Yemeklerimin tadı kötü oluyor

nazende_2012

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2012
136
1
0
Adana
selam kızlar , ben yemeklerde çok kötüyüm. hani elinin tadı yok derlerya. ne yapsam kötü oluyor. arasıra şakayla karışık laf da yemiyorum değil. sürekli dışardan yiyoruz. evlenince sorun oluyor mu bu tip şeyler, ya da ne bileyim çok gerekli mi yemek yapmak

Son düzenleme:
Bugün 2. kez nenemin lafını paylaşıyorum. Aklıma getirdiniz. Allah rahmet eylesin şöyle derdi tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bıraktığında.
Tatlı olsun bereketli olsun ağız tadıyla yensin.
Her yemek yapışımda söylerim ben de mutlaka.
Nenemin yemekleri gerçekten çok güzel olurdu.

bu biraz nişanlına bağlı. anlayışsa sorun etmez ama hazıra da dağ dayanmaz. eminim bir makarna, bir tavuk sote, nebileyim kolay yemekler yapabilirsin? kendini şartlama kötüyüm diye. mecbur kalınca öğreniyorsun yaparsınnn merak etme.

Ben 19 yaşındayım lisem bitti evlendim ve elime ıspanak soğan pırasa vs. değmemiştir :) Evlenince ilk başlarda annemi arıyordum tarif için. 1 2hafta sonra kendim üretmeye başladım. Ne yapsamda güzel oluyor. Aynen dediğin gibi bilmek değil elinin tadı önemli bence. Evlenince belki başlarda sorun olmaz ama ilerleyen zamanlarda olabilirr. Bekarken sürekli dışarda yiyebilirsin ama eşin her zaman kabul etmeyebilir :)

yapa yapa elin alisiyor..ben ilk evlendigimde cok cöpe gitti hersey ama simdi 2 yili gectik ben bile sasiriorum yaptiklarima .deneme deneme ...hep deneme yap..arastir tariflere bak.zamanla oturur.sürekli disarden yenmez hem sagliksiz hemde masrafli.evinde cok guzel seyler cikarabilirsin.yaptikca daha cok hosuna gidecek.

içime su serpen cevabın için çok teşekkür ederim :)
inşallah öyle olur ilerde çünkü yemekle uğraşmayı da seviyorum aslında. niye güzel olmuyo ben de anlamıyorum.

Canim elin alismadigi icin olmuyordur moralini bozma zaman ile tutturursun.tabi icten gelerek yapmakta cok önemli..Yemek yapmayi ögrenmek bilmek sart diye düsünüyorum disarda yemek yemek nereye kadar..?
özelikle genc kizlarda Anneleri mutfakda yemek yaparken takip etseler ufak tefer islerde yardim etmek o kadar cok sey kazandiriyorki insana.
Bu zamanda yemek yapmakta zor degil cok kolaylasti o kadar pratik yemek cesitleri yari hazir yemekler varki kisa sürede zengin gösterisli bi sofra hazirlayabilirsin yeterki iste
Bende ilk arnavut böregimi yaptigimda olmamisti ama 2. cisinde basardim :)

içime su serpen cevabın için çok teşekkür ederim :)
inşallah öyle olur ilerde çünkü yemekle uğraşmayı da seviyorum aslında. niye güzel olmuyo ben de anlamıyorum.

Yemekle uğraşmayı seviyosan emin ol yemeğin de güzel olur.
Her yemeğin ayrı bir püf noktası var.
Ama hepsinin püf noktası suyunu eklemeden fazlaca kavurmak ve suyunu azar azar eklemek.
Akıl vermek gibi olmadı değil mi sadece yardımcı olmak istedim azıcık.:))))

15 yaşında ilk kez mutfağa girdim. Onda da portakalağacı'ndan bakarak. Orası çok faydalı oluyor. Oradan faydalan mutlaka. Sorun olmaz diyemem bence evlenince her akşam dışarıdan söylemek maddi açıdan yorar. Obezite de kaçınılmaz olur tabi. Bence bu sorun olur. Öğrenmelisin yemek yapmayı. Sakın yılma ama, ilk kendi tarifimle(!) yaptığım tavuk suyuna çorba berbattı mesela, annem hala alay eder. Soğan, havuç, patates, şehriye ve tavuk haşladım. sonra hepsini blenderdan geçirdim. Bebek maması gibi iğrenç görünüyordu Ama öğrendim. Şimdi annem ne temizliğe bulaşır ne yemeğe. O dışarıda çalışıyorsa evde de ben çalışıyorum. Bu hafta sonu da sarma yaptık, ikide bir annemi "kolum gibi sarmasana şunları seeen!" diye dürtükledim İnsan yapa yapa öğreniyor. Denemekten vazgeçme.

Ben de 1 senelik evliyim. İlk birkaç ay valla ne yalan söyleyeyim çöpe attığım cok yemek oldu maalesef.

Hiç kimse anne karnından usta aşçı olarak doğmuyor. Şimdi, korktuğum mutfaktan inanılmaz keyif alıyorum.

Diyeceğim su ki, ilk şart mutfağı sevmek, digeri de yemek yapmanin püf noktalarını öğrenmek. İlk günlerimi gülerek aniyorum su an. Bak sana da öyle olacak hiç canını sıkma. Hatta İnan ki bütün yemeklerin yapımı birbirine benziyor. Seversen çabuk pişersin, hiç korkma.

Bak bir de yemek yapmaya yeni başlayanların cok rahat anlayacağı, adım adım tarif veren bir site var. Oradan da yardım alabilirsin. KLASİK TATLAR.

aslında sitelerden bi sürü yemek tarifine baktım ama. umarım zamanla olur ne diyim

ben işyerimde aşçılık yapan bayandan kopya çekiyorum. ondan değişik değişik yemekler öğrenip evde caka satıyorum. kaynanam bile kıskandı :)) çalışıyorsan ve aşçınızda marifetliyse tavsiye ederim arkadaşım. çok basit ama çok lezzetli yemekler var.

bende yemek yapmayı bilirim ama çok sevmem yapmayı.sağolsun eşim anlayışlı haftanın 2 3 günü yemek
yapıyorsam kalan günler dışardan yeriz.ama yapmaya yapmaya sanki elimin pratiği
ve lezzeti azaldı gibi,devamlı yapmak sorunu çözüyor.ama (sadece) et yemeklerini de benden iyi yapanı görmedim:))))

işine yarar mı bilmiyorum otorite de değilim bu konuda ama edindiğim tecrübelere göre yemeği kötü yapan şeyler,
1. isteksiz olmak :)
2.çok harlı ateşte hızlı pişirmek(sulu yemekleri)
3.soganı az kavurmak ve su bırakan şeyleri erkenden ekleyip soganı haşlamak
4.suyu fazla koymak
aklıma gelenler bunlar....

22 yasında evlendıgımde bır mercımek corbası dahı yapmayı bılmıyordum.calıstıgım ıcın onemsememıstım.
Arkadasımı arar sorardım o kadar.
5 yıllık evlıyım sımdı ıse yemeklerım herkes tarafından begenılır )

korkma zamanla ogrenırsın ama sımdıden baslasan ıyı olur )
hem elın de alısır zamanla,cok seversın mutfagı hatta stres atarsın...

Bıde kayınvaldem derkı yemek yapmaya besmele ıle basla derdı.

Ve bıyerde okumustum yemegı yaparken ayetel kursı ıdı sanırım,onu okursan daha lezzetlı olur vs dıyordu...
Kolay gelsın...guven bıraz kendıne...
O yuzden anlattım bunları )

çok teşekkür ederim canım saolasın denerim :)

ne kadar çoköneri geldi böyle , inan vakit buldukça herkesin önerilerini dikkate alıp deneyecem. hepinize sonsuz teşekkürler

selam canım deneme yanılma yöntemiyle öğreneceksin başka yolu yok
eşimle düğünümüze 2-3 gün kala alışverişe gitmiştik eşim soda da almıştı
aşkım midende sorun mu var niye aldın dedim
yyoooooo öyle bulunsun diye aldım demişti
neyse evlendik yemek yaptım çok da kötü değildi aslında ama eşim yemekten sonra soda içiyodu
canım çekti falan diyodu acı gerçeği kısa bir süre sonra öğrendim ki
eşim yaptığım yemeklerden rahatsız olduğu için soda içiyormuş
onun için alışverişte soda almış bu kız yemek yapmayı bilmiyodur ben her ihtimale karşı
önlemimi alayım demiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…