- 9 Haziran 2013
- 7.909
- 12.730
- 248
bende yine pilav yapmayı öğrenme zamanlarımdan birinde
pilavi yaptım baya dibi tuttu babam da yemekleri annem yaptığı için anneme 'yemek yapmayı mı unuttun ne oldu bu nasıl pilav ' demişti
ee sen basbayağı gerçeğini yapmışsın. fark bir tek irmik yerine un galiba. o da dağılmasını önlüyor olsa gerek. içi oyuldu demi, dağılmadı demi?
işte herkesin usta olduğu bir şey var. yemek konusunda asla fiyasko olmam ama yufkadan börek asla yapamam. yani çok denedim. topikleri gezdim... videodan izledim. aynı şeyi yapıyoruz ve olmuyor inanılır gibi değil. yerken bunu ben mi yaptım diyorum.. rezil kepaze oluyorum mesela. bir de öğrenciyken makarnalı börek yapardım... şimdi tecrübeli halimle o zamanları tutturamıyorum. çok enteresan..ay canım ben pırasaya bayılırım yemeğine yani hele zeytinyağlısına limon sıkıcan şöylee ooohh anneme haftasonu yaptırıyım:)
ama onların yaptığı pırasalı şey çok tuhaf bişey yani çekirgeenin dediği gibi nimet olmasa töbe töbe günahada girmek istemiyorum
insanın biraz da el lezzeti olacak yaa mesela bnm kaynanam da basit bir erişte yapar ama benimkiyle aynı olmuyo onun ki daha bi tatlı oluyor diyorum sen farklı bişey yapıosun kesin bana sölemiyosun diye yok valla diyo:):)
hani bir margarin reklamı vardı gelin kaynana o misal:)
kaçırmışım burayı hamurmu koyuyorlar içine onee çiğ çiğ kalır dımıı ıyyyy tövbe tövbe subhaneke dinimiz amin
annene laf mı getirdin çooo ayıpben bilmiyomki yapmayı hiçhiç
işte herkesin usta olduğu bir şey var. yemek konusunda asla fiyasko olmam ama yufkadan börek asla yapamam. yani çok denedim. topikleri gezdim... videodan izledim. aynı şeyi yapıyoruz ve olmuyor inanılır gibi değil. yerken bunu ben mi yaptım diyorum.. rezil kepaze oluyorum mesela. bir de öğrenciyken makarnalı börek yapardım... şimdi tecrübeli halimle o zamanları tutturamıyorum. çok enteresan..
Dışı İçin;
2 bardak ince bulgur, 2 kaşık un, 1 yumurta, 2 orta boy patates haşlanmış, karabiber, tuz
Önce bulguru ıslattım iyice şişecek, sonra içerisine patates un ve yumurtayı katıp yoğurdum, ağız tadıma göre karabiber ve tuz ekledim tekrar baya bi yoğurdum... Bu tamamdır :)
İçi İçin;
300 gr kıyma, 3 ortaboy kuru soğan, baharat, maydonoz, bol ceviz
Bu standart hepsini bi güzel kavurdum ama tam böyle aşırı pişmeyecek :)) maydonoz ve ceviz en son katılacak baharat olarak ben içine karabiber, kimyon ve kırmızı biber kullandım..
Sonra avucuma limon kadar bir parça alıp açtım ve içine içten koydum yavaş yavaş suyun da yardımı ile ellerimi ıslatarak toparlak bi şekil verdim... sonra da hepsini bol yağda kızarttım...
oldu size çakma köfte :)
Evde mantar sote vardı ama bu gazla ben bir şeyler pişiririm. Ne hevese getirdiniz arkadaş.
irmik koyunca çok sert oluyor dışı onuda denedim ama sevmedim, bir de içini oymadım ben avucuma önce daire açtım içini koydum sonra kapatıp sağdan soldan elimide suyla ıslatıp öyle verdim şekli sıfır dağılma tam 30 adet çıktı bu tariften :))) baya çakma işte heheheeh
Evde mantar sote vardı ama bu gazla ben bir şeyler pişiririm. Ne hevese getirdiniz arkadaş.
Çakması bile uğraştırıyor arkadaşpatates dışında herşey orjinal ki
Benim çakmadan anladığım başka
makarnalı böreği bende yapıyorum milföyle hemde ııım çok güzel oluyor valla hemde kolay
gözüm yemedi nobody...
ben sulu köfte yapmayı seviyorum.. kızımla da oyun oynamış gibi oluyoruz. ara ara gerilmiyor değilim tabi...
bak şimdi güya o karar veriyor.. bulguru koyuyoruz, bir yumurta akı, kıyma ve biraz salça,baharatlar..... bu aşamada ben yoğuruyorum yoksa etraf çok batıyor. sonra onun elleirni yıkıyorum. ben yuvarlıyorum o una batırıyor. bazen o da yuvarlıyor minnak irili ufaklı çeşit çeşit köftemiz oluyor. unu sileliyorum. pazar sabah salça soğan yaptıktan sonra 1 patates doğrayıp kaynatıyorum.kaynayan suya bizim köfteler. çok kolay oluyor. kızlarla denemeni tavsiye ederim.hatta kızıma diyorum ne dersin biraz daha salça koyalım mı? ne anlıyorsa bazen yeter koymayalım diyor bazen koyalım diyor
Ama enfes oluyo canım ya benim kuzular bile bayıla bayıla yedi patates olduğu için çakma zaten dağılmamasını o sağlıyo :)))))))
bunu hiç denemedim. nasıl yapıyorsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?