Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kendi yanına ev sahibine sormadan bir aile davet edip son dk haber veren görgüsüzlerin ayıbından çok yemek iptal etmek konuşulmuş. Çok da iyi olmuş bence belki bundan sonra başkasına böyle bir terbiyesizlik yapmazlar.
Kesinlikle öyle bizim toplumumuzda herkes misafir ağırlamaya odaklanmış "misafir adabı" denen bir şey var o kimsenin umrunda değil. Misafir de dokunulmaz değil madem kendileri davet etmişler ikinci aileyi bari insan yardımcı olmayı teklif eder yahut dışardan takviye yapmayı kendisi teklif eder.Ya evet kimse misafirin kendi kafasına göre misafir çağırmasını ayıp karşılamamış hatta dışarıdan yemek söylenmesini falan istemişler. Misafir de misafirliğini bilsin restorana takviye yapar gibi ne bu yüzsüzlük? Bence bilmeden de olsa konu sahibi iyi yapmış.
Bunlar hep acemilikten. Daha pratik olmalısın. Biraz ayıp olmuş. Arkadaşının yaptığı da gerçi hoş değil. Misafir davetli olduğu yere kendi misafirini getiriyor! Bu da olmaz.Dün eşim öğle arası yemek için beni almaya geldi. İş arkadaşı da vardı. Birlikte yemek yedik. Sonra balık muhabbeti acildi. Esime balık al aksam pişireyim dedim. Ordan iş arkadaşı bugünden için balık siparişi verdiğini ama ankaraya gideceği için geç geleceğini söyledi. Birlikte yiyelim o zaman dedi. Ben de tamam esim balıkları alır ben pisiririm sonra ankara dönüşü direk bana gelirsiniz birlikte yeriz dedim. Biz 2 kişiyiz onlar 3 kişi. İşte sofrayı hazırladım 5 kişilik. Fırında helva yaptım 5 kişilik. Sonra çorba, salata ayarladım. Saat 7 gibi pişirmeye başlayacaktım hepsini. Ama az önce sipariş verilen balıkların iki aile için olduğunu onların da balık yemeye geleceğini öğrendim. O aile de 4 kişilik. Toplam 9 kişi olacağız. Balık da küçük balık . Mısır unu falan almıştım. Kızartacaktım. Nasıl panik yaptım anlatamam. Hani sulu yemek olsa altından kalkarım ama balık bu. Hem kokacak hem de yetmeyecek ne çorbam ne salatam ne tatlım.
Esim anlatıyor bir seyle4 orta yolu bulmaya çalışıyor ama bendinleyemiyorum. Sakinlesemiyorum. Git kıvırcık al diyorum ben nasıl pisircem o kadar balığı diyorum. Git tahin al biraz daha yapayım diyorum. Ama çok zorlandim. Sonunda aradım bayanı. Ben size göre plan yaptım 9 kişilik balık kızartamam zaten yeterli malzemem de yok dedim. Ben gelir yardim ederim demesini bekledim. Demeyince de yemek davetini iptal ettim.
Şimdi de içim huzursuz. Eşim de kızdı bana niye panik yapıyorsun diye. Yarin bahçeye indireceğiz balıkları hep beraber orda yiyeceğiz.
Çok ayıp mi ettim daveti iptal ettirerek![]()
takmışsınız gelen misafire is yaptırmaya.size geliyorlarsa sizin hazırlamanız gerekir eğer teklif ederlerse tatlıyı falan onlar ayarlar.siz misafirliğe gittiğiniz yere önceden gidip mutlaka yardım mi ediyorsunuz?yok bahçeye inip küçük tüpü indireceğiz. Balıkların hepsini orda pişireceğiz yiyeceğiz. Çorba ve salata da diğer bayanlarla aramızda iş paylaşımıyla olacak. Tam da istediğim gibi.
Çok samimi olmamalarina ragmen konu sahibi yardim bekliyortakmışsınız gelen misafire is yaptırmaya.size geliyorlarsa sizin hazırlamanız gerekir eğer teklif ederlerse tatlıyı falan onlar ayarlar.siz misafirliğe gittiğiniz yere önceden gidip mutlaka yardım mi ediyorsunuz?