- 21 Eylül 2016
- 9.898
- 23.205
- 278
- Konu Sahibi saribaykuss
-
Merhabalar ciddi guzel.giden bi iliskim var allah nasip ederse evlilikde olucak yalniz şöyle bi durum var yemek yapmayi bilmiyorum sevgilim durmafan bu konu uzerinde ustume geliyo baskı kuruyo bugun gene konusu acildi dedikleri sunlar
Senin yasitlarin hatta daha kucukler bile a dan z ye bilir sen gec ogrenmeye basladin tamam ailen el bebek gul bebek buyuttude hicmi ileride yuva kurcagini dusunememisler vs vs tepemin tası attı milletls kıyaslamasından eskiden okul dershane derken yemek yapma hazirlama derdim olmadi zaten dersden zamanim olmuyodu bunu oda bilir simdi birkac yemek ogrendim ogrenmeye calisiyorumda ama yemek muhabbettinde ustume gelmesi benim cok kalbimi kiriyo arkadaslar ablalarim haksızmıyım şu durumda ?
Merhabalar ciddi guzel.giden bi iliskim var allah nasip ederse evlilikde olucak yalniz şöyle bi durum var yemek yapmayi bilmiyorum sevgilim durmafan bu konu uzerinde ustume geliyo baskı kuruyo bugun gene konusu acildi dedikleri sunlar
Senin yasitlarin hatta daha kucukler bile a dan z ye bilir sen gec ogrenmeye basladin tamam ailen el bebek gul bebek buyuttude hicmi ileride yuva kurcagini dusunememisler vs vs tepemin tası attı milletls kıyaslamasından eskiden okul dershane derken yemek yapma hazirlama derdim olmadi zaten dersden zamanim olmuyodu bunu oda bilir simdi birkac yemek ogrendim ogrenmeye calisiyorumda ama yemek muhabbettinde ustume gelmesi benim cok kalbimi kiriyo arkadaslar ablalarim haksızmıyım şu durumda ?
İtiraf ediyorum ben de çamaşır makinesini programlamayı bilmiyorum. Eskisini az çok biliyordum, yenilediler kaç ay oldu bakmadım vallaAnnenizi tebrik ediyorum, kayınvalidenizi kınıyorum, bir daha aynı mevzu açılırsa şakayla karışık oğlunuza da öğrettiniz inşallah evlenince lazım olacak deyin.
Eskiden kadınların büyük çoğunluğu ev kadını olarak yetiştirilirmiş, bir kız eli iğne tutmaya başladığı an kanaviçeden etamine, dantelden örgüye öğretilirmiş, ki bende dikiş, örgü, dantel, etamin işleme gibi bir sürü el işini bilirim ama zaman değişti, şimdi erkek ailelerinin büyük çoğunluğu oğullarına okumuş meslek sahibi eş istiyor ama öte yandan da gelin dışarıda çalışıp oğluna maddi destek sağlarken tüm ev işlerini de kusursuz yapsın talebinde bulunuyorlar, e be kayınvalide senin oğlun bir evin oğluysa rahat etsin diyorsan evlendiği kız ana baba evladı değil mi? Kızlarda rahat etsin.
Benim kızdığım bu zihniyet işte, o erkek evlat yetiştiriyorsa bizde evlat yetiştiriyoruz, erkek çocuğunun canı cansa kızında can, hayat müşterektir, kadın bilecek madem erkekte bilecek, kadın hasta olduğunda yataktan sürünerek kalkıp kocasına bir tas çorba yapmak zorunda kalmayacak.
Gelecekteki dünürüm siteye üyeyse okusun, kızım çamaşır makinesini programlamayı bile bilmez, çeyizde yok, yemekte bilmiyor, evlat diye bağrına basacaksa buyursun, el kızı diyecekse ötede dursun.
Bendeniz deseniz zaten evlat yetiştirirken kız erkek ayrımına karşı biriyim, yandın yani dünür
Uslup önemli işte amaaan alışır boşverİş bakmaktayım calısmıyorum şuanlık canım ben yemek yaparim herzaman ona gene ileride evlendigimizde sevdigimdir kocamdir derim yaparimda kırıcılastı baskısında bana
İtiraf ediyorum ben de çamaşır makinesini programlamayı bilmiyorum. Eskisini az çok biliyordum, yenilediler kaç ay oldu bakmadım valla
24 yaşındayım, ana kuzusuyum, saygılar efenim.
Temizlik yaparım işte, fena değilimdir. Yemeğe de gelince öyle börek, mantı falan yapamam. Misafir yemeği denilen yemekleri bilmem. Ev işlerini de canım isterse yaparım istemezse hiç de yapmam otururum valla :)
En sonuncu erkek arkadaşım sormuştu, ileride evlenirsek ne olacak diye. Ben de durum bu, ben böyleyim dedim. O da mızmızlandı. Kusura bakma canım, benim elim bu zamana kadar kalem tuttu. Annem sınavım var diye eve misafir almadı. Biz ailecek farklı şeylere değer veriyoruz, boğaz ikinci planda kalır dedim.
Yeri gelince lafı gediğine oturtacaksın konu sahibi, tamam öğreneceğim nedir. Adam ailene laf etmiş, lafı koyup kalkacaktın oradan. Her gün beş çeşit yemek yapana madalya takmıyorlar. Ayrıca hiç de matah bir şey değil, israf resmen. Hiç tasvip etmiyorum çilingir sofralarını zaten.
Ailen için laf etmesi hoş olmamış ..Hiç mi ileride yuva kuracağını düşünmemişler sözü çok yersizce benim eşim böyle dese olay çıkardı. Ben mesela basit yemekleri biliyordum evlenmeden önce biliyordum dediğimde geçen sene öğrendim yaniMerhabalar ciddi guzel.giden bi iliskim var allah nasip ederse evlilikde olucak yalniz şöyle bi durum var yemek yapmayi bilmiyorum sevgilim durmafan bu konu uzerinde ustume geliyo baskı kuruyo bugun gene konusu acildi dedikleri sunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?