bence annende ve abinde de hata var.hatta hatanın büyüğü onlarda.oh herşeyi yengenin eline vermişler ne mutlu ya.adil olmaya çalışmaları gerekirdi.ama sen sırf o evin kızısın diye potansiyel suçlusun.ne öyle millete küfürler tehditler.gelin dediğin edepli olur.yaşı 12 değil 21.ben 21 yaşındayken kimseye giydirmiyordum öyle gayet de edepliydim,evlenmesini biliyorsa azıcık da saygıyı bilsin.
yengenin aile kültürüne inanamadım.tam çirkef çamur aileden gelme belli.e seninkiler de "yapma kızım etme kızım" modunda.ne olacak iyice tepenize çıkacak sadece senin de değil annenin ve abinin de.abin ona nasıl bir güven verdiyse hiç birşeyden korkusu yok.ona dersi verecek kişi abin olmalı.ciddi bir rest çekip gözünü korkutsa nasıl da mum oluyor siz de şaşarsınız.
ama senin yapabileceğin birşey yok.tek başına mücadele etmeye çalışsan.suçlu olursun,kısakanç olursun,geçimsi arabozucu olursun.fazla muhattap olmamaya,yüzgöz olmamaya çalış.abinin ne zamanki kafasına dank eder de ona edebi öğretirse o zaman rahatlarsınız yoksa böyle gider daha da artarak.
bazı arkadaşlar yaşa bağlamış.ama alakası yok.tamam insan gençken hata yapar fevri olur ama bununki resmen sizi hiçe saymak.sen ondan da küçüksün o zaman herşeyi yap,var mı böyle bir mantık.
onu yola getirecek tek kişi abin.sen kavga çıkardıkça o daha da kıymete binecek.savunmasız kimsesiz gelini oynayacak abinin yanında kıymetlenecek,abin ona daha da sahip çıkacak o da sizin tepenize çıkacak.onun için bulaşma ona elbet abin anlar bir gün hatasını.