Yemek yapmak

Ben temizlik yapmayıda çok sevmemo_O:silah:
Mesela çoğu kişi ütüyü sevmez ama ben hava sıcak değilse saatlerce ütü yapabilirim.
Ama cam silmeye süpürge yapmaya gelemiyorum.
Robot süpürge almak en iyisi. Bir gun utuden sıkılırsaniz ütüleme sihirbazi diye bir sprey var. Siddetle oneriyorum. Perdelere kullanmak icin cok iyi oluyor.

Mesela pazardan sevdiğim meyve sebze alıyorum. Marketten baklagil filan buzlukta da et var diyelim. Açıp nefis yemek tariflerinden bakıyorum. Canım ne çekerse yapıyorum. Zaten her yemek hemen hemen aynı. Öyle arasında dağlar kadar fark yok. Mesela hazır yufkadan börek yapacaksın. Çok yapıp buzluğa atarsın. Kıymadan köfte hazırlayıp buzluğa at aynı şekilde mantı açıp buzluğa at az az yersin

İnternette tavuk döner tarifi var o da pratik gibi dondurucuya atılıyor istediğin kadar kesip yapabiliyorsun. Yazılmışlardan da köfte, barbunya favorim. Biber dolması da pratik oluyor doldur koy dondurucuya çıkar pişir. Şimdiden biber domates dondurucuya doğra stokla menemen olur istediğin an, hem basit hem lezzetli

Burada sorun yemek yapmayı bilmemek değil. Bu teknoloji çağında bilmemek diye bir şey olamaz zaten. Sorun: yemek yapmayı sevmemek. :KK70: Bu içten gelen bir şey mi? Ben çoğu yemeği biliyorum. Yaptım da. Ama çok sıkılıyorum hemen yapıp atayım aman diye yapıyorum. Sevmeyi bilmek gerek 🙄

Belki dert sayılmaz ama bu ara bayağı sıkıntım oldu bu konu
Yemek yapmayı sevmiyorum ve istemiyorum.
Pazar alışverişinden tutun,soğan doğramaya her gün başka bir şey bulmaya çalışmaya kadar her şey zul geliyor.
Tek yaşıyorum mutfağım küçücük ve kullanışsız üstelik iyi hava almıyor.
Orası ayrı bir sıkıntı

Elimin lezzetli olduğunu söylerler ve yemeklerim yenir genelde
Ama bunu yerine ya hazır bir şeyler yiyorum yada dışarıdan bir şeyler söylüyorum.
Marttan beri dışarıdan bir şey söylememiştim ama eylülden beri söylemeye başladım maalesef
Bu da hem pahalı geliyor hem zaten kilo vermeye çalışan biri olarak bana kilo aldırıyor.
Siz nasıl hallediyorsunuz?
Nasıl planlama yapıyorsunuz?

mutfagin benimkinde kucuk degildir :))

bana en zor gelen sogan dograma ve kavurma. haftabasinda 3 4 sogani dograyip kavurup cam.kavanozla buzdolabina koyuyorum ve lazim oldulca oradan kullaniyorum.

bir de bir günde 2 tane yemek pisiriyorum boylece artanlarla birlikte 3 gunluk yemegim olmus oluyor :)

mutfagin benimkinde kucuk degildir :))

bana en zor gelen sogan dograma ve kavurma. haftabasinda 3 4 sogani dograyip kavurup cam.kavanozla buzdolabina koyuyorum ve lazim oldulca oradan kullaniyorum.

bir de bir günde 2 tane yemek pisiriyorum boylece artanlarla birlikte 3 gunluk yemegim olmus oluyor :)
Şu elle ipi çekilen küçük doğrayıcı hayat kurtarıyor. Ben sadece soğan için kullanıyorum, makineye bile atmıyorum hemen çalkalayıp kaldırıyorum. Her zaman elimin altında oluyor

Ben de günde 4-5 çeşit yemek çıkarayım gıkım çıkmaz ama bi toz alırım hayatı sorgulamaya başlarım.
Hayattaki en büyük hayalim her gün temizliğe gelen bi kadın :)

Eviniz nerede ben temizlik severim ben size temizlik yapayım siz de bana her gün üç çeşit yemek yapın. Güzel temizlik yaparım, fayansları tel ve cifle ovalarım ruh hastası olduğum için.

Pazar alışverişinden tutun,soğan doğramaya her gün başka bir şey bulmaya çalışmaya kadar her şey zul geliyor.
Orası ayrı bir sıkıntı

Ama bunu yerine ya hazır bir şeyler yiyorum yada dışarıdan bir şeyler söylüyorum.
Marttan beri dışarıdan bir şey söylememiştim ama eylülden beri söylemeye başladım maalesef
Bu da hem pahalı geliyor hem zaten kilo vermeye çalışan biri olarak bana kilo aldırıyor.
Ben yapacak bir şey bulamazsam makarna yapıorum .Tavuklu ,Etli ,balıklı .Dışarıdan yemeyi bende sevıyorum ama çok kılo aldırıyor.Yemeklerımızde çok ıyı.Çorba mesela çok erınıyorum yapmaya.

Yok deilim:)Birde bulaşık makınasındakılerı yerleştirmeye öyle eriniyorum ki :):)

Evet o da çok can sıkıcı. Ama elde bulaşık yıkamak çok zevkli. Bulaşıkları yıkamaya başlarken, tek çocuklu tek kaşlı bir ev hanımı iken bittiğinde korona aşısını bulan yüce gönüllü bilim insanı olabiliyorum. Hayal kurmak için çok uygun bir zaman dilimi. Su sesi, eldeki enfes köpük ve hayaller. Anlıyor musun beni? Elde yıkayın. Terapi gibi elde bulaşık yıkamak.

Evet o da çok can sıkıcı. Ama elde bulaşık yıkamak çok zevkli. Bulaşıkları yıkamaya başlarken, tek çocuklu tek kaşlı bir ev hanımı iken bittiğinde korona aşısını bulan yüce gönüllü bilim insanı olabiliyorum. Hayal kurmak için çok uygun bir zaman dilimi. Su sesi, eldeki enfes köpük ve hayaller. Anlıyor musun beni? Elde yıkayın. Terapi gibi elde bulaşık yıkamak.
Anlamazmıyım.Birde vileda ile silmek yerıne boyle yerde surune surune elle silmek var .Bayılıyorum.Hemde harıka ter attırıyor.İnşallah aşı bulunur yoksa bu hayat boyle cekılmez .Gölgenizden korkar olduk.

Anlamazmıyım.Birde vileda ile silmek yerıne boyle yerde surune surune elle silmek var .Bayılıyorum.Hemde harıka ter attırıyor.İnşallah aşı bulunur yoksa bu hayat boyle cekılmez .Gölgenizden korkar olduk.

Yo dostum yo viledaya şiddetle karşıyız. O diz o yere değecek! Havlu gibi bezler daha güzel temizliyor. Bez dediğin ele gelecek, bir ağırlığı olacak bezin.

Ben de yalnız yaşadığımdan mutfagi ve yemek yapmayı sevmeme rağmen yapasim gelmiyor. Çünkü tek basina yap ye durumu şevkimi kırıyor. Gerci bu aralar gazim kesik, ocakta yemek yapmayi özledim. Dogalgazin ne zaman acilacagi da muamma, sabah tost aksam firinda yemek uydur derken kafam allak bullak bu aralar.
Inanin insan nimetin kiymetini olmadığında daha iyi anlıyor, mesela benim canım bu aralar sicak corba istiyor (bogaz agrisi da bunda etkili) ama bilin bakalim ne yok? Doğalgaz, üstelik ocagimi bile baglamadan gitmişler !
Sizi anlıyorum gerçekten, ben hem diyet yemeklerde fikir olsun hem de beslenmeme daha cok dikkat edebileyim diye Karatay Mutfağı isimli kitabı almistim, icinde güzel tarifler var. Tavsiye ederim.
Bir de uyguladığınız bir liste varsa ona göre alışveriş yaparsiniz (yoksa da kendi listenizi oluşturabilirsiniz). Ben ne guzel baslamistim araya tadilat girince maalesef aksadı, bu aksam üstü bir sürü çürümüş sebze attim maalesef 😔
Bir de kışa giriyoruz malum, kendime kuru fasulye/nohut haslayip kucuk porsiyonlara bölerek buzluga attim, domates attim. Mesela yarım kilo kiyma alip köfte yapıp buzluga atarim. Bu hafta hep buzluktan cikarip firina attim hem pratik oldu hem de firin yemekleri için kafa patlatmamis oldum.

Masterchefi izlediğimden beri aynı gün hem kabak dolması hem de içli köfte yaptım denemelisin yani Masterchefi izlemeyi :KK9:

Orası ayrı bir sıkıntı

Vay be yemek yapmaktan nefret eden bir tek ben degilmişim demeye geldim:halay: evde cocuk var mecbur ve kocam ev yemegi ister oyle aparatif seyler karnini doyurmuyormus. ben mesela bi sandivicle aksam karnimi doyurabilirim. Bende genelde 2 gunluk yetecek kadar yaparim yemekleri. Hergun yemek derdim olmasin en azindan diye.

Evde ne varsa ona gore bir gun onceden ertesi gun yapacagim seyi planliyorum. Bazen iki gunluk yaparim ki hergun ugrasmayayim. Cunku bazen gercekten yemek yapma derdi sıkıyor beni. Bir de aski memnu esliginde yemek yaparim genelde :)

Back
X