amaaannn en büyük derdin bu olsun canım yabende 2 senelik ewliyim bende bilmiodum çok kolay öğrendim.. aman soğanı sonra salçayı sonra suyunu katacan alt tarafı dmağına görede ayarlıcan )
internet var yemek kitapları var onlardan faydalanırsın..bende bilmiyordum evlendiğim zaman şimdi usta oldum diybilirim..kolaydır yemek yapmak..
yemek yapmak pratik yaptıkça ve zamanla ustalaştığın bişe tabi bi de el lezzeti lazım.gerçekten herkesin elinde kendine has bi el lezzeti var.o yüzden tavsiyem şu hijyenik mutfak eldivenlerini mümkün olduğunca kullanmamak,gerisi zamanla gelir zaten
17 yıldır mutfaktayım .14 yaşından bu yana . Ben bile o çok harika yemek yapıyorum demiyorum .bunu demek 20 yıl. Her yıl iyi yaptığını zannersin birkaç yıl geçince ay çokta iyi yapmıyormuşum dersin . Bir mutfakta iyiyim oldum demek ve kendi tarzında yemek yapmak 20 yıldır. Ki yıllardır herkes elimin lezzetli olduğunu söyler . Benim anlamadığım bir bayan olarak evlenene kadar evde hiçmi yemek yapmadınız , 18 yaşında annem hasta olsa memlekete gitse yemekleri yapardım. İlla evlenmekmi lazım hiç /: Tarifle sadece hamurişi ve çorba pişer . Ama yemek tecrübe ile Buda öyle 1,2 yılda olmaz ...
Size kolay gelsin . Zor. Türk erkeği güzel yemeği sever . Ve kötü yemeği çabuk bilir . Eğer çevrenizdekiler önüne bakmadan yemeği yiyip ooo döktürmüşün valla çok harika derse o yemek güzeldir. Karıştıra karıştıra yiyip eline , elinize sağlık yemekler güzel olmuş
derlerse , o yemek kötüdür .
Ben de yemek yapmayı bilmezdim..
Şimdi yaptığım yemekler tatlılar tuzlu hamur işleri eşimi şaşırtıyor:)
Elinde lezzet varsa korkma gir mutfağa:)
ben de hiiç yemek yapmayı bilmiyordum. arada hamur işine, kek falan yaparken yardım ederdim sadece. üniv. de ailem yanında okudum. çok basit pastaları yapmaya başladım. evlendikten sonra çok fenaydı. düdüklü tencereyi bile bir kaç ay kullanmadımher nesnenin kullanma kılavuzunu ezberlercesine okudum. ama önce ana şeyleri öğrenmeyle yola başladım. makarna ve çorbayla yani. kısa süre sonra misafir ağırlamaya bile başladım. planlı olmak özgürlükmüş bunu çok fena anladım. bir kaç aydır işsizim. önceleri hep çalışıyordum. inan bana çalışırken tüm işlerimi hallediyor, ailelerde düzenli şekilde görüşüyor, kendime de zaman ayırıyordum. işten ayrıldım, "sonra yaparım" sözü hayatıma takıldı. tüm işler üst üste yığıldı. hemen kendimi halk eğitimin kurslarına attım. çok şükür aralıkta başlıyorum işe de.
püf noktası sevgiyle ve huzurla, ailen için yapıyor olmak. iş yapıyorum, yoruluyorum vs yakınırsak her şey negatif yönünü gösteriyor, bir daha kirlenmesi için, yemeği bitirilmesi için, ütüyü kıyafetlerin kırışması için yapıyoruz. sevgi, saygı ve muhabbetle kalın.
Evlendiğimde sadece çay demlemeyi ve makarna yapmayı bilen biri olarak evliliğimin 2. senesi sonunda çoğu yemeği yapabiliyorum artık:) zaten mantığını kavradıktan sonra kendiliğinden çözülüyo iş,mesela sebze yemeklerinin yapılşı genelde hep aynı..yağda soğan+salça kavur,tuzunu baharatını koy,üzerine suyunu döküp içine sebzeni at
farkında bile olmadan öğrenceksin merak etme,kolay gelsin şimdiden:)
bende çalışan ve evli ,hatta çocuklu biriyim..ilk başlarda ufak tefek ölçü problemler yaşasamda çabuk toparladım.mutfağı seven ama annemden fırsat bulup girmemştim..kek,kurabiye dışında pek bişey denemişliğim yoktu...
evlenir evlenmez akraba,eş,dost hiç eksik olmadı sağolsunlar.birden ve hızlıca öğreniverdim sayelerinde..iyikide öğrenmiişim diyorum hep..eve gelen giden çok olmasaydı zaman alırdı belkde öğrenmem...
dondurucu benimde en büyğk kurtarıcım..yazdan bolca taze yaprak sarması yapıp atıyorum vakit buldukça,misafir geldiğinde çıkart sıcak suyu dök,pişsin...
kek kurabiye yapıp atıyorum.ya çıkarıp azıcık ısıtıyorum vaktim hiç yoksa,eğer 1 saat kadar bile vaktim varsa çıkartıp dışarıda kendiliğinden çözülmesini bekliyorum..tazeyken dolaba atınca ,çıkarttığınızdada tazecik oluyor..bayatladığında dolaba atarsanız çözülüncede bayat olur..
nohutları pilava yada çorbalara eklemek için haşladım bir pişirimlik poşetledim.buzlu buzlu atıyorum çorbaya yada pilava..pişerken çözülüyor zaten..
kuru fasülye nohutu az haşlayıp ,lazım olunca soğanı kavurup üstüne sıcak suyunu ve nohut yada fasulyeyi ekleip işiren arkadaşlarım var..ben yapmıyorum çünki düdüdklüm çok hızlı pişiriyor..
piişmiş yemek atmadım hiç ama atan arkadaşlarım var.bizde eşimde oğumda yemez ,tazesini zor yediriyorum sulu yemeklerin,donmuşunu yiyeceklerini sanmıyorum..her gün taze yemek yapıyorum.bir gün yediklerini ertesi güne burun kıvırıyorlar malesef.bende az ve her gün taze yapıyorum...işim hiç bitmyor bu yüzden...
birde yazdan kavanozlara menemen,domatesyapıyorum.kışın çorbaya ve menemene hazır oluyor...şimdilik bunlar geldi aklıma..
bende yeni evlendim henüz 5 ay oldu ve pilav dahil yapmasını bilmiyordum sonraa
- Telefonuma uygulamalar indirdim
- İnternetten yararlandım.
Ama birebir uygulamadım.Miktarları zamanla kendim belirledim ve bence en önemlisi baharat-sarımsak.
Şimdi ise kendim bakmadan yapıyorum çok mu iyiyim elbette ki değil ama ilk günlere bakılırsa oldukça iyiyim =) en azından aç kalmıyoruz.
NOT: Ben ilk yemek yaptığımda eşimi aldım karşıma ve dedim ki " bak yaptığım yemeklerde ne eksik ne fazla bana söyle yoksa ömrüm boyunca ben farkına varmayabilirim ama en kötüsü sen ömrün boyunca hoşuna gitmeyen yemekleri yemek zorunda kalabilirsin =)))) "
Bu sekilde yemeklerim hakkında ileride laf ettirmeyeceğimm =)
bende bu derttn muzdariptip aranıza yeni katıldım ama nettn sürekli tariflere bakıyodum şimdi pastalarm böreklerim çok güzel misafirlerim beğeniyor çok şükür ama yemek konusunda o kadar iddialı değilim ama genede bişiler yapabiliyorum bence gözünde çok büyütme derim halledersin eminim ben yaptıktan sonra herkes yapar
Bu çok büyük bir problem değil bence.
İnternette elinizin altında videolu falan bir çok tarif var. Evlilik hazırlığı sürecine bunu da dahil edin. Ayrıca zaman ayırın, evlenene dek öğrenirsiniz bence.
Kolaylıklar. Şimdiden mutluluklar.
Ben ilk evlendiğimde hiç ama hiç ama hiç bir şey bilmezdim.
Bu nesilde anne baabalar çocuklarına fazla birşey öğretmiyor.
Ben çaydanlığı kaldırdığımda elim titrerdi.
Sonra internette şu nasıl bu nasıl o nasıl diye baka baka öğrenmişim.
Şimdi maşallah
Sen tuzu suyu yağı unu kat o yemek yemek oluyor merak etme
bende yeni evlendim deneme yanılma gidiyor bakalım :) aynı durumdaydım işten gelirdim hazır olurdu yemek ama şimdi öyle mi ya :/
bu derin dondurucya bende takıldım kızlar neler atılır ne kadar kalır paylaşır mısınız pratik bilgileri
mesela soğanı nohutu atıyolarmış..evet ilk pişirildği gibi olmaz ama hafta içi nasıl nohut fasülye pişireyim bide çorbayı önceden yapanlar varmış
etrafıma da soramıyom((
ben dokuz yıllık evliyim,ilk yıllar bende öyleydim.sonra yelpazemi şöyle geliştirdim.eşimin ve kendimin sevdiği yemekleri deneyerek yaptım ilk zamanlar hiç güzel olmadı tabi.yemekli misafire ise sabit bir menü oluşturdum iyi yaptıklarımdan her gelene aynı şeyleri yapıp durdum.yapa yapa ustalaştım,pratikleştim.şimdi çooook iyiyim.
Canim.inan evlendigimde ayni senin.gibiydim.simdi.gozum.kapali yaparim
Bir iki kotu oldu tabi ama zamanla.hersey otursu bir yemek.kitabim vardi hep.ondan ogrendim.simdi internette var hemen bakar yaparsin
Yeterki.iste canim
Rabbim.mutluluk.versin
Sofrandan huzurunu bereketini eksik etmesin
hiç sorun etmene gerek yok cnm zamanla ne kadar elinin pratikleştiğini göreceksin .eşinle beraber eğlenerek yaparsan daha da hoşuna gider yemek yapmak bence :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?