Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
O zaman Size bir tüyo ,ilkin salçalı ve baharatları kavurduktan sonra 1 yada 2 kaşık un kavurun ...farkı görün ,birde içine 1 bardak haşlanmış nohut atar ve et suyuna bu çorbayı yaparsanız ..On nuMara beş yildiz :))Salça ve baharatı azcık bol tutun. Malzemeden çalmayın yani
Çünkü yemeği yemek yapan salça ve baharat. Elimin lezzeti olduğu söylenir, yemeklerim hep beğenilir. Ama bir de şehriye çorbası yapmayı becerebilsem! Su, salça dengesini kuramıyorum. Ya cıngıl cıngıl oluyor safi su, ya salça fazla olmuş, ya da şehriye çok kaçmış, çorba olmuş sana pilav! Ama azmettim çok dikkatli yapacağım bundan sonra. Hadi bakalım![]()
Ya o guzel olmaz ki zaten bahsettiginiz yemegi hic gozumde canlandiramiyorum. Soyle bol domates biber ve soganmi bir sos yaoip icine kiynayi koysaniz lezzetli olurdu ama sogan yok domates yok sade sarmisk ve biberle olmaz.kıyma kavurdum (dana) sarımsak biber baharat her şeyi tam ama ağzına alıyorsun böyle tamamen lezzetsiz nötr tadı olan bir şey gibi
Bende o markayi kullaniyorum. Gercekten kullanirken o tereyagi kokusu tum evi sariyo. Ekmege surup yemesinide cok seviyorum ben ayrica hic pahali degil cunku ev yapimi terayagini 30 tlye satiyorlarmisKarlıdağ. A101de var. Plastik kabın içinde satılıyor. 1kg, 25 lira. Biraz pahalı ama hakiki tereyağ. Annem, teyzelerim kullanıyorlar. Tereyağ ile büyümüş eskiler, onların onayı ile alıyorum. Yoksa ben anlamam![]()
Tariflere,ölçülere göre yap canim bir süre sonra da kendiliğinden elin alışır zaten:)Çok saol cevabın için ama ben başka bir şey olduğuna inanıyorum, bu durum beni mutfaktan çılgınca soğuttu gerçekten. Besmele de çekiyorum yaa :)
Biz çok severiz özellikle köfteli yemeklerde ama çoğu kişiye ağır gelir siz antepli falanmısınızKuyruk yagi kullanın
Hem de kıyma yani.Çok ilginç.kıyma kavurdum (dana) sarımsak biber baharat her şeyi tam ama ağzına alıyorsun böyle tamamen lezzetsiz nötr tadı olan bir şey gibi
Bence kıyma en önce pişmeli.Soğanın canı ne ki.Kıyma sonra yağ ve soğan.Canim yemegi yapmak icin yaparsan olmaz gercekten zevk alarak yapmalisin ve yemegi kisik ateste yap holdur holdur altini acarsan olmazbak bunu dene kisik ateste pisen yemek guzel olur misal taze fasulye yag yemeklik sogan kisik ateste kavur rengi donunce kiyma ekle biraz fasulyeyi koy kapat kapagini kendi dinlene dinlene pissin rengi donunce rendele domates birazda oyle ekle biber salcasi domates salcasi yavas yavas piser bak ayni dedigim gibi dene farki gor
Sopan öyle çok ölmez mi hatta yanmaz mı ki .Yemek kurallarını uygularsanız heryemeğiniz lezzetli olur.
Önce soğan mesela pembeleşinceue kadar kavrulmalı yani yanmaya ramak kalana kadar.
Salçada iyice kacrulmalı yemeğin tadını çok değiştiriyo az kavrulan yada suda eritilip tencereye atılan yemek bişeye benzemez mideyide rahatsız eder.
Kıymaya gelince önce kıymayı kavurup sonra soğanı ekleme asla önce soğan sonra kıyma. Bazıları önce kıymayı kavurur kendi suyunu salar o koymadan lezzette bekleme görüntüde .
Yemeğin suyuna gelince mutlaka kaynamış su olmalı ve azar azar vermelisin .
Öner canım boşver.İşimize yarasın.İnstagram hesabi onermek yasak mi? Bir kadin var, ondan ogrendim diyebilirim yemekleri, izleyince tika basa tok olsam bile acikiyorum, o derece. Mesajla yasak degilse mesajla da gonderebilirim.
Not: kadinla uzaktan yakindan ilgim yok :)