Yenge Hanım...

BenmasMavi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2010
4.941
3
0
İstanbul
Öncelikle yine ve yeniden merhaba kızlar...

Herkesin bir derdi vardır ya mutlaka işte benim derdim de eşimin yengesi yönünden :umursamaz:

Ben 4 yıllık evliyim ve ev hanımıyım eşimin isteği üzerine çalışmıyorum.İstanbul a gelin geldim kayseriden ama aslen İzmir liyim kızlar.

Eşim askere gideceği ve evimizin hazır olmaması nedenleriyle kayınvalidemin yanına gelin geldim.Eşim kısa dönem askerlik yaptı.Kayınvalidem sağolsun anlayışlı bir kadındı ki eşim askere gittikten sonra kendi isteğime göre ister annemin istersem onlarla kalabilceğimi söyledi ve ben eşim askere gidince ilk 3ay kayınvalidemle son 2 buçuk ay da kendi annemin yanına Kayseri ye gittim.Eşim gelince de kendi evimize çıktık zaten.

Kayınvalidemler iki katlı bir binanın ikinci katında oturuyor,eşimin amcası da alt katlarında oturuyordu o zamanlar.

Kayınpederim ve eşimin amcası çok önceleri bir arsa almışlar şuan oturduğumuz yerde ikişer kat ev yaparız düşüncesiyle.Nitekim de öyle yapmışlar şuan oturduğumuz bina 4katlı ve birinci katta ben oturmaktayım ,2.katta yenge hanımın yeni gelini,3.katta kaynımın kiracısı,4.katta da yenge hanım !

Buraya taşındığımızda çok rahattık karışanımız edenimiz yoktu.Yenge hanımın oğluşu o zamanlar evli değildi.Henüz 3aylık evli.

Bunlar sonradan taşındılar bu binaya.Taşındıklarından beri kadının işi gücü yok benle uğraşıyor kaynana kesildi başıma :umursamaz:

Bir işi olsa beni çağırıyor sürekli,yaprak mı sarılcak haydi derya gel git derya,evin bir yerimi temizlencek deryadan hizmet beklerler.Sanki ben onların hizmetçisiyim gibi.alsanaalsanasmile

Neyse bu durum epey sürdü ben en baştan beri kendimi ezdirmedim hiçbir işine gitmedim bundan dolayı hep arkamdan konuşmuş gerek kayınvalideme gerekse akrabalardan birkaçına kafasına estiği gibi anlatmış da anlatmış...

Sebep benim onun evinin işlerini yapmamam ona yardımcı olmamam neymiş görümcem hep ona yardım edermiş de neden ben etmiyormuşum...alsanaalsanasmile

Mecburmuyum kızlar ben onun evinin işini yapmaya :umursamaz:

değilsin tabii, hem eşine hem kaynana da aynen böyle dersin, dert etmene gerek yok yani bu durumu:hulya:

Yok bÖyle bı saÇmalık ne alaka yaa
bencede yapma hıÇ gerek yok
gerekırse uygun bı dılle ızzah et
yada eŞıne veya kayınvalıdene sÖyle onlar sÖylesın saÇmalıĞa bak yaa

Mecbur değilsiniz ki yengenin işlerini yapmaya..
Nasıl olsa gitmiyormuşsunuz,ne derlerse desinler takmayın bence..

Bir kere yaptın mı eline yapışır hep bekler yapma sakın. Bence tavrın gayet yerinde. Hiiççç oralı olma,

işte en başta mesafeyi ve ağırlığı koymak gerekiyo. benden iş bekleyemezler o fırsatı vermem. ama ben istersem seve seve yardım ederim. beni ve sevgimi kazanmaya çalışsınlar.
ayrıca eşinizin bu duruma el atması lazım.benim eşim kimsenin hizmetçisi değil herkes aklını başına toplasın eşim hakkındada ileri geri konuşulmasın vs gibi...

Ay sinir olurum böyle insanlara.:umursamaz:

Bigünde sen çağır yengeyi, yenge gel sarma sarcam yardım et de bakim ne diyoralsanaalsanasmile

aman yaa nelerle uğraşıyoruz değilmi

kesinlikle mecbur değilsin insanlar ne kadar yüzsüz olabiliyor ...

İnsan mecbur tutulunca yapası varsa da yapmaz işte böyle..
Ben şahsen böyleyim, birisi görevim olmayan birşeyi bana emrivaki yaptırmaya çalışırsa, içimde varsa da yapmam..

Haklısın.
Sonuna kadar böyle git.
Seni mecbur tutamaz.
İzin verme buna.

Hep laf sokmaya devam ediyor ama dili durmuyor bir türlü...alsanaalsanasmile

Geçen hafta gene bir sorun oldu aramızda hem de herkesin içinde...Bizim binaya giriş lambası sürekli yandığı için bunu çok dert edip kapatmışlar.

Benim eşim vardiyalı çalışıyor.Öğlen 2 de gidip akşam 11 de geliyor eve.Sadece perşembe günleri izinli oluyor düşünün hafta sonları felan hep çalışıyor bilmiyorumkismile

Yenge hanım dediki eşin yaptırsın lambayı ben de dedim ki eşim zaten geç geliyo hangi ara yaptırcak lambayı perşembe günleri de o kadar değerli ki bizim için nasıl değerlendirsek diye düşünürüz yani..tutup da perşembe günü gidip usta aramaz benimkisi hayatta...

Yenge hanımın kocası emekli çalışmıyor evde bütün gün,oğluşu ise 3aylık evli o da çalışmıyor daha doğrusu çalışmaya hiç de hiç niyeti yok o da evde.

Kayınvalidem bana der ki hep hiç altta kalma birşey derse lafını ver üzülmenden iyidir der.

O gün bana kayınvalidemler felan gelmişti.Bunlar da geldi tabi orda kayınpederim eşimin amcası felan konuşuyorlar erkekler yani konuşanlar hep orda bizim yeni gelin lafa atlamaz mı ama böyle de olmaz ki bu lamba sürekli yanıp duruyor yaptırmak lazım felan diye...

Ben ve kayınvalidem sinir olduk dün bir bugün iki sanane alsanaalsanasmile

orda yenge hanım recebe dedik ama yaptırmadı dedi ben de dedim ki oğlun bütün gün evde oturuyor recep geç geliyr oğlun niye yaptırmadı dedim ...ordan kayınpederim bana destek verdi bunca yıl öteki evin tüm işlerini ben yaptım yardım mı ettiniz bunu da siz yapın dedi...Yenge hanım bana demez mi Allah kimseyi eline düşürmesin muhtaç etmesin diye...

Ortam iyice gerildi deli mi ne ne biçim laf bu ben de dedimki bir lambayla düşüceksen elime dedim ve sustum ama dayımlara gidene kadar ağladım arabada...kayınpederim de çok sinirlendi..

O gün dayı mutfağa girdi mutfakta soyulmuş portakal vardı bi iki tane yedi ardından yenge hanım girdi mutfağa dayıma dedi ki bu evde hizmet beklemiceksin kendi yemeğini kendin alacaksın yiyeceksin dedi ama uyuz oldum nasıl laf bunlar ya alsanaalsanasmile

Eşinin amcasıyla ve yengesiyle can ciğer olmak zorunda değilsiniz.

Komşu gibi ol..
Yerinde ve zamanında, mesafeli görüşmeler herzaman iyidir:)))
.

Allah allah ben bu lafları birisine söylesem evinde bir dakika daha duramam. Zaten anlayamadığım bu ilişkilerde laf söyleyip söyleyip oturmaya devam etmeleri ne yüzsüzlük.

Evet laf söyleyip söyleyip oturmaya devam ediyor acayip yüzsüz...,,

Ve çok sinirlerimi bozuyor .

Bundan 15 gün önce yengenin kızıyla geliniyle eşimin halasına gittik oturmaya o da kadın beni de çağırdı diye gittim şimdi gitmesem gene konuşcak orda arkamdan dedim gitmek en iyisi...

Neyse orda halı yıkama makinelerinden açıldı konu.

İhlasın makinesini kullanıyor bu yenge sultan aynısından benim kendi annemin de var hatta.Neyse bu makinesinin halı yıkama aparatının çok ağır olduğunu söyledi ben de valla aynından annemin de var ben hiç ağır bulmuyorum dedim o da benim kollarım ağrıyo bence ağır dedi.

Sonra madem sana ağır gelmiyor koltuklarım halılarım çok kirlendi gel bi ara yıka dedi düşünün kızlar yanında kendi kızı var bir de gelini var bana diyor yıka diye...Ben de o kadar öfkelendim ki gelin aldın gelinin yıkasın dedim gelini de mal gibi sesini çıkarmıyor dinliyor öyle alsanaalsanasmile

Durdu durdu ne diceğini bilemedi o zaman gel gelinime yardım edersin dedi ben de kızın yardım eder ona da dedim...

Ya dediği lafların altında kalmıyorum buna rağmen sürekli laf sokuyor ya alsanaalsanasmile

tabiki mecbur diilsin yaaa..
oda kimmiş valla sen ii sabretmişsin ben kesin cingar çıkarırdım..
ne biçim insanlar var yaaa..
ezdirme canım kendini bırak ne hali varsa görsün...

:dance:sırnaşık şey Afferim kız çok güzel cevap vermişsin her lafa valla.Fazla samimi olma bunlarla bayramdan bayrama falan görüş işte. Bence işe gir çalış hergün bu insanlarla muhattap olacağına.

aaaa bu ne bee,herkes kendi işini kendisi yapsın. bence en kısa zamanda HAYIR demeyi öğrenmelisin. yoksa zaman gectikçe sen kötü olursun haberin olsun kardeş....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…