- Konu Sahibi nazende_2012
-
selam kızlar , ben yemeklerde çok kötüyüm. hani elinin tadı yok derlerya. ne yapsam kötü oluyor. arasıra şakayla karışık laf da yemiyorum değil. sürekli dışardan yiyoruz. evlenince sorun oluyor mu bu tip şeyler, ya da ne bileyim çok gerekli mi yemek yapmak
selam kızlar , ben yemeklerde çok kötüyüm. hani elinin tadı yok derlerya. ne yapsam kötü oluyor. arasıra şakayla karışık laf da yemiyorum değil. sürekli dışardan yiyoruz. evlenince sorun oluyor mu bu tip şeyler, ya da ne bileyim çok gerekli mi yemek yapmak
yapa yapa elin alisiyor..ben ilk evlendigimde cok cöpe gitti hersey ama simdi 2 yili gectik ben bile sasiriorum yaptiklarima .deneme deneme ...hep deneme yap..arastir tariflere bak.zamanla oturur.sürekli disarden yenmez hem sagliksiz hemde masrafli.evinde cok guzel seyler cikarabilirsin.yaptikca daha cok hosuna gidecek.
içime su serpen cevabın için çok teşekkür ederim :)
inşallah öyle olur ilerde çünkü yemekle uğraşmayı da seviyorum aslında. niye güzel olmuyo ben de anlamıyorum.
Ben de 1 senelik evliyim. İlk birkaç ay valla ne yalan söyleyeyim çöpe attığım cok yemek oldu maalesef.
Hiç kimse anne karnından usta aşçı olarak doğmuyor. Şimdi, korktuğum mutfaktan inanılmaz keyif alıyorum.
Diyeceğim su ki, ilk şart mutfağı sevmek, digeri de yemek yapmanin püf noktalarını öğrenmek. İlk günlerimi gülerek aniyorum su an. Bak sana da öyle olacak hiç canını sıkma. Hatta İnan ki bütün yemeklerin yapımı birbirine benziyor. Seversen çabuk pişersin, hiç korkma.
Bak bir de yemek yapmaya yeni başlayanların cok rahat anlayacağı, adım adım tarif veren bir site var. Oradan da yardım alabilirsin. KLASİK TATLAR.
sevgini kat yemeklere
22 yasında evlendıgımde bır mercımek corbası dahı yapmayı bılmıyordum.calıstıgım ıcın onemsememıstım.
Arkadasımı arar sorardım o kadar.
5 yıllık evlıyım sımdı ıse yemeklerım herkes tarafından begenılır )
korkma zamanla ogrenırsın ama sımdıden baslasan ıyı olur )
hem elın de alısır zamanla,cok seversın mutfagı hatta stres atarsın...
Bıde kayınvaldem derkı yemek yapmaya besmele ıle basla derdı.
Ve bıyerde okumustum yemegı yaparken ayetel kursı ıdı sanırım,onu okursan daha lezzetlı olur vs dıyordu...
Kolay gelsın...guven bıraz kendıne...
O yuzden anlattım bunları )
işine yarar mı bilmiyorum otorite de değilim bu konuda ama edindiğim tecrübelere göre yemeği kötü yapan şeyler,
1. isteksiz olmak :)
2.çok harlı ateşte hızlı pişirmek(sulu yemekleri)
3.soganı az kavurmak ve su bırakan şeyleri erkenden ekleyip soganı haşlamak
4.suyu fazla koymak
aklıma gelenler bunlar....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?