Mutfak Püf Noktaları yemekler buz dolabında kaç gün dayanır

arkadaşlar buradan bakabilirsiniz yemek saklama sürelerine
 
Son düzenleyen: Moderatör:
bendede bügün yapılmışsa..ertesi gün akşama kadar tüketilmezse atılıyor..ama ben fazla yapmıyorum..her gün değişik..
 
Arkadaşlar biz bozulmadığı takdirde hiç bir yemeği atmayın. 3 kişimisiniz 3 kişilik ısıtın ve artık yiyemiyorsanız lütfen Allah rızası için yemek artıklarınızı hayvanlara verin. Sizin yiyemediğiniz şeyler onlar için büyük bir nimet. Çöp kenarının yanına koyun kedisi köpeği kuşu karıncası bir çok canlının doymasına vesile oluyorsunuz. Şimdiden bunu yapan arkadaşlar Allah sizden razı olsun ne muradınız varsa versin. Hep dua ederim güzel kalpli insanlara.
 
slm ilsahcim esim ahci. oyuzden puf noktalarini soyler bana hep.kendi restaurantimiz var.esim mercimek corbasini 10 gunde bir yapar.surekli dolapta tutar.puf noktasida.yemek yiyecegin zaman.hep yiyecegin kadarini isit.bir yemegi isitip yedikten sonra kalanini dolaba koyarsan,ikinci isittiginda onu bitirmek zorundasin. ucuncu isitisinda eksi koku sacabilir.etli,etsiz tum yemeklerde bu boyledir.salcali yemekler,salcasiz yemeklere gore omru daha azdir.eger biryemegin bozuldugundan supheleniyorsan.ondan bir kepce alip isit.kokla veya tadina bak.keskin bir koku yoksa yenir.veya eksi bir tat yoksa.nimetlerimizi iyi saklayalim arkadaslar.bagzi arkadaslarin yorumlarina uzuldum.iki gunluk yemek cope atiliyormus:KK43: herkes dedigim gibi yapsin.yiyecegi kadar isitsin..

Çok teşekkür ederim bilgi için, hiç ısıtılmamış mis gibi bezelyemi 4 gündür fırsat olmadı yiyemediğimiz için neredeyse korkup atacaktım şimdi yiyorum :KK70:
 
ben yemeği yapıyorum yiyeceğim zaman sadece yiyeceğimiz kadar alıp gerisini tekrar dolaba koyuyorum ve böyle 4 gün dayanıyor canım daha fazlada dayanır ama yemek istemiyorsun. artan sıcak yemeğide boşa gitmesin deyip geri tencereye dökme tabikide :)
 
Ben de mercimek çorbası yaptım salı günü misafir gelecek diye ama iptal oldu 4. Gün gelecekler. 20 kişilik çorbayı napıcam bozulmaz demi ya napayım
 
X