• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemekli misafir

kesinlikle. Kendimize bile yaparken çok zorlanıyoruz . 9 kişilik nasıl kızartma yapayım. Bakalım yarin inşallah sorunsuz geçer. Bahçede eşler pişirecek biz bayanlar yiyeceğiz.

Yeni plan mı yapıldı orayı kaçırmışım? Mangal falan mı yapacaksınız?

Çok ayip etmişsiniz eviniz küçük olabilir adım hıdır elimden gelen budur deyip geri çekilebilirdiniz davetsiz gelen misafir düşünsün gerisini siz bisi demeseydiniz gelselerdi sesinizi çıkarmasaydınız olay sizden çıkardı ayıp etmişsiniz ben olsam bir daha evinize adım atmam

O ikinci aileyi kim davet etmiş hiç anlamadım ki, ama eşiniz ve siz değilsiniz orası gayet net. Bence ayıp olsa da önemli değil , kimin evine kime sorup misafir davet ediyorlar? Bu ne rahatlık? Eşinizin bilgisi olsa ayıp derdim hatta şimdi dahi ayıp olsa da önemli değil. Belli ki yüzsüzler zaten ;)

O ikinci aileyi kim davet etmiş hiç anlamadım ki, ama eşiniz ve siz değilsiniz orası gayet net. Bence ayıp olsa da önemli değil , kimin evine kime sorup misafir davet ediyorlar? Bu ne rahatlık? Eşinizin bilgisi olsa ayıp derdim hatta şimdi dahi ayıp olsa da önemli değil. Belli ki yüzsüzler zaten :KK66:
2.aileyi konu sahibinin evine gelecek olan aile çağırmış konu sahibine haber vermeden.Son dakika haberi olmuş.

Asıl büyük ayıbı onlar yapmış ama kültürümüzdeki misafirperverliğine göre sizin yaptığınız ters. Ben iptal etmezdim ama etmenizi hakkı buluyorum. Ama belki onlar da düşünceli davranıp dışarıdan ek tatlı yemek vs getireceklerdi.

hayır ayıp olmamıs
sımdı bu ısın ıkı yolu var
ya 5 kısılık hazırladıgınızı ortaya koyacaktınız umdugunuz degıl buldugunuz dıyecektınız
ya da ıptal edecektınız

en mantıklısı ıptal edılmesı cunku ev ortamınız musaıt degılmıs malzemenız yokmus hazırlıgınız yokmus onlar haber etmemıs bılgı vermemıs . sıze en bastan dogru bılgı vermelılerdı eger coook samımı ınsanlar olsalardı zaten 5 kısılık hazırladım ama yabancı degılız dürüm pılav cozerız sız gelın derdınız zaten.

Kalabalık geleceklerini söylemeleri gerekirdi evet ama paniklik bir durum yok. Pratik çözüm üretmek önemli olan. Böylece kimse kırılmazdı.

Benimde balıkla ilgili böyle bir durumum oldu. 3 arkadaş bende balık yiyecektik balığı ona göre aldık ve ben hazırlıklarımı yaptım derken arkadaşımın birine şehşr dışından misafir gelmiş iki kişi oysa bende de herşey 3 kişiye göreydi. Ben onların da gelmesinde bir mahsur olmadıuğını söyledim çünkü o saatte balık alıp gelmek ve hazırlamak yetişlmeyecekti aradım bi balıkçıyı aynı balıktan kızarmış iki kişilik yollattım.

Salata ve tatlıyı arttırdım çorba zaten her zaman fazladan olur orada sıkıntı yok. bu şekilde çözdüm.

Ay boşverin ya onların ayıbı insan demezmi şu kadar kişi gelicez diye son dakika habermi verilirmiş ayrıca en gıcık olduğum şeylerden bir tanesi davet edildigin yere başkasınıda götürmek diğer aileyi tanıyormuydunuz bu arada?

evet tanıyorum ama çok samimiyetimiz yok ailecek. Onlar kendi içlerinde samimi

Yeni plan mı yapıldı orayı kaçırmışım? Mangal falan mı yapacaksınız?

yok bahçeye inip küçük tüpü indireceğiz. Balıkların hepsini orda pişireceğiz yiyeceğiz. Çorba ve salata da diğer bayanlarla aramızda iş paylaşımıyla olacak. Tam da istediğim gibi.

yok bahçeye inip küçük tüpü indireceğiz. Balıkların hepsini orda pişireceğiz yiyeceğiz. Çorba ve salata da diğer bayanlarla aramızda iş paylaşımıyla olacak. Tam da istediğim gibi.
Bahçe size mi ait eger öyleyse çok güzel değilse komşularla sorun çıkmasın sonra :) .

Bahçe oturduğumuz yere biraz uzak ortak mangal yakma alanı. Kokusu diğer komşulara gitmez yani.

aynen böyle oldu. 7 kişiler bu arada. Açıkçası ben buna da bozuldum. Kendileri için sipariş vermişler pişirmek dr bana düşüyor. Fikrimi sorsalardi gider kendimce alirdim balığı. Yemek daveti için de balık akıllıca değil. Aynen durum bu.

Burasında haklısınız

Lakin misafir geleceği Zaman biraz gazla yapın birşeyleri yani 5 kişilik salata 5 kişilik tatlı olmaz

Gıdım gıdım olmadın her şeyiniz

Burada onlar anormal de çok beğenen olur dökülen kırılan olur vs vs

Çözüm de aaa o kadar kalabalık mı olacaktı deyip yarım kilo makarnayı suya boca etmekte idi

Sonuçta onlar zaten 7 kişilik balık almıştır iki de siz elltndiniz Adam başı düşen balık sayısı azalırsa makarna takviye olur sorun çözülürdü

Detaylı okumadım ama fikrimi belirteyim. Bence kabalık etmemişsiniz. Tek başınıza balık hazırlayacağınız sofraya bu kadar kalabalık gelmeleri çok saçma yanionların yaptığı kabalık. Balıkçı gibi ne o öyle... Çok yerinde bi karar vermişsiniz. Kalabalık gelip balık yemeye samimiyetleri varsa buna da alınıp bozulmamaları lazım.

Bende son dk sürprizlerden hoşlanmam kendimi bişeye ayarlayıp farklı bir durum çıkınca çok sinirlenirim sizi çok iyi anlıyorum burda çoğu kişi ayıp olmuş diyo doğru belki bi parça ayıp ama herkes de ondan yemesin demekle olmuyo işte gelenlere siz de ondan yemeyin diyemiyoruz aksilik gelenler de ne azsa ondan yemek istiyor hemde sen buna uymak zorundaymıssın gibi senin bilgin olmadan plan yapan seni buna uydurmaya çalışan insanlarada ayrı hastayım

Onların haber vermemesi yanlış olmuş ama sizin de iptal etmeniz çok ayıp olmuş , yani 5 kişilik tatlı neden ? Belki ikinciyi yemek isteyen olacak ya da yarına size kalsın tekrar yersiniz.. Artmayınca yetmez der kayınvalidem , doğru bi söz. Beni tekrar çağıracak olsanız gelmezdim. Çorbanız varmış zaten siz ev sahibi olarak içmez kalanı paylaştırırdınız balıklar kızarırken de yufkadan bi börek yapardınız ya da pilav ne bileyim bi şekilde kurtarabilirdiniz durumu..

Burasında haklısınız

Lakin misafir geleceği Zaman biraz gazla yapın birşeyleri yani 5 kişilik salata 5 kişilik tatlı olmaz

Gıdım gıdım olmadın her şeyiniz

Burada onlar anormal de çok beğenen olur dökülen kırılan olur vs vs

Çözüm de aaa o kadar kalabalık mı olacaktı deyip yarım kilo makarnayı suya boca etmekte idi

Sonuçta onlar zaten 7 kişilik balık almıştır iki de siz elltndiniz Adam başı düşen balık sayısı azalırsa makarna takviye olur sorun çözülürdü
açıkçası ben kk da gördüm kişi sayısını.bir zamanlar biri konu açmıştı komşular 5 kişi geleceğiz dediler 7 kişi geldiler böreği poğaçayı 5 kişilik(!) yapmıştım diye.hadi kişi sayısınca aldım dese neyse de nasıl 5 kişilik poğaça yapılır anlamamıştım.

Bence siz haklısınız ya. Fazladan insan çağırıp size emri vaki yapıyorlar. 5 kisiye yapılan hazirlikla 9 kisiye yapılan aynı olur mu? Panik yapmakta haklısınız. 1 kisi degil 2 kisi degil..
Tabi iptal etmeniz cok hos olmamış belki ama ilk ayıbı onlar yapmış. Biraz düşünceli olsalarmıs onlar da.

Back
X