yemek yemek

• Konu Sahibi Konu Sahibi gocum
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

bende yine pilav yapmayı öğrenme zamanlarımdan birinde

pilavi yaptım baya dibi tuttu babam da yemekleri annem yaptığı için anneme 'yemek yapmayı mı unuttun ne oldu bu nasıl pilav ' demişti

annene laf mı getirdin çooo ayıpben bilmiyomki yapmayı hiçhiç

ee sen basbayağı gerçeğini yapmışsın. fark bir tek irmik yerine un galiba. o da dağılmasını önlüyor olsa gerek. içi oyuldu demi, dağılmadı demi?

irmik koyunca çok sert oluyor dışı onuda denedim ama sevmedim, bir de içini oymadım ben avucuma önce daire açtım içini koydum sonra kapatıp sağdan soldan elimide suyla ıslatıp öyle verdim şekli sıfır dağılma tam 30 adet çıktı bu tariften :))) baya çakma işte heheheeh

işte herkesin usta olduğu bir şey var. yemek konusunda asla fiyasko olmam ama yufkadan börek asla yapamam. yani çok denedim. topikleri gezdim... videodan izledim. aynı şeyi yapıyoruz ve olmuyor inanılır gibi değil. yerken bunu ben mi yaptım diyorum.. rezil kepaze oluyorum mesela. bir de öğrenciyken makarnalı börek yapardım... şimdi tecrübeli halimle o zamanları tutturamıyorum. çok enteresan..

Evde mantar sote vardı ama bu gazla ben bir şeyler pişiririm. Ne hevese getirdiniz arkadaş.

makarnalı böreği bende yapıyorum milföyle hemde ııım çok güzel oluyor valla hemde kolay

Çakması bile uğraştırıyor arkadaş patates dışında herşey orjinal ki

Benim çakmadan anladığım başka

Mantar sotenin püf noktası da mantar ve diğer sebzeleri ayrı pişirmek. Tavuk kullanılacaksa iyice çözülmüş olmasına ve tavanın kızgın-baya- olmasına dikkat etmek. Varsa yazdan yapılmış şişe domatı kullanmak. Baharatı da sonradan ekleyince on numara oluyor.

gözüm yemedi nobody...
ben sulu köfte yapmayı seviyorum.. kızımla da oyun oynamış gibi oluyoruz. ara ara gerilmiyor değilim tabi...
bak şimdi güya o karar veriyor.. bulguru koyuyoruz, bir yumurta akı, kıyma ve biraz salça,baharatlar..... bu aşamada ben yoğuruyorum yoksa etraf çok batıyor. sonra onun elleirni yıkıyorum. ben yuvarlıyorum o una batırıyor. bazen o da yuvarlıyor minnak irili ufaklı çeşit çeşit köftemiz oluyor. unu sileliyorum. pazar sabah salça soğan yaptıktan sonra 1 patates doğrayıp kaynatıyorum.kaynayan suya bizim köfteler. çok kolay oluyor. kızlarla denemeni tavsiye ederim.hatta kızıma diyorum ne dersin biraz daha salça koyalım mı? ne anlıyorsa bazen yeter koymayalım diyor bazen koyalım diyor

Çakma yaş pastayı severim ben mesela

Hazır pasta tabanı
Ortaya krem şanti + damla çikolata
Üstüne de bi çikolata sosu

Oh mis 5 dk hazır, 8-12 kişilik pastanız hazır

Evde mantar sote vardı ama bu gazla ben bir şeyler pişiririm. Ne hevese getirdiniz arkadaş.

hemen krebin içine koy tost makinasıda şeklini çıkar sarımsaklı yoğurt dök..akşam meksika usulu yemek yaptım de

Çakması bile uğraştırıyor arkadaş patates dışında herşey orjinal ki

Benim çakmadan anladığım başka

Ama enfes oluyo canım ya benim kuzular bile bayıla bayıla yedi patates olduğu için çakma zaten dağılmamasını o sağlıyo :)))))))

Lezzet herkese göre farklı bir kavram ben mutfakta baharat kullanımını seviyorum ve bu bahane ile yağ tüketimi daha az oluyor.

Mutfaktan defne yaprağı, biberiye, sumak, karabiber,tarçın eksik olmaz bu baharatları sık kullanırım

Biber salçası herkese göre bir lezzet sırrı ama ben alışamadım, içinde biber salçası olan hiç bir şeyi yiyemiyorum o yüzden kullanmıyorum

Sızma zeytinyağı ve katı yağ kullanmaya mecbur kalırsam Samsun'dan getirttiğim ev yapımı bir yağım var onu kullanıyorum

Et pişirmeden bir gün önce zeytinyağı,tuz ve karabiberle harmanlayıp dolapta dinlendiriyorum hem ızgara, hem kavurmalar için

Yemeklik soğan kavururken içine mutlaka bir diş sarımsak ilave ederim, sarımsak mucizesine inanıyorum =))

Pek de mutfak sırrı denemez ama ilk aklıma gelenler bunlar, kolay gelsin =))

Son düzenleme:

ben hamileyken pek fena sekilde tiksindim sulu köfteden görünce bile hala midem bulanır yiyemem de yapamam da

Ama enfes oluyo canım ya benim kuzular bile bayıla bayıla yedi patates olduğu için çakma zaten dağılmamasını o sağlıyo :)))))))

Bende bayıla bayıla yerim de bulursam uğraşmaca kısmına gelemiyorum

Herkeste ne çekmiş şu yemek yapmaktan

bunu hiç denemedim. nasıl yapıyorsun?

dört tane milföyü birleştirip merdaneyle açıyorum alt kısmına koyuyorum tepsinin sonra içine hazırladığım makarna bir yumurta peynir biraz yağ istersen maydonaz karışımını koyuyorum sonra dört tane milföyü gene kenarlarından birleştirip merdane ile açıyorum üstüne kapatıyorum üstüne yumurta sarısı sürüp fırına veriyorum çok lezzetli oluyor çok arkadaşıma verdim tarifi bir dene canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…