• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemeklerimin tadı kötü oluyor

selam canım deneme yanılma yöntemiyle öğreneceksin başka yolu yok:19:
eşimle düğünümüze 2-3 gün kala alışverişe gitmiştik eşim soda da almıştı
aşkım midende sorun mu var niye aldın dedim
yyoooooo öyle bulunsun diye aldım demişti
neyse evlendik yemek yaptım çok da kötü değildi aslında ama eşim yemekten sonra soda içiyodu
canım çekti falan diyodu acı gerçeği kısa bir süre sonra öğrendim ki
eşim yaptığım yemeklerden rahatsız olduğu için soda içiyormuş :27:
onun için alışverişte soda almış bu kız yemek yapmayı bilmiyodur ben her ihtimale karşı
önlemimi alayım :37:demiş:1:

hahahaha :) çok güldüm buna yaaaaa:)

Hani evlendiğimde yumurta bile kıramıyordum denir ya lafın gelişi...
Ben gerçekten kıramıyordum...
19 yaşında evlendim şuan 23 yaşındayım...
İlk başlarda herşeyi tarife göre yapardım. Şimdi herşeyi öğrendim...
Yapamazsın diye birşey yok...
Hep hazır yemekle nereye kadar gider ki?

27 yaşındayım 2 yemek dışında hiç bir yaptığım yemeği yemem zaten kimsede yemez
Pirinç pilavı ve kuru fasülye dışında da yemek bilmem
En son biber dolması yapmıştım felaketti
Hele 6 ay önce yaptığım tavuğu söylemek bile istemiyorum
Altı üstü tavuk tencereye koy üstünede su ama tadı berabettı çöpe atmıştık
Off ya cidden benim yaptığım yemeklerde hiç lezzetli olmuyor
Kendi yaptığımı ben bile yemiyorum ki başkası yesin

bende yemek yapmayı bilmem pek yavaş yavaş goreniyorum.
tabiki yemek onemli hemde cok onemli. hazıra dağ dayanmaz canım. maddiyatın cok cok iyiyse yemek yapıcak birinij alırsın

okul bittiği gibi evlendim. zaten o kadar çok yemek seçerim ki yediğim yemekler sayılıdır. o yüzden hiç öğrenmeyi düşünmemiştim.
makarna, mantar sote, tost, hazır çorba. sanırım yapabildiğim yemekler bu kadar.

3 aydır yaptığım bütün pilavlar lapa oldu ya da yandı.
kek, mercimek köftesi denemelerimin neredeyse hepsi çöpe gitti.

Allahtan eşim ne yapsam yemeye çalışıyor ses çıkarmadan.
ama ona da bıkkınlık geldi galiba artık kendisi yapıyor :17: eli de öyle yatkın ki, seviyor yemek yapmayı çok şükür.
basit yemekler dışında eşim yapıyor yemekleri.
belki sen de evlenince böyle bir iş bölümü yaparsınız.

bütün yorumları okuudum ve kendımı buldum evleneli 9 ay doldu 27 yaşımdayım .Eşim karadenizli sıcak,etli ve tereyağlı yer,ve aşırı yemek seçer .Bense akdenizliyim. Soğuk,zeytinyağlı,ot,yeşillik ne varsa tam tersiz.Bunun yanısıra bekarken tost dışında bişeycik yapmadım.Aşırı zorluk çektim.Bikaç deneme çöpe gitti.Ama ufaktan alıştım. Dolma sarıyorum,Ufaktan hamur bile açtım. İnş. daha ii de olcam.

Yemekte lezzetin pişirme süreleri,pişirme sırası ve baharattan geldiğini düşünüyorum...soğan,et suyu,tavuk suyu,sarımsak,baharatlar bunlar gizli lezzet veren malzemeler..doğru oranda ve gerektiğinde kullanıldığında yemekler çok güzel oluyor..bir de kullanılan malzeme organikse işte o zaman daha güzel oluyor..

Son düzenleme:
Yemek yapmayı severek yapan birinin elinin lezzeti olur...Yemekleri etli yaparken önce yağda soğanı kavurun, soğan suyunu çekence etleride kavurun onlarda suyunu çeksin (bırakın deli markaları OLCA diye bir salça var çay kaşığı kadar koysan yemek kıpkırmızı oluyo çok yoğun vıcık vıcık değil) salcasınıda güzel kavurup sebzesini ekleyip 5 dk kısık ateşte pişirin sonra sıcak su ekleyip altını kısın...Kısık ateşte yemek çok lezzetli olur.

Ne pişirirseniz pişirin yemeğin altını kapatmadan 1 dk önce içine çok çok az şeker veya karbonat atın.

bütün yorumları okuudum ve kendımı buldum evleneli 9 ay doldu 27 yaşımdayım .Eşim karadenizli sıcak,etli ve tereyağlı yer,ve aşırı yemek seçer .Bense akdenizliyim. Soğuk,zeytinyağlı,ot,yeşillik ne varsa tam tersiz.Bunun yanısıra bekarken tost dışında bişeycik yapmadım.Aşırı zorluk çektim.Bikaç deneme çöpe gitti.Ama ufaktan alıştım. Dolma sarıyorum,Ufaktan hamur bile açtım. İnş. daha ii de olcam.

inşallah , darısı başıma diyim o zaman

evli değilim ama yemek yapma özürlüyüm.. elimin tadımı yok nedir aceleciyimdir birde bişeyin pişip pişmedigini anlamam okadar zeki çevik biriyimdir. bana pasta yaptırsınlar kurabiye kek yaptırsınlar ama yemek demesinler insanlara yazık olur :)

merhabalar kızlar sohbetınız bol olsun ınsallah.
bızler bekarken pek yemek sorunumuz yoktu kendı adıma soyleyım hıc yemek yapmazdım ve calısan bırıyım .
ama annem yemen yaparken bakardım soganların rengıne ne zmn salca koyar vs onlar aklımda kalmıs olucakkı o yuzden sorun cekmıyorum suan.yabıkı ılk donemlerde zıyan olan yemekler oldu ama zamanla pratıklesıyorsun.gıtgıde daha guzel oluyor o yuzden dert etme ama olmuyor dıyede kendını kasma sogutma yanı kendını.gerekırse annenı ara ılk baslarda konusurken sora sora yap hemde nerde sorun var bulursun neyı yanlıs yaptıgını.
tek sorunumuz bu olsun kızlar hersey hallolur zamanla

içine sevgi katılan yemekler lezzetli olur der annem...

gerçektende öyle sevdiğine, sevgiyle, özenle yaptıktan sonra lezzeti geliyor....
:56:

ev yemeği gibisi yok
2 gün dışarda yiyelim vallahi özlüyoruz evde pişen yemeğin dumanını
19 yaşında evlendim yemek bilgim sıfırdı
annem çok dertlenmişti bu kız hiç bi yemeği bilmiyor napcak dye
dünyanın sonu değil ya yapa yapa öğrendim kimse anasının karnında öğrenmiyor yemek yapmayı
geliştirilebilecek bir eylem bu
teknoloji gelişti internette yemek siteleri bloglar ne ararsan var
çokta güzel tarifler var
deneme yanılma ile çözülebilecek bir mesele bu

selam kızlar , ben yemeklerde çok kötüyüm. hani elinin tadı yok derlerya. ne yapsam kötü oluyor. arasıra şakayla karışık laf da yemiyorum değil. sürekli dışardan yiyoruz. evlenince sorun oluyor mu bu tip şeyler, ya da ne bileyim çok gerekli mi yemek yapmak

canım gerekli olmaz olur mu gerekli tabi erkeklerin kalbine giden yollardan biri yemek Türk erkeği ne de olsa :1:

bende bilmiyordum tam da biliyorum değil deneme yanılma yöntemiyle çözmeye başladım.. Birde ben bekarken yemek yapmazdım ama annem hep mutfakta şunu ver şunu koy dıye dıye gözume almısım o yemekleri gerçi zor bizim yemekleri yapmak ben gaziantepliyim :27:

sana önerim internetten annenden ablandan komşundan sora sora öğrenmen :51:

Son düzenleme:
canım, yemek yapmak benim için hobi. 12 yaşımdan beri yemek yapıyorum. okurken de çalışırken de boş vaktimde illa mutfağa giriyordum. evlenince sorun yaşamadım. ama ben de evlendiğimde başlasaydım sorun yaşardım. yemek yaparken el lezzeti diye bir şey var ama çoğunluğu tecrübe ve istek. ben yemeğin tadına bakmam kokusundan anlarım pişip pişmediğini. tuzunu bir sürü şeyini göz kararı koyarım ama 29 yaşında olmama rağmen 16-17 senedir yemek yapıyorum. ortaokulda az domatesli pilavın dibini yakmadım....

zamanla, yapa yapa, yaka yaka alışıyorsun. merakın varsa çok iyi yemekler yaparsın merakın yoksa da karnınızı doyuracak kadar yaparsın zamanla. sarma da sararım, mantı da açarım... hiç bir yemek zor değil. gözümüzde büyütüyoruz sadece. sen eğer biraz pratik yaparsan, biraz da istekliysen yemeğini yaparken o yemek illa ki güzel olur.

konuyu açan arkadaşım hep cinsel içerikli başlıklar açmışsın bence yemek yapmaya fırsatın olmuyordur yada cinselliği düşünmekten yemeklerine sevgini katamıyorsundur ondan olabilir:):21:

Ben bir gusül abdesti almanızı tavsiye ediyorum. :21:

Son düzenleme:
Back
X