yemek yemek

• Konu Sahibi Konu Sahibi gocum
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çakma yaş pastayı severim ben mesela

Hazır pasta tabanı
Ortaya krem şanti + damla çikolata
Üstüne de bi çikolata sosu

Oh mis 5 dk hazır, 8-12 kişilik pastanız hazır

o hazır pasta tabanı yerine;

5 yumurta, 5 fincan un, 4 fincan şeker, 1 kabartma tozu hepsini çırp düz bi tepsiye at oldu sana rulo pasta tabanı üstelik 12 dk da pişiyor :))))

elimin tadındanmıdır nedir nerdeyse yaptığım heryemek güzel olur hemde internetten bakıp yaparım ilkkez bide hiç özenmen ama kocişime yaptığımdan sevgimide katıyorum içine galiba yoksa özel yaptığım birşey yok

Mantar sotede benim püf noktam mantarların kararmaması için mantarları dograrken,dogranan mantarları unlu limonlu suya dogramak.Tavuk eti ve mantarda beyaz kalıyor.

Sadesini biliyodum da bunu bilmiyorum
Bi denemek lazım, milföy varsa beğenirim ama kalınca yenmez gibi ? Milföy biraz fazla naif

denemem lazım kolaymış. uzun zamandır milföy almıyorum..bir de aklıma geldi. geçen kk nın akıllı kadınlarından biri hatırlamıyorum ki kurabiye tarifi veriyordu.. piştikten sonra benmari eritilmiş çikolataya batırın demişti. neyse aklımda kalmış. geçen misafirim gelecekti. bir kurabiye yaptım. baksan o kadar sıradan duruyordu ki... yani tatlı mı tuzlu mu şekil itibariyle belli değildi. az bir çikolata erittim üst kısımları batırdım sonra hemen çekilmiş cevize batırdım. ay ben bile hayran kaldım manzaraya. tadı da muhteşemdi. böyle şekli şemali bir şeye benzemeyen kurabiyeler için harika bir çözüm aklınızda olsun.

5 yumurta, 5 fincan un, 4 fincan şeker, 1 kabartma tozu hepsini çırp düz bi tepsiye at oldu sana rulo pasta tabanı üstelik 12 dk da pişiyor :))))

Nobody bizimkilerde yemek kültürü yok
Hep böyle güne gider gibi menüler seviyolar
Bende fırına börek-poğaça vs attığımdan pasta tabanını hazır alıp iki arada bi derede onu da hallediyorum
Bi de kısır veya patates salatası tarzı bişey yapıyorum
4 çeşit aynı anda çıkmış oluyo

Mantar sotede benim püf noktam mantarların kararmaması için mantarları dograrken,dogranan mantarları unlu limonlu suya dogramak.Tavuk eti ve mantarda beyaz kalıyor.

bu bütün sebzeler için geçerli kesinlikle. özellikle kereviz. kararmış bir kereviz yemeği düşünemiyorum..

öncelikle yemek yapmayı sevmelisiniz, gözünüzde büyütmemelisiniz görev gibi değil eğlence gibi görmelisiniz. herhangi bir yemeği ben asla yapamam demeyin, özenerek ve kendinize güvenerek yapın. yemeğin görüntüsü ve tadında hijyen kurallarına dikkat edilerek yapılmış olması çok etkili bence. mesela ben asla yaptığım yemeğin tadına tuzuna bakıp aynı kaşıkla o yemeği asla karıştırmam, ellerimi çok sık sabunlarım, yemek yapacağım ortam, tezgah, ocak tertemiz olur, inanın yemeğin lezzetinde bunlar da çok etkili oluyor...herhangi bir pasta kek yaparken yumurta kullanmak zorundayız ben yumurtayı kullanacağım kaba kırar kırmaz yine hemen ellerimi sabunlarım mesela...farklı bir yönden ele aldım konuyu ama bunlar da çok önemli

Sadesini biliyodum da bunu bilmiyorum
Bi denemek lazım, milföy varsa beğenirim ama kalınca yenmez gibi ? Milföy biraz fazla naif

aynen cnm milföyle daha lezzetli oluyor sıcakken tazeyken yenmeli tabi zaten kalmaz merak etme bir dene bayılırsın milföyü seviyorsan ben çok severim milföyü sosisli,sucuk kaşarlı yapar yapar yerim:)

benim annem ben kendimi bildim bile çalışır ama hiç yemeksiz bırakmamıştır bizi.
bende bi gün 11 yaşındayım dedim anneme sürpriz olsun etli patates yemeği yapayım(ilk yemek denemem)
annemden gördüğüm kadarı ile yaptım ama bildiğin lapa oldu etlerde dağıldı birazcık.
annemle babam geldiler ben üzülmeyeyim die iştahla yediler çok mutlu olmuştum sonra teyzem geldi annem anlatıyor kelebek bugün yemek yapmış çok güzel olmuş die teyzemde gitti baktı bu ne kelebek köpek mamasımı yaptın dedi çok kırılmıştım o kadar kırıldım ki ünivi kazanana kadar bir daha yumurta bile kırmadım ünivdede eve çıktım ilk yaptığım pilav azıcık sert olmuştu ama ondan sonra yaptığım her yemek şahane oldu çok hırslanmıştım bide güzel yemek yapıp iştahla yenildiğini görünce çok mutlu oluyorum yaptıkça yapasım geliyor..
o yemeğimi kötüleyen teyzem arayıp benden tarif istiyor

ben mesela hiç bir yemeğe soğuk su kullanmam.

bunu tutturamamaktan hep tırsmışımdır... hiç yapmadım o yüzden...

çok haklısınız pasta tabanlarının hiç lezzeti olmuyor, bence de kendi yaptığımız pandispanyalar harika oluyor...tabi herkesin zevki ayrıdır beğenene sözüm yok...

Konu sahibi kusura bakma senden çok ben yazdım galiba

Mikemmel tuttum bu fikri
Ben genelde ıslak kurabiye yapıyorum ama diğerleri için deneyebilirim

aynen cnm milföyle daha lezzetli oluyor sıcakken tazeyken yenmeli tabi zaten kalmaz merak etme bir dene bayılırsın milföyü seviyorsan ben çok severim milföyü sosisli,sucuk kaşarlı yapar yapar yerim:)

Ben bayılırım unlu herşeye eşim pek sevmez, formunu koruyomuş
Misafir gelince yapayım en iyisi :13:

Bir de çocuklu annelere özellikle güzel bi tarifim var İrmik Topları adı :)))

3 su bardağı süt
7 yemek kaşık irmik
8 yemek kaşığı şeker
1 poşet toz krem şanti

isteğe bağlı hindistan cevizi,dövülmüş ceviz,fındık,yeşil fıstık

Yapması

Süt, irmik ve şekeri kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında bir iki dakika daha karıştırmaya devam edin ve altını kapatıp soğumaya bırakın.yice soğuduğunda bir paket krem toz şantiyi ekleyip karışıma iyice yedirin, katılaşıyo... Daha sonra bu karışımdan ufak parçalar parçalar alıp elinizde yuvarlayın mini mini toplar olacak zevkinize göre hindistan cevizine bulayın, fıstığa bulayın, renk renk toplarınız olsun... :))

dene çek hem o kadar zengin duruyor ki anlatamam sana. o ıslak olanı ben de bir deneyeceğim inşallah en kısa zamanda.. elmy bile yaptığına göre

dene çek hem o kadar zengin duruyor ki anlatamam sana. o ıslak olanı ben de bir deneyeceğim inşallah en kısa zamanda.. elmy bile yaptığına göre

Ha ha iyi ki banlı kendisi yoksa yolardı seni

Hayal ettim, bence de çok şık olur herkes hazır mı der sende ben yaptım dersin wuhuuu olurlar vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…