Yengem abime yeğenimi göstermiyor..

Valla ister geri kafalı deyin ister bencil. Ben çocugu 9 ay karnımda taşıycam, doğurcam, emzircem, her bakımını ben yapcam, baba kişisi çocugun bakımına karışmayacak bile( bdv deki baba tasvirlerinin %90'ı böyle olduğu için bu şekilde örnek veriyorum) sonra da onun babalık hakkından söz edicez öyle mi? Üstelik ben hamilelikti doğumdu lahusalıktı derken baba olacak adam beni aldatacak. Ne babası ya? Ha sperm bankasından sperm almışsın ha evlenmişsin çocuk yapmışsın. Şu halde günümüz babalarının sperm bankasına bağış yapanlardan bi farkı yok. Çok iyi babalık yapıp çocugunun sorumluluklarını karısıyla eşit olarak paylaşan nadir erkekleri tenzih ediyorum tabi. Ben bu adamın o iyi babalardan oldugunu sanmıyorum. Zaten çocugunu görmemeye dayanamayan bir insan kanuni hakkı varken bu hakkı ardına koymaz kullanırdı.
Çocuk adına böyle kararları siz veremezsiniz.
Çocuk sadece annenin malı değildir. Onun adına böyle kararlar veremezsiniz. Bu dokuz ay taşıdım, süt verdim diye çocuğa istediğin her şeyi yapabileceğini sanmak da bir istismardır.

Valla ister geri kafalı deyin ister bencil. Ben çocugu 9 ay karnımda taşıycam, doğurcam, emzircem, her bakımını ben yapcam, baba kişisi çocugun bakımına karışmayacak bile( bdv deki baba tasvirlerinin %90'ı böyle olduğu için bu şekilde örnek veriyorum) sonra da onun babalık hakkından söz edicez öyle mi? Üstelik ben hamilelikti doğumdu lahusalıktı derken baba olacak adam beni aldatacak. Ne babası ya? Ha sperm bankasından sperm almışsın ha evlenmişsin çocuk yapmışsın. Şu halde günümüz babalarının sperm bankasına bağış yapanlardan bi farkı yok. Çok iyi babalık yapıp çocugunun sorumluluklarını karısıyla eşit olarak paylaşan nadir erkekleri tenzih ediyorum tabi. Ben bu adamın o iyi babalardan oldugunu sanmıyorum. Zaten çocugunu görmemeye dayanamayan bir insan kanuni hakkı varken bu hakkı ardına koymaz kullanırdı.
Doğurdunuz, emzirdiniz diye tapulu malınız sandınız herhalde. Dişi ve erkek bireylerin toplumda görevleri vardır. Bir erkek çocuk doğuramayacağına ve emziremeyeceğine göre, çocuk yapma kararı aldıysanız saydığınız şeyleri zaten siz yapmak zorundasınız. Adam çocuğuyla kaliteli zaman geçirir, evin ihtiyacını giderir, beraber aktiviteler yapar, derslerine yardım eder VS. Sırf sütü yok diye çocuk üzerinde hakkı yok mu? Çok tuhaf düşünüyorsunuz gerçekten, azıcık mantıklı olun.

Doğurdunuz, emzirdiniz diye tapulu malınız sandınız herhalde. Dişi ve erkek bireylerin toplumda görevleri vardır. Bir erkek çocuk doğuramayacağına ve emziremeyeceğine göre, çocuk yapma kararı aldıysanız saydığınız şeyleri zaten siz yapmak zorundasınız. Adam çocuğuyla kaliteli zaman geçirir, evin ihtiyacını giderir, beraber aktiviteler yapar, derslerine yardım eder VS. Sırf sütü yok diye çocuk üzerinde hakkı yok mu? Çok tuhaf düşünüyorsunuz gerçekten, azıcık mantıklı olun.
Zaten dünyaya getirirken yapman gerektiğini bildiğin şeyleri sonradan çocuğa koz gibi kullanılması bu.
Ben taşıdım, emzirdim o zaman her tür şeye ben karar veririm.
Ha şimdi öz babasından uzak tutmuşuz ha ileride evleneceği kadını sevmezsek de sütümüzü helal etmemişiz aynı şey.
En çok da aldatmayla babalığı iliştirenlere anlam veremedim. Olabilir aşk sevgi biter, yeni birine aşık da olabilirsin, yada düz pisliksindir seks peşindedir. Ama kendi çocuğunu sevme, görüşme hakkı var. Ve bu eşlerin arasındaki her şeyden bağımsızdır.

Burda kadına hak verenler olmuş ama anne çocuğu adına bu konuda karar alma yetkisine sahip değil. Sadece babaya ceza vermiyor çocuğa da ceza veriyor.
Abinin yapacağı şey son bir uyarı yapıp hakkını hukukla aramasi. Çocuğun o şekilde anneden alinmasi da çocuk için çok kötü ama olay oraya kadar giderse buna sebep olan annedir.

Aldatan bir adamdan iyi bir babalik mi bekliyorsunuz. Siradan bir bosanma degil.
Bence biraz sizin basiniza geldigini hayal edin empati kurun
Gayet empati kurarak sorunuza cevap veriyim , esim beni aldatirsa aldattigi kisi ben olurum cocuklari degil , cocuklari gostermemek dogru degil , iki yetiskin arasindaki iliskideki sorunlara cocuklar alet edilmemeli

Üniveristede bir hocamızın çok yerinde bir gözlemi vardı; “ bizim ülkemizde insanlar çocuk sahibi olmakla çocuğa sahip olmayı aynı şey sanıyorlar” diye. Yengeniz abinize karşı ne hissetse haklı ama çocuğuyla arasına giren kişi olmamalı.
Bizim tanıdığımız bir kızcağız babasından uzak büyümüştü, yıllar boyu annesi baban seni aramadı diye büyütmüş kızı ama yalanlar er yada geç çıkıyor ortaya. Bir tartışma esnasında annesi kaçırmıştı ağzından ben seni göstermedim babana, bana koca olamayan sana mı baba olacaktı diye. Bakın buraya yazarken bile içim cız ediyor kızcağızın o halini hatırlıyorumda, hayal kırıklığı, öfke, üzüntü herşey karmakarışıktı. Ve o kızın babası ölmüştü, hiç bir telafisi yoktu bu durumun. Benim hakkında ne hissettiğini asla öğrenemeyeceğim, bir kere bile sarılamayacağın diye ağladı ne kadar uzun zaman. Annesine kırgınlığıda geçmedi hiç, nasıl geçsin.
Bunlar çok büyük kararlar, öyle bir anlık öfkeyle göstermiyorum bitti diyemez yengeniz. Abinizin kocalığı berbat olsada baba olarak elinden geleni yapmaya çalışıyor anlaşılan. Bunun en büyük acısınıda abiniz değil yeğeniniz yaşar, en çok yıpranan o olur. Siz karışmayın ama hem sizin taraftan hem yengenizin aile büyükleri bir araya gelip yengenizi tatlı tatlı ikna etmeye çalışmalı. Gururu kırılmış bir kadın olarak sen haklısın ama bu yaptığın çocuğuna zarar veriyor diye yumuşatmaya çalışın.

Üniveristede bir hocamızın çok yerinde bir gözlemi vardı; “ bizim ülkemizde insanlar çocuk sahibi olmakla çocuğa sahip olmayı aynı şey sanıyorlar” diye. Yengeniz abinize karşı ne hissetse haklı ama çocuğuyla arasına giren kişi olmamalı.
Bizim tanıdığımız bir kızcağız babasından uzak büyümüştü, yıllar boyu annesi baban seni aramadı diye büyütmüş kızı ama yalanlar er yada geç çıkıyor ortaya. Bir tartışma esnasında annesi kaçırmıştı ağzından ben seni göstermedim babana, bana koca olamayan sana mı baba olacaktı diye. Bakın buraya yazarken bile içim cız ediyor kızcağızın o halini hatırlıyorumda, hayal kırıklığı, öfke, üzüntü herşey karmakarışıktı. Ve o kızın babası ölmüştü, hiç bir telafisi yoktu bu durumun. Benim hakkında ne hissettiğini asla öğrenemeyeceğim, bir kere bile sarılamayacağın diye ağladı ne kadar uzun zaman. Annesine kırgınlığıda geçmedi hiç, nasıl geçsin.
Bunlar çok büyük kararlar, öyle bir anlık öfkeyle göstermiyorum bitti diyemez yengeniz. Abinizin kocalığı berbat olsada baba olarak elinden geleni yapmaya çalışıyor anlaşılan. Bunun en büyük acısınıda abiniz değil yeğeniniz yaşar, en çok yıpranan o olur. Siz karışmayın ama hem sizin taraftan hem yengenizin aile büyükleri bir araya gelip yengenizi tatlı tatlı ikna etmeye çalışmalı. Gururu kırılmış bir kadın olarak sen haklısın ama bu yaptığın çocuğuna zarar veriyor diye yumuşatmaya çalışın.
Benim kuzenimi de annesi anneannesinden uzak büyüttü. Öldü demiş. Ben ağzımdan kaçırdım bir gün babannemin evine gitmiştik diye. Anneannesi olmasına rağmen senelerce halama bunu söyledi. Ben anneannemi görmek isterdim, en azından ses tonunu bilmek, kokusunu bilmek isterdim diye. Ki bu bir de baba. Çocuk ileride annesine bunun için kızar mutlaka

Babalık görevi ile kocalık görevini karıştıranlar olmuş. Ne münasebet göstermemek..

İyi bir eş olmayabilir ama mükemmel bir babadır. Yine duygusal yaklaşılmış konuya.

Bence abinize söyleyin varsa böyle bir hakkı çoxuğumu benden kaçıeıyor diye dava açsın.
Mükemmel! baba nasıl olabilir? Yaptığının sonucunu biliyordu değil mi aldatırken. Çocuğunun yuvasını dağıttı. Bana göre analığı babalığı da çöp böyle adamların/kadınların.

Arkadaşlar yorumlarınızı tektek okudum icra yolu demişsiniz yengeme kızmışsınız ayrıntı vermek istememiştim ama bu ayrılıkta yengem baştan sona kadar haklı hem bizim aile hem onun ailesi yanındaydı sonuna kadar abim yengemi daha karnında bebeği varken aldattı doğuracağı gece aldattı yine yeminler etti özür diledi bu sefer yeğenimin kırkı çıkmadan aldattı abim kötü konuşmak istemiyorum ama hepimiz konuşmadık onunla aylarca et tırnaktan ayrılmıyor barıştık ve üzülüyorum haline icraya başvurucak yüzü bile yok buna biz izin vermeyiz en başta yengemle yapıcı olmak isterim onu kırmadan anlatmak isterim durumu.
Ah ah bin beter olsun pislik herif.

Gostersin o onun babasi diyenler olmus, yani kadin oglumun babasi deyip gosterecek. Kendi duygularini katmayacak.
Pekiii, soruyorum boyle dusunenlere; o adam niye oglumun annesi diye dusununmemis aldatirken. (Sevmiyosa bosansin oyle baskasiyla olsun o ayri ama niye oglunu dusunmemis)
Siz saniyor musunuz ki buyudugunde babasiyla gorusecek. Zaten kendisi istemeyecek onu. Annesini aldattigi icin.
Kadının dik duruşu aldatilma karşısında boşanmakla olmuş zaten. Cocugun babasını görme hakkı elinden alınamaz. Siz belki bu durumda kendi babanızla gorusmezdiniz ama yuzde yüz emin misiniz çocuk adına görüşmek istemez diyorsunuz. Peki aldatsa bile o benim babam derse ne olacak. Eşeklik yapmış adam net ama çocukla iliski başka hala aklını başına alıp çok iyi babalik yapabilir. Bu fırsatı elinden almamak denemek lazım.

Gostersin o onun babasi diyenler olmus, yani kadin oglumun babasi deyip gosterecek. Kendi duygularini katmayacak.
Pekiii, soruyorum boyle dusunenlere; o adam niye oglumun annesi diye dusununmemis aldatirken. (Sevmiyosa bosansin oyle baskasiyla olsun o ayri ama niye oglunu dusunmemis)
Siz saniyor musunuz ki buyudugunde babasiyla gorusecek. Zaten kendisi istemeyecek onu. Annesini aldattigi icin.
Kadının dik duruşu aldatilma karşısında boşanmakla olmuş zaten. Cocugun babasını görme hakkı elinden alınamaz. Siz belki bu durumda kendi babanızla gorusmezdiniz ama yuzde yüz emin misiniz çocuk adına görüşmek istemez diyorsunuz. Peki aldatsa bile o benim babam derse ne olacak. Eşeklik yapmış adam net ama çocukla iliski başka hala aklını başına alıp çok iyi babalik yapabilir. Bu fırsatı elinden almamak denemek lazım.

Eniştem teyzemi defalarca aldattı. Eve kuma getirmelere kadar gitti iş. En sonunda çok rezilce boşandı, mahkemelerde süründü. Neticede üç çocuğu da anne "görüşürseniz hakkımı helal etmem" demelerine rağmen gizli gizli görüşüyorlar çünkü babaları.

Aldatılma ve boşanma durumunu yaşayan biri olarak şunu soyleyebilirim ki yengenizin yaptığının çocuğuna bir gram yararı yok.Tabiki abinize sinirlenecek hatta ondan nefret de edebilir .Ama çocuğunun psikolojisini bu şekilde mahvetmesi gerekmez.Çünkü baba eksikliğini hissederek büyüyen çocuklar ileride başka sorunlarla karşılaşıyorlar.Ben bir anne olarak çocuğumu düşündüm ve eski eşimden ne kadar da nefret etsemde onla görüşmesine engel olmadım.Hadi şimdi bebekken birşey bilmeyecek yigeniniz ama büyüdüğünde soracak .O masum yavruya babasını kötülemek yada babasiyla iletişim kurdurmamak ona geri dönülmez hasarlar bırakacak.Yapilan çoğu araştırma özellikle kız çocuklarında baba eksikliğinin ileride ki eş yada sevgili secimlerinde çok etkili olduğunu gösteriyor.Hatta genelde baba şefkati aradıklarindan yaşça büyük erkeklere ilgi duymalarını sebep oluyor.Yengeniz kendi duygularını bastırıp çocuğu için bir adım atmalı bence.

Yurtdışına kaçırma gibi olaylar dışında,gerçekten görmek isteyen bir yolunu bulup,iletişime geçer.Mahkeme yoluyla görür gibi geliyor yani baba da görmek için çok bir çaba sarf etmemiş bence

Yurtdışına kaçırma gibi olaylar dışında,gerçekten görmek isteyen bir yolunu bulup,iletişime geçer.Mahkeme yoluyla görür gibi geliyor yani baba da görmek için çok bir çaba sarf etmemiş bence
Polis eşliğinde ağlatarak zorla alıp iyice psikolojisini harap etmek istemiyordur belki çocuğunun. Ya da kadına yaptıklarından sonra çocuğu bu şekilde alıp kadını iyice yıpratmak istemiyordur.

İcra yoluyla alınan bir çocuk gördünüz mü hiç? Ben gördüm, oturur ağlarsınız.

Polis eşliğinde ağlatarak zorla alıp iyice psikolojisini harap etmek istemiyordur belki çocuğunun. Ya da kadına yaptıklarından sonra çocuğu bu şekilde alıp kadını iyice yıpratmak istemiyordur.

İcra yoluyla alınan bir çocuk gördünüz mü hiç? Ben gördüm, oturur ağlarsınız.
Görmedim ama bir şekilde irtibata geçilebilirdi.Sosyal medya üzerinden bile görüşebilirdi bence

Çocuğu göstermeyen, aileyle baba hakkında konuşmaya tahammül edemeyen kadın, adamın kendisine ulaşma yollarını kapatmıştır bence.
Olabilir.Boşanmanın ilk yılları nefret edilse bile bu nefretin yıllarca sürmesi bana saçma geliyor.Kadın yanlış yapmış

Back
X