YEMEKLERİM ÇOK LEZZETSİZ...napıcam ben ya

Canım,

Yemek sıramalası, malzeme oranı etkisi olabilir. Ancak, bazı insanlar kendi yaptığını hiç beğenmez. Bunu başkaları da mı söylüyor, yoksa sadece sizin fikriniz? El yatkınlığı bu, elbet oturur. Sıkmayın tatlı canınızı :)

Salça ve baharatı azcık bol tutun. Malzemeden çalmayın yani :KK48:
Çünkü yemeği yemek yapan salça ve baharat. Elimin lezzeti olduğu söylenir, yemeklerim hep beğenilir. Ama bir de şehriye çorbası yapmayı becerebilsem! Su, salça dengesini kuramıyorum. Ya cıngıl cıngıl oluyor safi su, ya salça fazla olmuş, ya da şehriye çok kaçmış, çorba olmuş sana pilav! Ama azmettim çok dikkatli yapacağım bundan sonra. Hadi bakalım :sopa:
O zaman Size bir tüyo ,ilkin salçalı ve baharatları kavurduktan sonra 1 yada 2 kaşık un kavurun ...farkı görün ,birde içine 1 bardak haşlanmış nohut atar ve et suyuna bu çorbayı yaparsanız ..On nuMara beş yildiz :))

kıyma kavurdum (dana) sarımsak biber baharat her şeyi tam ama ağzına alıyorsun böyle tamamen lezzetsiz nötr tadı olan bir şey gibi
Ya o guzel olmaz ki zaten bahsettiginiz yemegi hic gozumde canlandiramiyorum. Soyle bol domates biber ve soganmi bir sos yaoip icine kiynayi koysaniz lezzetli olurdu ama sogan yok domates yok sade sarmisk ve biberle olmaz.

Firin yemeklerinde nasilsiniz. Firinda tavuk yaotiniz mi mesela hic

Karlıdağ. A101de var. Plastik kabın içinde satılıyor. 1kg, 25 lira. Biraz pahalı ama hakiki tereyağ. Annem, teyzelerim kullanıyorlar. Tereyağ ile büyümüş eskiler, onların onayı ile alıyorum. Yoksa ben anlamam :KK66:
Bende o markayi kullaniyorum. Gercekten kullanirken o tereyagi kokusu tum evi sariyo. Ekmege surup yemesinide cok seviyorum ben ayrica hic pahali degil cunku ev yapimi terayagini 30 tlye satiyorlarmis

Çok saol cevabın için ama ben başka bir şey olduğuna inanıyorum, bu durum beni mutfaktan çılgınca soğuttu gerçekten. Besmele de çekiyorum yaa :)
Tariflere,ölçülere göre yap canim bir süre sonra da kendiliğinden elin alışır zaten:)

Nefis yemek tarifleri uygulaması var telefonumda bazen yemek yaparken ordan bakıyorum belki farklı bir lezzet olur diye..Tarifleri güzel olan kişiler var gerçekten..Hem de ölçüsü ölçüsüne bakabilirsin ordan

Çok yaşa emi :))) öncelıkle yemegın yagı ve salcası az olmıcak. Yagsz ve salcasz yemk lezzetsz oluor ayrıca cok sulu da yapmıcaksın kı özlü olsun. Yenı yapıosan elın alıştıkca güzellesr üzülme. Ha gayret

Ben mesela mercimek çorbasını srtık çöyle yapıyorum herkes bayılıyor
Soğanı kavuruyorum soğanla beraber iki büyük diş sarımsak rendeliyorum onuda kavuruyorum 1 çay kaşığı kimyon 1çay kaşığı kara biber 1 yemek yaşığı nane 1 yatlı kaşığı kekik ve tekrar kavuruyorum 1 yemek kaşığı domater yada acı seviyorsanız biber salçası 1 tablet tavuk bulyon ve tuzu kavurup mercimeği ekleyip onuda kavuruyorum suyunuda koyup düdüklüde 20-25 dk pişiriyorum aile arasında çok meşurdur benim bu çorbam piştikten sonra biraz nane yakıp döküyorum üstüne offf varya mis gibi oluyo:kk77:

Yemeğin ne olursa olsun iyi kavurmalısın soğanını salçasını ve iyice pişirmelisin sadece sebzelerin pişmesi yetmiyo salçanın renginin solması yemeğinin özleşmesi gerekiyo

Zamanla ogrenilecek birsey de olmuyor bazen malesef mesela biz 3 kiz kardesiz. Ben tencere yemeklerini beceremem kardeşim firinda pisen kek börek türünü yapamaz. o yuzden ben genelde yemeklerimi firinda yapmayi tercih ediyorum. Hem daha lezzetli oluyor hemde zamandan tasarruf sagliyor firina at başka işlerini yap gibi :)

İnternetten bak tariflere sitede yazanın aynısını yap 1 yıllık evliyim yemek yapmayı nefis yemek tarifleri sitesinden öğrendim diyebilirim:KK48:
Mesela aklıma gelen baZı şeyleri yazayım
İlk önce soğanı kavur kesinlikle her zaman
Yemeklere 1 tane küp şeker atarsan lezzet veriyor
Herkesin dediği gibi iyi kavurman ve sırasıyla tencereye eklemen lazım
Suyunu sıcak olarak koy
Barbunya yapmadan önce biraz haşlarsan kararmasını önler
Yani aklıma gelen bunlar :KK9:

Yemeklerim lezzetli olur genelde.Ama sırları var.Bol malzeme.Bol dometes sarımsak sopan baharat özellikle.Baharat kekik ,biberiye de konur.Acı biber isteğe göre. Lezzet katar.Soğan ve domates küçük doğranır.Sebze de biraz küçük..Her yemeğe sarımsak atarım lezzeti artırıyor.Yağı çok az koymamSalçayı da biber salçası onu da çok az koymam..Az konuşduğunda lezzetten kesin çalıyor.Yağ Zeytinyapı mümkünse daha güzel tat verir.Tencere yemeği için İlk önce sırayla kavurarak.Soğanı çok kavurmuyoruz yoksa çok ölüyor..Soğan sırası hariç en zor pişeni bol ve kendi suyunda kavurarak kapağı kapalı .Suyu yanmasın diye çok çok az kaynamış su katılabilir yanma durumu varsa.Domatesin birazı eklenerek yanması önelenebilir.Baharat tuz ve sarımsağım birazı bu aşamada katılır.Salça da bu aşamada katılır yoksa tek soğanla yanar.Arada karıştırılıp hrmen kapatılor kapağı.Arada sallanır.Ana sebze yumuşayınca kalan dometes eklenir karıştırılır tekrar pişmeye bırakılır.Pişme esnasında yağlı kağıt kapağın altına konursa daha çabuk pişer ve güveç tadı perçinlenir.Ben önceden aliminyum folyo koyuyordum çok güzel oluyordu ama al.folyo zararlıymış.
Fırında yapılınca bazı yemekler daha güveç tadı olur.Örn bezelye örn patates.Buğulama yani.
DÜDÜklü tencere de güveç tadı veriyor.

Son düzenleme:
Az su,baharat çeşitleri,kısık ateşte pişirmek
Bunlar lezzetli olmasına yardımcı..

Canim yemegi yapmak icin yaparsan olmaz gercekten zevk alarak yapmalisin ve yemegi kisik ateste yap holdur holdur altini acarsan olmaz :KK48:bak bunu dene kisik ateste pisen yemek guzel olur misal taze fasulye yag yemeklik sogan kisik ateste kavur rengi donunce kiyma ekle biraz fasulyeyi koy kapat kapagini kendi dinlene dinlene pissin rengi donunce rendele domates birazda oyle ekle biber salcasi domates salcasi yavas yavas piser bak ayni dedigim gibi dene farki gor
Bence kıyma en önce pişmeli.Soğanın canı ne ki.Kıyma sonra yağ ve soğan.

Soğa
Yemek kurallarını uygularsanız heryemeğiniz lezzetli olur.

Önce soğan mesela pembeleşinceue kadar kavrulmalı yani yanmaya ramak kalana kadar.

Salçada iyice kacrulmalı yemeğin tadını çok değiştiriyo az kavrulan yada suda eritilip tencereye atılan yemek bişeye benzemez mideyide rahatsız eder.

Kıymaya gelince önce kıymayı kavurup sonra soğanı ekleme asla önce soğan sonra kıyma. Bazıları önce kıymayı kavurur kendi suyunu salar o koymadan lezzette bekleme görüntüde .

Yemeğin suyuna gelince mutlaka kaynamış su olmalı ve azar azar vermelisin .
Sopan öyle çok ölmez mi hatta yanmaz mı ki .

Ç
İnstagram hesabi onermek yasak mi? Bir kadin var, ondan ogrendim diyebilirim yemekleri, izleyince tika basa tok olsam bile acikiyorum, o derece. Mesajla yasak degilse mesajla da gonderebilirim.

Not: kadinla uzaktan yakindan ilgim yok :)
Öner canım boşver.İşimize yarasın.

Back
X