• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemekli misafir

2.aileyi konu sahibinin evine gelecek olan aile çağırmış konu sahibine haber vermeden.Son dakika haberi olmuş.
1. Ailenin işgüzarlığı olmuş , hiç sevmem emrivakiyi. İyi etmiş konu sahibi. Ben olsam diyemezdim ama birinci aileyi arayıp “canım 2. Aileden haberim yoktu erken gel de yardım et yetiştiremem ben “ yada “salata be tatlıyı da sen yap gel” derdim. Gelmeyin demek biraz zor. Haketmişler ama ben yapamazdım

Biz çok Abartıyoruz misafir olayını. Eğer muhabbet etmekten keyif aldığınız arkadaslariniz gelecekse (idi) hic sorun etmenize ve daveti iptal etmenize gerek yoktu. Arkadaşlarin dediği gibi yanına bir balık daha alirdiniz . Tatlı çay geçer giderdi. Ama biz milletçe dolum dolum yedirmek için herseyimiz den feragat ediyoruz üstüne çok yoruluyoruz ki bir sonraki sefer misafir agirlayabilecek gücü toplayan kadar bir daha misafir kabul etmiyoruz.
en güzel yorum...aynen abartıyoruz, misafirler de abartiyor..Yemekli daveti degil sadece çay davetleri de abartiliyor. insanların beklentisi de yüksek. önemli sohbet değil mi? çay yanında mutlaka pastalar börekler yapılır. yetmez kuruyemiş verilir. yetmez kahve meyve derken gün biter. Sen oturmamiş sadece hizmet etmişsin...

Tek tek alıntılayıp cevap yazmayı bilmiyorum ama bugün bahçeye indik . İki tüp indirdik. Esler balıkları kızarttı. Biz de salata servisi yaptık. Çok da güzel ve eğlenceli geçti. Kimse de bana alınmamış , hak vermişler zaten tek başına o kadar balığı kizartamayacsgima.

Benim misafir anlayışım hizmet etmek cay koymak pasta börek yapmak ağırlamak değil. Yatılı misafirim olmadığı müddetçe canım istemiyorsa kimseyi yemekli ağırlayamam. Kimse de bana yemek içmek için gelmesin bi zahmet. Kendime enerjim ancak yetiyor. Madem zorunlu misafir getiriyorlar bana da yardim etmek zorundalar. Ben evimin hizmetçisi değilim. Kimseye misafirliğe gittiğimde de bana hizmet etmesini beklemiyorum.

Evet ayıp etmiş olabilirim ama karşı tarafı memnun etmek için kendimden taviz veremem. Beni kabul etmeyeceklerse de kendi fikirleri.

Ayrıca sırf yemek daveti iptal ettim diye benimle iletişimi kesen bir arkadaşım olursa hic umrumda olmaz. Demek ki bu kadar basit şeylere değer veriyor derim.

Yorum yapan herkese çok teşekkür ederim. Korktuğum gibi olmadı. Benden açıklama bile beklemediler. Çok da keyifli geçti. Herkes çok mutlu ayrıldı balık ziyafetinden. Keske resim atabilsem de olumsuz yorum yapanlar gorebilseler

Sana balık veriliyor aaaa bizim başka davetlimizde var deniliyor zaten başta onlar ayıp etmiş kendi davetlisini erteleyebilir sende çoğumuzun yapmayacağı ama içinden geçeni yapmışsın sonunda olay balıklar yenmiş sorması ayıp kaç kiloydu

Sana balık veriliyor aaaa bizim başka davetlimizde var deniliyor zaten başta onlar ayıp etmiş kendi davetlisini erteleyebilir sende çoğumuzun yapmayacağı ama içinden geçeni yapmışsın sonunda olay balıklar yenmiş sorması ayıp kaç kiloydu

3,5 kilo küçük balık. Yıkaması 1 saatimi aldı. Kızartmasını varın siz düşünün nasıl eziyet çekerdim.

Tek tek alıntılayıp cevap yazmayı bilmiyorum ama bugün bahçeye indik . İki tüp indirdik. Esler balıkları kızarttı. Biz de salata servisi yaptık. Çok da güzel ve eğlenceli geçti. Kimse de bana alınmamış , hak vermişler zaten tek başına o kadar balığı kizartamayacsgima.

Benim misafir anlayışım hizmet etmek cay koymak pasta börek yapmak ağırlamak değil. Yatılı misafirim olmadığı müddetçe canım istemiyorsa kimseyi yemekli ağırlayamam. Kimse de bana yemek içmek için gelmesin bi zahmet. Kendime enerjim ancak yetiyor. Madem zorunlu misafir getiriyorlar bana da yardim etmek zorundalar. Ben evimin hizmetçisi değilim. Kimseye misafirliğe gittiğimde de bana hizmet etmesini beklemiyorum.

Evet ayıp etmiş olabilirim ama karşı tarafı memnun etmek için kendimden taviz veremem. Beni kabul etmeyeceklerse de kendi fikirleri.

Ayrıca sırf yemek daveti iptal ettim diye benimle iletişimi kesen bir arkadaşım olursa hic umrumda olmaz. Demek ki bu kadar basit şeylere değer veriyor derim.

Yorum yapan herkese çok teşekkür ederim. Korktuğum gibi olmadı. Benden açıklama bile beklemediler. Çok da keyifli geçti. Herkes çok mutlu ayrıldı balık ziyafetinden. Keske resim atabilsem de olumsuz yorum yapanlar gorebilseler
Valla alkışlıyorum. Ben de olsam aynısını yapardım. 30lu yaşlarımda öğrendim başkalarına ayıp olmasın diye kendime ayıp etmemeyi. Baştan söyleselerdi o kadar kalabalık olduklarını zaten baştan kabul etmezdiniz. Afiyet olsun.

Valla alkışlıyorum. Ben de olsam aynısını yapardım. 30lu yaşlarımda öğrendim başkalarına ayıp olmasın diye kendime ayıp etmemeyi. Baştan söyleselerdi o kadar kalabalık olduklarını zaten baştan kabul etmezdiniz. Afiyet olsun.

kesinlikle kabul etmezdim. Bana deseler bize balık ısmarla diye tek seferde bütün maaşımı keyifle harcarım arkama bakmam, helal olsun derim. Ama bana eziyet etmesinler. Sagolsunlar anlayışla karşıladılar zaten. Belki de güzel omurluk bir dostluk başladı bu vesileyle

ay hayır anlatamadım ben herhalde. Bana bir aile gelecekti. İkinci aileden sofrayı hazırladıktan sonra haberim oldu. 5 kişilik hazırlık yaptım çünkü.
Sunumcu ablalardansınız belli ki :/

Bence ayip etmemissin sen hazirligini gelecek misafire gore yaptin hersey tamam. 15 dakika önce de bir aile daha katiliyor yemege üstelik misafir misafiri davet ediyor olacak şey degil gercekten onlar ayip etmis. Ayni durum basima gelseydi herhalde arayip iptal etmezdim disardan eskme birseyler aldirirdim yada melemen vs gibi birsey yapip onlari da sofraya koyardim. Siz öyle yapmadiniz mecvur da degildiniz madem onlar 4 kisi fazla geliyor onlar diyebilirdi biz getiririz daha fazla balik disardan. Bence uzulmeyin boyle insanlar icin kendileri kayip etdiler

kesinlikle kabul etmezdim. Bana deseler bize balık ısmarla diye tek seferde bütün maaşımı keyifle harcarım arkama bakmam, helal olsun derim. Ama bana eziyet etmesinler. Sagolsunlar anlayışla karşıladılar zaten. Belki de güzel omurluk bir dostluk başladı bu vesileyle
kesin super bir dostluk baslar.atkadas
iptal etmek yerine dışarı çıkarsaydınız madem parayı problem etmiyorsanız..

Gelir gelmez sofraya otrmak zorunda deiller geldiklerinde briaz bekler sohbet ederdiler o 15 dk da eksik malzemeleri temin edip ilave edebilrdiniz.bence cok cok ayip olmus

Hesapta olmayan ve davetli olmayan 4 kisi daha..
Son dakika haber verilmesi..
Bence ortada tek ayip eden gelecek olan misafirler.
Siz dogrusunu yapmissiniz. Bir daha, gidecekleri ev sahibine onceden haber vermeyi ogrenirler. Davet edilmedikleri yere gitmemeyi de..

kesin super bir dostluk baslar.atkadas

iptal etmek yerine dışarı çıkarsaydınız madem parayı problem etmiyorsanız..

evet küçük şeyleri problem etmeyen onlara yemek hazırlamadığım için bana gönül koymayan arkadaşlarımı yakından tanımış oldum.

Arkadaşlarım için endişelenmeyin onların keyfi gayet yerinde. Paşa gönlüm isterse çıkarırım istediklerini ısmarlarım.

Elbet herkesin karakteri yaşayış tarzı farklıdır.O sebeple hepimiz farklı yorumlar yapıyor.Hepsine saygı duyarım sizin yaptiginiza da .Ama şu aciklamanizi özür dileyerek soyluyorum biraz itici buldum.Kimse yemek içmek icin bana gelmesin.Evimin hizmetçisi değilim demek.Buda galiba bakış açısı.Evet onlarınki dusuncesizlik olmuş olabilir.Ama bu kadar kasmaya gerek yok hayatı.Herkes dört dörtlük olamaz olmak zorunda da değildir.Ama iyi agirliycam diye de böyle protokol yemeği gibi olmasindan sa ben doğal ortamları çok severim.Bana misafir gelicegi zamanda kimse sipariş vermez.Ama ben elimden geldiğini yapmaya çalışırım.Elimde yatkin şanslıyım.Ama kimseye giderken yemek içmek düşüncesiyle gitmem.Maksat beraber olmak.Heleki gidicegim ev sahibi bunu düşünse çok uzulurdum.Ben yakın arkadasima giderken yemin verdiriyorum.Çay ve kahvaltilik başka bişey istemem.Niyetim beraber zaman geçirme.Güler yüz.Sadece görev olsun diye yada kasan ev ortamında dünyaları önüme serseler gözüm gormezdi.Neyse konuyu halletmenize sevindim buarada

Iptap etmek ayip olmus. Isterse 10 kişi gelsin misafir umdugunu degil buldugunu yer yani evinizde kuru ekmek dahi olsa çıkarıp birlikte yerdiniz mukemmel bi sofra bekleme kimse.

Back
X