylemiş miydim bilmiyorum. Çok eski konu çünkü. Yemeği ilk piştiğinde altını kapatmadan kaynar halde kavanozlayın. Beklemiş yemeğin tadı değişebilir çünkü. Tazeyken kavanozlarsanız ilk günkü tadında yiyebilirsiniz daha sonra da. Afiyet olsun:)
Bu detay da çok iyi oldu. Çok sağolun.

Back
X