• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemeklerimin tadı kötü oluyor

anaaaaaaam bende baştan sona okumaya başladım,
tam dedim,derdimin olduğu konu
çakma çıktı galiba...
neyse evet bende bende yemek yapamıyorum.eşime çok üzülüyorum.hiç tadı yok yemeğimin.brkaçı dışında
Allahtan eşim italyan-hırvat. dayıyorum makarnayı hiç yok diyemiyor.

çakma çıktı galiba...
neyse evet bende bende yemek yapamıyorum.eşime çok üzülüyorum.hiç tadı yok yemeğimin.brkaçı dışında

çakma çıktı galiba...

Bugün 2. kez nenemin lafını paylaşıyorum. Aklıma getirdiniz. Allah rahmet eylesin şöyle derdi tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bıraktığında.
Tatlı olsun bereketli olsun ağız tadıyla yensin.
Her yemek yapışımda söylerim ben de mutlaka.
Nenemin yemekleri gerçekten çok güzel olurdu.

kesinlikle bu sözü söylicem bende çok hoşuma gitti :72: ve konu sahibi arkadaşım zamanla yemek yapmanın püf noktalarını öğrenirsin dert etme :16:

neredeyseee 12 yasından beri mutfaklardayım ve ilk pişirdiğim yemek karnıyarıktı :)
annemin çok işi vardı yemek yok die hayıflanıodu (evde çalışıyordu da) dedim sen tarif et bana ben yapayım
annem de tamam dedi...git patlıcanalrı getir soy şöle yap tuza yatır vs annem hiç ellemeden
sadece anlattı ben de yemeği pişridim ve süper lezzetli olmustu :) sonra bulgur pilavı vs derken öğrendim
daha önceden makarna tost yumurta közleme kızartma vs bunalrı zaten yapabiliyodum ama tam yemek işine
o zmana girmiştim...yemek yapmakta hiçbisorun yasamadım cunku çok sevıyordum hala da seviyorum :)

benim size nacizane tavsiyelerim belki biliyorsunuzdur ama ilk aklıma gelenleri yazayım dedim.
bir de ben ettehiyyatü okurum yemek yaparken :) bereketli ve lezzetli olur diye duymuştum :)
yaptıkalrımda begenilir yani :) zaten benim yemek blogumda var eheueheu :) ama branşım tatlı pasta kek vs :) neyse

1)devamlı deneyin yılmak yok ama malzeme çok önemli olmadı yada olmuyo bu dökeim ya demeyın

2)pişirdiğinizi tadarken içindeki sebzeyı tadıyla tanımaya calsıın yani bi gurme gibi patlıcan yemeği yaptıysanız ve
patlıcan tadını alamıyorsanız sasi sasi ot gibi olduysa olmamıstır o yemek

3)zeytinyağlılarda soğanı bol tutun....

4)duymussunzudur belki baharatlar yemege en son eklenir...ama ilk eklemeniz gereken şey tuzdur
tuzu en son atarsanız içine işlemediği için tatsız tuzsuz olur...aynı sekılde baharatı en baştan eklersneız o zaman da
baharat tadı daha yoğun olabilir. ve sebzenın tadını alamazsınız.

5)bahar gelmişken taze otları sebzeleri mutlaka kullanın taze reyhan taze nane salataya olsun yemege olsun
kattıgı tada ve herseyı bu kadar değiştirdiğine inanamıycaksınız...(reyhan özellikle sarmada ve dolmada müthiş oluyo)

6)yemeklerınıze 1 - 2 diş sarımsak atarsanız lezzet verir ayrıca cok faydalı

7)yemeği kavurmak içindeki şekeri dışarı cıkartıp tatlandırdırgı ıcın lezzetlendırır...ama çok kavurursanız
veya ateş ayarını yanlış yaparsanız sebzenın dısı dağlanır ve sıuyunu salmaz..veya eklediğiniz suyu içine çekemeyebilir.
(özellikle taze fasulye pişlirirken bu yanlışa düşülmesi çok muhtemel)

8.)çorbaya bulyon katmakta cok güzel tad veriyo

kızlar, özenle yapmak önemli bence. hangi yemeği yada pastayı yalapşap yapsam dökülüyor, hangi yemeğe yada pastaya özensem kapanın elinde kalıyor.
özenle yapmak önemli.

Back
X